Bruna

6.6

Bestellen

5.9

Service

6.1

Prijs

5.1

Levering

48.4%

Zou hier weer kopen

Bruna

De Bruna is een bekend fenomeen in Nederland. Winkelstraten, stations, kiosken: de Bruna is overal. Maar wat vind je eigenlijk in deze winkels? Hebben ze er meer dan alleen Nijntje? Waarom zou je hier je kantoorartikelen, boeken en wenskaarten afrekenen? Kom hier bij NederlandReview alles te weten over deze marktleider en laat ook zelf je review achter over de Bruna!


Over Bruna

De geschiedenis van de Bruna gaat ver terug: het bedrijf werd opgericht in 1868 door Albert Willem Bruna in Haarlem. Het was toen een kleine boekhandel en tevens een uitgeverij. Later verhuisde het bedrijf naar Utrecht en werd een aantal spoorwegkiosken en stadskiosken toegevoegd aan de onderneming. Dat was een groot succes: er was vooral veel vraag naar goedkope pocketboeken. In 1954 werd de naam van het bedrijf op aandringen van de Nederlandse Spoorwegen veranderd van Algemene Spoorweg Boekhandel (A.S.B.) naar BRUNA Kioskonderneming en Lectuurcentrale. Uit de Verenigde Staten was net de warenhuisformule overgewaaid. Bruna haakte in op de trend en begon met zogeheten inloopwinkels, wat aansloeg bij het publiek. Een van de belangrijkste leidinggevers van het bedrijf is Henk Bruna geweest, oom van Nijntje-tekenaar Dick Bruna. De uitgeverij, die vanaf 1955 onder andere furore maakte met de Zwarte Beertjesreeks, werd in 1980 losgekoppeld van de boekhandelketen. Inmiddels is kantoorboekhandel Bruna een dochteronderneming van Postkantoren B.V.


Diensten van Bruna

In de bijna vierhonderd winkels kun je terecht voor boeken, tijdschriften, dagbladen, schoolartikelen, waaronder schoolagenda’s en zelfs Eastpaks, en kantoorartikelen, zoals papier- en schrijfwaren, agenda’s en ansichtkaarten. Maar inmiddels kun je de producten van Bruna ook via de website Bruna.nl bestellen en thuis laten bezorgen (gratis verzending vanaf €50,- en voor 19.00 besteld, de volgende dag binnen) of gratis afhalen in één van de winkels. Op de website, in de folder en in de digitale nieuwsbrief vind je ook allerlei aanbiedingen en acties, via de online winkelzoeker kun je de dichtstbijzijnde Bruna-winkel vinden. En voor wie een eigen Bruna-winkel wil beginnen, is de website ook een goede eerste stap: hier staat uitgebreid beschreven hoe je franchisenemer kunt worden bij Bruna. Bruna biedt ook een abonnement voor veellezers: Bliyoo, waarmee je onbeperkt boeken en tijdschriften kunt lezen op een tablet, smartphone, computer of de Bliyoo eReader voor €9,95 (boeken of tijdschriften) of €14,95 (boeken en tijdschriften) per maand. BrunaTablisto is een andere eigentijdse dienst: een ‘digitale leesomgeving’, waarmee je digitale boeken en tijdschriften kunt lezen en kopen voor eReaders, tablets en smartphones. De App is te downloaden via Google Play of in de App Store.


Klachten over Bruna

Heb je problemen, dan kun je op werkdagen van 9.00 tot 17.00 bellen met de klantenservice, online kun je 24/7 vragen stellen via een vragenformulier. Ook kun je natuurlijk naar één van de vestigingen van de Bruna gaan met klachten, vragen en problemen.


Wat vind jij van de Bruna? Is het een winkel waar jij graag komt, of ga je liever naar een andere zaak voor je kantoorartikelen, boeken en andere producten? Laat hier je mening achter over de Bruna!


Wat vindt u van Bruna? Lees wat Nederland ervaren heeft bij bruna. Makkelijk online boeken bestellen of retourneren? Lees ervaringen bij NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (31)

Een boek gekocht

Op 24-7 een boek besteld. Vandaag een bericht ontvangen dat de bestelling vertraagd is. Toevallig ken ik de schrijver van het boek. Contact gezocht met de schrijver. Het boek kan binnen een week geleverd worden via bijvoorbeeld boekscout.nl. Waarom lukt Bruna dat niet?

J

John

05-08-2023

0forum

Erg slechte klantenbinding

Erg vreemd dat je verplicht bent om een account te maken zonder account kun je niets bestellen. Belachelijk, iedereen moet toch de keuze krijgen of je een account wil maken of niet. Dus ik heb niets besteld en dat zal ik in de toekomst ook niet doen. Ga ik liever naar Bol.com. Helaas ben ik ook hier verplicht een ster te geven dus dan maar 1 anders kan ik deze review niet verzenden.

P

P Noorlander

01-08-2023

0forum

Boek Reuchlins reis

Fantastisch knap en boeiend geschreven boek, ik heb het in twee dagen uitgelezen en daarna nog vele keren opgepakt om nog eens bepaalde passages terug te lezen .

M

M.A.Philips

03-05-2023

0forum

boek bestelling

nooit meer, wat een slechte site, invoeren van huisnummer en postcode..zegt de site geen goede combinatie??, wil geen accountant maar gewoon bestellen, site uit de pre historie..nooit meer...zonde van mijn tijd...

C

Charlie

07-01-2023

0forum

Zwarte pen

Ik had een zwarte pen gehaald toen ik hem thuis uitgetest en hij was al kapot jen het was ook nog 5 euro

K

Koop niet

20-08-2022

0forum

EBook

KOOP GEEN EBOOK BIJ BRUNA. Bruna houd zich niet aan de wet kopen op afstand en maakt er een eenzijdig verhaal van. Retourneren van een ebook is volgens Bruna onmogelijk en klantenservice zelf komt onaardig over hiermee. De regels werden aangepast in de Wet Koop op Afstand op 13 juni 2014 en gingen ook gelden voor digitaal geleverde producten. Een verkoper kan vragen om afstand te doen van je consumenten rechten, maar dat wil toch niemand! En je moet hier expliciet zelf voor tekenen bij de aankoop anders is het niet rechtmatig. Beste consumenten denk goed na waar en hoe een ebook te kopen.

P

Paul

15-02-2022

0forum

thrillerabonnement

leuk, een thrillerabonnement. een welkomstboek, lijkt leuk maar helaas, mail na mail na telefoon na telefoon, en elkaar dr schuld geven. en nog geen boek. heb er nu al spijt van. never meer iets van Bruna.

J

jany t Hooft

08-07-2021

0forum

Boek-niet leverbaar

Ontzettend slechte service! Er wordt totaal niet gecommuniceerd, je moet echt zelf overal achteraan gaan om informatie te verkrijgen over hetgeen je besteld hebt. Ze roepen maar wat om vervolgens hun eigen woorden niet na te komen. Je zit weken te wachten op iets dat nooit zal aankomen en zonder dat ze ook maar een woord vuil maken zie je dat de aanbetaling zomaar is gestorneerd. Via email geen enkele respons, dan maar naar Facebook waar je een slap excuus krijgt en daarmee is de kous direct af. WAARDELOOS!!!!!!!

P

Primera

01-06-2021

0forum

Slechts service en e-boek voor de prijs van een gewone!

Op zoek naar een klein boekje voor iemand die Nederlands aan het leren is, de voorlezer. Boek kost overal ongeveer 10 euro. Bruna staat tussen de aanbieders ook voor 10 euro, dus dan ga je voor de naamsbekendheid. Fout! Afgezet... Zij verkopen namelijk blijkbaar voor hetzelfde geld een e-boek aan je. En als je daar pas na de koop achter komt, zelfs als je inmiddels het boek al ergens anders op papier hebt gekocht ook voor een tientje en hier bewijs van meestuurt, word je gewoon afgeserveerd door de klantenservice. Kleine lettertjes geen herroepingsrecht op e-boeken. Geen begrip en geen service!

M

Maarten Sira

28-01-2021

0forum

rijmwoordenboek Jaap Bakker

Op 3 december besteld en betaald. Was sinterklaaspresentje. Inmiddels is het 8 december. Geen boek, geen bericht. Telefonisch onbereikbare klantenservice. Eerste en meteen laatste keer bij Bruna besteld.

N

Niek Kalberg

08-12-2020

0forum

Boeken

Ik wacht al 7 weken op mijn bestelling boeken. Bij DHL kan men mij niet helpen vanwege ontbrekend referentienummer. Het door Bruna verstreekte nummer is onjuist. Telefonisch krijg ik géén contact met de klantenservice en een mail beantwoorden ze pas na een paar dagen. Telkens zonder een oplossing. Ben zéér teleurgesteld en mijn geduld is op. Wel heeft men al het geld voor de boeken geïncasseerd. Zo gaat men toch niet om met trouwe klanten ?!?

Y

Yan Severeijns

26-10-2020

0forum

boek

levering is snel, maar boek beschadigd (doos ook) boekenweekgeschenk ontbreekt. Na telefonisch contact: boek mag geretourneerd worden via DHLpunt...erg onhandig en boekenweekgeschenk wordt nagestuurd. Mijn conclusie: te snel en slordig!

Y

Yvonne

10-03-2020

0forum

De Uitverkorene van Taran Matharu

Goede en snelle levering, helaas wel 1 dag te laat, en geen enkel bericht via mail. Het boek is goed en onbeschadigd aangekomen, maar helaas werd er niet goed gecommuniceerd, het boek kwam namelijk 1 dag later aan, hierover werd geen enkel bericht gestuurd en nadat ik gemaild had, werd er gezegd om gewoon maar te wachten. Communicatie is dus een minpuntje, maar voor de rest een prima levering!

J

Julius Kurvers

12-06-2019

0forum

Ontzettend slecht

Ruim 2 weken voordat ik het artikel nodig had, was het besteld. Na meer dan een week wachten, toch maar gebeld. Excuus was dat er een fout was in het systeem. (Kunnen ze inmiddels geen betere smoes voor incompetentie verzinnen?) Het zou geregeld worden.......een week geleden. Geen bericht, dus ik heb het geannuleerd en NOOIT meer zal ik iets bestellen bij bruna. Kwam ik er later achter dat precies hetzelfde artikel bij een andere site €10,- goedkoper was. Dus Nee!

W

Wim

08-09-2018

0forum

kranten op station

goede collectie kranten op het station, ik loop er altijd even langs, erg handig maar met spitstijden mogen ze wel wat meer personeel aannemen, want het is soms wel heel druk

B

Brenda van den Heuvel

23-10-2017

0forum

boek te laat

leuke winkel maar mijn boek was 1 dag te laat!!

R

Remco

25-09-2017

0forum

Engelse boeken

Gelukkig hebben ze bij de Bruna in onze straat nu ook wat meer Engelse boeken, want die miste ik. Ze hebben een leuke collectie en vind het gewoon fijn om boeken nog in een winkel te kunnen kopen om de hoek

L

L. Klingel

15-09-2017

0forum

Boeken besteld vakantie

Twee boeken besteld voor de vakantie, een thriller en een Herman Koch. Ze waren allebei met een dag al in huis en daarmee op tijd voor de vakantie. Netjes verpakt en snel besteld. Wel duur, maar dat waren ze overal helaas geen aanbiedingen. boeken zijn duur.

L

Lisa

24-06-2017

0forum

Leuke boekenwinkel!

Ik vind zelf de Bruna een hele leuke boekenwinkel. Ik kocht er vroeger ook veel schoolspullen, zoals pennen en agenda's. Ik vind ze ook altijd erg vriendelijk. Voor boeken hebben ze volgens mij hun collectie echt uitgebreid en ze hebben altijd leuke categorieën, zoals Spanning. Ik heb ook wel eens online besteld, toen hadden ze een boek dat ik wilde lezen en kopen niet in de winkel liggen, want die was al uitverkocht! Maar toen ik het online ging bestellen, werd het de volgende dag al geleverd, binnen 24u! Daar was ik heel blij mee, want ik had het voor school nodig en wilde het snel hebben en lezen. Dus een hele leuke winkel met goede service en ze leveren ook heel snel als je online bestelt!

J

Jouke

26-02-2017

1forum

Verkeerde boeken besteld en gewoon terug kunnen sturen

Bij de Bruna een setje boeken besteld - een paar leesboeken en wat leuks voor de kinderen. Maar toen het aankwam, zaten er twee verkeerde boeken tussen! Ik boos op de Bruna, maar toen ik beter keek, bleek dat ik scheef had geklikt en niet goed gekeken. Dom, dom dom! Had ik zomaar een of ander vaag boek besteld over tuinieren en nog iets over een lugubere moord. Omdat ik het zelf had gedaan, dacht ik dat ik er nu mee zat, ik had het toch zelf aangeklikt? Toch maar even aan Bruna gevraagd, want ik kon echt niks hiermee. En ze waren zo aardig om de boeken gewoon terug te nemen, verder niet moeilijk over gedaan. En ik heb gewoon de twee boeken besteld die ik al wilde! Goede service van de Bruna dus! En een goede tip voor iedereen: kijk even goed na wat je nou eigenlijk besteld, voordat je definitief op BESTELLEN klikt...

R

Rosanna

29-09-2016

0forum