Catawiki

3.6

Bestellen

2.6

Service

3.1

Prijs

3

Levering

28.9%

Zou hier weer kopen

Catawiki

Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki. 


Geschiedenis

Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).


Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...


In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.


 


Diensten

Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden. 


Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst. 


Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven. 


Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook


Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!


Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (180)

ring

Never received the ring of 1.000 euro I ordered. They do not call back and when on the phone, they offer to pay back around half the amount as they claim the ring had been sent back by DHL and I have to pay transportation twice

J

jur

11-01-2024

0

Twee foto's

Twee foto's, zijn nooit bezorgd. Enige ondersteuning van Carariki nooit echt gekregen. De reactie was meer in de trent van zoek het zelf maar uit. Waarschijnlijk omdat de koopprijs slechts 6 euro was?

Z

Zef

09-12-2023

0

Nep ring

Mijn ervaring is gelijk aan de meesten hier. Ik heb een ring gekocht van een oplichtster Laram. Een ring die in werkelijkheid 20€ waard was en werd verkocht voor 200€. Ring terughestuurd met de belofte dat ik het geld terug zou krijgen nooit meer iets gehoord en catawiki reageert niet en heeft mijn negatieve recentie niet geplaatst. Al tweede miskoop bij dit bedrijf. Niets kopen!

M

Maria

29-11-2023

0

Ring

Wat een kutbedrijf, pakket niet afgeleverd en niet ergens op te halen dus teruggestuurd naar Italië. Kun je naar je ring en je geld fluiten want je moet zelf contact opnemen met leverancier en san mag je dus weer 42 euro verzendkosten betalen. Ik zeg steek het maar in je reet en ik ben 128 euro lichter. Oplichters dus niet gebruiken ???

E

Els de Vries

10-11-2023

1

Saffier/diamand/ edelsteen

Jammer dat de certificeringen van edelstenen absoluut niet overeenkomen met de certificeringen van deze. Dus ik zou gebruik maken van de uitspraak van CW dat ze hebben gecontroleerd dat de kwaliteit klopt. Maar let op bijna alle certificaten zij complete onzin. Alleen GIA en IGI zijn betrouwbare certificaten voor het beoordelen van edelstenen. Kijk anders even op internet voor beoordeling van de eerlijke certificaten. Maar laat je niet in de zeik nemen door de beoordeling van CW op basis van NEP certificaten. Jammer dat CW hierin meegaat. lijkt een beetje op misleiding. Prijs klop in ieder geval absoluut niet.

M

Martin

30-10-2023

1

Kash art by kastellan - Goofy

L

Lennard van den berg

29-10-2023

0

Ring

Ring teruggestuur naar verkoper dus ik wil mijn geld terug maar dat kan niet ring weg en geld weg. Kan contact opnemen met verkoper en moet dus weer 27,50 verzendkosten betalen

E

Els de Vries

07-10-2023

0

Ring met opaaltjes bij Arcanor

In april kocht ik via Catawiki een zilveren ring met 5 kleine opaaltjes.in begin september viel er al een steentje uit, bovendien zijn de opaalkleuren verdwenen en blijken het stukjes glas te zijn. Een mail gestuurd naar Arcanor in Frankrijk. Ze vertelden me dat een malafide verkoper, sieraden verkocht en hun naam daarvoor gebruikten. E-mail naar Catawiki gestuurd over het misbruik en oplichting. Niets van teruggehoord. In totaal €80 armer voor iets waardeloos. Mijn advies: koop niets via Catawiki. Ze zijn niet in staat de verkopers goed te screenen.

29-09-2023

0

diamantring blijkt nep

Een door Catawiki voor 4000 tot 6000 euro getaxeerde waarde, blijkt geheel geen diamanten te bezitten en een officiële waarde van 65 euro te hebben. Dit na taxatie van een bekende juwelier. Mensen laat je niet oplichten door Catawiki, alleen zij verdienen aan deze praktijken! Ik overweeg stappen tegen Catawiki, mochten er meer mensen gedupeerd zijn dan graag contact opnemen.

W

WE

01-09-2023

0

diamanten ring

Catawiki beschermt foute aanbieders van bijvoorbeeld juwelen. Catawiki schermt met een feedback systeem dat dit de foute aanbieders reguleert en weert. In het verleden werden de negatieve recensies op verzoek van de aanbieder verwijdert zonder discussie. Dit is verboden doordat er nieuwe wetgeving is stopte dit. Je ziet dat Catawiki continu de regels op dit vlak overtreedt en de grenzen opzoekt van wat mogelijk is. Daarna gebeurde het volgende de negatieve recensies verplaatst naar neutraal. Hierdoor bleef hun feedbackscore in % hoog genoeg om met vage praktijken door te kunnen gaan. Aanbieders krijgen een feedbackscore. Als je bijvoorbeeld onder de 90% dan ben je een van de slechtere aanbieders. Ik denk dat het verwijderen en verplaatsten van negatieve recensies niet meer is toegestaan. Wat ze nu doen is dat aanbieders die een goede feedbackscore (boven 95% bijv) dan vermelden ze dat en aanbieders met een negatieve feedbackscore daar wordt dit % gewoon weggelaten dus je ziet dan niet in 1 oogopslag of het een foute aanbieder is of niet. Misschien mag dit nog wel maar het is natuurlijk niet correct. Ze slaan op hun borst omdat ze een veilingsysteem hebben met curators die de aangeboden objecten controleren maar het tegendeel is dus waar. Het valt me op dat aanbieders buiten de EU er een verdienmodel van hebben gemaakt om foute objecten aan te bieden zonder reserve prijs ( limiet ) dus het wordt tegen elk aannemelijk bod verkocht. Het wordt via omschrijving heel mooi gemaakt, eigenlijk moeten de curators van de online veilingen deze praktijken controleren en weren. Maar dit gebeurt niet. Consument koopt dit en betaald vaak te veel voor rommel en betaald ook invoerrechten en BTW als het in de EU komt en nadat het product is gearriveerd valt het natuurlijk vies tegen. Ze zijn hun invoerrechten kwijt en BTW en weten niet hoe ze dit kunnen terugvorderen daarom wordt dit product in veel gevallen niet retour gestuurd. Catawiki en foute aanbieder zijn heel blij in dit geval. Catawiki heeft er ook een verdienmodel van gemaakt van alleen foute aanbieders die durven het risico te nemen om een product tegen elk aannemelijk bod te verkopen en Catawiki verdiend altijd middels de provisie. Normaal gesproken als dit bij zo een foute aanbieder gebeurd dan zou een feedbackscore systeem dit moeten duidelijk worden middels een hele lage score. Catawiki is in dit geval alleen maar geïnteresseerd in het opstrijken van de provisie en helpt deze foute aanbieders in alle gevallen deze foute praktijken te verhullen. Ik zie dat dit op zo een grote schaal door heel Europa gebeurd dat het maar een keer moet stoppen. Ik denk dat het management dit bewust doet allemaal , ze zijn alleen maar geïnteresseerd in het behalen van korte termijn winsten zodat ze de omzet van het bedrijf opblazen en zo snel mogelijk klaar kunnen stomen om aan de volgende private equity partij te kunnen verkopen of naar de beurs te gaan. Zodat het management hun opties kunnen cashen. Ik hoop dat jullie deze oneerlijke praktijken een keer kunnen stoppen middels een onderzoek en het op grote schaal in het nieuws te brengen en de consumenten daardoor te kunnen waarschuwen.

A

aram biyik

27-08-2023

1

Verkopen via catawiki

Bestellen bij catawiki is prima, zolang je een prima verkoper treft. Als je klantenservice nodig hebt gaat het helemaal mis. Ik heb ervoor gekozen mijn eerste verkoop te doen en spijt als haar op mijn hoofd. Er was een fout met hun verzendlabel waardoor ik in de problemen zat. Ze lazen mails niet, reageerden niet op inhoud en feedback (echt keurige mails schreef ik) en ze zeiden me maar gewoon op een andere manier te verzenden. Dit terwijl ik dat dus uit eigen zak moest doen omdat hun label een fout gaf (koper had al betaald voor hun label). Na weken van mailen en nogmaals uitleggen en veel frustratie heb ik het opgestuurd naar de koper en hield ik een verbazingwekkende 2 euro over aan deze verkoop. Echt een frustrerende manier van omgaan met eerlijke verkopers. Ze hebben tot op de dag van vandaag niet gereageerd op mijn klachten wat na drie keer vragen waarom dat is het bloed echt onder je nagels vandaan haalt. Denk dus 2 keer na of het je waard is. Mij niet in ieder geval.

L

L. Bekker

15-08-2023

0

Modeltreinen

Ik koop wel eens op Catawiki een modeltrein/wagon o.i.d. Sinds kort hebben zij "de Kopersbescherming", een soort "garantie". Zij geven aan dat de betaling veilig is, dat de kwaliteit beoordeelt wordt, dat de verkoper geverifieerd word en aan de kopersbescherming zijn kosten verbonden en die worden op de kopende partij verhaalt. Met name aan de kwaliteitsbeoordeling heb ik mijn twijfels. Hoe wil Catawiki dat doen ? Via de foto's ? Het te veilen object is in het bezit van de verkoper en die regelt ook de verzending. Ook de kosten van het verzenden lopen niet in de maat met de div. pakketdiensten. Dit zijn wel criteria waar aan een goede veilingsite aan moet voldoen en om dan onder die noemer kosten te gaan verhalen is onzin, deze zitten al in de marge(veilingkosten) die zij innen bij een geslaagde verkoop.

A

Ad

06-08-2023

0

Rolex

Een gestolen rolex gekocht en ze willen me niet helpen. Ben nu al 6 maanden opgezadeld met een rolex die marked as suspect is. Nu zeggen ze bewijs het maar maar rolex kan m alleen opsturen die geven hier geen bewijs van. In mijn ogen omgekeerde wereld. Zei verkopen een dure rolex zonder het serienummer te controleren. Pas op dus allemaal bij het kopen van een horloge op dit platform.

O

Oetze

04-08-2023

0

Item verkocht maar...

Ruim twee weken geleden een item verkocht, klant betaalde zeer snel, achteraf bleek er een probleem met het item te zijn. Ik benaderde klantenservice, wat op zich al een strijd is, om te vragen wat te doen. Gemaild. gebeld... krijg steeds hetzelfde antwoord dat ik begrip moet hebben voor de drukte, en dat ze wachten op antwoord van de expert. Nu ruim twee weken later nog geen duidelijkheid, terwijl de desbetreffende expert(s) wel allerlei kavels aan het beoordelen en goedkeuren zijn, dus klaarblijkelijk is daar wel tijd voor. Mailen, bellen, het heeft allemaal geen zin. Laatste keer dat ik gebeld heb kreeg ik een thuiswerker aan de lijn, bijna onverstaanbaar doordat zijn huisdier enorm veel lawaai maakte. Email sturen heeft ook weinig zin, of je krijgt een standaard antwoord of ze reageren helemaal niet terug.

V

Verkoper

04-07-2023

0

Antieke kunst schilderij verkocht

Zeer slechte ervaring. Mijn schilderij van Th v Wissen wilde ik verkopen tegen een minimale waarde van 300 euro omdat er een zeldzame antieke dure vergulde lijst omheen zat. Dit werd door catawiki keer op keer tegen gehouden, ik werd gedwongen het min. Bedrag op 125 te zetten. Uiteindelijk werd mijn schilderij geplaats in betaalbare kunst terwijl het een Hollandse meester is en een antiek schilderij is. Het werd ook maar een week aangeboden en werd slecht gepromoot. Natuurlijk werd het opgekocht tegen het laagste bedrag door een CEO die in hun persoonlijke netwerken zit. Dit is zelfverrijking onder hun netwerken. Ze zullen daar waarschijnlijk achterom weer op andere manier manier iets mee verdienen (misschien speciale abbonementen?). Echter de verzendkosten voor dit kwetsbare antieke schilderij uit 1911 waren maar 15 euro, dus de persoon heeft een schilderij van minimaal 400 euro voor 150 euro minus veilingkosten gekocht en 15 euro voor verzendkosten betaald. Ik denk dat iedere simpele ziel wel door heeft wat zich hier afspeelt. Dit was mijn eerste en laatste ervaring met catawiki. Ik heb de CEO ingelicht over mijn conclaaf met catawiki en die heeft daarna gelukkig zijn koop ingetrokken, hij wou niet dat ik mij opgelicht voelde. Die ging er trouwens ook wel snel met de staart tussen de benen vandoor, wat ik ook erge vreemd vond.

R

Ronald

20-06-2023

0

12 bottles of wine

parcel did not come because seller set incorrect phone number. Parcel go back to seller and no refund was provided. -395 euro. I opened claim with bank and open police claim for scamming... will for for them to punish BTW - my reviews on their website they delete. All other review websites - only negative reviews.

S

Semion Korchagin

06-06-2023

0

Litho maar was een slechte poster voor 100 euro

Wat is dit voor bedrijf? Slechte rommel en een negatieve beoordeling veranderen ze zelf in een neutrale beoordeling. Wat heb je dan als klant aan reviews als je zo de boel manipuleert

R

Roel

03-06-2023

0

Postzegels

Thief!!!! Amateur!!!!! Mongol!!!!

A

Ania

24-05-2023

0

Zolang de pakketjes netje bezorgd worden gaat het goed. Echter, als er iets mis gaat dan is de service van Catawiki belabberd. Je krijgt standaard mailtjes waarin geen concrete antwoorden op concrete vragen worden gegeven. Ze losten het probleem op door in strijd met de waarheid te registreren dat het item bezorgd was. Dat heet FRAUDE. Mijn vertrouwen in deze site is volledig weg. Je kunt er niet van opaan. Deze keer was het een relatief goedkoop item. Ik ben nu ruim 100 euro kwijt.

R

Ronald de Bruijn

12-05-2023

0

Munt gekocht, niet ontvangen, geen geld terug.

Geen service bij Catawiki, niemand is bereikbaar. meerdere uren aan de lijn. Echt slecht. geen aanrader!!!!!

L

lukas Lukas

10-05-2023

0