NederlandReview

  Ervaringen LOI

  Wilt u een opleiding gaan volgen bij de LOI? Lees dan hier wat andere cursisten vinden van de Leidse Onderwijs Instellingen. U kunt door het volgen van een opleiding of cursus uw kennis vergroten of een leuke hobby gaan doen. Een cursus verrijkt uw kennis en als u een opleiding kiest die bij u past zult u er zeker plezier aan beleven. De cursus met een diploma of certificaat afsluiten is natuurlijk het uiteindelijke doel, maar als u een cursus volgt om meer plezier van uw hobby te kunnen hebben is dat soms niet het belangrijkste doel. Er kunnen dus verschillende redenen zijn waarom mensen ervoor kiezen om een opleiding bij de LOI te gaan doen.

  Over LOI

  LOI is één van de oudste en bekendste opleidingsinstituten van Nederland. De LOI werd opgericht in 1923 en biedt vandaag de dag opleidingen aan in veel verschillende richtingen. Of u nu een erkende MBO-, HBO- of WO-studie wilt volgen of een cursus om u in uw hobby te verdiepen, u kunt hiervoor bij de LOI terecht. Van oorsprong biedt de LOI schriftelijke cursussen aan haar cursisten aan. Deze kunt u thuis in uw eigen tempo volgen. U bestudeert de lesstof, maakt huiswerkopgaven en deze stuurt u in. Voorheen ging dat via de post, tegenwoordig steeds vaker digitaal. Een docent kijkt uw huiswerk na, maakt opmerkingen en correcties en kent een cijfer toe. Als u de cursus heeft afgerond kunt u in veel gevallen een erkend examen afleggen. U kunt er ook voor kiezen geen examen te doen. U ontvangt dan een certificaat waarin staat dat u de cursus of opleiding heeft gevolgd en wat uw gemiddelde cijfer was.

  Zowel schriftelijk als klassikaal onderwijs

  De LOI is in de afgelopen decennia gestart met het aanbieden van klassikaal onderwijs. Mensen die liever op deze wijze studeren kunnen nu dus ook bij de LOI terecht. U kunt veel officieel erkende opleidingen nu dus op twee manieren volgen, zowel door middel van zelfstudie als door het volgen van klassikaal onderwijs. Ook is er bij veel zelfstudie opleidingen de mogelijkheid voor het volgen van praktijk- en klassikale lesdagen. Zo bent u beter voorbereid op het examen en kunt u direct vragen stellen aan de docent. Het thuis studeren biedt natuurlijk het grote voordeel dat u in uw eigen tempo kunt studeren. U kunt een pauze inlassen als u met vakantie gaat of door drukte op het werk of andere persoonlijke omstandigheden even wat minder tijd aan uw studie kunt besteden. Dit flexibele systeem maakt studeren op deze manier voor veel mensen aantrekkelijk. Daarom hebben in de afgelopen ruim 90 jaar al vele duizenden studenten een opleiding gevolgd via de LOI. Veel examens worden afgenomen op het eigen kantoor in Leiderdorp. Voor veel examens ontvangt u een erkend diploma.


  Buiten de collegebanken studeren, waar je meisjes als Fleur & Madelon zou kunnen tegenkomen, kan een voordeel zijn.

  Studeren voor werk of vrije tijd

  De reden waarom mensen een cursus of opleiding gaan volgen kan verschillen. Het kan zijn dat u voor uw werk uw kennis wilt vergroten of verdiepen. Een erkend diploma geeft kans op een betere baan of een baan in een andere richting. Maar het kan ook zijn dat u een bepaalde studie gewoon leuk vindt om erbij te doen. Als hobby of om naast uw dagelijkse werk ook kennis op te doen op een heel ander terrein. Als u voor uw werk een cursus volgt zijn er vaak mogelijkheden om de studiekosten via uw werkgever geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Hierover kunt u overleggen met uw leidinggevende of de afdeling personeelszaken van uw bedrijf.

  Klachten

  Ook over een opleidingsinstituut als de LOI kunnen natuurlijk klachten zijn. Het kan zijn dat u niet tevreden bent met de cursus die u heeft gevolgd of de beoordeling van het door u ingestuurde huiswerk. U kunt hiervoor in eerste instantie contact opnemen met de LOI. Telefonisch, via e-mail of via het contactformulier op de website kunt u uw klacht kenbaar maken. In de meeste gevallen zal de LOI met een oplossing komen. Als u niet tevreden bent met het antwoord dat u heeft gekregen kunt u natuurlijk altijd rechtsbijstand inschakelen of u wendt zich tot en consumentenorganisatie voor advies.

  Bent u student of student geweest bij de LOI?

  Laat ons dan uw ervaringen weten en deel uw beoordeling op de website van Nederland Review. De bezoekers van onze website kunnen uw mening dan betrekken bij hun beslissing of ze wel of niet een cursus of opleiding via de LOI zullen gaan volgen. Uw menig doet er dus wel degelijk toe.

  Lees hier van echte (ex-) studenten hoe zij de opleidingen, trainingen en cursussen van LOI ervaren! Is het niveau hoog? Is het alleen thuisstudie of ook klassikaal?

  LOI
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (4)

  7,8
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6,6
  Service
  rating
  9
  Prijs
  rating
  6,6
  Leveren
  rating
  9

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Opleiding volgen LOI

  Na advies van werkcoach ben ik een (extra) opleiding gaan volgen via LOI
  Ik kan geen klassikaal onderwijs.

  Thuis studie ging goed. Goede begeleiding. Leuke leerstof. Soms wel moeilijk, maar dat moet ook!

  Werk nog niet meteen erna gevonden (net klaar). Maar komt wel.

  Door: Ronne 09-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  kans op baan vergroten met cursus

  Na baanverlies om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten opleiding gevolgd bi LOI. Werd gelukkig betaald door vorige werkgever, daardoor werd deze optie betaalbaar voor mij.

  De opleiding was gemakkelijk te volgen en interessant. Wel veel eigen input en verantwoordelijkheid nodig.
  Ik hoop dat ik zo mijn kans op een baan inderdaad heb vergroot.

  Door: Jochem K 15-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  7
  rating

  Cursus creatief schrijven

  Cursus creatief schrijven als hobbycursus gekozen voor de leuk
  Maar je leert veel dingen die ook handig zijn in het werkende leven.

  Kost wel veel tijd, maar is wel te doen.

  Door: Esther 16-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Opleiding LOI perfect te combineren met werk

  Na een succesvolle afstudeerstage heb ik vorig schooljaar mijn hbo-opleiding afgerond. Ik kreeg van mijn stagebedrijf een baan aangeboden, maar wilde eigenlijk ook nog doorstuderen. In overleg met mijn werkgever was een studie niet mogelijk, dus besloot ik om een cursus te volgen bij de LOI. Deze cursus sluit naadloos aan op mijn baan en ik kan de lessen thuis volgen. Hierdoor kan ik zelf mijn tijd inplannen, waardoor het goed te combineren is met mijn werk. De kosten vond ik wel aan de hoge kant, maar daar krijg je wel uitstekende service voor terug. Je wordt namelijk altijd goed geholpen.

  Door: Peter Snijder 15-11-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  7
  rating

  Schrijf zelf een review over LOI

  Uw beoordeling