NTI

4

Bestellen

2.7

Service

3.1

Prijs

3.6

Levering

22.6%

Zou hier weer kopen

NTI

Wilt u weten wat studenten en ex-studenten van NTI Opleidingen vinden? Lees dan snel verder en zie hun ervaringen en meningen. Als u zich wilt ontwikkelen in uw loopbaan is het belangrijk om te blijven leren. Het is niet meer zo dat u tegenwoordig na het afronden van een studie of opleiding u “klaar” bent met leren en aan het werk kunt tot u met pensioen gaat. Meer mensen dan voorheen switchen gedurende hun werkzame leven van baan en soms ook van functie. Dan is het noodzakelijk om een studie te volgen of aanvullende scholing te volgen. 


Over NTI Opleidingen

NTI Opleidingen werd in de Tweede Wereldoorlog opgericht door de heer Bram van Leeuwen. Vanwege het ondergronds verzet was er veel behoefte aan een cursus Engels. Hij schreef deze cursus op zijn zolderkamer. Vanwege de Duitse bezetting was het noodzakelijk om ook een cursus Duits aan te bieden om toestemming te krijgen om het bedrijf te starten. De afkorting NTI staat voor Nederlands Talen Instituut en is altijd onveranderd gebleven, ondanks dat NTI Opleidingen inmiddels ruim 850 opleidingen en cursussen aanbiedt, en lang niet alleen talencursussen. U kunt bij het NTI terecht voor opleidingen die variëren van Mbo tot masterniveau. U kunt cursussen volgen om uw kans op werk te vergroten, uw kennis voor uw huidige werk te vergroten of meer plezier te beleven aan een hobby. NTI geeft voor veel opleidingen erkende diploma’s uit.


 


Niet alleen schriftelijke cursussen

Enkele decennia geleden bood NTI Opleidingen uitsluitend schriftelijke cursussen aan. U kreeg lesmateriaal dat u zelf moest bestuderen, u maakte huiswerkopdrachten en die stuurde u per post in. U kreeg uw werk gecorrigeerd door uw vaste docent terug gestuurd. Maar natuurlijk is ook hier de vooruitgang doorgedrongen. U levert uw huiswerk nu digitaal in en krijgt op deze manier ook sneller antwoord van uw studiebegeleider. Op deze manier is het ook mogelijk om een cursus te volgen terwijl u in het buitenland verblijft, de afstand doet er immers niet meer toe. Daarnaast biedt NTI Opleidingen al vele jaren ook klassikaal onderwijs aan. U kunt dus zelf kiezen welke onderwijsvorm het beste bij u past. Als u moeite heeft met discipline is klassikaal onderwijs wellicht een betere keuze, omdat u dan de  “stok achter de deur” heeft van het naar school moeten. Als u wel voldoende discipline heeft om een opleiding binnen een redelijke tijd af te ronden kunt u kiezen voor individueel onderwijs. Op deze manier is het mogelijk om een opleiding of cursus in vrijwel alle gevallen te combineren met uw werk. Als u schriftelijk studeert kunt u uw studietijd zelf indelen. U kunt voordat u aan een opleiding begint altijd vrijblijvend studieadvies aanvragen. Deskundigen van NTI Opleidingen kunnen dan met u meedenken wat voor u de beste keuze is qua opleiding. Hierbij wordt gekeken naar uw vooropleiding en wat uw studiedoel is. Wilt u uw kennis verdiepen of wilt u een geheel andere weg in slaan als het gaat om uw loopbaan? Dit zijn aspecten die van belang zijn bij de keuze voor een cursus of opleiding.


Klachten

Natuurlijk krijgt ook een bedrijf als NTI Opleidingen te maken met klachten. Cursisten kunnen niet tevreden zijn over de inhoud van een cursus, of ze kunnen een klacht hebben over de begeleiding tijdens de studie. Ook kan een cursist vinden dat de opleiding niet goed voorbereidt op het examen. Dit en andere redenen kunnen aanleiding zijn om een klacht in te dienen bij NTI Opleidingen. Op de website is niet direct te vinden wat u moet doen als u een klacht heeft over NTI Opleidingen. Er is wel een telefoonnummer dat prominent op de website staat, al wordt in de informatie op de site wel weer vermeld dat er per dag ongeveer 10.000 telefoontjes worden afgehandeld en dat de wachttijd gemiddeld ruim 400 seconden is. U kunt als u een klacht heeft ook een digitaal contactformulier invullen. Het is niet duidelijk wat er gebeurt met een klacht en hoe deze wordt afgehandeld. 


Bent of was u student bij NTI Opleidingen?

Dan heeft u vast wel een mening over dit opleidingsinstituut. Wij zouden het erg waarderen als u deze mening met ons en de bezoekers van NederlandReview wilt delen. Wanneer iemand overweegt om via NTI een opleiding of cursus te gaan volgen kan uw mening belangrijk zijn om wel of niet voor dit opleidingsinstituut te kiezen. Daarom wordt u van harte uitgenodigd om uw mening te geven over NTI, wij zullen uw review graag op onze website plaatsen.


Hoe is het om een cursus of opleiding te volgen bij NTI? Is het moeilijk om thuis te studeren op MBO of HBO niveau? Wat zijn de slagingskansen? Zijn er proeflessen?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (31)

Dutch Course

Ondanks talloze e-mails heeft NTI geen constructieve feedback of oplossing geboden voor mijn terugbetaling. De geadverteerde klantenservicenormen staan ver af van de werkelijkheid, met een opvallend gebrek aan communicatie en transparantie. Ik eis onmiddellijke aandacht, duidelijkheid over de status van mijn terugbetaling en, het belangrijkste, mijn geld nu terug. Deze ervaring is zeer teleurstellend en komt niet overeen met het verwachte serviceniveau.

L

Lycette

05-03-2024

0

SQL

Bedenktermijn van 14 dagen gaat in nadat je inschrijving is bevestigd, niet wanneer je toegang krijgt tot de leeromgeving. Belofte van 14 dagen proef studeren klopt op deze manier niet. Installeren van de benodigde tools was lastig. Geen / (te) beknopte omschrijving en URLS in de cursus met waar een instructie zou moeten staan waren dood. Een voorbode voor de rest van de cursus waarin voorbeelden niet kloppen, cruciale onderdelen van het uitvoeren van opdrachten worden niet benoemd en er wordt vanuit gegaan dat het allemaal wel lukt en de cursist dit allemaal wel begrijpt zonder uitleg. Ik ben er juist om dit te leren en te leren begrijpen. Is deze “cursus” wel eens nagelopen door iemand die geen expert is op dit vlak? Al voor je begint krijg je een mail dat je cursus bijna is afgelopen en je kunt verlengen. Voordat je de te installeren software up and running hebt krijg je een reminder dat je extra studietijd kunt bijkopen terwijl je nog niet eens de kans hebt gehad om te kunnen beginnen en voor het kosteloze certificaat vragen ze toch nog even €35. Ik was meer tijd kwijt aan contact met klantenservice/“mentoren”/telefoon en e-mail met de docent (die overigens wel goed was) dan aan die paar slides van de “cursus” voor relatief zoveel geld. Misschien gaat het alleen mis bij de SQL cursus, maar dit is mijn ervaring. Ik had voorafgaand een positief beeld van NTI en had vertrouwen in de organisatie en de kwaliteit, maar naast de medewerking van de docent en het opknippen van de cursus in kleine behapbare delen weinig positiefs helaas. Normaal gesproken doe ik dit soort cursussen via Udemy, maar wilde het een keer goed aanpakken door het bij NTI te doen. Bij Udemy heb je inhoudelijk een betere cursus, meer diepgaand, betere uitleg, minder gezeur en vragen ze niet elke week om meer geld en dat voor 5% van de prijs die NTI rekent. Volgende keer dus weer daar…

W

Wesley de Ruiter

21-07-2023

0

hbo psychologie

Nooit aan beginnen. Zoals bij de meeste snel contact en antwoorden op het moment dat je als student binnen wil komen. Daarna geen contact meer te krijgen of veel te laat met onduidelijke antwoorden. Na veel gedoe weten te stoppen om na bijna n half jaar ineens uit het niets een rekening te krijgen. Op vragen weer geen antwoord behalve dat je moet betalen want dan zijn ze er net als je wil starten wel ineens snel bij. Met deze werkwijW was er geen verschil met een phishing poging incl betaallink. Eigen slechte administratie en bedrijfsstructuur proberen weg te moffelen onder het mom van een sorry en dat was het dan. Kies voor een reguliere (volwassene) opleiding , heb je veel meer aan.

E

Ed

14-06-2023

0

Onderwijs

Beste mensen - dit is een zeer slechte school met een incompetente aanpak! Het is geldverspilling. Ik heb 3.200 euro betaald en daarvoor krijg ik constante teleurstelling en spijt. Ik zou zelfs graag willen weten wie CEO van dit kantoor is? Weet hij/zij van de puinhoop die daar gaande is? Het zou interessant zijn om eens te kijken naar deze persoon.... LET OP - Als je de reacties van NTI zelf op de slechte beoordelingen goed leest - Ze hebben het hier over het verschil tussen particulier onderwijs en overheid onderwijs - ze zeggen zelf dus al dat het niet hetzelfde is - bij NTI is veel minder kansen en rechten voor de studenten. Maar als u geld van mensen aanneemt en een erkend diploma belooft, dan moet u een waardige educatieve dienst verlenen! Als ik met het schoolpersoneel praat, verontschuldigen zij zich ook voortdurend, ontwijken antwoorden, sturen mij gewoon door om weg te gaan en hen niet lastig te vallen, klagen dat er veel studenten zijn en dat zij voor alles en nog wat moeten betalen, klagen dat de overheid hen niks compenseert, enzovoort. Ik verspil mijn tijd hier niet aan onderwijs, maar aan voortdurend procederen in hun puinhoop. Namelijk: 1. Ik heb in het begin voor alles het volledige bedrag betaald. Geluk voor NTI! En dat was het, NTI is niet meer geïnteresseerd in mij, ik besta niet meer voor NTI.... Nu als ik me inschrijf voor examen sturen ze me factuur voor examen, ik schrijf terug, dat ik al alles heb betaald, volgende brief van NTI - om me bevestiging van betaling te sturen, ik antwoord- ik heb alles al betaald, ze schrijven weer dat ze zullen controleren dat ik misschien tweede poging heb, ik schrijf dat ik eerste poging heb, weer krijg ik brief dat ze zullen controleren welke poging en het me zullen laten weten. Het is gewoon onzin, ze irriteren me met hun domheid - ik moet twee weken lang corresponderen, veel brieven schrijven, en dat ondanks het feit dat ze veel studenten en veel zaken hebben. Natuurlijk, als de administratie, de boekhouding zo slecht georganiseerd is, wat kan ik dan zeggen. Toen ik me inschreef voor het volgende examen alles helemaal opnieuw... 2. Vervolgens bereidde ik me voor op het examen en slaagde perfect, volgens me, beantwoordde alle vragen en ging tevreden naar huis. Maar, wat was mijn verbazing toen ik een 4,9 kreeg. Dus nu moet ik 65 euro betalen om het examen over te doen! Maar, hoe komt dat? Waar ging ik in de fout? Om een examen aan te vragen moet je nog 37 euro betalen. Maar, na een lange discussie, blijkt dat je het alleen gratis kunt doen bij Lieden, als je een brief schrijft en het vraagt, geef ze 3 verschillende data waarop ze schrijven wanneer je kunt. Dus dat heb ik gedaan... Ik begrijp niet waarom ik moet betalen voor inzage!? Elke normale school geeft gratis feedback. Overigens studeer ik nu aan de Rotterdam Academy en mijn cijfers zijn 9,8,7,6. Ik ben ook in het buitenland afgestudeerd met een master technische bedrijfskunde. Heb gewoon een grote fout gemaakt door op het NTI te vertrouwen. Terug naar inzage - het was 1,5 maand toen ik na eindeloze correspondentie en toen ik zei dat ze met me aan het pesten waren!!! het voor elkaar kreeg om inzage gratis te boeken na 1,5 maand!!!. Dus - in inzage ik zie - ik beantwoordde bijna alle vragen correct. Mijn examen werd niet eerlijk beoordeeld! Ik vroeg een herbeoordeling aan. Moest ook wachten en mezelf eraan herinneren. Het resultaat was 5.0... Zo kun je niets bewijzen. Natuurlijk was ik verontwaardigd, ik schreef een klacht, maar het was nutteloos. Ik bereik niets. 3. Over de stage - daar begon mijn vraag over deze opleiding - zullen ze me helpen met de stage. Natuurlijk beloofden ze me met alles te helpen. Maar ik kreeg geen hulp. Het bleek dat dit uiteindelijk alleen mijn probleem is, ik moet het zelf zoeken, en als ik het niet vind, dan is het allemaal mijn schuld, NTI heeft veel studenten, ze hebben geen tijd om zich met mij bezig te houden. 4. Apart, over de communicatie met NTI - ze hebben daar veel medewerkers die teksten op Whatsapp en e-mail beantwoorden. Dit zijn medewerkers die, lijkt mij, thuis zitten en standaard vragen beantwoorden. Al hun werk is gewoon om iets te beantwoorden zodat je ze met rust laat en niet stoort, elke keer verschillende mensen die geen idee hebben wat het probleem is, elke keer moet je het uitleggen, elke keer hetzelfde wat je schrijft naar mentor, naar klantenservice dienst en dan stilte tot je jezelf eraan herinnert. Soms antwoorden ze wel snel, maar weer over niets, ze schrijven gewoon af om iets te schrijven om een soort antwoord te krijgen. Ja, en wat geld betreft, NTI is hier zeer alert, ze houden een oor aan voor geld van mij. Tot slot, er is geen wens om verder te studeren bij NTI. Het is een totale teleurstelling en geldverspilling. Ik studeer nu deeltijd - een keer per week op een goede overheidsschool. Ik heb 900 euro betaald voor een jaar. Beste mensen!! Het zijn hemel en aarde! Slimme competente leraren, ze mailen me het cijfer voor het examen en leggen uit waarom het cijfer zo is, waar je op moet letten als je het opnieuw doet. Ik kan de leraar vragen stellen en de leraar beantwoordt mijn vraag. Trouwens, bij NTI alle docenten voor vragen stellen niet beschikbaar, ze zijn er wel ergens, denk ik, maar ik heb ze nooit gezien en ik heb nooit met ze gecommuniceerd. Geen namen, geen telefoonnummers , geen e-mail, alleen maar één telefoonmentoraat en klantservice, nutteloos geklets en correspondentie. Geen enkele kennis. Dat je niet hebt gedacht dat ik negatief persoon ben - ik zal vertellen wat ik goed bij NTI vind - website is handig en werkt goed, alles wordt er in detail uitgelegd in termen van examens, instructies worden gegeven, boeken werden snel naar huis gestuurd. Dus voor 3200 euro heb ik boeken en een handige website met instructies gekregen. Maar mijn diploma zal ik waarschijnlijk nooit halen....

M

Marina

18-04-2023

0

Opleiding Media vormgeving

Na 2 maanden opgezet omdat er niks vanuit nti, kwam. 2 jaar later stond er wel een deurwaarder voor mn deur om het lesgeld van 2500 te innen.

T

T. B. Neeft

24-01-2023

0

cursus chinees voor beginners

De inhoud van de cursus was goed. Administratieve afhandeling ver ondermaats. Onduidelijke mails met foutieve rekeningen, verborgen kosten en administratieve medewerkers die geen antwoord kunnen geven op vragen en hun afspraken niet nakomen. Uiteindelijk ben ik na al hun administratieve chaos en fouten door de NTI getrakteerd op een hoge rekening van de deurwaarder, schandalig !! Dus begin er echt niet aan.

A

Agnes

20-09-2022

0

Pedagogisch medewerker niveau 4

Ik heb een hoop punten dus laat ik maar beginnen met het begin van mijn studie. - Ik heb een paar vrijstellingen aangevraagd die na een paar keer bellen pas werden goedgekeurd. Mijn studie duurt 1 tot 3 jaar maar mijn vrijstellingen golden maar tot halverwege het eerste jaar. Dit wist ik niet, ben ik ook niet van op de hoogte gesteld maar ik mocht mooi wel betalen. -Een groot deel van mijn boeken werd later geleverd. Dit was voor mij niet per se een probleem, wat wel een probleem was is dat mijn stagewerkboek maar niet binnen kwam waardoor ik direct een studievertraging heb opgelopen. -De online leeromgeving is zo onduidelijk dat ik 2 weken bezig ben geweest met het uitvogelen van de volgorde van mijn studie en de vereisten om te kunnen beginnen met mijn stage. Ook staan er extreem veel spellingsfouten in en word er verwezen naar een filmpje terwijl er een tekst staat en andersom. -De toets-stof is letterlijk uit het boek overgenomen en bieden geen context waardoor het moeilijk is om juist antwoord te geven. -Verandering van een keuzevak kost onredelijk veel geld (300+ euro, meer dan 2x het maandelijkse schoolgeld) Nu het grootste probleem. -Ik wil van stage veranderen vanwege financiële redenen. Mijn eerste stage verliep soepel, mijn tweede stage is na 3 weken nog niet eens naar mijn stageadviseur gestuurd om een kennismaking te regelen waardoor mijn contract 2 maanden is uitgesteld. Ik rekende op deze stage en doordat het maar uitgesteld word heb ik geen inkomen, kan ik geen herkansingen doen en kan ik het lesgeld niet betalen. De NTI ziet hier de ernst niet van in en ik krijg verschillende antwoorden. Mijn stageadviseur wist tot vandaag nog niet eens dat ik een wijziging heb aangevraagd. Mijn stagebegeleider krijgt te horen dat er een hoop telefonisch geregeld kan worden en ik krijg zelf alleen maar te horen dat ik het moet afwachten. Ik ben vast wat problemen vergeten maar het is erg duidelijk dat ze je alleen maar geld willen aftroggelen en je studie zo lang mogelijk willen laten doorgaan. Ik had dit binnen een jaar kunnen afronden, daar heb ik de NTI voor gekozen. Ik raad het sterk af om hier een studie of cursus te beginnen.

M

Megan

30-07-2022

0

Algemeen thuis studie.

Bij aankoop van een studie is iedereen gemakkelijk te bereiken. En ontvang je snel een reactie. Ook het studie materiaal is snel binnen. Maar als je eenmaal begonnen bent is het een ellende. Dagen wachten op een antwoord. Je stelt een vraag en krijgt een standaard mail ( zoals call center bureau) Dus geen concreet antwoord op de vraag die je stelt. Dan heb je contact met die persoon, dan weer met die. Ze zeggen allemaal iets anders. Bijvoorbeeld dat je een onvoldoende mag hebben voor rekenen als je voor een bepaalde datum bent gestart. Kennelijk weten niet alle werknemers dit. Je krijgt bijvoorbeeld een mail dat je bent geslaagd en je diploma aangevraagd is. Dan volgt er 1 week later een mail dat het is afgekeurd omdat er gegevens ontbreken. Maar niemand wist wat er ontbrak. Kennelijk was dit een fout intern bij het NTI. Maar er gaan zo weer een aantal weken overheen. Maar men kon geen contact leggen met de persoon die over de diploma's gaat. Erg frustrerend! Voor mij nooit meer een thuis studie.

C

C

13-07-2022

0

Inleidings studie diëtetiek

Heel slecht, niet meedenkend en een geld klopperij! Studie advies gevraagd daarin duidelijk aangegeven dat ik zwanger was toch was het allemaal geen probleem want examens konden ook online afgenomen worden. Tijdens mijn opleiding kon ik niet verder door complicaties vanwege mijn zwangerschap en later bij de bevalling, maar met de gedachten dat ik zodra ik beter was ik opnieuw verder kon gaan. De laatste betaling was tot en met februari geldig maar toen kon ik herlas niet verder. Nu gevraagd of ik die optie nu con activeren en of er mee gedacht kon word er door dat ik nog alle boeken tot mijn beschikking heb en de online klassen ook al heb gedaan maar nee ik moet me opnieuw inschrijven en weer het hele bedrag opnieuw betalen het enige wat ze konden doen is 15% korting voor oud-studenten en geen inschrijfgeld.. Ik raad het af om Bij NTI te gaan studeren! Een instituut wat niet meedenkt en alleen z’n zakken probeert te vullen! Erg slecht.

I

Ishara

05-05-2022

0

Opleiding Hairstyliste

START GÉÉN OPLEIDING BIJ DE NTI!!!!!!!!!!!! In 2020 begon ik vol enthousiasme de opleiding ‘Hairstylist’ bij de NTI. Het verbaasde me dat deze opleiding ongeveer volledig theoretisch aangeboden werd. Maar vanwege de Corona ben ik toch gestart. De data van de enige twee praktijkdagen stonden al tijdig in de agenda. De tweede praktijkdag werd vanwege Corona verzet en zou in januari 2021 plaats hebben. De datum verbaasde me vanwege de maatregelen. Ik heb de NTI gebeld en de mentor gemaild. Er werd me verteld dat ik de agenda moest volgen. Maar op de bewuste dag kwam in aan in Baarn. Er was niemand aanwezig. Enige tijd later kwamen er enkele medecursisten. Op de locatie was een nagelstudio. Die was gesloten vanwege de Corona. Toch kregen we koffie en werd ons medegedeeld dat er geen praktijkdag was. Ook werd ons verteld dat er vaker een miscommunicatie was met de NTI. Ik belde naar de NTI, maar het meisje aan de telefoon vertelde me dat ik contact op moest nemen met de mentor. Dat kan alleen via de e-mail. Na enkele dagen werd me verteld dat ik via de website een klacht moest indienen. Dat heb ik gedaan, waarbij ik voorstelde om de laatste 3 termijn niet te betalen zodat ik mijn vakantiedag plus reiskosten betaald zou krijgen. Behalve een ontvangstbevestiging heb ik nooit een reactie ontvangen. Ik kreeg wel aanmaningen. Opnieuw diende ik een klacht. Weken later kreeg ik de reactie dat ik alleen kilometervergoeding kon krijgen. Geen overleg, het was slechts een mededeling. Nu heb ik een incassobureau op mijn nek plus een dreiging dat het voor het gerecht komt. Is dit redelijk????

A

Anita Vermeulen

20-03-2022

0

Opleiding Volledige Webdesigner

Het was geen opleiding maar een cursus, noem het dan ook geen opleiding dat heet misleiding.. Ik ben volledig geslaagd met een 10 door adobe op te starten, de basis template te openen en door te sturen.. ( echt waar) Elke vorm van een negatief bericht richting het NTI wordt geen enkel gehoor aan gegeven.. ik heb gisteren in de Facebook groep van de NTI studenten een bericht geplaatst en kreeg binnen 2 uur meer dan 18 reacties van mensen die ook allemaal drama hebben ervaren in 100 verschillende varianten...

P

Patrick Princen

06-01-2022

0

Hbo veiligheidsbeleid en veiligheidsbeleving

Ik had wel een positief beeld van het NTI, maar na mijn laatste studie is dit beeld echt compleet veranderd. Mijn paper word niet nagekeken door de mentor, gezien mijn schrijfwijze niet op het gewensde niveau zou zijn en er is geen enkele ondersteuning, eigen spellings-en grammaticaboekje NTI gebruikt en paper is overeenkomend met andere papers binnen NCOIgroep? Bij uitvraag naar examenondersteuning en informatie van het andere onderdeel, zeggen zij van ga maar vragen verzinnen! Heb het idee dat ze niet willen dat je slaagd of je meer weg willen jagen. Gaat over beleid zeg maar? Studietijd zit er bijna op, even bijbetalen!

V

Vincent

17-11-2021

0

Hbo rechten

Hele slechte ervaring met NTI. In verband met verhuizing heb ik binnen de 14 dagen bedenktijd laten weten dat ik mij wil uitschrijven voor de studie. Nu moet ik 40% van het hele collegejaar betalen, omdat ik op 18 oktober telefonisch contact gehad en volgens het NTI die dag ben ingeschreven, terwijl aan de telefoon is besproken dat ik 1 november zou gaan starten. Nu doen ze er alles aan om toch het collegegeld te laten betalen terwijl ik nog geen enkele les heb gevolgd en geen enkel boek heb gebruikt, alles is ongebruikt en ik heb keurig netjes binnen de 14 dagen bedenktijd laten weten dat ik niet verder wil. Helaas maar hele slechte service en alleen maar uit op geld. Meerdere malen contact gehad met de klantenservice, dus helaas moeten we hier zaak van gaan maken…

A

A

14-11-2021

0

HBO Rechten

Inmiddels zit ik in de laatste fase van de opleiding HBO Rechten klassikaal. De afgelopen jaren is het contact met het NTI zeer slecht geweest. Studenten hebben geen vaste mentor voor vragen, de e-mails worden iedere keer door een andere mentor beantwoord. Als je geluk hebt tenminste, want niet op iedere e-mail wordt gereageerd! Ook niet door de klantenservice. Dat is best frusterend als je een belangrijke, inhoudelijke vraag hebt. Ik kan zelf al een half jaar niet beginnen aan het afstudeertraject omdat er niet, laat of niet inhoudelijk wordt gereageerd op het verzoek voor een aanmelding voor twee verplichte praktijkdagen. Hiervoor zou je je online zelf voor moeten kunnen aanmelden, na het aanklikken kom je op een blanco pagina terecht. Hier wordt niets aan gedaan. Ik heb voor deze manier van studeren gekozen vanwege de flexibiliteit waarmee NTI adverteert, maar in werkelijkheid is het dus minder flexibel dan je zou verwachten. Ik kijk uit naar het moment dat ik het NTI kan verlaten.

U

Uslu

10-10-2021

0

Curssus etc

Annulering word niet verwerkt, intern word niets gecommuniceerd. onterechte rekeningen verstuurd. klantonvriendelijk en steeds van het kasje naar de muur sturen. Dit alles nog los van het zeer matige lesmateriaal wat ook nog rijk is aan fouten en weinig diepgang bied. Sommige studies zijn meer dan 8 jaar oud welke helemaal niet meer up to date zijn en sterk aan veroudering onderhevig. Dan nog het taalgebruik in de studie zelf, bijna oud Hollands te noemen waardoor het helemaal niet gericht is op jonge studenten. Of je komt verkeerde zinsopbouwen tegen. Erg bijzonder voor een Nederlands "Taalinstituut" Veel zaken zijn letterlijk gekopieerd en geplakt van bv. google, belastingdienst, burgerlijk wetboek etc. Als je serieus in jezelf wilt investeren blijf hier dus ver van weg!

N

Nationaal Tering Instituut

15-08-2021

0

MBO Onderwijsassistent

Mijn ervaring met het NTI was ruk Mijn ervaring met het NTI was ruk! Ik deed de studie MBO onderwijsassistent niveau 4. In het begin liep alles goed, ik had de mentoren nooit nodig, want het was duidelijk welke literatuurstudie ik moest doen voor welke examen, dat ging Top! Maar ineens kreeg ik een foutmelding dat ik niet meer kon inloggen in mijn digitale leeromgeving. In eerste instantie dacht ik dat dit aan de storing. Op 28 april 2020 heb ik verschillende malen met de klantenservice van het NTI gesproken om in te kunnen loggen in mijn digitale leeromgeving en het bleekt dat NTI het dossier hadden doorgegeven aan Bosveld incasso. Ik had hier meerdere malen contact over gehad met de klantenservice, welke allemaal toegaven dat de overdracht onterecht was en dit moest worden teruggedraaid door de financiële afdeling. Alles tot en met april was voldaan, de enige termijn die nog open stond was mei (nieuwe termijn). Ik ging mijn derde week in dat ik niet in mijn digitale leeromgeving kon en iedere keer werd mij beloofd dat het zo snel mogelijk zou worden terug gedraaid. Dat gebeurde maar niet en het excuus was iedere keer hetzelfde, de financiële afdeling had een achterstand. Ik zou in juni 2020 afstuderen, daar ik in september aan de PABO ga beginnen. Doordat mijn digitale leeromgeving is afgesloten liep ik al drie weken achter de feiten aan en liep ik een grote leerachterstand op en kwam mijn vervolgopleiding in gevaar, wat mij dus een jaar vertraging zou gaan opleveren om op de PABO te kunnen instromen. Temeer de scholen weer zijn begonnen en ik dus 5 dagen stage moet lopen. Ik had gehoopt dat dit bovenstaande probleem in de meivakantie opgelost zou zijn. Op 4 augustus kreeg ik deze mail. Jeeyy geslaagd voor mijn stage! Maar wat blijkt het is nu ineens teruggetrokken zonder enige berichtgeving. Ik zag in mijn studieoverzicht dat mijn stage was afgerond alles was met GOED beoordeeld. Nu zie ik dat mijn stage weer open staat. Dan vraag ik mij af, hoe dit kan. De kogel was door de kerk ik ben Geslaagd! Eind september 2020 voor mijn opleiding Onderwijsassistent NTI maar ik ontving geen diploma. Er werd gezegd dat mijn diploma met 3 weken na behalen op DUO zou komen te staan en dat ik een uittreksel zou kunnen downloaden. Na 3 weken contact opgezocht met zowel DUO als het NTI. Duo had niets ontvangen en het NTI had het al naar Duo gestuurd (beweerden ze). Je raad het waarschijnlijk al. Na ruim 3 maanden verder en een onderzoek ingesteld via Duo en wat blijkt: het NTI had het nog steeds niet verwerkt. Ik kreeg netjes een bericht van Duo dat ik contact moest opnemen met mijn onderwijsinstelling. Dat heb ik gedaan en ik krijg dit bericht. [Ze zijn niet erg concreet]. Eerdaags verwachten zij mijn getekende diploma. Eerdaags? Lekker vaag wanneer is dat? Nu, morgen, volgende week, volgend jaar? Lekker ruim begrip. Ik kreeg mijn diploma via de post (ivm corona) op 24 december 2020. Ik kon pas aan mijn vervolgopleiding beginnen in februari dit jaar (2021). Echt ruk, nooit meer NTI voor mij!

S

Silvia

04-08-2021

0

Nederlands als 2e taal

Zeer slechte behandeling, nog steeds niet van af.. Taalstudie pakket aangekocht maar helaas was dit niet het product wat we zochten, lesstof startte bij 'Deel 2' in te geavanceerde vertaling. Als omschrijving stond hierbij dat men een beetje de taal al zou moeten begrijpen zoals simpele zinnen 'Ik ben Piet'. Dit was niet het geval, tevens was de gehele fysieke lesstof ook in dezelfde taal geschreven. Geen bijhorende vertaling 'van' > 'naar' aanwezig. Bij inschrijven geen bevestiging ontvangen, na een dag gewacht te hebben zelf het Online portaal bevraagd door 'wachtwoord vergeten' te klikken. Na wijzigen en wél in kunnen loggen was er een "fout" in het systeem waardoor de online lesstof niet bevraagd kon worden. Kort hierna besloten het product en service te beeindigen. (Binnen opzegtermijn) Bevestiging werd akkoord gezien per mail en fysieke lesstof is terug gestuurd. Maanden later betalingsherinnering ontvangen omdat NTI het pakket nog niet ontvangen heeft. NTI vraagt om het verzendbewijs welke in niet meer in mijn bezit heb te sturen, dit weggegooid te hebben na het lang geen bericht te hebben ontvangen van NTI. We zitten nu vast aan het toch te moeten betalen van het gehele bedrag van +- 500 euro. Getracht te bellen maar meerdere malen uitgekomen op de receptie. Besloten verder het contact te houden over de mail. NTI dreigt nu met aanmaningen en wilt de situatie niet begrijpen, komt ook alsmaar met de vraag om het verzendingbewijs te laten zien én laatste paar mails die zijn verzonden kwam NTI wéér met de vraag of ik anders de dienst zou willen beëindigen. Dit hebben we alvorens we überhaupt te lesstof hebben kunnen ervaren gedaan. Inmiddels afgerond 70 euro kwijt aan deze onzin, hoe duur kost het produceren van het fysieke lesstof?

N

Nathan

03-05-2021

0

Klassikale opleiding Verpleegkundige

Een instituut waar organisatie en communicatie zeer slecht geregeld zijn. De klantenservice/mentoraat lijkt soms te bestaan uit een autoreply-functie van de inbox. Enkele goede en zeer betrokken docenten, maar ook docenten die zelf de kwalificatie niet hebben waar ze wel voor onderwijzen. De Coronatijd helpt niet mee, maar die loopt inmiddels al ruim een jaar en nog steeds zijn de zaken niet op orde. Het kost een boel en zodra je betaald hebt gaat de service hard achteruit.

D

D. Donkers-Vervoort

11-04-2021

0

NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN

Geen persoonlijk contact, telefonisch willen bereiken echter alsmaar doorgeschakeld naar de receptie. Product en service willen annuleren, maar komt alsnog met aanmaningen. In totaal tientallen euro's moeten betalen voor een boek en een portaal waar niet op ingelogd kon worden. Nog steeds niet vanaf.

N

Nathan

10-04-2021

0

Talenstudie

Klantenservice is niet menselijk, je ontvangt enkel copy/paste reacties. De taalcursus bij de NTI was helaas weggegooid geld. Slechte begeleiding, pover lesmateriaal en slechte bereikbaarheid. Je kan beter enkele gratis apps downloaden, of als je het echt wil leren naar een taalinstituut gaan.

T

Tuur

08-04-2021

0