De populairste apps van dit moment

Als je een nieuwe smartphone koopt, download je waarschijnlijk direct jouw favoriete apps. Van apps om je financiën te regelen tot apps voor inzicht in je zorgverzekering en natuurlijk leuke spelletjes om even te ontspannen en apps waarmee je checkt of je wel gezond genoeg leeft: we krijgen er geen genoeg van. Dit zijn de populairste apps van 2020.

TikTok als sterke nieuwkomer

Het videoplatform TikTok is maar liefst 115 miljoen keer gedownload en kent een stijging van haast 100 procent per maand in 2020. Zowel op Android als in de Apple Store wordt deze app veelvuldig gedownload. TikTok wordt voornamelijk gebruikt door kinderen en tieners, maar tegenwoordig vinden ook meer volwassenen hun weg naar de app die social media met muziek combineert. Je maakt eenvoudig de leukste video's van maximaal 60 seconden. Net als bij andere social media-accounts geven de gebruikers van TikTok elkaar likes en kunnen ze berichten sturen. Deze video's kun je vervolgens ook via Facebook en Instagram verspreiden, zodat je een nog groter publiek bereikt. Je hoeft alleen maar een account aan te maken, een muziekfragment te openen en te beginnen met filmpje. Ook is het mogelijk om een video te uploaden en deze met geluidseffecten en filters te bewerken.

Populairste game: Slap Kings

Slap Kings staat bovenaan als meest gedownloade game tot nu toe. Het spel werd haast 35 miljoen keer geïnstalleerd. Het spel is grappig en ontspannend en je test je eigen kracht en timing. Met jouw mep wil je de meeste kracht genereren. Je staat tegenover een andere speler in de ring met als doel om deze met een klap knock-out te krijgen. Ook zitten er speciale krachten in het spel die je kunt ontgrendelen, waardoor je steeds wat verder kunt komen. De app is gratis te downloaden.

Messenger apps onverminderd populair

WhatsApp blijft onverminderd populair en heeft inmiddels meer dan 2 miljard gebruikers. Een andere populaire berichtendienst is Facebook Messenger. Met WhatsApp, Messenger, Instagram en natuurlijk Facebook heeft Facebook de vier populairste niet-game apps in handen. Wat een opvallende nieuwkomer is sinds 2020, is de opkomst van apps die videogesprekken met een groep mogelijk maken. Door het coronavirus zijn er noodgedwongen een groot aantal gebruikers bijgekomen die opeens thuis moeten werken. De populairste applicatie is Zoom, dat de omzet in 2020 flink zag stijgen. In maart was dit zelfs de meest gedownloade app in de Apple Store. De toekomst zal uitwijzen of deze trend zich voort gaat zetten. Het succes van Houseparty, waaruit blijkt dat videoconferenties niet alleen zakelijk toe te passen zijn maar ook privé, is hierin erg interessant en kan een nieuwe app-trend aanduiden.

Share