NederlandReview

  Ervaringen LOI

  Wilt u een opleiding gaan volgen bij de LOI? Lees dan hier wat andere cursisten vinden van de Leidse Onderwijs Instellingen. U kunt door het volgen van een opleiding of cursus uw kennis vergroten of een leuke hobby gaan doen. Een cursus verrijkt uw kennis en als u een opleiding kiest die bij u past zult u er zeker plezier aan beleven. De cursus met een diploma of certificaat afsluiten is natuurlijk het uiteindelijke doel, maar als u een cursus volgt om meer plezier van uw hobby te kunnen hebben is dat soms niet het belangrijkste doel. Er kunnen dus verschillende redenen zijn waarom mensen ervoor kiezen om een opleiding bij de LOI te gaan doen.

  Over LOI

  LOI is één van de oudste en bekendste opleidingsinstituten van Nederland. De LOI werd opgericht in 1923 en biedt vandaag de dag opleidingen aan in veel verschillende richtingen. Of u nu een erkende MBO-, HBO- of WO-studie wilt volgen of een cursus om u in uw hobby te verdiepen, u kunt hiervoor bij de LOI terecht. Van oorsprong biedt de LOI schriftelijke cursussen aan haar cursisten aan. Deze kunt u thuis in uw eigen tempo volgen. U bestudeert de lesstof, maakt huiswerkopgaven en deze stuurt u in. Voorheen ging dat via de post, tegenwoordig steeds vaker digitaal. Een docent kijkt uw huiswerk na, maakt opmerkingen en correcties en kent een cijfer toe. Als u de cursus heeft afgerond kunt u in veel gevallen een erkend examen afleggen. U kunt er ook voor kiezen geen examen te doen. U ontvangt dan een certificaat waarin staat dat u de cursus of opleiding heeft gevolgd en wat uw gemiddelde cijfer was.

  Fleur & Madelon zou kunnen tegenkomen, 

  Zowel schriftelijk als klassikaal onderwijs

  De LOI is in de afgelopen decennia gestart met het aanbieden van klassikaal onderwijs. Mensen die liever op deze wijze studeren kunnen nu dus ook bij de LOI terecht. U kunt veel officieel erkende opleidingen nu dus op twee manieren volgen, zowel door middel van zelfstudie als door het volgen van klassikaal onderwijs. Ook is er bij veel zelfstudie opleidingen de mogelijkheid voor het volgen van praktijk- en klassikale lesdagen. Zo bent u beter voorbereid op het examen en kunt u direct vragen stellen aan de docent. Het thuis studeren biedt natuurlijk het grote voordeel dat u in uw eigen tempo kunt studeren. U kunt een pauze inlassen als u met vakantie gaat of door drukte op het werk of andere persoonlijke omstandigheden even wat minder tijd aan uw studie kunt besteden. Dit flexibele systeem maakt studeren op deze manier voor veel mensen aantrekkelijk. Daarom hebben in de afgelopen ruim 90 jaar al vele duizenden studenten een opleiding gevolgd via de LOI. Veel examens worden afgenomen op het eigen kantoor in Leiderdorp. Voor veel examens ontvangt u een erkend diploma.


  Buiten de collegebanken studeren, waar je meisjes alskan een voordeel zijn.

  Studeren voor werk of vrije tijd

  De reden waarom mensen een cursus of opleiding gaan volgen kan verschillen. Het kan zijn dat u voor uw werk uw kennis wilt vergroten of verdiepen. Een erkend diploma geeft kans op een betere baan of een baan in een andere richting. Maar het kan ook zijn dat u een bepaalde studie gewoon leuk vindt om erbij te doen. Als hobby of om naast uw dagelijkse werk ook kennis op te doen op een heel ander terrein. Als u voor uw werk een cursus volgt zijn er vaak mogelijkheden om de studiekosten via uw werkgever geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Hierover kunt u overleggen met uw leidinggevende of de afdeling personeelszaken van uw bedrijf.

  Klachten

  Ook over een opleidingsinstituut als de LOI kunnen natuurlijk klachten zijn. Het kan zijn dat u niet tevreden bent met de cursus die u heeft gevolgd of de beoordeling van het door u ingestuurde huiswerk. U kunt hiervoor in eerste instantie contact opnemen met de LOI. Telefonisch, via e-mail of via het contactformulier op de website kunt u uw klacht kenbaar maken. In de meeste gevallen zal de LOI met een oplossing komen. Als u niet tevreden bent met het antwoord dat u heeft gekregen kunt u natuurlijk altijd rechtsbijstand inschakelen of u wendt zich tot en consumentenorganisatie voor advies.

  Bent u student of student geweest bij de LOI?

  Laat ons dan uw ervaringen weten en deel uw beoordeling op de website van NederlandReview. De bezoekers van onze website kunnen uw mening dan betrekken bij hun beslissing of ze wel of niet een cursus of opleiding via de LOI zullen gaan volgen. Uw menig doet er dus wel degelijk toe.

  Lees hier van echte (ex-) studenten hoe zij de opleidingen, trainingen en cursussen van LOI ervaren! Is het niveau hoog? Is het alleen thuisstudie of ook klassikaal?

  LOI
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (9)

  5.4
  67% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.6
  Service
  rating
  5.4
  Prijs
  rating
  4.6
  Leveren
  rating
  6.2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over LOI

  Uw beoordeling

  Opleiding volgen LOI

  Na advies van werkcoach ben ik een (extra) opleiding gaan volgen via LOI
  Ik kan geen klassikaal onderwijs.

  Thuis studie ging goed. Goede begeleiding. Leuke leerstof. Soms wel moeilijk, maar dat moet ook!

  Werk nog niet meteen erna gevonden (net klaar). Maar komt wel.

  Door: Ronne09-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Cursus creatief schrijven

  Cursus creatief schrijven als hobbycursus gekozen voor de leuk
  Maar je leert veel dingen die ook handig zijn in het werkende leven.

  Kost wel veel tijd, maar is wel te doen.

  Door: Esther 16-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Masterclass Leiderschap

  Hele slechte organisatie. Helpen je op heen enkele manier; contact met docenten en klantenservice is moeizaam. Zonde van je geld. Je kunt beter de boeken zelf kopen en van het geld dat je voor LOI betaald op vakantie gaan.

  Door: Manon Morsch19-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Hbo studie

  LOI beloofd je een hoop goeds en komt niks na. De les stof is zeer interessant, opdrachten prima maar het hele verhaal eromheen. werkplek online is zwaar verouderd. Opdrachten en examen worden veel te laat nagekeken. Het maakt niks uit hoe je een opdracht inlevert. Ze doen er alles aan om je ten alle tijden te laten zakken. Ze zullen je ook zeker niet uitleggen waarom een opdracht niet goed is en waarom een examen onvoldoende is. Daarvoor mag je in mijn geval 2 uur rijden, om te zien waarom je een 5 gehaald heb. Om vervolgens fouten van de examinator te zien. Wil je deze aankaarten dan moet je wel even een paar honderd euro betalen. Het maakt geen verschil als de docent op locatie dit ook gezien heeft. het is alsnog JOU FOUT!

  Inschrijven, bestellen gaat perfect. Begeleiding in de studie verder is zwaar onvoldoende!

  Door: Roxane17-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  HBO Front End Developer

  Wees bewust voor het kopen van een thuisstudie. Het gaat om zelf studie. Je krijgt geen begeleiding en geen hulp vanuit LOI. Ook niet wanneer je direct om hulp vraagt. Als het geld bij ze binnen is, laten ze je lekker alleen.

  Door: Rick11-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  LOI slecht behandeld tijdens inschrijving

  Afgelopen maandag 31 augustus heb ik mij aangemeld voor de associate degree MER klassikaal. Ik ben toen telefonisch te woord gestaan door een medewerker van de LOI klantenservice. Vanaf het begin liep er het e.e.a niet helemaal lekker. Afijn, ik heb zin in mijn opleiding. Heb mij eerder aangemeld voor de 21+ toets, ben geslaagd en heb uit eindelijk afgelopen maandag besloten de opleiding officieel door te zetten bij de LOI. Ik heb toen gevraagd aan meneer of ik hiervan een bevestiging per e-mail zou ontvangen, meneer gaf aan dat ik binnen 3 werkdagen een mail zou krijgen. Inmiddels donderdag aan het einde van de dag nog geen e-mail ontvangen te hebben ben ik er voor de zekerheid achteraan gaan bellen. Ik kreeg toen een andere collega te spreken. Zij gaf aan dat er bij LOI met twee verschillende systemen wordt gewerkt en heeft dan ook deze twee systemen doorgekeken. Echter kon zij geen enkele inschrijving vinden. Ik schrok hier enorm van. Zij heeft nog navraag gedaan bij haar supervisor. Wat blijkt, als ik hier niet zelf achteraan was gegaan dan was ik helemaal niet gebeld. Dan had ik gewacht op een telefoontje of de klassikale opleiding door zou gaan, maar zou ik niet gebeld worden. Simpelweg omdat ik helemaal niet ingeschreven was. Ik heb vervolgens contact gezocht met meneer de medewerker in kwestie. Aangezien ik er niet zo een lekker gevoel bij had en dit met hem wilde bespreken. Ik heb hem telefonisch gesproken. Dit is voor mij een heel raar en vooral een naar gesprek geworden. Meneer heeft verschillende uitspraken gedaan die niet door de beugel kunnen, mijn moeder heeft naast mij gestaan en met verbijstering geluisterd. Op de valreep heeft hij zelfs de telefoon opgehangen. Blij was ik zeker niet, maar ik ben absoluut netjes gebleven in mijn telefoon gesprek, ondanks meneer diverse uitspraken heeft gedaan die ronduit onbeschoft zijn. Ik heb hier een enorm naar gevoel bij gekregen. Ik moet namelijk nog starten aan mijn opleiding en als ik dan zo toegesproken wordt door een medewerker van mijn toekomstige opleider?

  Dit kan gewoon echt niet.

  Door: Romy 05-09-2020
  Monique07-10-2020

  Mag ik je vragen naar je ervaring met de 21+ toets? Hoe was deze qua moeilijkheid, wat kan ik verwachten? (Heb hem morgen)

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Engels cursus voor beginners

  Loi is niet eens een 1 ster waard!!!

  Een medewerker heeft me aangeraden om cursus te nemen voor beginners. Vervolgens heb ik gezegd dat ik in februari 2020 wil beginnen met de cursus. De medewerker heeft gezegd dat ik beste in december kan aanmelden en in februari kan beginnen met de cursus. In februari was ik begonnen, uiteindelijk kwam ik erachter dat het niveau niet bij me past. Nu moet ik 165 euro betalen voor de cursus die een ''deskundige'' medewerker mij heeft aangeraden. LET OP MENSEN!!! Niet aanmelden bij LOI, ze hebben schijt aan jou!
  Zoals je ziet zijn er veel studenten die hier mee te maken krijgen. Ik wacht nog steeds op mijn mail!!! En telefonisch zeggen ze dat ik een mail moet sturen! Slechte service!

  Korthom: Neem geen opleiding of cursus! pure oplichterij.

  Door: Wid19-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  kans op baan vergroten met cursus

  Na baanverlies om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten opleiding gevolgd bi LOI. Werd gelukkig betaald door vorige werkgever, daardoor werd deze optie betaalbaar voor mij.

  De opleiding was gemakkelijk te volgen en interessant. Wel veel eigen input en verantwoordelijkheid nodig.
  Ik hoop dat ik zo mijn kans op een baan inderdaad heb vergroot.

  Door: Jochem K15-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  Opleiding LOI perfect te combineren met werk

  Na een succesvolle afstudeerstage heb ik vorig schooljaar mijn hbo-opleiding afgerond. Ik kreeg van mijn stagebedrijf een baan aangeboden, maar wilde eigenlijk ook nog doorstuderen. In overleg met mijn werkgever was een studie niet mogelijk, dus besloot ik om een cursus te volgen bij de LOI. Deze cursus sluit naadloos aan op mijn baan en ik kan de lessen thuis volgen. Hierdoor kan ik zelf mijn tijd inplannen, waardoor het goed te combineren is met mijn werk. De kosten vond ik wel aan de hoge kant, maar daar krijg je wel uitstekende service voor terug. Je wordt namelijk altijd goed geholpen.

  Door: Peter Snijder15-11-2016
  Laura Van Wel27-11-2020

  Klantenservice kan niets voor je betekenen. Facturen die niet kloppen, aanvragen duren eindeloos en het contact gaat van het kastje naar de muur. Zij willen nu dat ik nogmaals een al betaalde factuur betaal anders krijg ik mijn diploma niet terwijl ik al geslaagd ben!!! Al 3 maanden bezig om dit uitgezocht te krijgen. Niet aan beginnen!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  FAQ

  Is LOI een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 9 ervaringen geplaatst over LOI. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 67% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is LOI actief?

  LOI is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van LOI gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.