Frank Energie

6.3

Bestellen

3.7

Service

6

Prijs

6.3

Levering

16.7%

Zou hier weer kopen

Frank Energie

Ben je op zoek naar een groene energieleverancier? Dan is Frank Energie wellicht een bedrijf welke je uitkomst kan bieden. Kijk via NederlandReview wat er bekend is over deze organisatie.


Wat is Frank Energie?


Frank Energie is een leverancier van groene energie in Amsterdam. Bij Frank stellen ze dat energie afgenomen kan worden tegen inkoopprijzen. Bij dit bedrijf staan eerlijkheid en openhartig zijn hoog in het vaandel. Ze vinden duidelijk zijn en directheid erg belangrijk. De dingen moeten goed en helder zijn. Nederlanders zijn geen mensen die teveel willen betalen. Via de website kan berekend worden welk aanbod aan jou gedaan kan worden. Het bedrijf regelt vervolgens je overstap. Hiervoor moet je gegevens zoals huisnummer en postcode doorgeven. Op maandelijkse basis zullen de werkelijke kosten betaald moeten worden. In de zomer zijn de kosten lager als in de winter. Ze stellen honderd procent groen uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas te leveren. Mocht je willen stoppen dan is dat mogelijk zonder dat je een boete krijgt. Berekeningen van de energiekosten worden dagelijks aangepast. Dit doen ze op basis van de laatste ontwikkelingen die gaande zijn op de groothandelsmarkt.


Lage energiekosten


Goed en goedkoop, zo worden de energie en bijbehorende kosten beschreven. Omdat ze leveren tegen inkoopprijzen worden energiekosten laag gehouden. Er wordt bespaard op onnodige kosten. Daarnaast wordt er aangegeven dat ze de dienstverlening zo efficiënt mogelijk maken. Frank stelt dat je via hun goedkoper uit zal zijn. Achteraf zal je geen last hebben van vervelende verrassingen. Gas en stroom worden in rekening gebracht zonder marge. Gasprijzen en stroomkosten veranderen per uur. Bij Frank heb je niet te maken met een hoog jaartarief. Er kan bespaard worden door verbruik te verplaatsen naar goedkopere uren. Harde wind en veel zon zorgen voor een energieoverschot. Dit haalt de prijs naar beneden. Andersom werkt dit hetzelfde. Moet er nu veel betaald worden? Dan kun je daar straks de vruchten van plukken.


Geen verrassingen


Op de website van deze energieboer laten ze weten hoe jij niet voor verrassingen komt te staan. Zo wordt er een dynamisch voorschot gehanteerd. Inhoudelijk wil dat zeggen dat er iedere maand een ander termijnbedrag afgetikt moet worden. Dit hangt mede af van jouw gebruik en de te verwachten inkoopprijzen. Na afloop van iedere maand worden de daadwerkelijke energiekosten verrekend op je factuur. Er zullen zo geen buffers ontstaan. Op de site staat een grafiek weergegeven waar je een indicatie ziet van de relatieve verschillen per maand.


Factureren


Het facturatie systeem werkt niet zoals bij de meeste energieleveranciers. Er wordt gewerkt met een apart systeem voor termijnbedragen. Er wordt een proefberekening gemaakt waarbij het gemiddelde maandbedrag inzichtelijk wordt. Het is niet het bedrag dat je elke maand zal betalen. Bij de eerste termijnbetaling wordt de hoogte van het termijnbedrag bepaald. Dit wordt onder andere gedaan door een inschatting te maken van het verbruik van de maand die komen gaat. Dit doen ze in combinatie met te verwachte energiekosten. Voor de tweede termijn gaan ze op dezelfde manier te werk. Op de facturatie pagina staat meer uitleg beschreven. Er wordt ook een rekenvoorbeeld getoond.


Klantervaringen


Heb jij al ervaringen bij Frank Energie? Neem je diensten af van deze energieleverancier? Dan horen we graag wat jouw bevindingen zijn bij deze onderneming. We stellen het op prijs als jij je visie deelt via een review op deze pagina?


 


 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (6)

Gas & Electra

Zeer goede energieleverancier zowel voor het milieu (groene Nederlandse stroom en CO2 gecompenseerd gas) als voor je portemonne (EUR 50 welkomstkorting bij stroom & gas). Als je slim gaat laden met je elektrische auto ontvang je nogmaals EUR 100. Gebruik de volgende link op een beroep te doen op deze welkomstkorting en slim laad korting frnk. app/fmv6mtcg (verwijder de spatie even ;)"

F

Freek

01-06-2023

0

Gas en electriciteit

Ik ben inmiddels overgestapt naar andere leverancier. Hieronder mijn ervaringen 1) Bij aanvraag aangegeven dat ik woningeigenaar ben. Frank Energie brengt vervolgens gewoon dubbel voorschot (waarborg) in rekening (voor huurders) zonder mij daarvan op de hoogte te stellen. 2) Waarborg wordt pas na beëindiging contract teruggestort. Frank Energie enige argument om mij waarborg in rekening te brengen is het feit dat ik minder dan 3 weken voor ingangsdatum mijn aanvraag heb ingediend. Ik zou dan verwachten dat ik na 1 maand mijn waarborg weer terug zou moeten krijgen want het bedrijf heeft dan voldoende tijd gehad om mijn kredietwaardigheid te controleren. 3) Bedragen in app kloppen niet met bedragen in de eindafrekening. 4) bij opmaken van eindafrekening "vergeet" dit bedrijf om de waarborg van EUR 428 euro te verrekenen. 5) download via de app alle verbruiksdata en facturen want na beeindiging contract kun je deze info niet meer inzien. 6) app doet het eigenlijk altijd goed 7) reactie klantenservice is de laatste maanden goed: reactie binnen 1 dag.

J

Jan-Wiepke Knobbe

14-04-2023

0

Gas en elektriciteit

Levering is prima, dat doet Frank energie dan ook zelf niet. De voorschotten welke je moet betalen bij een huurhuis vind ik pure discriminatie. Het terugbetalen van voorschotten en nakomen van afspraken is niets de sterkste kant van Frank energie

S

Stanley Scheidler

12-04-2023

0

Gas en electra

Ik word door Frank energie gevraagd om 2 maand voorschotten borg omdat ik een risico klant ben. Ik heb geen schulden afgezien van mijn hypotheek die ik altijd netjes betaal. Dit geldt ook voor mijn andere betalingsverplichtingen. Ik ben dan ook heel benieuwd wat mij tot risico klant defineerd. Ik ben er al weer klaar mee

K

Koen

30-03-2023

0

Electriciteit en gas

Als je klant wilt worden wordt je supersnel geholpen. Maar als je klant bent zakt de service als een plumpudding in elkaar. Ik snap dat ze het druk hebben maar bestaande klanten krijgen dus geen prioriteit meer. Schaamteloos. Voor aanvang van het contract moet er 2 maanden borg betaald worden. Dat is geen punt. Ze blijven echter daarna facturen sturen voor dubbele maanden. Ik heb bezwaar gemaakt en een bericht gestuurd dat ik wil dat dit gecorrigeerd wordt. Geen inhoudelijk reactie. Als dit niet snel opgelost wordt ben ik weg.

H

Henricus

09-02-2023

0

Een borg vragen , maar geen inzicht waarom willen geven

In een eerste mail als nieuwe klant werd ik hartelijk welkom geheten. In de tweede mail een 'maar'. 'Na intern en extern onderzoek bent u een 'risicoklant' en vragen wij een borg van bijna 450 euro'. Dat kan ik begrijpen wanneer je een betalingsrisico vormt. Maar, ik heb van mijn leven nooit op krediet gekocht, nooit schulden of betalingsachterstanden gehad, mijn hypotheek vroegtijdig afgelost, nooit problemen met een energieleverancier gehad. Er kan dus geen negatieve aantekening over mij bestaan. Volgens de externe kredietcheckpartners van Frank Energie dus wel blijkbaar. Wel is mijn pensioen al 12 jaar niet verhoogd, zoals bij velen, en ben ik op leeftijd (met een goed inkomen). Als dat de reden is, dan gaan mijn gedachten richting ouderendiscriminatie. Bereidt de borg te betalen heb ik Frank Energie om uitleg gevraagd. Die zijn ze niet bereid te geven, evenmin willen ze inzicht geven in de gronden van hun kredietcheckpartners. Dit vind ik onacceptabel. Het voelt alsof je ergens van beschuldigd wordt, maar je mag niet weten waarvan. Een vergelijking met de toeslagenaffaire en de geheime dossiers van de belastingdienst dringt zich hier op. Wanneer Frank Energie op vergelijkbare wijze handelt vraag ik mij af hoe transparant en betrouwbaar ze kunnen zijn. Ik wil ze in ieder geval niet als leverancier.

L

Louis

17-12-2022

1