NederlandReview

    Ervaringen Green Choice

    Bent u ook benieuwd naar wat andere mensen vinden over GreenChoice? GreenChoice is een energieleverancier die als missie heeft om 100% duurzame energie uit Nederland op te wekken. Daarnaast spant Greenchoice zich er ook voor in om duurzame energie ook goedkope energie te laten zijn.

    Over GreenChoice

    GreenChoice is een energieleverancier met een hele duidelijke visie: 100% duurzame energie uit Nederland. Duurzame energie is natuurlijk een mooi streven, maar groene energie moet natuurlijk ook goedkope energie zijn. Daar werkt GreenChoice iedere dag aan. Naast het feit dat Greenchoice werkt aan meer duurzame energie, werkt Greenchoice ook aan duurzame klantrelaties.

    Greenchoice is van oorsprong een Rotterdams bedrijf. Het motto is: duurzaam, handen uit de mouwen en hard werken. Op deze manier wil Greenchoice het voor elkaar krijgen om ook echt goedkope energie te kunnen leveren. Greenchoice doet dit door in verschillende projecten te participeren en door de organisatie zo strak mogelijk te houden.

    Greenchoice levert haar energie uit een groene mix. Zo is de energie die Greenchoice levert bijvoorbeeld zonne energie, windenergie of energie die is opgewekt met behulp van biomassa.Het de CO2 uitstoot van het gas dat u verbruikt wordt door Greenchoice gecompenseerd door het aanleggen van bossen in de amazone.

    Waarom Green choice? Ze leggen het zelf even uit!

    Diensten Greenchoice

    Greenchoice is een leverancier van groene energie. Als u op zoek bent naar groene stroom dan kan Greenchoice dit leveren, maar ook als u op zoek bent naar groen gas, dan kunt u bij Greenchoice terecht.

    Greenchoice levert niet alleen groene energie aan mensen, het stelt mensen ook in staat om zelf duurzame energie op te wekken. Zo heeft Greenchoice diverse projecten om zelf groene energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan het samen kopen van een windmolen, of het investeren in windenergie, door bijvoorbeeld certificaten in een windmolenpark te kopen.

    Ook op het gebied van zonne energie is Greenchoice actief. Greenchoice helpt mensen om zelf energie op te wekken door bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak te laten leggen. Greenchoice geeft dan advies en levert de zonnepanelen. Op deze manier krijgt u extra goed advies als u zelf zonne energie op wilt gaan wekken. Hoeveel zonne energie er met de zonnepanelen van Greenchoice worden opgewekt kunt u zien via uw computer of app op uw smartphone.

    Klachten Greenchoice

    Greenchoice streeft ernaar om ook met haar klanten een duurzame relatie te hebben. Als u echter toch een klacht over Greenchoice heeft, dan kunt u die op diverse manieren stellen. Greenchoice stelt zelf dat ze goed telefonisch bereikbaar zijn. Ze zijn bereikbaar op een nummer dat tegen lokaal tarief gebeld kan worden en volgens Greenchoice is de gemiddelde wachttijd 19 seconden. Tijdens het eerste contact zou 82% van de bellers gelijk goed geholpen worden.

    Heeft u echter geen zin om met Greenchoice te bellen, dan kunt u ook gewoon een mail sturen naar Greenchoice. Deze mails worden in ongeveer 90% van de gevallen binnen twee werkdagen beantwoord.

    Als u al ervaringen heeft met Greenchoice, deelt u die dan alstublieft hieronder. Zo mensen die overwegen om ook klant te worden bij Greenchoice beter bepalen of dit een goed idee is.

    Een goede energieleverancier is niet makkelijk. En is green choice wel écht groen? Veel vragen zoals wat uw energierekening uiteindelijk gaat doen. Lees daarom ervaringen, zodat u voorbereid bent

    Green Choice
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (30)

    7,4
    70% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    7,8

    Service

    7

    Prijs

    7

    Leveren

    7,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    5 jarig contract Windvoordelig

    Ben na een bezoek van iemand van Marketing Impulse met jasje van Green Choice besloten van Energie Direct naar Green Choice over te stappen met 350 EUR welkoms premie dan wel 5 jarig contract.

    Zoals gezegd zal die 350,00 worden verrekend in de eerste jaarnota, maar nu ontvangst van de Contract bevestiging staat er na 5 jaar word dit verrekend, dus zal contract ontbinden ( binnen 14 dagen ) dus wil alleen zeggen ... LET OP !!

    Door: Tom04-06-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6

    Boete bij verkoop huis!

    Na een huisbezoek in november 2018 van een vertegenwoordiger van green choice hebben wij besloten om over te stappen met zowel ons woonhuis als onze vakantiebungalow. In het gesprek met de vertegenwoordiger hebben wij aangegeven dat wij er op dat moment over dachten om de vakantiewoning te verkopen zodra de huurder eruit zou gaan. Ons 3 jarig contract zou ingaan op 2 april j.l. Inmiddels hadden wij tegen onze verwachting in, de bungalow in zeer korte tijd kunnen verkopen(de overdracht was op 15 maart j.l.). Bij het telefonisch cotact met green choice werden wij zeer bot behandeld en was er totaal geen begrip voor de situatie en werden wij geconfronteerd met een boete van ongeveer 250 euro!! De vertegenwoordiger Martin Smit heeft nog zijn best gedaan om de boete terug te draaien, maar green choice blijft bij hun standpunt. Met ons woonhuis zitten wij nog 3 jaar vast aan green choice maar daarna zo snel mogelijk terug naar Eneco.

    Door: Michel eekhof13-04-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Ongevraagd word je aangesloten

    Ik kreeg een telefoontje van Greenchoice, ze vroegen naar mevrouw [naam]. Ja, dat ben ik (Ik had mijn naam al genoemd bij het opnemen).
    Of ze even de gegevens met me door konden nemen alvorens ze mij gingen overzetten naar hun contract.
    Contract? Welk contract? Wanneer zou ik dat dan afgesloten moeten hebben?
    Dat konden ze me niet zeggen, wél dat het voor drie jaartjes was. Of ze even de gegevens konden doornemen (voor de tweede keer).

    Ik heb ze duidelijk gemaakt dat we helemaal niets zouden doornemen of oversluiten en dat ze maar eens rap al mijn gegevens uit hun systeem moesten halen, en dat ik daar een bevestiging van wilde hebben per e-mail.
    Ik moet hem nog steeds krijgen...

    Het is jammer dat er geen 0 sterren gegeven kan worden.
    Oplichtersbende!

    Door: Nicole07-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Was van plan over te stappen, maar toch maar niet...

    Het eerste contact was niet best.
    Bianca wist niet wat er met m'n Toon zou gebeuren als ik zou overstappen vanaf Eneco (na 2x een collega geconsulteerd te hebben kwam daar wel een antwoord op).
    Vervolgens vraag ik waarom de tarieven via Pricewise anders zijn dan via de website (ging me om de uitleg en welk contract ik zou moeten nemen), maar toen kwam er ineens een verhaal dat ik vast wel meer zou moeten betalen voor een beter product.
    Op zich prima, maar dat beantwoordde mijn vraag niet, die ik daarom opnieuw stelde, toen werd ze boos.
    Vervolgens zei ik dat ik toch maar niet over ging stappen vanwege dit aparte telefoontje, toen kwam het gebruikelijke riedeltje "fijne avond bladiebla" en erachteraan "trut" omdat ze dacht dat het gebrek al verbroken was :0)

    Door: JM07-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Review green choice

    Wij zitten nu 3 jaar bij green choice, en het bevalt prima. ze zijn groen, goedkoop en ik heb nog nooit gezeur gehad met deze leverancier. alle afspraken zijn duidelijk en netjes.

    Het enigste waar green choice de trein mist is het vele bellen naar klanten. Ik wordt , nu mijn contract bijna afloopt, elke week wel een paar keer gebeld door green choice met de vraag of ik alvast over wil stappen omdat mijn contract bijna afloopt. heel slim natuurlijk, zo kunnen ze mij eerder een hoger tarief laten betalen met een nieuw contract.

    Dus samen gevat:

    Het is een prima (goedkope) leverancier met een groene gedachte.
    geef wel aan het begin aan dat je al het contact via de mail wilt, anders gaat je telefoon elke week af met dezelfde vraag.

    Door: dirk04-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5

    Droevige service, trage verwerking, onduidelijke website

    Ben nu een jaar bij Greenchoice. Ik twijfel of het een goede stap is geweest.

    Een maand geleden een meterwissel gehad, pas gisteren de nota ontvangen (na een maand dus). Eerder al gebeld: ik zou een e-mailtje krijgen waarin zou staan wanneer ik de nota zou krijgen, Nooit wat gehoord.

    Nota was gebaseerd op een verkeerd aantal KWh. Gebeld met de klantenservice (kwartier in de wacht). Blijkt er een aparte nota te komen voor de teruglevering (ik had meer stroom opgewekt dan gebruikt). Wanneer komt die tweede nota dan? Waarschijnlijk over een week of twee weken... Zo moet je wel erg lang wachten op je geld.

    Ook zoiets: heb nu een slimme meter, en wilde gebruik maken van normaal- en daltarief. Op de website stond dat ik nog enkeltarief heb. Gebeld omdat ik dat wilde veranderen. Nee meneer, na een meterwissel naar een slimme meter krijgt u automatisch 'dubbel tarief'. Klinkt mij vreemd in de oren; dat beslist de klant toch, zou je denken.

    De helpdeskmedewerker van vandaag dacht daar anders over: nee hoor, u hebt enkel tarief, ik kan het zo voor u veranderen. Ze heeft het veranderd, maar in 'Mijn dossier' staat nog steeds 'Enkel tarief'...

    Kortom, de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet...

    Door: Kees12-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5

    Zonder te melden voorschot verhoogd

    Bij voorschot op minimumbedrag werd pardoes ons voorschot verhoogd terwijl wij ook met de hogere tarieven niets extra hoeven betalen op jaarbasis vanwege onze zonnecollectoren. Hierover werden wij vooraf niet geinformeerd! zo ga je niet met klanten om die je vertrouwen schenken en een machtiging geven. Nog 1 x zulks gedoe en ben als klant sowieso weg. Met dit soort manier van zakendoen ben ik snel klaar.

    Door: wim08-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6,5

    Slechte communicatie

    Ik maak gebruik van Greenchoice. Wat mij opvalt, is dat er tussen hun "papieren" jaarnota en hun "dossier" jaarnota grote verschillen bestaan. Pas als je belt wordt je uitgelegd waar dat vandaan komt.
    In mijn optiek zou dat niet mogen.

    De offertes die men uitbrengt zijn vrij summier waardoor je niet in 1 oog opslag kan zien wie hoe alles tot stand is gekomen. Grappig is dat als je op hun site een berekening maakt deze details wel zichtbaar zijn.

    Een andere irritatie is, dat men in november om je jaar verbruik vraagt(terwijl je in een gebroken contract jaar hebt). D.w.z. dat een deel je maand bedrag niet meer in verhouding staat met de normale 12 maanden.

    Door: G. van Lobbrecht04-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6

    Slechte klantenservice

    Probleem met een meterstand ( door Nuon ) maar dit is na 3 maanden bellen en mailen onmogelijk om dat bij deze club geregeld te krijgen. Echt waardeloos en ook totaal onbekwaam personeel op de klantenservice.

    Niemand die daar verantwoordelijkheid neemt allemaal standaard telefoon mensen.

    Door: Redney23-12-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Geen loyaliteit

    1 jaar met dikke teredenheid klant geweest van Greenchoise.
    Toen ik na dit jaar wel verder wilde na mijn 1-jarige contract, was 1; het velengsinsaanbod veel te duur. 2: nieuwe klanten zouden veel goedkoper zijn dan bestaande klanten!?
    Toen ik belde, werd er mij steeds hetzelfde marketing praatje vertelt, met bla bla nieuwe klanten etc. Toen ik daarop reageerde of ze graag bestaande klanten wilden houden, deden ze beroep op mijn loyaliteit omdat ik het vorige jaar beroep had gedaan op hun nieuwe klanten actie.

    Naar mijn inzien heeft een bestaande klant ook recht op het csherpst mogelijke aanbod, als een nieuwe klant.

    Kortom: ben je een nieuwe klant? gelijk doen!
    Volgend jaar maar weer naar greenchoise.

    Door: Jan Sjoerd Smits09-01-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6,5

    Zeer tevreden

    Zeer tevreden over green choice!
    Je wordt zeer betrokken in je energie, wat ik interessant en leuk vind.
    Het contact is goed en ik heb gelukkig nog nooit een fout op de rekening mogen ontdekken.
    Ik raad het ook echt aan vrienden en familie aan
    Het is goed en verstandig om iets terug te doen voor de natuur.

    Door: H. ten Bos07-12-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    mede-eigenaar van een windmolen

    Ik ben mede-eigenaar geworden van een windmolen! Superleuk idee dat mijn energie van die ene windmolen ergens in Noord-Holland komt. Ik heb een paar delen, afgestemd op mijn verbruik. Met een paar jaar moet het zijn terugverdiend, maar eerlijk gezegd doe ik het meer voor de duurzaamheid, dan voor het geld. Alles is netjes geregeld en het ging best gemakkelijk. Wel jammer dat je niet voor de volle honderd procent energie van je 'eigen' windmolen kunt tappen, maar dat zal wel beter zijn ergens voor.

    Door: Jolanda20-11-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Prima bedrijf

    Ik werd ontzettend goed behandeld! Ben erg blij.

    Door: Jesper de Groot29-06-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5

    Facturatie = zooitje

    aaaaah Waarom zijn facturen toch altijd zo moeilijk voor energiebedrijven? Ik wou dat ik er helemaal mee kon kappen maar dan zit ik er koud bij. Moet dus een keuze maken, maar greenchoice dus niet meer. Niet de goedkoopste omdat ze groen willen zijn. Nou prima, maar zorg dan dat je de facturen ook in orde hebt!

    Door: Kraai30-04-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6

    Vier sterren voor Green Choice

    Wij kozen voor GreenChoice omdat ik mij heb laten vertellen dat de energie bij veel aanbieders die zeggen dat ze groen zijn, eigenlijk niet groen is. Of tenminste niet 100%. GreenChoice lijkt wel helemaal groen, tenminste, zo heb ik mij laten adviseren. De prijzen vielen ons overigens mee en het overzetten was even goed kijken, maar niet zo lastig als gedacht. Er wordt je veel uit handen genomen, dat werkt, en ze bedienen zich van een vriendelijke en correcte klantenservice.


    Daarom ben ik tevreden dat we zijn overgestapt naar GreenChoice en geef ik ze vier sterren.

    Door: Barend30-03-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Goede klantenservice

    Hele goede klantenservice, hier word je tenminste nog goed geholpen.
    En het is een goed idee dat het duurzame energie is. Alle beetjes helpen.

    Door: L. de Wild07-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Zeer goed telefonisch contact bij GreenChoice

    Zeer goed telefonisch contact gehad met GreenChoice. Anders dan bij andere energieleverancier hoefden we hier NIET in de wacht en waren we meteen aan de beurt. Zo kan het dus ook.

    Uitgebreid te woord gestaan, want wij hadden toch best wat vragen over groene energie en overstappen. Zeer goed te woord gestaan.

    Daardoor zijn wij overgestapt naar GreenChoice, het nut van een (goed) telefoontje!

    Door: Javier26-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Duurzaam en goedkoop

    Erg tevreden over Green Choice. Wij waren al jaren op zoek naar een duurzame energieleverancier, maar de prijzen hadden ons doen schrikken. Je wilt graag iets beter voor de natuur zijn, maar je moet het wel kunnen betalen.

    Green choice bood ons wel echt de keuze om over te stappen (heten ze daarom zo bedenk ik ineens?), want voor ons waren ze echt een stuk goedkoper.

    We zijn direct overgestapt (ging vlot) en verder merk je er eigenlijk niet zoveel van. De stroom doet het, wordt alleen door een ander geleverd, rekeningen betalen we automatisch.

    Maar het voelt wel een stuk beter. Dat het nu duurzame energie is en niet meer zo slecht voor het milieu. Wij zijn zeer tevreden!

    Door: John17-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    100% Groen

    Overstappen ging heel makkelijk
    Heb het tarief vast laten zetten tot 2019, dat voelt zekerder.
    We hebben gekozen voor 100% groene stroom, dat voelt beter.

    Hopelijk stapt iedereen over op groen, dat is gewoon beter!

    Hier gaat het makkelijk en nu heb ik er geen omkijken meer naar tot 2019!

     

    Door: F. Snel01-10-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Prima, gewoon doen.

    Na slechte ervaringen bij Nuon. Zitten we hier bij green choice helemaal prima. Ook toen de energie prijzen daalde konden we 1 maal gratis het contract openbreken en opnieuw afsluiten. De hebben green choice collectieve ingekocht bij SBBOSS, voor een nog betere prijs. Ik zie geen reden om bij SBBOSS weg te gaan. Een prima combinatie!

    Door: Geertruda22-08-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Mix stroom

    Krijg alsnog dezelfde stroom als de buren die grijze stroom hebben. Alleen m'n geld gaat naar een Green Choice, die het in groene opwekking stopt, maar dat betekent niet dat ik zelf daadwerkelijk alleen maar groene stroom in huis krijg.

    Door: Klaas27-06-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6

    Hoge klantvriendelijkheid erg aardig hier

    Wij zijn zeer te spreken over de klantvriendelijkheid van Green Choice.
    Wij moesten telefonisch contact hebben omdat er problemen waren ontstaan met ons abonnement en aansluiting.
    Wij zijn toen uitermate keurig te woord gestaan en geholpen door iemand van hun team daar.
    Sympathiek bedrijf!

    Door: Simon06-06-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Tevreden

    ik ben tevreden over green choice

    Het afsluiten duurde wel lang en er werd veel overheen gebeld.

    Maar verder ben ik tevreden nu

    Door: Yilmaz24-05-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    groene energie

    beter dat iedereen groene energie neemt toch?

    jammer dat het nog steeds duurder is volgens mij

    maar toch is het beter

    Door: Gerard van Oostende18-05-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    maak vieze energie illegaal!

    Ik vind dat iedereen moet overstappen en dat de overheid moet ingrijpen. maak vieze energie illegaal en dan neemt iedereen heus wel groen. dat is toch alleen maar beter?

    Door: Miriam 06-10-2015
    Maarten03-08-2016

    Ja, alleen ben ik dan wel bang dat bij heel veel mensen het licht uit zou gaan. Zoveel groene stroom is er namelijk niet.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    100%

    Veel energieleveranciers doen alsof ze duurzaam zijn, maar in de praktijk valt dat vaak tegen of het is maar een klein percentage dat 'groen' is, de rest is dan gewoon slecht en vies en fout. Greenchoice doet tenminste 100%, of dat zeggen ze, dus daarom koos ik voor hen. Had een keertje problemen met de levering, maar dat werd heel snel verholpen, dus dat was prima.

    Door: BoomLover29-09-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Duur

    Ik vond het te duur ten opzichte van andere energieleveranciers. Leuk dat ze groen zijn maar de portomonnee wil ook wat. Op een gegeven moment is het niet leuk meer. Dus ik ga overstappen.

    Door: Joerie Dikkers29-07-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6,5

    Dit bedrijf is top!

    Groen! Ik vind het echt top dat dit bedrijf probeert Nederland een beetje beter te maken. Energie is al vervuilend genoeg! Alle energiemaatschappijen zouden een voorbeeld moeten nemen aan ze Ga zo door. Ik support het!

    Door: Jennie Meeuws15-07-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Termijnbedrag aanpassen

    Ik ben overstag gegaan nadat ik zag dat je online je termijnbedrag kan aanpassen. Dat is erg prettig. Want uit ervaring weet ik dat alle energiemaatschappijen de maandelijkse voorschot liever hoger, dan lager zetten. Dus nu green choice geprobeerd. En ik kan hem redelijk laag zetten. Lager dan dat ik gebruik. Dus aan het einde iets bijbetalen vind ik niet erg. Liever dat ik eerst kan sparen en daar rente over kan krijgen dan dat ik het vantevoren betaal (en ook nog eens teveel) en geen rente pak.

    Door: Mave D.08-07-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Ik wilde gewoon groene energie

    Ik heb simpelweg gekozen voor green choice omdat ik groene energie wilde Aangezien je zelf op kan wekken en dit een stuk beter voor het milieu is. Maakt mij niet uit of het goedkoper is of niet (heb ik ook niet vergeleken bij niemand niet).

    Door: Gast08-07-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Schrijf zelf een review over Green Choice

    Uw beoordeling