Duurzaam Sim-only met je smartphone

Duurzaamheid is een term die ondertussen bij iedereen wel bekend is. Gelukkig maar, want het is onderhand echt noodzakelijk. Veel dingen die nog niet duurzaam zijn, worden op zijn minst verduurzaamd. Alle beetjes helpen. Maar hoe zit dat eigenlijk met de mobiele telefonie? Ruim voordat je contract of abonnement af loopt, krijg je van de provider vaak alweer een melding dat het tijd is voor verlenging én dat je wéér een nieuwe mobiel mag uitzoeken. Deze keer nog sneller en een nog strakker design.


Wil ik dit wel?

Maar misschien wil je dat wel helemaal niet. Je kent je huidige smartphone op je duimpje, er staat van alles op en hij heeft nog nooit kuren vertoond in die amper twee jaar dat je hem nu hebt. Kortom, je bent nog steeds tevreden. Waarom zou je dan ook voor een nieuwe gaan? Er zijn genoeg sim only opties en mogelijkheden, ook met behoud van je huidige telefoonnummer. Neem maar eens een kijkje bij Belwinkel, wie weet loopt er nog wel een leuke aanbieding of actie. Vaak ben je met sim only trouwens ook een stuk voordeliger uit dan met een abonnement waar een toestel bij hoort, want een groot deel van de abonnementskosten, is aflossing voor het apparaat.Ook als het financieel wat minder gaat, is een sim only een goede budget keuze


Voordelig groen

Dus eigenlijk is het niet echt nodig om énkel milieubewust bezig te zijn. Er zijn genoeg redenen te verzinnen om dat er automatisch naast te doen. Ook op andere terreinen zit er vaak een financieel voordeel aan, want je zit nu bijvoorbeeld niet met een onnodig nieuw toestel dat afbetaald moet worden. En wie wil er nu niet voordeliger uit zijn terwijl je ook nog eens groen aan het doen bent?


Denk trouwens niet dat je altijd minder belminuten, sms of databundel hebt met een sim only. Dat valt tegenwoordig reuze mee. Daarnaast heb je thuis of op werk vaak al het Wifi waar je op meelift, dus die iets duurdere data, zul je amper nodig hebben. En gaat je telefoon na jaren trouwe dienst alsnog  stuk en is deze niet meer te repareren? Dan kun je bij de meeste providers en belwinkels zo weer omschakelen naar een abonnement met telefoon. Of je kijkt voor een tweedehands exemplaar die nog een paar jaar mee kan. Dan kun je dat sim only abonnement gewoon door laten lopen en scheelt het jou dus een hoop geregel.


Goedkoper bellen dus mogelijk

Als je dus weinig waarde hecht aan het hebben van het nieuwste model (dat volgende week ook alweer oud is), is sim only dus om meerdere redenen een interessante optie. Niet alleen bespaar je er maandelijks behoorlijk wat geld mee, zeker als je de data via het draadloos netwerk laat lopen, maar je bent ook nog eens goed bezig voor Moeder Aarde. Dat is best een win-win situatie voor zowel de aarde als jouw portemonnee. En natuurlijk ook voor jouw karma als je daar in gelooft.
 


Share