Ervaringen Holland and Barrett (voorheen De Tuinen)

Holland & Barrett, misschien nog altijd beter bekend onder hun oude naam De Tuinen, is een van de bekendste natuurwinkels van Nederland. Je kunt er terecht voor allerlei voedingssupplementen, theesoorten van bijvoorbeeld YogiTea, interessante edelstenen en originele cadeaus, maar wat vinden we eigenlijk van de kwaliteit van deze producten? Werkt het allemaal naar behoren? Hoe is de service? Lees reviews van anderen en kom erachter of jij hier wel of niet wilt bestellen!

Van De Tuin van Babylon tot Holland & Barrett


Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels. Er is een uitgebreide webshop, maar door het hele land vind je ook fysieke winkels van Holland & Barrett. Je kunt er kiezen voor het eigen merk, maar ook voor producten van bekende merken zoals Kneipp, Nature’s Garden en Atkins.

De geschiedenis van Holland & Barrett gaat terug tot 1980, toen de eerste winkel werd geopend in Den Haag, toen nog ‘De Tuinen van Babylon’ geheten. Een tweede winkel in Den Haag volgde al snel. In 1991 werd ‘De Tuin van’ onderdeel van de Koninklijke Ahold, waarna de naam wijzigde in ‘De Tuinen’. Wat hetzelfde bleef is dat alle producten hun oorsprong vinden in de natuur en de winkel wordt gezien als een rustpunt waar klanten uitgebreid persoonlijk advies kunnen krijgen van de medewerkers.


De Hangende Tuinen van Babylon was een van de 7 wonderen uit de antieke wereld

Een nieuwe stap tot het huidige bedrijf werd genomen in 2003, toen De Tuinen onderdeel werd van het Britse Holland & Barrett, op haar beurt weer een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY. De overname zorgde voor een flinke uitbreiding van het assortiment aan voedingssupplementen en sportsupplementen. Vanaf 2015 is de naam De Tuinen in het kader van rebranding komen te vervallen ten faveure van het meer internationale Holland & Barrett. Ook al is er in de volksmond nog vooral sprake van De Tuinen, maar wellicht verandert dat nog…

Diensten van Holland & Barrett


Holland & Barrett biedt een grote hoeveelheid producten aan, kijk maar eens op hun website of in een van hun winkels. Ze hebben er allerlei soorten vitamines en supplementen, bijvoorbeeld om jouw vitamine C-tekort goed te maken, om jou te voorzien van extra Omega 3 visolie of voor die nodige extra probiotica. Als het gaat om persoonlijke verzorging is er ook veel te vinden bij Holland & Barrett, waaronder producten voor gezichtsreiniging zoals facewash, maar ook crèmes, huidolie en zelfs shampoo en douchegels. Voor wie wil afvallen biedt Holland & Barrett allerlei dieetproducten, waaronder shakes, detox en afslankthee. Wil je juist aankomen wat betreft spiermassa, dan zijn er bijvoorbeeld eiwitshakes, speciale workout-voeding en creatine. Daarnaast heeft Holland & Barrett allerlei voedingsmiddelen, zoals veel soorten kruidenthee, allerlei typen kokos-olie, zaden en pitten.

Met de Passie Klantenkaart kunnen vaste klanten punten sparen bij elke aankoop. Deze punten kunnen bij een voldoende hoeveelheid worden ingewisseld tegen extra korting.

Heb jij wel eens iets gekocht bij Holland & Barrett? Laat dan hier jouw review achter en deel je ervaringen! Het maakt niet uit of je iets in de winkel of in de webshop hebt gekocht, of je positieve of negatieve ervaringen hebt, alle meningen zijn welkom!

Wat zijn ervaringen van klanten van Holland and Barrett, voorheen De Tuinen? Hoe ervaren zij het persoonlijke advies van de natuurwinkel?

Holland and Barrett (voorheen De Tuinen)
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (13)

5,6
54% Zou hier weer kopen!

Bestellen

5

Service

5,4

Prijs

6

Leveren

6,2

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

veel

wat me telkens opvalt is onbekwaam personeel, dwz, geen enkele kennis van zaken, jonge meisjes die echt van niks weten, dat is jammer als je advies wilt, en vriendelijkheid staat ook niet hoog in het vaandel, vandaag voor de zoveelste keer geweest voor Paardebloemvapsules die besteld zouden worden, word ik afgesnauwd, als ik geluk heb zijn die capusules er soms, en ik moet maar vaker langskomen, pardon ? inmiddels toch besloten naar een G&W winkel weer te gaan, meer kennis van zaken en veel vriendelijkere bediening, jammer , want de produkten op zich , prima, mijn ouders en meerdere mensen die ik ken, hebben om dezelfde reden afgezien van bezoek aan jullie, terwijl we voor een G&W winkel veel verder moeten , school je personeel dus in kennis en vriendelijkheid !

Door: Hanneke Ipema18-07-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3,5

1+1 = niet gratis?

Op de website stond voor sintjanskruid 1+1 gratis voor 23,- ongeveer. Ik heb deze besteld maar krijg maar 1 potje opgestuurd. Hierop met de klantenservice gemaild maar die zegt dat ik er 2 had moeten aanklikken. Ik zei dat de reclame dan misleidend is omdat er 1+1 staat vermeld op de afbeelding van het product en verzocht om het 2e potje. Deze werd mij ontzegd omdat er extra verzendkosten dan zijn ; ik moest hem maar terug sturen en wachten op refund en daarna nog een keer bestellen; er omslachtig en communiceren met de klantenservice, kan ook alleen in het Engels. Absoluut nooit weer hier bestellen, zo klantonvriendelijk en misleidend.

Door: Jack 06-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Tevredenheid

Ben zeer tevreden over H&B Bisonspoor winkel ,werd vriendelijk en vakkundig op prettige manier te woord gestaan , en voorgelicht door bedrijfsleider ''Pauline'' . . Dus al met al gewoon ''Goed' gr FR tot de volgende keer .

Door: Frederique Bredschneyder09-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Misleidende reclame

Op de website zag ik een teatox mok met een grote rode balk er boven in: 1 + 1 gratis
De mok vond ik duur maar omdat ik er twee zou ontvangen besloot ik de teatox mok te bestellen. Helaas maar één ontvangen.

Na over en weer gemail (en een printscreen van de advertentie) kreeg ik als reactie: we snappen de verwarring en vinden het jammer voor u en geven het door aan de betreffende afdeling.

Dit is voor mij geen oplossing en ondertussen gaan jullie door met jullie misleidende reclames! En een klachtenprocedure? Die hebben we niet, was het antwoord .....

Door: Monique Franken18-01-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2,5

Wil niet met je en jou aangesproken worden.

Heb geen enkele behoefte aan het je en jij van deze Webwinkel

Door: Sjaak05-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5

Vervelend Opdringerig Personeel

Betreft filiaal enschede, dame met blond haar en een bril.
Bij binnenkomst lijkt het of er niemand aanwezig is, en word ik veel en veel te laat begroet door mevrouw die verstopt zit achter een stelling rechts in de winkel.
Zeer opdringerig, blijft opdringen nadat je diverse malen gewoon ''nee'' hebt gezegd tegen folders, aanbiedingen etc etc, verder zegt de mevrouw het supplement dat ik zoek te kennen, maar toch vraagt deze aan mij wat ik er dan mee zou doen, of van ga maken. (wat men dus duidelijk weet indien men het kent) vragen naar de bekende weg.
Bij het afrekenen betaal ik gepast en zelfs 1 cent teveel.
De mevrouw weigert de munten van 2 eurocent, wat natuurlijk gewoon een wettig betaalmiddel is!
Daarna met tegenzin maar 10 cent opgezocht en deze overhandigd, waarna ik vriendelijk zeg ''laat die 5 cent maar zitten''
Waarna wederom de mevrouw weigert deze te willen aanpakken, omdat mevrouw daardoor problemen zou krijgen met de kassa na sluitingstijd. uiteraard heb ik de 5 cent laten liggen. en ga ik voortaan naar een andere (betere winkel in dezelfde stad) voor mijn benodigde producten, Holland & Barrett, Schaam jullie Diep, zeker met zulk soort personeel ! , nogmaals bedankt mevrouw !

Door: Jan01-11-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Winkels okee maar online kopen een lachertje

Holland & Barrett laat je betalen voor spullen die je in de winkel op komt halen, maar online bestelt. Het gaat dan om artikelen die, let op, *reeds in de winkel voorradig zijn*, dus die niet vanuit het magazijn in Beverwijk zouden moeten worden aangeleverd door Post.nl. speciaal voor mij, omdat de winkel ze zelf niet op voorraad heeft.

Zo zou ik €1,95 moeten betalen.... om ZELF zes zakjes zonnebloempitten af te halen, die al klaar lagen in het filiaal, maar waarvoor ik online wilde betalen.
Ik schreef een email naar de klantenservice waar ze mijn bezwaar hardnekkig niet wilden begrijpen en onzin bla bla bla verhaaltjes ophingen om er vanaf te zijn.

Ik zou bijna spreken van oplichterij, om mensen te laten betalen voor een verzending die niet plaatsvindt, simpelweg omdat de bestelde artikelen tot de reguliere winkelvoorraad behoren.

Holland & Barrett, ga je schamen!

Overigens hebben ze goede spullen en de winkelmedewerkers zijn uit beter hout gesneden dan de leiding en de (onbeschofte) leden van de klantenservice die je zomaar tutoyeren.

Door: Mabel Amber23-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
4

Zure medewerker bij De Tuinen

Armbandjes waren in de aanbieding, maar precies niet die ene die ik wilde, bleek bij de kassa pas. Superstom vond ik dat, want op het bordje in de winkel stond echt 'ALLE armbandjes met edelstenen' , dit armbandje had ook edelstenen... toch gold het dan niet op deze. Na lang aandringen ging ze de korting dan toch geven, maar met een ongelofelijk zuur gezicht en nog wat nare opmerkingen hier en daar erbij ook!
Ik vind ze normaal altijd erg vriendelijk bij De Tuinen, maar die ene zure tante in filiaal Kalverstraat Amsterdam laat mij daar niet terugkeren! Erg jammer.

Door: Liesbeth 01-03-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5

De Tuinen eigen merk

het eigen merk van De Tuinen vind ik erg goed, ik gebruik verschillende van hun producten zoals de gezichtscrème met aloe vera en de face wash. en helemaal niet heel duur voor biologisch!

Door: Janneke De Zwart30-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

leuke winkel

Superleuke winkel en aardig personeel altijd. Niet zo goedkoop als bij de Albert Heijn, maar ja dat is altijd met biologisch. ik koop hier vaak thee en kruidendrankjes enzo ik weet niet of het echt werkt enzo maar het is wel lekker en dat is ook belangrijk

Door: Leonie Muiswinkel29-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

gezonde supplementen en repen

Ik kom graag bij de Tuinen en koop er al mijn supplementen en ook wel eens repen. Jammer dat ze niet zo goedkoop zijn alleen, ik wacht vaak gewoon even tot er een goede aanbieding langs komt, want die hebben ze vaak.

En ik vind het een fijn idee dat alles biologisch en gezond is zonder rare toevoegingen

Door: Liza Dykhuizen22-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Kerstcadeautjes bij de tuinen gekocht

Dit jaar eens hier mijn cadeautjes voor de kerstdagen gekocht. Vooral veel leuke warme kruiken en sieraden met edelstenen. Door de aanbiedingen niet duur en ik vind dat het mooi wordt verpakt!

Door: Marjoleine Woei20-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

leuke winkel!

Ik vind De Tuinen echt een topwinkel en kom er best vaak. Ik ga meestal naar de winkel op de Nieuwe Dijk in Amsterdam, daar vind ik het personeel heel behulpzaam. Wel jammer dat er bij veel supplementen niet op staat waar het voor dient, want dat mag niet van de wet, ofzo. Maar ze hebben er echt superveel en ik vind het beter dan de supplementen van de kruidvat ofzo, want daar zit kennelijk allemaal chemische rommel en dat wil ik niet in mijn lichaam stoppen! Helaas zijn de spullen bij De Tuinen daarom wel veel duurder, maar gelukkig hebben ze best vaak aanbiedingen.

Door: Manja Ruiters16-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Schrijf zelf een review over Holland and Barrett (voorheen De Tuinen)

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)