Wat zijn de voordelen van LED lampen & LED verlichting

Wat zijn de voordelen van LED lampen & LED verlichting?

 

Overweeg je nieuwe LED lampen & LED verlichting aan te schaffen? Dat kan een verstandige keuze zijn. LED verlichting & LED lampen bestaan uit een groep van licht-emitterende diodes. Deze worden LED’s genoemd. De karakteristieken van de toegepaste LED’s in de verlichting bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroom, lichtsterkte en kleurweergave.

 

Led kan licht zijn in diverse kleuren. Daarnaast kan het ook infraroodstraling of ultraviolette straling zijn. De speciale diodes zijn in 1962 uitgevonden en werden destijds alleen gebruikt als indicatorlamp en voor signaaloverdracht.

 

Door de wereldwijde technologische ontwikkelingen is de lichtopbrengst toegenomen. Dit resulteerde eind jaren 90 in het feit dat LED’s geproduceerd werden als lichtbron voor gewoon dagelijks gebruik. Vaak wordt een LED ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens fungeert.

 

Voordelen

 

De aanschaf en het gebruik van LED verlichting brengen een groot aantal voordelen met zich mee. Zo wijst onderzoek uit dat LED lampen & LED verlichting de meest energie-efficiënte keuze is bij de zoektocht naar nieuwe lichtbronnen.

 

Onderzoekers stellen dat de aankoop van LED lampen binnen een aantal jaar is terugverdiend. Duurzaamheid speelt bij LED licht een belangrijke rol. Een LED lamp heeft een lange levensduur, laag energieverbruik en een lage warmteontwikkeling.

 

In vergelijking tot halogeen- en gloeilampen gaat LED licht veel langer mee. Het gebruik zorgt ervoor dat je tot wel 90 procent op jouw energiekosten kunt besparen.

 

Overstappen

 

Zijn je oude lampen aan vervanging toe? Wil je gemakkelijk geld besparen met LED verlichting? Dan kun je overwegen om over te stappen. Je kunt dit zelf in gang zetten. Lampdirect.nl is specialist in LED’s die je graag helpen met het overstappen naar LED lampen en LED verlichting.

 

Hieronder een overzicht met 30 led lampen die het meeste lichtopbrengst opleveren.

Share