Feenstra

3.9

Bestellen

3

Service

3.3

Prijs

3.4

Levering

31.7%

Zou hier weer kopen

Feenstra

Wat vinden consumenten van Feenstra? Hier op NederlandReview kun je het lezen. Er is natuurlijk niets vervelender dan wanneer de vorst is ingetreden en je cv blijkt het niet te doen. En voor een gezond lijf is het belangrijk dat je huis voorzien is van een goed ventilatiesysteem. Voor jou, maar ook voor je huis zelf, want niemand zit te wachten op schimmel. En het geeft een veilig gevoel wanneer je woning is voorzien van een alarmsysteem dat eventuele inbrekers afschikt. Feenstra kan je bij al deze dingen helpen. Van het kopen en plaatsen van een nieuwe CV-ketel tot onderhoud en reiniging. Hieronder vertellen we wat Feenstra je te bieden heeft en hiernaast vertellen andere consumenten over hun ervaringen met Feenstra. Bijvoorbeeld over de producten die zij gekocht hebben, maar ook over de dienstverlening. Wordt je netjes en adequaat geholpen door de medewerkers van Feenstra? Staan zij voor je klaar om je probleem op te lossen? En hoe gaan ze om met eventuele klachten van jou? Wordt je gehoord en komen ze met een goede oplossing? Dit alles kun je hier lezen op NederlandReview.
Over Feenstra

In 1947 werd Feenstra als familiebedrijf opgericht. Dit was een tijd waarin kachels nog op steenkool werkten. Het bedrijf maakte in 1959 de overgang van steenkool naar aardgas en het eerste ventilatiesysteem werd ontwikkeld. In 1981 kwamen zij met de eerste HR-ketel. Ook vandaag nog werkt Feenstra met de nieuwste mogelijkheden en innovaties. Een bedrijf dus met jarenlange ervaring. De ambitie van Feenstra is een zo veilige, gezonde en duurzame woonomgeving voor iedereen in Nederland. Met twaalf procent van de Nederlandse huishoudens als klant werken zij aan een groener Nederland en zien dit als een grote verantwoordelijkheid. Feenstra opereert in heel Nederland, wat betekent dat er altijd een van de medewerkers bij u in de buurt is om uw problemen op te lossen of een product te installeren. De ruim 800 adviseurs en vakmannen zijn alle gecertificeerde krachten en hun expertise wordt voortdurend uitgedragen en up-to-date gemaakt door bijscholing en interne opleidingen. Ervaren medewerkers worden gekoppeld aan de jongere om zo kennis over te dragen.


Diensten

Bij Feenstra kun je terecht voor verwarming, zonne-energie, ventilatie, huisbeveiliging, isolatie en onderhoud aan deze producten. Op de overzichtelijke website kom je makkelijk terecht bij dat wat jij zoekt. Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een CV-ketel, kun je veel informatie vinden over de beschikbare ketels, maar het wordt je nog makkelijker gemaakt door de ketelkiezer. Na het beantwoorden van vier vragen weet je welke ketel geschikt is voor jouw woning. Kom je er zelf niet uit op deze manier, of wil je gewoon liever iemand spreken, dan is dit geen probleem. De klantenservice staat klaar om je vragen te beantwoorden. Voor onderhoud kun je kiezen uit verschillende serviceabonnementen. Van een eenmalige veiligheidscheck tot een all-inclusive onderhoudscontract waarbij alle voorkomende kosten zijn inbegrepen.


Klachten

Wanneer je een klacht hebt, kun je dit kenbaar maken via een formulier op de website. Feenstra zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk na vijf werkdagen contact met je opnemen. Voor het melden van storingen is Feenstra 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar per telefoon. Maar bij storingen kan het ook nuttig zijn om op de website te kijken. Hier kun je naar oplossingen zoeken door jouw type CV-ketel en de storingscode in te voeren.


Lees hier hoe echte klanten Feenstra beoordelen! Wat moet je doen als je CV-ketel stuk gaat? Hoe goed helpt Feenstra bij problemen? Is huren goedkoper dan kopen?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (120)

Huur ketel

Als je hier een ketel wilt huren BEDENK JE GOED! Lees onze ervaring: Huur ketel met een flink maandelijks bedrag wat je betaald voor: de ketel, onderhoud EN montage, geeft een zoemend geluid. Monteur komt langs, vervangt een en ander maar schijnt niet te werken. Mededeling zet de cv uit het koolmonoxide is te hoog! Dag later niemand die doorpakt, moeten weer bellen er komt weer een monteur die snapt het ook niet, zal aan de afvoer liggen. Weer niemand die doorpakt weer zelf bellen, en even voor de duidelijkheid met het hele gezin geen warm water en verwarming!!! Ja vervelend zegt de klantenservice ja we begrijpen u (geleerd op een communicatie cursus) maar helaas we kunnen niks voor u doen we bellen u terug. Dag later weer niet gebeld! Zelf gebeld, ja vervelend ik zal kijken of ik de desbetreffende afdeling aan de lijn kan krijgen, u wordt terug gebeld. Helaas weer niet gebeld, uiteindelijk na zelf weer gebeld te hebben, door verbonden met de desbetreffende afdeling voor de afvoer controle…. We zijn nu woensdag…. Maandag bent u de eerste? het is niet zo dat we een eigen ketel hebben die gemaakt moet worden HET IS HUN KETEL EN AFVOER!! Waar we maandelijks huur voor betalen en ga maar lekker in de kou zitten schijt hebben ze aan je! Gezegd nog nooit zo schofterig behandeld te zijn door een bedrijf waar je iets van huurt! En op deze manier zeker verder gaat kijken naar de kleinere aanbieders die wel om hun klanten geven!!! Weet je wat er gezegd wordt ? ja maar met overstap moet u wel rekening houden dat u even zonder CV zit, o dan maken ze zich ons opeens zorgen om ons? We zitten nu al dagen zonder CV en niemand die terug belt of zich erom bekommerd! Ook te belachelijk voor woorden als je dus over wilt stappen maar afhankelijk bent van Feenstra wanneer dat ding wordt weg gehaald. Beter idee nieuwe ketel door ander bedrijf laten plaatsen die gelijk de CV van Feenstra weghaalt kunnen ze hem aan de kant van de weg ophalen en betalen we geen huur meer ?? Dikke middelvinger krijg je gewoon van ze op 1 van de basisbehoeften van een mens! Te schandalig voor woorden. Ook geen meeleven van u krijgt een leen straalkachel of hoe kunnen we u tegemoet komen! Zoek t uit dat is Feenstra. Op linkd in staat de eerste zin prettig wonen en werken daar zorgt Feenstra voor ? die zin is al gelijk een leugen!

M

Maria

25-10-2023

0

aanpassing ontluchting CV conform Ketelwet

onlangs zijn de afvoerkanalen van de CV vernieuwd conform de Ketelwet. De offerte was al hoog en ben na informatie uitgegaan dat dit correct was.bij uitvoering blijkt dat de installateurs nog niet eens een uur bezig zijn geweest i.p.v. de veronderstelde 3 uren. daarnaast werd er ook nog eens 2 x voorrijkosten ad eur 65 gerekend. dit omdat de installateurs met 2 auto˜s kwamen. inmiddels krijg ik na reclamering eur 147 terug. maar dit is alsnog te weinig. zal de consumentenbond hierover informeren.

F

Frans

05-09-2023

0

Remeha ketel gekocht 16/6/23

Het zijn prutsers eerste klas bij Feenstra: zowel op kantoor als op de werkvloer: doe het niet mensen, je kan je geld beter uitgeven aan een bedrijf dat netjes communiceert en eenketel in een keer goed installeert. Ze smeren je bij aankoop van een ketel ook nog eens een onderhoudscontract aan voor twee jaar van 60 euro per kwartaal dus dat is nog even 480 euro erbij. NIET DOEN!!!

R

Ronald

04-08-2023

0

Een cv ketel +ongevraagd duur onderhoudscontract

NIEUWE VERWARMINGSKETEL VAN FEENSTRA INSTALLATIE TECHNIEK GEKOCHT Ongelooflijk, maar helaas wel de waarheid….Spijt van deze aankoop bij dát bedrijf FEENSTRA In maart 2023 bij FEENSTRA een nieuwe cv Ketel besteld omdat de oude ketel niet meer te repareren was. Dan blijk je met de bestelling van een nieuwe cv ketel, zonder dat er met een woord over een onderhoudscontract gerept is,  akkoord te zijn gegaan met het duurste all-in onderhoudscontract van € 60,02 per kwartaal! Feit is dat je minimaal 2 jaar aan dit contract vast zit, pas daarna maandelijks opzegbaar. Een splinternieuwe ketel die de eerste 2 jaar geen onderhoud nodig heeft, (zoals zijzelf ook zeggen), maar ze berekenen dus wel 8 x € 60,02 in deze 2 jaar,  ruim € 480,- En daar hoeven ze totaal niks voor te doen….dat wordt zo van je afgetroggeld. “Staat in de voorwaarden”  die je pas via de mail ontvangt bij de orderbevestiging, maar dan is het al te laat. Hierover bellen met ‘de service afdeling’ helpt niks; zelfs een bijzonder onaangename bejegening door de medewerkster. Kreeg ik wel te horen dat er over 2 jaar bij de onderhoudsbeurt in 2025 geen kosten berekend worden. Géén voorrijkosten en/of materiaal kosten, alles gratis…jaja,   aan mijn hoela , ik heb al € 480,- betaald. (En daarbij, er bestaat toch ook zoiets als garantie op een nieuw product,  mocht er toch iets aan stuk gaan de eerste 2 jaar) Dus, mijn advies aan de lezers mag duidelijk zijn;  Koop NOOIT een ketel bij FEENSTA,  niet doen! Delen mag;   ik hoop dat ik hiermee anderen kan behoeden voor deze achterbakse verkooptruc van FEENSTRA.

B

Bartolomeus

20-06-2023

1

Ketelonderhoudscontract

Tenzij je in een gloednieuw huis woont, is Feenstra niet aan te bevelen voor ketelonderhoud. Ik had mij aangemeld voor zowel onderhoud als een storing, en hoewel dat laatste netjes is opgelost heeft het daarna nog 4 maanden geduurd voordat er mensen langskwamen voor de eerste "inspectie". En die kwamen al snel tot de conclusie dat mijn rookafvoerkanaal niet meer aan de laatste standaard voldoet en dat ze er om die reden hun vingers niet aan willen branden. 4 maanden tijd en 60 euro voorrijkosten verder ben ik niks opgeschoten, terwijl de storingsmonteur (die ook inspecties deed) me dit in principe al had kunnen besparen als hij dat meteen gemeld had.

M

MB

16-04-2023

0

Onderhouds- en serviceabonnement

Er worden kosten in rekening gebracht voor een monteur die onverrichter zaken weggaat wegens het ontbreken van het juiste onderdeel. Feenstra weet welke ketel er hangt en dient zorg te dragen voor de juiste onderdelen en zo niet, dan is dat hun fout en niet door te rekenen aan de klant natuurlijk. Je kunt dan wel 12x komen zonder het juiste onderdeel en maar facturen blijven sturen.... Op de werkbon stonden geen kosten ingevuld, ook repte de monteur met geen enkel woord over kosten voor zijn bezoek. Maar je krijgt toch achteraf een factuur. Je hebt niet getekend voor die kosten. Feenstra Eindhoven handhaaft de factuur desondanks, medewerker administratie is zeer klantonvriendelijk, wil van geen wijken weten en laat je terugbellen door haar leidinggevende (meerdere malen beloofd), die nooit belt. Je dient dus een klacht in, maar krijgt dan toch een betalingsherinnering. Klachtafhandeling is telefonisch niet bereikbaar en op emails reageren ze niet of heel laat. Feenstra reageert meer dan 2 maanden later op de initiële klacht (waar ze zeggen dat binnen 14 dagen te doen) en zeggen zogenaamd mij te hebben gebeld maar mij niet konden bereiken. Als je dan direct terugmailt, ik heb geen gemiste oproepen en ook geen voicemail, bel me (terug) aub (als je zelf belt kun je niet doorverbonden worden naar klachtenafdeling) dan doen ze dat niet. Ze reageren ook niet meer per email. Waardeloze service en administratie

H

Hans

15-04-2023

0

CV ketel laten plaatsen

Afgelopen woensdag is bij ons een nieuwe CV ketel geplaatst echter hebben we in de loop van de dag geconstateerd dat er een koppeling lekt met als gevolg zeiknatte wand en vloer. Meerdere keren gebeld en werd ons steeds beloofd dat we teruggebeld zouden worden. Morgen is woensdag dus zijn we een week verder en we zijn nog steeds niet teruggebeld laat staan dat de lekkage is opgelost. Qua verkoop is het top en snel geregeld maar als het daarna mis gaat dan geeft Feenstra niet thuis. Jammer dat ik niet eerder meer had gegoogeld en slechte reviews over service had gelezen.

O

OA

28-03-2023

0

Full service abonnement

Al eerder schreef ik de recensie “letterlijk in de kou”. Meerdere klachten ingediend, wordt niet op gereageerd. Het blijkt dat de klachten die je indient op de website niet eens aankomen. Je belt en dan krijg je te horen dat er een geen klacht is onder je naam? Terwijl de vorige medewerker aangaf dat de klacht netjes geregistreerd was en het wel 8 weken kon duren voordat er iets mee zou gebeuren. Nogmaals verhaal uitgelegd en mevrouw gaf aan dat ze het ging doorzetten. Heeft ze niet gedaan, bleek toen ik een dag later weer belde. Er stond wel dat ik had gebeld maar er is wederom geen klacht geregistreerd. Daarna vroeg ik haar naar de algemene voorwaarden en hoe het bestaat dat wij drie dagen in de kou hebben gezeten. Want de algemene voorwaarden zeggen toch echt iets anders en dat was mijn basis om het af te sluiten. Ik vroeg waar ik de extra regels die zij opnoemt lan terugvinden? Ze werd pissig en gaf aan dat zij goed gehandeld hebben en toen werd ik gewoon opgehangen. Bij terugbellen krijg je weer een ander aan de telefoon en die geeft aan weer van niets te weten. Wat een schandalige service bij Feenstra. Nog nooit op deze manier meegemaakt dat je niet eens vriendelijk te woord wordt gestaan of dat er samen gekeken wordt naar een oplossing. Je wordt continue doorgeschakeld als het ze te moeilijk wordt of zelfs opgehangen. Er worden geen excuses gemaakt, en ze vinden dat zij op deze manier hun voorwaarden nakomen. Heb alle gesprekken opgenomen. Inmiddels in contact met een jurist, want wij willen het abonnement niet voortzetten op deze manier.

J

JoKo

26-03-2023

1

Niet eens wat gekocht moest voorrijkosten betalen. Stond nergens.

M

Martina

06-03-2023

0

CV ketel hybride

We hebben een CV-ketel van Feenstra en het is een hybride ketel. Er zitten voor- en nadelen aan een hybride ketel maar de service van Feenstra is goed. Ze hebben hem afgesteld zodat we wat minder energie verbruiken dan voorheen. We kunnen met vragen altijd bij ze terecht en ze sturen eenmaal per jaar een brief voor een afspraak voor onderhoud en controle van de ketel. Ook onz evorige CV ketel hadden we van Feenstra.

P

Posse

28-01-2023

0

Letterlijk in de kou!!

Vanmiddag om 13:00 heeft Feenstra onze nieuwe ketel opgeleverd. Vanavond om 19:30 wil de verwarming niet aan. Warm water doet het wel, verder geen foutcode. Zelf zijn we er 1,5 uur mee bezig geweest voordat we de storingsdienst belden. Ik geef aan dat de verwarming het niet doet en we al een paar keer de ketel hebben gereset. Mevrouw van de klantenservice geeft aan dat ze niemand beschikbaar hebben en dat er morgen iemand komt tussen 8 en 17. Serieus? Dan gaat vandaag voor het eerst je full service abonnement in en laat Feenstra je letterlijk in de kou staan, waarvan letterlijk in hun voorwaarden staat dat ze een klant nooit in de kou laten staan. Ik geef netjes aan dat we een contract hebben en dat we in de kou zitten, maar er wordt gezegd dit zijn de regels waar wij ons aan moeten houden. En dus heeft de klant pech en zit hier met 4 jonge kinderen in 11 graden!! Op de eerste dag al veel spijt van ons abonnement bij Feenstra. Morgen zal ik de klantenservice weer bellen, want ik ga niet betalen voor een abonnement waarmee wij letterlijk op de eerste dag dat onze ketel in bedrijf is. ze ons in de kou laten staan.

J

Joko

19-01-2023

0

Huisbeveiliging van Feenstra

ZEER SLECHT PERSONEEL .GEEN respect voor de klant . Een medewerker in Roosendaal komt vers uit de bouw .Heeft plaats genomen op een verkeerde stoel bij dit bedrijf .Meneer moet nog erg veel leren ivm het omgaan met mensen .Meer dan verschrikkelijk zoiets op de werkvloer .Ben 10 jaar abonnee Dat is lang .Helaas ga ik stoppen bij dit bedrijf door het onhebbelijk gedrag van deze DROEFTOETER! De klant is daar echt geen Koning !!

L

laura

10-01-2023

0

Onderhoud

Dat dit bedrijf nog bestaat!!! Onvoorstelbaar. Ze reageren nergens op. Telefoon, mailtjes, reviews...Feenstra doet er niks mee en niks aan om klanten te behouden. Al moet ik in de kou zitten maar Feenstra komt er niet meer in!!!!!

S

Sandra

02-01-2023

1

Cv, hybridewarmtepomp, zonnepanelen

In tegenstelling van wat ik lees, wij hebben alleen maar zeer positieve ervaringen met Feenstra. Zeer vakbekwame monteurs, goede service, goed ondehoud en adviezen. Liep het niet zo als gepland, kwam men langs met een kerststol. Cv ketel, hybride warmte installatie, zonnepanelen, alles top. Service top.

J

Jurrien sijtsema

02-01-2023

0

CV ketel met instalatie

Feenstra heeft vorig jaar bij ons een CV ketel geplaatst. Nu kom ik erachter dat ze je dan meteen een duurder abonnement bij verkopen die je niet nodig hebt omdat deze uitbreiding vervanging van onderdelen betreft die al onder de garantie behoren te vallen. Na telefonisch contact hierover word aangegeven dat dit komt omdat er een korting zou zijn gegeven wat niet zo is. En al zou dat zijn gebeurd dan is dat een sigaar uit eigen doos met een nieuwe ketel. Ook zou het nog zijn toegelicht dat het abonnement zou worden uitgebreid wat niet is gebeurd. Kortom installatie en ketel prima, mijn inziens koppelverkoop van onderhoud All-Inn is sneaky en zou duidelijk moeten worden gecommuniceerd omdat je hier als klant een goede keuze over zou moeten kunnen maken. Je zit er ook meteen 2 jaar aan vast, bij telefonisch contact word hier onklantvriendelijk op gereageerd. Het staat alleen in een klein regeltje op de offerte terwijl je duidelijk aangeeft een nieuwe ketel geplaatst te willen hebben.

C

c.Hauwert

30-12-2022

0

Onderhoud

Na 14 jaar tevreden klant te zijn geweest, zijn we afgelopen jaar teleurgesteld door Feenstra. Na 7 mails, 4 telefoontjes, 2 zogenaamde bezoeken krijgen wij nog steeds verkeerde info of aanmaning van een bezoek welke nooit heeft plaatsgevonden. Teamleiders, planning en administratie werken langs elkaar heen. Klachten worden niet of pas na dreigen media op te zoeken afgehandeld. Het is echt zonde van dit bedrijf! Wij zijn nu geen klant meer, want de service is echt beneden niveau!

M

Mirella

29-12-2022

1

Cv ketel storing

Donderdag storing gemeld, geen verwarming en warm water. Vrijdag zou de monteur pas kunnen. Vrijdag 1308 smsje dat de monteur eraan komt. Komt niet opdagen. In 5 telefoongesprekken de daaropvolgende uren wordt mij verzekerd dat de monteur onderweg is. Komt niet opdagen. De volgende dag bel ik maar weer waarbij mij de eerste keer meteen verteld wordt dat de monteur Donderdag geweest zou zijn. In nog 5 gesprekken de rest van de dag wordt mij gevraagd wat er aan de hand is waarbij de bizarste reactie is dat de monteur pas op 10 Januari kan. Zojuist Maandagochten 0800 weer gebeld, waarbij mij weer verteld werd dat in het systeem stond dat de monteur Donderdag is geweest. De ketel val elke maand uit en dit is niet de eerste keer dat de monteur niet komt opdagen

E

E vd Vliey

26-12-2022

0

Reperatie

Je wordt letterlijk van de muur naar het kastje gestuurd. Iedereen zegt te helpen, maar niemand belt je terug of zet iets in gang. Bestaan ze wel ?

20-12-2022

0

Cv onderhoud inplannen

Wat een gedoe om e onderhoudsbeurt in te plannen bij dit bedrijf zeg. Meerdere malen een gemaakte afspraak door hun geannuleerd! En zie maar e nieuwe in te plannen. Dan heb je ze eindelijk telefonisch te pakken,wordt er gezegd u wordt teruggebeld. Nou niet dus, zeg niet iets toe als je het niet kan nakomen! Ook via klachtenformulier krijg je terug dat je gebeld wordt, maar helaas nog steeds niet gebeld. Begrijp het personeels tekort en ziekte,maar daar kun je je niet steeds achter verschuilen. Betaal wel abonnement skosten,maar krijg geen service! Misschien moet ik de kosten maar eens stopzetten! Kijken hoe snel ze dan bellen......

I

Ingrid

12-12-2022

0

hr-ketel met onderhoudscontract (huur)

In de periode 2010-2022 huurden wij (helaas) een hr- ketel met onderhoudscontract van Feenstra. De ervaring met Feenstra in één woord? Rampzalig. Ten eerste zat de zogenaamd nieuwe hr-ketel binnen no time vol met kalk. Niet lang daarna hadden we te maken met een lekkend expansievat. Echter, het ergst waren de zogenaamde 'onderhoudscontroles' van die praatjesmakers. 1. Het cv-ketelhok op zolder zag eruit als een varkensstal wanneer ze met hun vieze modderschoenen over de vloer hadden gelopen. Ze hadden niet eens het fatsoen om hun voeten af te vegen of een werkdeken mee te nemen. 2. Na de tweede controle hadden we geen warm water. Twee dagen mogen wachten op de onderhoudsmonteur. 3. Na een andere controle liep het water met straaltjes uit de leidingen omdat de monteur alles maar halfslachtig had vastgedraaid. We hebben diverse emmers met water geleegd. De onderhoudsmonteur van Feenstra kon het probleem niet oplossen binnen 48 uur. Infantiele, onprofessionele reacties aan de telefoon. Ze hebben ons nooit meer teruggebeld. Die lekkage hebben we zodoende zelf opgelost. Uiteraard bood Feenstra later geen excuses aan en de onkosten waren voor ons. 4. Ten slotte nog de kers op de faaltaart: na 12 jaar waren wij Feenstra meer dan beu. We zeiden het contract op via aangetekende post en kochten de ketel. Een onafhankelijke onderhoudsmonteur constateerde onlangs dat de hoogrendementsketel 12 jaar geleden VERKEERD was aangesloten. Let op: we hebben telkens ANDERE onderhoudsmonteurs in huis gehad. Ja, u hoort het goed: het is NIEMAND in 12 jaar tijd opgevallen dat de hr-ketel verkeerd aangesloten was. De rekensom laat zien dat we in die twaalf jaar tijd een bedrag tussen twee- en drieduizend euro zijn misgelopen. Dat is voor ons een klein jaarlijks bedrag, gelukkig besparen wij enorm op energieverbruik door onze zonnepanelen en ons aircosysteem- maar dan nog. Het gaat om het principe. Je gaat geen tweehonderd euro per jaar verbranden of door de wc wegspoelen. Conclusie: mijd Feenstra! Het zijn een stel onfatsoenlijke, onsympathieke en onkundige klungels waar je alleen ellende en ergernis van hebt.

D

Drs. Maureen

09-12-2022

0