Wat kost winkelinrichting?

Het inrichten van je winkel gaat over het totaalplaatje. Jouw winkel moet uitstralen wat jij als ondernemer over wilt brengen en wilt bereiken. Wil jij graag een nieuwe winkelinrichting en ben je benieuwd hoeveel je hiervoor moet investeren? Het totale bedrag kan flink uiteenlopen en hangt ook af van jouw wensen en specifieke eisen. 

Winkel als verpersoonlijking van jouw merk

De winkel is dé plek waar jouw klant je merk echt kan beleven. De winkelinrichting gaat dan ook verder dan alleen het plaatsen van meubels, stellingkasten, een toonbank en kassa. Het is de optelsom van alles waar jij als ondernemer voor staat. Je wilt dus dat deze persoonlijkheid in alles tot uiting komt. Je wilt de consument naar binnen krijgen, een beleving bieden en er uiteraard voor zorgen dat je klant een aankoop doet en weer terug komt. 

Wat is nodig voor inrichting winkel

Voordat je een budget kunt maken, moet je weten wat je precies nodig hebt. Een winkelinrichting bestaat uit alles wat te maken heeft met de inrichting van jouw winkel. Denk niet alleen aan de fysieke inrichting, maar juist ook de strategie hier achter. Waar staan de kassa’s, welke route volgen jouw klanten langs de schappen, waar zit de ingang van het magazijn en hoe ga je de bevoorrading zo efficiënt mogelijk aanpakken? Je kunt het inrichten van je winkel uitbesteden, maar dan vraagt dit om een grotere investering dan wanneer je dit zelf oppakt. 

Wat de meeste ondernemers nodig hebben als basis is:

•    Goedkope stellingen
•    De juiste verlichting (sfeerverlichting en functionele verlichting)
•    Modern kassasysteem en toonbank
•    Een vloer die past bij de uitstraling van jouw merk
•    Wat meubels en accessoires voor een echte beleving
•    Muzieksysteem voor achtergrondmuziek

Oppervlakte van je winkel

De kosten van de winkelinrichting hangen sterk samen met de oppervlakte van de winkelruimte. Wil je een grote open ruimte met daarin weinig producten of juist een kleine en knusse winkel met van onder tot boven gevulde houten stellingkasten? De houten stellingkast komt in zo goed als iedere winkel goed tot zijn rek. De stelling is praktisch, naar eigen wens in te richten, duurzaam, sterk en voordelig. 

Belang goede winkelinrichting

De juiste winkelinrichting gaat je een hogere omzet opleveren. Dit biedt namelijk veel overzicht, waardoor je klanten kunnen vinden wat ze zoeken. Ook maken je klanten kennis met nieuwe producten en lopen ze optimaal door je winkel heen. Zo worden ze sneller tot een aankoop verleid. De winkelinrichting draagt er ten slotte aan bij dat je meer werk verzet krijgt. Zo wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om de voorraad aan te vullen en zie je het tijdig als een bepaald product op dreigt te raken. 

Share

Recent toegevoegd