3 simpele tips om voldoende groente te eten

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende groente en fruit te eten. Toch zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komen. Niet uit onwil, maar omdat het ze vaak simpelweg niet lukt om dit binnen te krijgen. Dit is zeker lastig wanneer je eigenlijk niet zo dol bent op groente. 

En dat is zonde, want het eten van groente biedt veel voordelen. Ze zijn laag in calorieën en zitten boordevol vitamines en mineralen om je lichaam sterk en gezond te houden. 250 gram is bovendien helemaal niet zo veel. Het lijkt veel, maar met een aantal simpele tips is dit eenvoudig te behalen. In dit artikel geven we drie simpele tips om voldoende groente te eten. 

Ga op zoek naar nieuwe recepten 

Sommige mensen vinden groente helemaal niet lekker. Ze lusten maar een paar soorten, waardoor hun dieet te eenzijdig is en ze lang niet iedere dag voldoende binnenkrijgen. Daarom is het goed om eens op zoek te gaan naar nieuwe recepten. In veel gevallen is het namelijk een kwestie van op een andere manier bereiden om de smaak beter te leren waarderen. Het is niet voor niets dat groente in een restaurant vaak heel anders smaakt dan thuis. 

Ben jij bijvoorbeeld dol op bloemkool? Maar wil je niet elke dag gekookte aardappels eten? Besef dan goed dat dit een zeer veelzijdige groente is. Met nieuwe bloemkool recepten leer je ineens tal van bereidingswijzen waarmee je deze op de juiste manier kunt bereiden. En dit geldt natuurlijk voor alle soorten. 

Probeer ook eens uit je eigen comfortzone te stappen en kies eens voor een recept met een groente die je normaal niet zo snel zou eten. Soms kan de smaak dusdanig veranderen door een andere bereidingswijze of ingrediënten dat je de groente ineens wél lust. 

Eet het de hele dag door 

Probeer jij ook altijd de gehele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente in het diner te proppen? Dan betekent dit ook dat je direct een hele lading groente moet eten. Hierdoor lijkt het wel heel veel wat je dagelijks moet eten. Maar wat als je dit over de dag zou verdelen? Dan merk je al snel dat je hier al heel snel aan komt. 

Een slimme manier om dagelijks meer groente te eten is door rauwkost als snack te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan rauwe paprika, komkommer en tomaat. Komkommer en tomaat kunnen bijvoorbeeld ook heel goed toegevoegd worden aan een boterham. Dat is niet alleen ontzettend lekker, maar zo krijg je ook al direct meer groente binnen.

Weet wat je eet

Dan is er ook nog eens een grote groep die niet weet of ze voldoende groente eet.. Ze hebben eigenlijk geen idee aan hoeveel gram groente ze per dag zitten. Daarom is het vooral belangrijk om meer inzicht te krijgen in je voedingspatroon. De meeste mensen overschatten zichzelf namelijk heel erg. Hou het daarom eens bij door precies op te schrijven wat je op een dag eet. 

Share