5 handige tips voor moeders voor het opbouwen van een bedrijf

Ambieer je om het moederschap te combineren met een bestaan als ondernemer? Laat het moederschap deze droom dan nooit in de weg staan. Je kunt namelijk prima op meerdere manieren het moederschap en het ondernemerschap met elkaar combineren. Met onder meer onderstaande 5 handige tips combineer je dit perfect met elkaar.

Doe iets waar je passie voor hebt

Als je als moeder wil ondernemen, heb je wellicht niet super veel tijd. Elk uurtje dat je in je bedrijf kunt steken, moet je daarom met volledige passie doen. Begin daarom een bedrijf waar je echt een passie voor hebt. Heb je een passie voor mode? Start dan met een eigen bedrijf in de modebranche. Of heb je juist een passie voor het digitale ondernemerschap? Ga dan met een van de vele online verdienmodellen aan de slag. Door met je passie aan de slag te gaan, is de kans op succes een heel stuk groter.

Zorg voor de juiste werk-privé balans

Het is ook belangrijk om voor de juiste werk-privé balans te zorgen. Dit vraagt om bepaalde opofferingen, zowel van jou als van je partner. Mogelijk moet je partner iets minder gaan werken. Of kan je partner vanuit huis werken en ondertussen voor jullie kind(eren) zorgen. Onderschat de drukte bij een eigen bedrijf niet. Je krijgt eigenlijk twee fulltimé banen: je eigen bedrijf en het moederschap. Mede hierom moet je vanaf het begin serieus met de werk-privé balans aan de slag gaan.

Voer slim marketing

Wat voor bedrijf ga je starten? Eigenlijk is het antwoord op deze vraag met het oog op marketing niet belangrijk. Elk bedrijf moet namelijk op een slimme manier marketing voeren. Hier heb je uiteraard veel mogelijkheden voor. Zo kun je pennen bedrukken en deze pennen weggeven. Op elke pen staat je bedrijfsnaam of logo, waardoor veel mensen met je bedrijf in aanraking komen. Wil je liever een ander soort product weggeven? Overweeg dan een tas bedrukken; dit is een duurzaam en praktisch product waar elke ontvanger iets aan heeft.

Laat je begeleiden en ondersteunen

Ga je voor de eerste keer door het leven als ondernemer? Dan kom je al snel voor de nodige uitdagingen te staan. Het is daarom erg verstandig om je te laten begeleiden of ondersteunen. Door wie je je kunt laten begeleiden? Onder meer door een vrouwelijke businesscoach. Zij weet als geen ander wat er bij het ondernemerschap van een moeder om de hoek komt kijken.

Besteed werk uit

Het is tot slot verstandig om werk uit te besteden. Waarom? Omdat je als moeder en ondernemer elke minuut maar een keer kunt besteden. Je kunt je minuten en uren daarom beter aan je eigen business besteden. Dit houdt in dat je tal van randzaken uit zou moeten besteden. Denk hierbij aan de boekhouding, het maken van je eigen website en tal van andere zaken. Uiteraard hangt een en ander af van je eigen kwaliteit en kennisniveau. Desalniettemin is het voor elke moeder/ondernemer verstandig om werk uit te besteden!

Share