Badkamer restylen; zo doe je dat

Ben je je badkamer zoals deze nu is, helemaal zat? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen en wat op dit moment de nieuwste trends zijn? Heb je geen zin om je hele badkamer te moeten verbouwen, maar wil je toch een nieuwe en frisse look in je badkamer. Kleine aanpassingen in je badkamer kunnen al een heel groot verschil maken. De badkamer is een plek waar je dagelijks komt om te douchen, make up te doen, of een goed boek te lezen in bad. Je brengt dus best wat tijd door in je badkamer. Wil je alles weten hoe je je badkamer weer helemaal als nieuw kunt maken? Lees dan snel verder. 

Zwarte details

Een detail die steeds vaker terugkomt, is zwart. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in zwarte deurknoppen, douchekoppen of een zwarte badkraan. Deze zwarte details zorgen voor een modieuze en strakke uitstraling. Een van de grootste trends van deze tijd. Deze details komen het beste tot zijn recht als de rest van de badkamer lichte kleuren bevat. Houten badkamer meubels kleuren ook erg goed bij de zwarte details. En wat dacht je van een zwarte statementwall? Dat is pas echt uniek!

Maak gebruik van planten

Door gebruik te maken van planten kun je op een eenvoudige manier je badkamer gezelliger maken. Planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Een bijkomend voordeel van de warmte die een badkamer heeft, is dat planten dit erg prettig vinden. Heb je een hele grote badkamer, dan kun je gebruik maken van verschillende formaten en soorten planten. Je krijgt een fijne en rustige sfeer door gebruik te maken van plantenbakken die dezelfde stijl hebben als de rest van de badkamer. Welke planten zijn geschikt? De Alocasia zebrina is een prima keuze en wordt vaak 'olifantsoor' genoemd vanwege de gelijkenis van de bladeren met die van een olifant. Een andere mooie keuze is de Calathea Orbifolia, die vooral geliefd is vanwege de prachtige patronen op de bladeren.

Een botanisch schilderij

Een schilderij past niet alleen goed in de woonkamer, maar ook in de badkamer. In de badkamer passen botanische schilderijen erg goed. Deze op de natuur geïnspireerde prints passen perfect in een vochtige en natte ruimte. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen met prints van bladeren, bloemen of bossen. Kies wel voor een vochtbestendig schilderij om schade door water en vocht te voorkomen.

Minimalisme, misschien wel het belangrijkste

Zo min mogelijk meubels in de badkamer geven overzicht en rust. Niet iedereen beschikt over een hele grote badkamer en daarom is het zeker van belang dat je een badkamer niet helemaal volpropt met meubels. Daarnaast is het erg prettig om niet te veel handdoeken, shampoos en andere cosmetica in het zicht te hebben. Heb je een ruim badkamermeubel? Ruim hier je handdoeken en cosmeticaproducten in op. Op deze manier creëer je rust en overzicht. Niemand wordt blij van een badkamer waar overal producten staan en handdoeken liggen. Hoe ga jij je badkamer restylen?

Share