Iedere dag hetzelfde ontbijt, of liever wat afwisseling?

Iedere dag hetzelfde ontbijt, of liever wat afwisseling?

Ben jij je bewust van wat je iedere dag nuttigt tijdens je ontbijt? Hoe je ontbijt, is voor veel mensen heel persoonlijk. Sommige personen krijgen in de vroege ochtend nauwelijks iets naar binnen, terwijl het voor anderen de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je kunt de voorkeur geven aan een vloeibaar ontbijt, dat gaat lekker makkelijk naar binnen, maar ook andere mogelijkheden zijn er volop.

Ben jij iemand die het liefst iedere dag precies hetzelfde ochtendeten nuttigt, of geef je juist de voorkeur aan een beetje afwisseling? Via dit artikel op NederlandReview gaan we dieper in op warme en koude ontbijtjes.

Warm en koud ontbijten

Er zijn best wat mensen die ’s ochtends de voorkeur geven aan een warme ontbijtje. Daarbij kun je denken aan een lekker eitje, maar ook aan geroosterd brood, vers uit de broodrooster, of zelfs een ‘good old’ bordje pap. Zeker wanneer je graag stevig ontbijt is een warm ontbijt een goede keuze. Er zitten vaak wat meer voedingsstoffen in die je, zeker als je bijvoorbeeld zwaar werk verricht, goed kunt gebruiken.

Tegenover de groep mensen die graag geniet van een warm ontbijtje, staat een minstens zo grote groep die juist kiest voor iets fris. Eten of drinken dat (deels) uit de koelkast komt is ook populair. Een kom yoghurt met fruit of muesli, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een lekkere verse smoothie? De verkoop van blenders zit nog altijd flink in de lift. Heb je minder tijd om iets te bereiden, dan is een kant-en-klaar drinkontbijt ook nog altijd een optie.

Gewoontes doorbreken

Voor de meeste mensen geldt dat ze, zeker in de ochtend, nogal trouw zijn aan hun gewoontes. Ze beginnen iedere dag het liefst op dezelfde manier, en eten niet zelden al zo lang zij zich kunnen herinneren min of meer hetzelfde ontbijt. Daar is op zich niets mis mee. Als het goed bevalt, je vindt het lekker en je houdt het er de hele ochtend goed op vol, waarom zou je het dan veranderen?

Toch kan het geen kwaad om een beetje te variëren. Door iedere dag hetzelfde te kiezen, loop je het risico dat je zo hier en daar wat voedingsstoffen mist. Zeker als je ook gedurende de rest van de dag graag aan je gewoontes vasthoudt.

Afwisseling

Het is goed om te kiezen voor afwisseling. Als je de ene dag een eitje kookt, de volgende dag een smoothie drinkt en weer een dag verder voor een broodmaaltijd kiest, is de kans een stuk kleiner dat je bepaalde stoffen helemaal misloopt. Daarnaast kan het voorkomen dat je in een sleur terechtkomt, en iets zit te eten waar je eigenlijk helemaal niet zo veel trek in hebt. Probeer zo nu en dan eens iets nieuws, dan daag je ook je smaakpapillen uit om zich te blijven ontwikkelen.

Ga je na het lezen van dit blog op NederlandReview variëren met je ontbijt? We hopen je in ieder geval meer inzicht gegeven te hebben over de voordelen van de soorten eten en drinken tijdens jouw ontbijt.

Share

Recent toegevoegd