Ervaringen Plan Nederland

Heb jij ervaring met dit goede doel en wil je daar graag een recensie over schrijven? Aarzel dan niet en tik vandaag nog jouw review. Jouw mening telt, want daarmee help je toekomstige consumenten en sponsoren een beeld te geven van de organisatie.

Helpen is humaan

Nederland kent veel goede doelen en ontwikkelingsorganisaties. Ook wordt er vanuit de regering veel geld gestoken in ontwikkelingssamenwerking. Dat is mooi, want zelf zou je hulp ook waarderen als ons leven er niet zo rooskleurig uit ziet. Daarnaast moeten we niet vergeten hoe de situaties in veel van die landen zijn ontstaan en dat ook wij daar debet aan hebben. Humanitaire hulp kent vele vormen en meestal kies je waar jij je het beste bij voelt en waar jij het meeste heil in ziet.

Plan Nederland

Een van de hulporganisaties die we in ons land kennen is Plan Nederland. Hun motto is Girls First en hun voornaamste streven is het bewerkstelligen van gelijke rechten en kansen voor meisjes in ontwikkelingslanden, waardoor ze een betere toekomst hebben. Dit komt in de praktijk neer dat ze naar school kunnen, voldoende te eten krijgen, veilig zijn en zich veilig voelen, en hun leven in eigen hand kunnen houden. Dit hebben ze opgedeeld in verschillende meisjesprojecten in verschillende (totaal 54) landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Uitgebreide informatie hierover, kun je op hun website vinden.


Voorbeeld van girlpower in actie. Maar ook in het echte leven zet Emma Watson zich in voor emancipatie en vrouwenrechten

Sponsor, donateur en webshop

Er zijn bij Plan Nederland meerdere opties om hun te steunen. Je kunt als sponsor een donatie doen of je kunt kindsponsor worden. Maar je kunt ook aankopen doen in de webshop, waar mensen elders profijt van hebben. Je kunt ook het cadeau namens iemand anders kopen. Er zijn verschillende ‘producten’ waar je uit kunt kiezen. Er zijn een aantal keuzes die te maken hebben met noodhulp direct na een ramp, zoals een noodhulpkit. Maar je kunt ook een schoolcarrière steunen door een bijdrage te leveren aan het naar school gaan, studieboeken, schoollunch of maaltijd, lesmateriaal voor een beroepscursus, een vervoersbewijs voor studenten of een gerichte verkooptraining voor beginnende onderneemsters. Of andere praktische zaken, zoals een veilig thuis, eigen moestuin om zelfvoorzienend te worden in voedsel, zuiver water, geboortebewijs voor identiteit, karateles ter zelfverdediging, voetbaltraining, een roze riksja om zelf een inkomen te krijgen of iets simpels, maar noodzakelijks als maandverband. Alle mogelijkheden staan overzichtelijk en met een toelichting op de website, net zoals alle lopende projecten en de voortgang daarvan.

Recensies voor en door consumenten en sponsors

Een bijdrage willen leveren aan een betere wereld is een mooie gedachte, zeker als daar actie aan verbonden is. Ieder doet dat op een manier die bij hem of haar past. Wie weet overweeg jij wel het doel van Plan Nederland te sponsoren, omdat het dicht bij je hart ligt. Dan is het fijn als de mensen die jou zijn voorgegaan een review van hun mening en ervaring hebben geschreven. Maar het kan net zo goed dat je al een tijdje meedraait en graag een beoordeling wilt schrijven voor de mensen die nog twijfelen. In beide gevallen zit je hier goed en ben je van harte welkom.

Plan Nederland
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (2)

7
50% Zou hier weer kopen!

Bestellen

7

Service

6

Prijs

8

Leveren

7

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Slechte communicatie!

Ruim een jaar ben ik nu sponsor van een meisje uit Afrika. In deze tijd heb ik nog geen één keer een reactie van mijn sponsorkind terug ontvangen.
Als een kindje daar zelf voor kiest, vind ik dat prima. Maar blijkbaar heeft zij/ haar moeder wel degelijk brieven naar mij gestuurd, maar ik heb in 14 maanden tijd nog niets ontvangen. Na meerdere malen te hebben gebeld met Plan NL blijkt telkens dat er iets onder weg is, maar er komt maar niets. Ook word ik niet op de hoogte gehouden van de plannen rondom mijn sponsorkind en het dorp war zij woont.
Jammer voor mijn sponsorkindje, maar ik ga er binnenkort mee stoppen. Ik heb totaal geen vertrouwen in Plan NL!

Door: Hanneke 17-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4

Erg goed initiatief

Erg goed initiatief, wij steunen Plan al jaren en blijven dat doen. Goed dat ze veel meisjes ondersteunen, die hebben de toekomst.

Door: Marga van Zult26-05-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

Schrijf zelf een review over Plan Nederland

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)