4x soorten horeca apparatuur die niet mogen ontbreken

Bij het openen van een nieuwe horecazaak is de nodige voorbereiding nodig. Hierbij zul je rekening moeten houden met hoge opstartkosten. Zo moet je een ruimte huren om de zaak in te beginnen, maar ook licenties en vergunningen aanvragen. Daarnaast zul je geld uit moeten geven aan marketing, zodat je wat naamsbekendheid kunt creëren. Ook het aanschaffen van horeca apparatuur is een kostbare maar onmisbare uitgave. Wil jij weten welke apparaten je móét hebben om een succesvol horecabedrijf op te zetten? Je leest het hier.

De aanschaf van een oven

Het eerste belangrijke apparaat is de oven. Je kunt hierbij kiezen uit veel verschillende soorten ovens, elk met een eigen doeleinde. Er zijn daarom een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste het doeleinde: wil je een Italiaans restaurant beginnen? Dan is de aanschaf van een goede pizza-oven de moeite waard. Daarnaast is de grootte van de oven ook belangrijk: bij een kleine keuken kun je beter kiezen voor een wat kleinere oven. Een Alpeninox gasfornuis met oven is hierin een goede optie. Door de combinatie van een gasfornuis en oven, kun je ruimte besparen en heb je wel alle nodige apparaten in huis.

De keuze voor een geschikt fornuis

Naast een oven moet je natuurlijk ook een fornuis aanschaffen. Zoals eerder genoemd werd, kun je ervoor kiezen om deze te combineren met een oven, maar uiteraard kun je ook een los fornuis aanschaffen wanneer je hier de ruimte voor hebt. Een aanrader is om voor een elektrisch fornuis te kiezen, gezien de regering het gebruik van gas significant wil terugdraaien. Hier hangt natuurlijk wel een hogere elektriciteitsrekening aan vast.

Snel voedsel verwerken met een foodprocessor

Een must-have apparaat voor horecabedrijven is een foodprocessor. Niet iedereen is hier bekend mee, maar het is een grote aanrader. Met behulp van een foodprocessor kun je namelijk heel makkelijk voedsel snijden, versnipperen, pureren of vermalen. Zo kun je het voedsel er simpelweg instoppen, waarna het verwerkt wordt zoals je dat zou willen. Daarna wordt het verwerkte voedsel opgevangen in een kom, zodat je het daarna makkelijk voor het koken kunt gebruiken. Eenzelfde soort apparaat is de snijmachine. Deze machine kan ook grotere voedselwaren verwerken, zoals stukken kaas of een stuk biefstuk. Vooral bij borrelplanken en sandwiches is dit een uitermate geschikt apparaat om het werk te makkelijker te maken.

Efficiënt werken met een KDS

In de keuken kan het behoorlijk druk worden en het verliezen van overzicht gebeurt dan ook al snel. Om zo efficiënt en geordend mogelijk te kunnen werken kan het implementeren van een kitchen display system (KDS) een goede optie zijn. Hierop kunnen bestellingen makkelijk doorgegeven en gewijzigd worden, zodat het keukenpersoneel snel en zonder fouten de bestellingen kunnen maken. Daarnaast heb je ook geen papier meer nodig om de bestellingen op te schrijven, gezien dat kan met een elektronisch apparaat. Het gebruiken van de eerder genoemde apparaten maakt jouw horeca-leven een heel stuk makkelijker.

Share