Maakt Apple’s iPhone 12 de verwachtingen waar?

Het was voor liefhebbers van de producten van Apple een spannend moment, de introductie van de nieuwe iPhone 12. Lukte het Apple om te voldoen aan de verwachtingen die men van dit toestel had?

Kan Apple’s iPhone 12 de concurrentie aan met de belangrijkste smartphone van Samsung, de Galaxy S20? In dit artikel lees je meer over de verschillende verbeteringen die in de iPhone 12 zijn doorgevoerd.

Veel van deze verbeteringen werden op voorhand al verwacht. Dat bleek uit de geruchten die de ronde deden voorafgaand aan het evenement van Apple.

Apple biedt de iPhone 12 in vier modellen aan

Net als de iPhone 11, wordt ook de iPhone 12 in vier modellen aangeboden. Je hebt de keuze uit de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 als basismodel, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max.

In het formaat van deze modellen is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de iPhone 12 Mini relatief klein, ten opzichte van modellen die in de afgelopen jaren geïntroduceerd werden. Het model heeft een formaat van 5.4 inch.

Ook de iPhone 12 Pro Max wijkt qua formaat af van andere modellen. Het is de grootste smartphone die Apple tot nu toe introduceerde met zijn 6.7 inch.

Aan het formaat van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro werd niets gewijzigd. Beide modellen zijn 6.1 inch groot. Wel valt op dat van ieder model uit de iPhone 12-serie de zijkant veranderd is. De bolle zijkant is vervangen door een vlakke zijkant.

 

LiDAR-sensor in de iPhone 12 van Apple

Eerder dit jaar werd de nieuwe iPad Pro geïntroduceerd, die voorzien is van een LiDAR-sensor. Het is een extra dieptesensor, waarmee nog betere foto’s en video’s gemaakt kunnen worden.

Niet eerder gebruikte Apple deze sensor in haar telefoons. Daar komt nu verandering in! De LiDAR-sensor is namelijk ook opgenomen in de camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max.

Naast het feit dat de sensor bij het nemen van foto’s van pas komt, zorgt deze ook voor een soepele toepassing van AR- en VR-technieken. Iets waarvan steeds meer verwacht wordt! Diverse apps werken er momenteel al mee.

 

Krachtige processor in de nieuwe iPhone

De iPhone 12 wordt uitgevoerd met een verbeterde, krachtige processor: de A14 bionic chipset. Net als de LiDAR-sensor draagt ook deze verbeterde chip bij aan de kwaliteit van toepassingen van AR en VR.

Daarbij maakt dit het schakelen tussen apps en het kort na elkaar nemen van foto’s makkelijker. Houd er rekening mee dat je deze verbetering wellicht niet direct merkt in het dagelijks gebruik van je toestel.

Datzelfde geldt voor de neural engine, die in de chipset verwerkt zit. Dit onderdeel maakt de toepassing van kunstmatige intelligentie mogelijk.

 

Share