Linkbuilding: meer traffic en hoger in de zoekmachines

 Linkbuilding: meer traffic en hoger in de zoekmachines

 

Op zoek naar manieren om een website hoger te laten ranken in zoekmachines zoals google? Wil je meer websitebezoekers genereren? Veel mensen worstelen met deze vraagstukken. Wellicht is het tijd om meer inzicht te krijgen in het fenomeen linkbuilding. Via deze methode wordt er op strategische wijze voor gezorgd dat er vanaf andere websites naar jouw website wordt verwezen. In de wereld van online marketing worden deze verwijzingen ook wel backlinks genoemd. Hoe meer relevante externe links er naar jouw website leiden, hoe beter Google zal snappen dat je website een belangrijke en betrouwbare bron van informatie is. Je bouwt hiermee een hogere autoriteit op en komt hoger in organische zoekresultaten.

 

Een andere manier om de waarde van jouw site te verhogen is interne linkbuilding. Dan gaan er links naar relevante pagina’s of artikelen op het eigen webdomein.

 

Unieke content

 

Voordat er wordt gestart met het vergaren van backlinks is het belangrijk dat de eigen onlinebedrijfspagina’s op orde zijn. Daarbij spelen kwalitatieve teksten en afbeeldingen een belangrijke rol. Door het plaatsen van unieke kwaliteitscontent is de kans groot dat andere websites daaraan gaan refereren in hun eigen artikelen. Dit zorgt ervoor dat Google je linkprofiel op waarde schat.

 

Het bedrijf LEQUAL kan dit proces via goede strategieën versnellen. Een stevige interne linkstructuur is van belang. Zorg allereerst dat iedere pagina minimaal één interne link heeft. Dat wil zeggen dat er minstens een pagina moet zijn die naar een andere pagina verwijst. Maar hoe meer interne links er worden gebruikt hoe beter dat is.

 

Gastblog

 

Een goede manier van linkbuilding is om via een gastblog op een andere weblocatie te linken naar jouw domein. Het is niet zomaar geregeld om op andere websites te staan. Bedrijven willen goed voor de dag komen. Goede gastblogs zijn waardevolle artikelen waarbij nuttige kennis wordt gedeeld over een bepaald onderwerp. Het is mooi als mensen er iets van kunnen leren. De inhoud kan bijvoorbeeld gaan over iets specifieks binnen jouw vakgebied. Het moet in ieder geval interessant zijn voor de andere organisatie om het gastartikel te publiceren.

 

Het is raadzaam om hier vooraf contact over op te nemen met de betreffende onderneming. In het artikel verwerk je een backlink naar je eigen webadres. Het is mogelijk om een artikel zelf te schrijven. Er bestaan ook specialistische bedrijven of tekstschrijvers die jou dit werk graag uit handen nemen.

 

Autoriteit

 

Het heeft geen zin om gastartikelen op pagina’s te plaatsen zonder goede SEO-autoriteit. Dit autoriteit laat zien hoe belangrijk en betrouwbaar een bepaalde site is. Links vanaf een domein met een hogere autoriteitswaarde zullen zorgen voor betere scores in de zoekmachines. Hoe meer kwalitatieve links je vergaard hoe hoger je eigen website op waarde zal worden geschat. Relevantie speelt eveneens een belangrijke rol. Help lezers bijvoorbeeld met verwijzingen naar goede content op jouw domein. Er kan ook verwezen worden naar nuttig informatie op andere sites. Spamlinks zijn ook een no-go voor de zoekmachines. Deze kun je het beste maar meteen verwijderen.

 

 

 

 

 

 

Share

Recent toegevoegd