Waarom een refurbished elektrische fiets een goede keuze is 

Aan het overwegen om voor een refurbished elektrische fiets te kiezen? Dit kan een geweldig alternatief zijn in vergelijking met nieuwe of tweedehands fietsen. Bij Upway worden elektrische tweewielers (e-bikes) aangeboden. Dat doen ze niet zomaar. Iedere fiets wordt door een specialist geïnspecteerd op basis van 20 inspectiepunten. Dit proces wordt omschreven als een gedetailleerde analyse. Vervolgens gaat een professionele monteur met precisie aan de slag. Doel is dat de klant uiteindelijk met het juiste product de wijde wereld in kan gaan. 

Alle accessoires, van een bel tot batterij, passeren tijdens een inspectieronde de revue. Er zijn geen zaken die aan het toeval worden overgelaten. Droomfietsen worden uiteindelijk bij de klanten afgeleverd. Terwijl er gefietst wordt zal de fiets als nieuw worden ervaren. 

Voordelen refurbished fietsen 

Wordt er voor een refurbished elektrische fiets bij Upway gekozen? Dan brengt dat volgens dit bedrijf een aantal voordelen met zich mee. Vertrouwen is daar een belangrijk onderdeel van. Het is van belang dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je je fiets ontvangt. Vandaar dat alle fietsen gedetailleerde informatie bevatten. 

Zo worden er foto’s van de fiets geschoten. Dit gebeurt in de werkplaats. Is er een vraag naar aanleiding van een foto? Wil je ergens meer informatie over hebben? Dan ben je welkom om hiernaar te vragen, en staat Upways support team altijd voor je klaar. 

Verder zal je een precieze omschrijving van de staat van de fiets krijgen. Eventuele krassen, deuken of kleine defecten, kunnen zo opgemerkt worden. Aan de toekomstige eigenaar wordt het aantal afgelegde kilometers doorgegeven. Er is sprake van een aanbevolen maat op basis van gedetailleerde fietsmetingen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. 

Bedenktijd en garantie 

Nadat de fiets fysiek is ontvangen is er sprake van een 14 dagen durende bedenktijd. Dit wordt ook wel de retourtermijn genoemd. Binnen deze fase kan een product worden teruggestuurd zonder een reden van opgaaf voor de annulering te vermelden. Een aankoop zal tussen 3 en 5 werkdagen worden bezorgd op het voorkeursadres van de besteller. Er kan aanspraak op garantie gemaakt worden. De garantieperiode bedraagt 12 maanden en heeft betrekking op structurele onderdelen van de fiets. Denk bijvoorbeeld aan de batterij, motor, elektronica en het frame. Veilige betaalmogelijkheden worden gegarandeerd. Er kan in één keer of in termijnen betaald worden. 

Groot aanbod 

Bij Upway is een groot aanbod. Zo worden er elektrische fietsen aangeboden van 200 merken en bijna 2000 diverse modellen. Op de website kan via een gerichte keuze een droomfiets geselecteerd worden. Er kan gekozen worden uit type fietsen, merken en motorpositie. Daarnaast kan er een selectie gemaakt worden op basis van prijzen.

Reparaties 

Om een fiets er weer spic en span uit te laten zien en te zorgen dat alles functioneel is, worden er diverse reparaties uitgevoerd. Om de fietsen op te knappen wordt er bijvoorbeeld op mechanische en elektronische wijze gerepareerd. Onderdelen worden vervangen en remmen ontlucht. Lagersystemen en spaken zijn soms aan vervanging toe. Wielen kunnen goed afgesteld worden. Kettingen moeten ingesmeerd worden en er wordt een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd.

Er wordt gecontroleerd of de aandrijfeenheid nog goed werkt. Dit wordt gedaan met specialistische software van de leverancier. Het kan voorkomen dat de koppelsensor vervangen of gerepareerd moet worden. Er wordt eveneens aandacht besteed aan batterijen, displays en andere accessoires. 

Share