Met het Cambridge dieet je streefgewicht bereiken?

Wat ga je doen om van je overgewicht af te komen? Er zijn zoveel diëten maar welke werkt nu echt het beste is de vraag. Het Cambridge dieet is een goede manier. Het is een dieet dat al behoorlijke tijd meedraait in diëtenland. De bedoeling is om met dit dieet je eiwitten te verhogen. En met name met veel gezonde voeding af te gaan vallen. We willen jouw een kijkje geven in hoe het dieet werkt. En ook of het echt zo rendabel is als het in eerste instantie lijkt. 

Hoe werkt het Cambridge dieet?

Het Cambridge dieet heeft een hele eigen lijn aan producten. Hierbij kun je denken aan allerlei repen die in verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Ook bestaan er zakjes voor pap en shakes. Ook deze kun je in verschillende soorten krijgen. Met het Cambridge dieet 800 heb je nog wat meer mogelijkheden. Er zitten kant en klare maaltijden bij, wederom uit een zakje. Je moet er wel van houden om alles uit zakjes te eten. Als je echt een liefhebber bent van vers zal dit dieet niks voor jou zijn. Vers voedsel komt er bijna helemaal niet aan te pas. Het zal dan erg moeilijk zijn voor je om het dieet goed vol te houden. Je moet er ook rekening mee houden dat de Cambridge producten niet goedkoop zijn. 

Verschillende manieren om het dieet te volgen

Je kan ervoor kiezen om het Cambridge dieet 500 of 800 te gaan volgen. Waar je bij de 800 iets meer mag eten. We laten je even de verschillen zien. 

Cambridge 500 is de strenge manier

Cambridge 500 is verreweg een zeer strenge manier van diëten. Je krijgt weinig calorieën binnen en gaat daardoor snel afvallen. Of het ook gezond is, is het tweede. Maar je gezondheid staat wel op de eerste plek. Dit is dus niet echt goede logica. Ook kan er een jojo effect ontstaan door de lage hoeveelheden zoals wel bij meer crashdiëten het geval is. 

Cambridge 800 geeft je wat meer eigen initiatief

Cambridge dieet 800 laat je iets meer eten toevoegen! Je mag ongeveer 1 normale maaltijd extra toevoegen per dag bij deze manier. Ook al lijkt het veel, in de praktijk krijg je gewoon nog te weinig binnen om het echt significant te merken. Je gaat dus in de meeste gevallen met beide Camrbridge diëten honger lijden. Dit moet je voor lief nemen als je dit dieet wilt gaan volgen. Afvallen ga je er wel mee. 

Waar bestaat het dieet uit?

Het dieet staat bekend om veel vloeibare voeding zoals pap, shakes maar ook repen. Allemaal hapklare brokken. Staat de smaak je niet aan of wil je vers voedsel eten, dan vormt dit dus een probleem bij dit dieet. Je kan dan beter voor een andere manier van diëten kiezen. Het Cambridge dieet is daarom ook niet voor iedereen weg gelegd. Besef dat goed voor dat je begint en stel jezelf de vraag of je op deze manier wilt afvallen. Het is ook niet heel erg gezond, maar daarentegen wel weer redelijk effectief. De keuze is aan jou! 

Met name repen, shakes en papjes

De producten van Cambridge kun je los of in pakjes kopen. Allemaal producten die door het dieet zelf zijn ontwikkeld en geproduceerd. Er is wel variatie maar het zijn veel papsoorten, milkshakes en bars die je met dit dieet gaat eten. Je moet er ook redelijk wat voor neertellen. Het dieet is niet goedkoop. Zorg er dus voor dat je even nagaat of je er wel zoveel geld voor over hebt. Een kleine schatting toont aan dat je zeker wel een paar honderd euro per maand kwijt bent aan het dieet. 

Het zijn erg dure dieetproducten

Doordat de producten per stuk gewoon erg duur zijn kan je zien dat het al snel erg hoog oploopt. Met producten van 4,- per stuk en de rekensom dat je er wel minimaal 2 of 3 van gaat eten op een dag kom je alleen aan producten al uit op meer dan 300,- per maand alleen aan producten. Daarbij komen nog allerlei andere kosten. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat je tekorten die je opdoet met dit dieet aanvult. Hierbij moet je denken aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit komt er dus nog bij en moet je zelf betalen. Ook extra kosten van het dieet komen hier nog bovenop. 

Werkt het dieet en hoe zijn de ervaringen? Ja, want je valt er wel mee af! Het enige nadeel is dan wel, blijkt uit ervaringen, dat de resultaten vaak niet blijvend zijn. En een jojo effect dus vaker voorkomt dan blijvend gewichtsverlies. Er kunnen ook verschillende klachten worden ervaren door de extreme aanpak van het dieet. Dus het is niet de meeste gezonde manier van afvallen. 

Is dit de beste manier om snel af te vallen?

Je kan er redelijk snel mee afvallen. In die zien is het best een aardig dieet. Maar doordat de resultaten weer snel kunnen verdwijnen vinden wij het niet de BESTE aanpak. Ook op het gebied van gezondheid laat het dieet veel te wensen over. Onze mening is dat een goed dieet wel aan al deze factoren moet voldoen om echte resultaten neer te zetten. Een aanrader is het dus niet! 

Totaalplaatje van het Cambridge dieet!

Je kan met het Cambridge dieet afvallen. Maar het is niet de snelste en al helemaal niet de gezondste manier. De producten zijn duur en het eten is niet vers. Zaken waar je wel heel erg goed rekening mee moet houden voordat je ermee begint. Het is natuurlijk verder aan jou om hier een conclusie uit te trekken!

Share