NederlandReview

  Ervaringen Oxfam Novib

  Tegen al het onrecht en al het leed in de wereld zijn meerdere organisaties actief, en helaas blijven dergelijke goede doelen nog altijd hard nodig, zeker in de huidige tijden met de vele oorlogen, klimaatveranderingen en rampen. Oxfam Novib helpt mee om mensen in nood te helpen en doet dat onder meer met een eigen webshop, waar je terecht kunt voor interessante cadeaus met een dubbele lading: je geeft zowel in de vorm van een cadeau als met een donatie. Hoe werkt deze webshop precies, waar gaat het geld naartoe en hoe zijn de ervaringen van hun klanten? Lees vooral even verder en besluit zo of jij zelf ook iets wilt aanschaffen in de webshop van Oxfam Novib!

  Over Oxfam Novib

  Oxfam Novib is een internationaal goed doel dat zich onder andere inzet voor meer gelijkheid in de wereld. Vooral in de strijd tegen armoede is Oxfam Novib een actieve speler. Je kunt ze steunen door donateur te zijn voor specifieke of meer algemene doelen, maar ook iets kopen of bijdragen in de speciale Oxfam Novib webwinkel. De opbrengst van deze webshop komt volledig ten goede aan het werk dat Oxfam Novib voor de wereld doet. Uit het publieksjaarverslag van 2015-2016 blijkt bijvoorbeeld dat 56.700 boerinnen en boeren beter omgaan met de klimaatverandering doordat ze nieuwe landbouwtechnieken hebben geleerd die hen beter op de steeds groter wordende droogte en hitte helpen inspelen; 267.700 kinderen (en dan vooral meisjes) naar school gaan en daar goed onderwijs genieten, zelfs in landen waar oorlogen zijn; 928.300 mensen noodhulp kregen nadat ze waren getroffen door een ramp of geweld. Deze noodhulp bestond onder meer uit noodpakketten, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, tenten, warme kleding en kacheltjes.

  Oxfam Novib - 'Wij verslaan armoede'

  Diensten van Oxfam Novib

  Je kunt in de webshop van Oxfam Novib terecht voor allerhande cadeaus, waaronder fairtrade cadeaus, cadeaus speciaal voor de feestdagen, kraamcadeaus, wereldliteratuur, huwelijkscadeaus en natuurlijk ook verjaardagscadeaus. Een van de bekendste items in de webshop is de Oxfam Novib kalender, die ieder jaar uitkomt met een fotoserie. Je kunt ook een abonnement nemen op de kalenders. Maar er is natuurlijk nog veel meer, en alles heeft een Oxfam Novib-randje. Zo zijn er veel handgemaakte items en wereldlijke producten. Voor als je een origineel cadeau wilt geven en bovendien iets wilt bijdragen aan Oxfam Novib.


  Geiten, biggetjes en een dosis girlpower

  Wil je echt iets origineels geven, geef dan een geit, een setje biggetjes of ‘een dosis girlpower’! Ja, dat kun je dus ook aanschaffen in de webshop van Oxfam Novib. Je krijgt dan natuurlijk niet echt een geit met een strikje die voor je deur staat te blaten, wees niet bang (of misschien zocht je wel juist een unieke vorm van gezelligheid?). Het gaat om een donatie aan landen waar veel armoede heerst, zoals Vietnam. Het geld voor de geit gaat dan daarnaartoe en jij kunt iemand verblijden met het geven van de geit of de varkentjes. Oxfam Novib zorgt ervoor dat dat meer tastbaar wordt in de vorm van een cadeaukaart, al dan niet nog ingepakt in een giftbox. Oxfam Novib noemt dit zelf heel toepasselijk een ‘Dubbelblij Cadeau’. Extra aan te raden om te schenken aan iemand die alles al heeft.

  Heb jij ervaringen met Oxfam Novib?

  Ben je bijvoorbeeld donateur of koop je weleens iets in de Oxfam Novib webshop? Laat dan hier jouw ervaringen achter! Vind jij het aanbod leuk? Is het duur? Betrouwbaar? Is de verpakking mooi? En hoe reageerde de jarige job op het cadeau: konden ze het waarderen? Laat jouw ervaringen achter op NederlandReview, we horen graag ieders mening!

  Op zoek naar een uniek cadeau èn een betere wereld? De webshop van Oxfam Novib biedt geschenken, het geld gaat naar het goede doel. Lees reviews!

  Oxfam Novib
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (2)

  6
  50% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6
  Service
  rating
  6
  Prijs
  rating
  6
  Leveren
  rating
  6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Oxfam Novib

  Uw beoordeling

  Veel betere cadeaus!

  Prachtig initiatief en veel leuker dan een 'gewoon' cadeau. Ik hou niet van materialisme en vind het leuk dat ik dat nu leuk kan verspreiden, door iemand een leuke donatie 'cadeau' te doen aan oxfam

  een veel betere manier om je geld te besteden dan aan suffe cadeaus!

  Door: Marijke23-10-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Een ongevraagd abbonement

  Na herhaaldelijk vragen of het bij mijn donatie aan de deur zou blijven en herhaaldelijk antwoord dat dat het geval was, bleek ik de volgende dag toch een maandelijks bedrag naar Oxfam Novib over te moeten maken.

  Aan de deur ben ik meermaals glashard voorgelogen door Amir, een leuke gozer die met medestudenten voor Oxfam Novib en kindjes in Jemen en het watertekort aldaar zou lopen. De volgende dag begreep ik aan de telefoon met zijn collega dat hij in werkelijkheid betaald krijgt per nieuwe abonnee.

  Amir, ik hoop dat jíj́ voorlopig zonder water zit.

  Oxfam Novib, do better.

  Door: Bas Bos27-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  FAQ

  Is Oxfam Novib een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 2 ervaringen geplaatst over Oxfam Novib. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Oxfam Novib actief?

  Oxfam Novib is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goede doelen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Oxfam Novib gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.