Oxfam Novib

6

Bestellen

6

Service

6

Prijs

6

Levering

50%

Zou hier weer kopen

Oxfam Novib

Tegen al het onrecht en al het leed in de wereld zijn meerdere organisaties actief, en helaas blijven dergelijke goede doelen nog altijd hard nodig, zeker in de huidige tijden met de vele oorlogen, klimaatveranderingen en rampen. Oxfam Novib helpt mee om mensen in nood te helpen en doet dat onder meer met een eigen webshop, waar je terecht kunt voor interessante cadeaus met een dubbele lading: je geeft zowel in de vorm van een cadeau als met een donatie. Hoe werkt deze webshop precies, waar gaat het geld naartoe en hoe zijn de ervaringen van hun klanten? Lees vooral even verder en besluit zo of jij zelf ook iets wilt aanschaffen in de webshop van Oxfam Novib!


Over Oxfam Novib 

Oxfam Novib is een internationaal goed doel dat zich onder andere inzet voor meer gelijkheid in de wereld. Vooral in de strijd tegen armoede is Oxfam Novib een actieve speler. Je kunt ze steunen door donateur te zijn voor specifieke of meer algemene doelen, maar ook iets kopen of bijdragen in de speciale Oxfam Novib webwinkel. De opbrengst van deze webshop komt volledig ten goede aan het werk dat Oxfam Novib voor de wereld doet. Uit het publieksjaarverslag van 2015-2016 blijkt bijvoorbeeld dat 56.700 boerinnen en boeren beter omgaan met de klimaatverandering doordat ze nieuwe landbouwtechnieken hebben geleerd die hen beter op de steeds groter wordende droogte en hitte helpen inspelen; 267.700 kinderen (en dan vooral meisjes) naar school gaan en daar goed onderwijs genieten, zelfs in landen waar oorlogen zijn; 928.300 mensen noodhulp kregen nadat ze waren getroffen door een ramp of geweld. Deze noodhulp bestond onder meer uit noodpakketten, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, tenten, warme kleding en kacheltjes.


Diensten van Oxfam Novib

Je kunt in de webshop van Oxfam Novib terecht voor allerhande cadeaus, waaronder fairtrade cadeaus, cadeaus speciaal voor de feestdagen, kraamcadeaus, wereldliteratuur, huwelijkscadeaus en natuurlijk ook verjaardagscadeaus. Een van de bekendste items in de webshop is de Oxfam Novib kalender, die ieder jaar uitkomt met een fotoserie. Je kunt ook een abonnement nemen op de kalenders. Maar er is natuurlijk nog veel meer, en alles heeft een Oxfam Novib-randje. Zo zijn er veel handgemaakte items en wereldlijke producten. Voor als je een origineel cadeau wilt geven en bovendien iets wilt bijdragen aan Oxfam Novib.
Geiten, biggetjes en een dosis girlpower

Wil je echt iets origineels geven, geef dan een geit, een setje biggetjes of ‘een dosis girlpower’! Ja, dat kun je dus ook aanschaffen in de webshop van Oxfam Novib. Je krijgt dan natuurlijk niet echt een geit met een strikje die voor je deur staat te blaten, wees niet bang (of misschien zocht je wel juist een unieke vorm van gezelligheid?). Het gaat om een donatie aan landen waar veel armoede heerst, zoals Vietnam. Het geld voor de geit gaat dan daarnaartoe en jij kunt iemand verblijden met het geven van de geit of de varkentjes. Oxfam Novib zorgt ervoor dat dat meer tastbaar wordt in de vorm van een cadeaukaart, al dan niet nog ingepakt in een giftbox. Oxfam Novib noemt dit zelf heel toepasselijk een ‘Dubbelblij Cadeau’. Extra aan te raden om te schenken aan iemand die alles al heeft.


Heb jij ervaringen met Oxfam Novib?

Ben je bijvoorbeeld donateur of koop je weleens iets in de Oxfam Novib webshop? Laat dan hier jouw ervaringen achter! Vind jij het aanbod leuk? Is het duur? Betrouwbaar? Is de verpakking mooi? En hoe reageerde de jarige job op het cadeau: konden ze het waarderen? Laat jouw ervaringen achter op NederlandReview, we horen graag ieders mening!


Op zoek naar een uniek cadeau èn een betere wereld? De webshop van Oxfam Novib biedt geschenken, het geld gaat naar het goede doel. Lees reviews!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (2)

HET ZIJN STALKERS

Vul nooit je nummer in en doe maar niet mee aan hun petities! Je bedoeld het goed. Maar eenmaal je nummer ingevuld, kom je niet meer van ze af. OOK ALS JE AANGEKRUISD HEBT DAT JE GEEN INFORMATIE OVER DE PETITIE WIL EN/OF NIET WIL WORDEN GEBELD. Ze bellen je vanaf dat moment iedere dag, ook in het weekend. Blok je ze, gebruiken ze een ander nummer. Blok je die ook, laten ze van die 1 seconde voicemails achter. Zo gaat het nu al 2 weken door bij mij, terwijl het niet mag. Dit is tegen de wet.

C

Celeste

02-07-2024

0

Veel betere cadeaus!

Prachtig initiatief en veel leuker dan een 'gewoon' cadeau. Ik hou niet van materialisme en vind het leuk dat ik dat nu leuk kan verspreiden, door iemand een leuke donatie 'cadeau' te doen aan oxfam een veel betere manier om je geld te besteden dan aan suffe cadeaus!

M

Marijke

23-10-2017

0