NederlandReview

  Ervaringen Kamernet

  Duizenden kamers te huur! Via Kamernet. Maar is dat wel betrouwbaar? In de wereld van het kamer verhuren lopen nogal wat louche types rond, uit op geld of op ‘betaling in natura’. Hoe weet je of Kamernet een betrouwbare partij is? Het antwoord is simpel: lees hoe er over dit bedrijf wordt gedacht! Bestudeer de reviews van mensen die met Kamernet te maken hebben gehad en trap zo niet in dezelfde valkuilen als zij misschien hebben gedaan. Of, beter: ontdek dezelfde fantastische bron van kamers als zij misschien hebben gevonden! Lees hier hoe het staat met de kamers en de diensten die Kamernet jou belooft.

  Over Kamernet
  Kamernet is misschien wel de meest bekende kamerverhuurder van Nederland. Zelf noemen ze zich in ieder geval Het Grootste Kamernetwerk en dat is niet voor niets: er staan doorgaans ruim 2500 kamers op hun site, die klaarstaan om verhuurd te worden. Check de homepage voor het actuele aantal en wie weet zit in dat aantal ook jouw toekomstige thuis! Kamernet werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt je gratis registreren, of je nu op zoek bent naar een kamer of juist een kamer in de aanbieding hebt. Je maakt een profiel, vult je wensen in en door middel van matching worden er kamers aangeboden. Met behulp van sociale connecties kun je je persoonlijke netwerk inzetten om een kamer te vinden en jouw kansen te vergroten. Ook kun je selecteren op de stad waar je wilt wonen en daar uitkiezen. Ga je studeren in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden of Maastricht? Dan loont het zeker de moeite even een kijkje te nemen, want juist in steden als deze kan het erg moeilijk zijn een goede kamer te vinden. Toch worden er op Kamernet een heleboel aangeboden!

  Diensten van Kamernet
  Aanmelden is gratis. Je kunt je account dan nog uitbreiden voor 19 euro per 15 dagen. Je krijgt dan wat extra voordeeltjes, zoals onbeperkt reageren. Heb je snel een nieuwe kamer nodig, dan is dat natuurlijk een belangrijk voordeel! Kamernet doet veel voor zoekers en aanbieders, die houden de site immers in stand doordat zij degenen zijn die content toevoegen. Zo is er een Kamernet App, te downloaden in de App Store of bij Google Play. Via de website en via de app heb je altijd en overal toegang tot het nieuwste aanbod van kamers. En dat kan jou net die voorsprong geven op andere studenten, want vaak geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Je wordt op de hoogte gehouden van de nieuwste kamers en van berichten, zowel via de app als via email. Heb je eenmaal een kamer naar jouw gading gevonden, dan kun je via de website en via de app rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder of met een van de huisgenoten. Maak een afspraak om te bezichtigen en kennis te maken, en wie weet woon jij straks wel in een prachtige kamer op de Dam!

  Klachten over Kamernet
  Klachten over of problemen met Kamernet? Op de website is een uitgebreide lijst met mogelijke problemen te vinden en ook hoe je contact kunt opnemen.

  Wat vind jij van Kamernet? Vond jij hier je droomkamer of trof je alleen maar sneue lekkende zolderhoekjes aan? Laat het weten op NederlandReview! 

  Eerst ervaringen lezen over het huren van een kamer? Lees ze allemaal op NederlandReview!

  Kamernet
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (24)

  6,8
  67% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7

  Service

  7,2

  Prijs

  6

  Leveren

  7,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  dure kamers

  Nanine Havers11-04-2019

  wel echt dure kamers hier ...
  heb er gelukkig eentje gevonden die net te doen was en bleek nog prima kamer ook. wel beetje ver weg, net nog binnen de ring, maar ok.
  via kamernet gevonden dus

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  kamer vinden in Amsterdam...

  Karina Amsterdam11-02-2019

  Ik ben vorig jaar maar liefst 4 keer verhuisd in Amsterdam. Steeds tijdelijke kamers, echt niet te doen. Nu eindelijk een kamer gevonden waar ik in ieder geval een jaar in kan... Op Kamernet. Je moet soms wel goed zoeken tussen de advertenties tot je iets goeds vindt, maar ik heb hier wel meer geluk gehad dan op andere sites tot nu toe. Je moet er wel voor betalen maar ook weer niet heel veel. En dit keer was het redelijk snel gelukt met een kamer vinden dus dat scheelde ook weer.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Slechte ervaring

  Kyra20-01-2019

  Heel slechte ervaring met kamernet. Ik zou volgens hun mijn abbenoment hebben verlegd terwijl ik dit al optijd had opgezegd. Uiteindelijk zeiden ze dat het was kwijt gescholden maar het was heel onduidelijk.maanden niks gehoord, verhuisd (niet via kamer net een nieuwe kamer) en ineens een mailtje met een hoge incasso. Bleek dat ze allemaal brieven naar mijn ouder adres hebben gestuurd zonder mij op de hoogte te stellen niks van kamernet zelf gehoord. Echt belachelijk heel ontevreden over kamernet! Ga ook zeker in bezwaar.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Heel slecht, zal nooit meer een lid van worden

  Angie07-12-2018

  Slecht aangegeven informatie, weinig tot geen reacties en traag contact. Daar bovenop gigantisch duur, zeker als je kijkt wat je er voor terug krijgt. Deze website is niet aan te raden.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Kamer in Amsterdam gevonden

  Sanne Lants14-11-2018

  De enige website voor kamers die ik vertrouw - heb wat flaters geslagen ...

  Alleen beter is het als je via via iemand kent die toevallig een kamer voor je heeft, maar de realiteit is natuurlijk anders want hier in Amsterdam is het bijna onmogelijk een normale kamer te vinden...

  Maar gelukkig is het me uiteindelijk gelukt via kamernet... duurde ook wel even maar het gaat erom dat ik nu niet op straat slaap!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  eindelijk kamer gevonden met kamernet

  Suzanne van Zeil22-09-2018

  oh my god wat is het moeilijk een kamer te scoren in Amsterdam... Heb echt overal gezocht. Wilde me niet inschrijven bij zo'n ballenvereniging, dus dan ben je op jezelf aangewezen...
  Maar het is me gelukt! Uiteindelijk via kamernet. Ik had wel op best veel advertenties gereageerd, van sommige kreeg ik nog een afwijzing, van anderen hoor je helemaal nooit iets. Erg frusterend! De eerste week nog bij mijn ouders gebleven, maar daarna had ik eindelijk raak. En nog een mooie kamer ook, lekker in Zuid en met leuke huisgenoten. Superblij mee!! Ik vond het aanvankelijk best duur om te betalen voor het zoeken naar een kamer, maar uiteindelijk was het dat meer dan waard, want ik heb nu een prachtige kamer en ik hoef er gelukkig voorlopig nog niet uit!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Let op als je de 15 dag eenmalig koopt

  Eduardo10-05-2018

  Als je voor 15 dagen eenmalig betaald, sturen ze incasso's zonder je toestemming. Ook als je met Ideal een keer betaalde. Let op.

  Felix Mostert06-01-2019

  Bij het kiezen van een plan (15 dagen of 1 maand) staat erbij dat na de gekozen tijd het abonnement doorloopt met incasso's. Met een beetje normaal lezen had je dit gewoon kunnen weten.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Kamer in Amsterdam gevonden

  Kim Heese15-03-2018

  Mijn moeder heeft mijn abonnement betaald omdat ik een kamer nodig had in Amsterdam. Er zijn veel rare en onduidelijke wegen op internet om aan een kamer te komen, dus ze wilde iets veiligers.
  Mijn zus had een paar keer een kamer via Kamernet (maar dan in Utrecht) en daarom ging ik ook mij hier inschrijven.

  De meeste kamers zijn best wel duur per maand.... maar ze zijn tenminste wel echt, of in ieder geval die ik heb bezocht.
  Sommige kamers zijn wel heeel klein trouwens, maar ja.

  Ik heb vorige week gelukkig een kamer gevonden, in Zuid-Oost.

  Groetjes

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  opgelicht

  Harry de Vries27-09-2017

  Let op , eenmaal aangemeld heb je gelijk een abonnement te pakken. Hoewel dit niet duidelijk vermeld wordt.
  Een kamer vinden zou ik niet echt op rekenen tenzij je nog veel meer geld aan deze mensen overmaakt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  derde kamer in Amsterdam via Kamernet

  Bastiaan van Houten15-09-2017

  ze zeggen dat ze al het aanbod checken en daarom vind ik kamernet betrouwbaarder overkomen dan sommige andere sites.

  via-via vind je nog altijd de beste kamers, maar ik studeer in Amsterdam en daar is gewoon een groot gebrek aan mooie kamers. ik heb zelf nu drie keer een kamer in Amsterdam gevonden via Kamernet en die zijn alle drie erg mooi geworden.

  Wel moet je veel reageren voor je iets vindt. Helaas wordt er vaak niet eens een mailtje teruggestuurd. Maar als je gewoon veel reageert, lukt het wel. Ik zit nu op mijn vierde kamer in Amsterdam in 5 jaar, waarvan drie keer met Kamernet gevonden.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Money focussed company

  Tomás25-07-2017

  Shameful company. You have to pay for everything. If you want to react to an advertisment you have to pay extra or wait two days. In a busy city the last thing is not an option so, for every advertisement that you react you need to pay a few euros on top of the 20 for the account.

  Well, you might say that they kind of control the rooms, but this is not the case. I reacted to an advertisement that wanted contact by email instead. It looked like a fine appartment but he was abroad and the only posibility to get it was to send the money and then receive the keys. Was it a fraud? Well, I didn´t have a way to know it so I didn´t take the risk. Wich says a lot about the quality of the advertisers of kamernet.

  But the best part is yet to come. Accoring to their conditions when the account expires it is automatically renew. In my case I was busy with moving so I did not realized that they had charged the money until it was two late. I contact them and their answer was that if i refused to pay they will prosecute me. By the way I found somewhere that this practice is illegal, accoring to Dutch law DCC 6:233; as directed by EU Directive 2011/83/EC being an unfair commercial practice.

  The ammount of advertisments it´s ok, but compared to facebooks groups is also really small.

  So, not a cheap company, not a secure place, not a fair company, an awful customer service, inmoral politics and not the biggest offer. What is their good point?

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Kamer in Amsterdam gevonden

  Marissa Jagers25-07-2017

  Ik kreeg vorige maand te horen dat ik mijn kamer in Amsterdam vrij plotseling moest verlaten vanaf 1 augustus. Extra balen omdat ik dan dus precies tegelijk moet gaan zoeken met al die eerstejaars. Dus ik ben als een gek gaan zoeken op allerlei bronnen online en in mijn vriendenkring. En dan kom je een hoop onbetrouwbare meuk tegen aan kamerverhuurbedrijven, een hele boel totaal onbetrouwbare enge zaakjes ook! Kamernet vind ik dan een van de weinige waar je gewoon op een normale manier kamers vind en ook betrouwbaar overkomt. Ik heb op zo ongeveer alles gereageerd en op de helft of minder krijg je slechts een reactie terug, zo groot is kennelijk het aantal mensen dat zoekt?

  Maar gelukkig heb ik NET op tijd een nieuwe kamer gevonden, via Kamernet. Hij ligt dan wel in Amsterdam Noord, maar dichtbij de pont en toch vrij goedkope kamer, 500 euro inclusief.

  Dus ik ben heel blij met Kamernet, want ik heb hier toch nog een kamer kunnen vinden in Amsterdam, ondanks de enorme drukte van andere studenten!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Dieven zijn het! Onbereikbaar tot ze je kunnen naaien!

  Nader11-06-2017

  Kamernet zijn legale dieven! Ze bestelen je en je kan ze niet eens bereiken! Ik heb een abonnement van 15 dagen afgesloten voor 21 euro, die ik vervolgens OP TIJD heb afgemeld. Toch stuurden ze mij een mail waarin werd vermeld dat ik niet op tijd afgemeld had en toch weer een maand betalen. Ik hen ze een mail gestuurd hierover, maar heb geen antwoord gekregen. Daarna heb ik weer een mail gekregen waarin ik een openstaande rekening heb van 60 euro?! Niet alleen dat, ook werd ik als het ware bedreigd met de deurwaarde als niet op tijd betaald werd. Op dit punt heb ik weer geprobeerd contact te maken via app ditmaal over de onduidelijke contractverlenging die ik had gecanceled, maar dit was natuurlijk weer niet gelukt. Ik kreeg een bericht terug met dat ze op app/dit nummer niet bereikbaar zijn. Maar wel als ze mij willen bereiken. Hoe belachelijk is het dat ze niet bereikbaar zijn via hun eigen contactgegevens die je van hun eigen site gebruikt tijdens hun openingstijden. Ik wilde slechts een eenmalige keer gebruik maken van het aanbod, maar eindig met een openstaande rekening van 60 euro en een bedreiging met de deurwaarde!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  betrouwbare site voor kamers huren

  Karina Denenkamp10-03-2017

  Een van de weinige websites voor kamers huren die ik wel vertrouw.
  Er zijn zoveel van die rare aanbieders, dan weet je gewoon echt niet waar je terecht komt.
  Jammer is wel dat het ook bij Kamernet heel moeilijk kan zijn soms om een kamer te vinden. Sommige mensen reageren nooit op je berichtjes, dat vind ik echt irritant.

  Maar hier checken ze volgens mij alle aanbieders gewoon en het is de enige plek waar ik niet rare ervaringen heb met enge advertenties. Dus ik heb ook al vaker via kamernet een kamer gevonden. Maar je moet soms wel een beetje geluk hebben!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Via Kamernet meerdere kamers gevonden in Amsterdam.

  Rosa17-12-2016

  Via Kamernet meerdere kamers gevonden in Amsterdam.
  Eerst vond ik de inschrijving best duur, maar als het werkt dan betaal je er graag voor. Zoveel stress als je een kamer moet zoeken in Amsterdam, niet normaal!

  En gelukkig hebben mijn ouders het uiteindelijk betaald, helemaal relax!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Jolina

  Jolina25-09-2016

  Super makkelijk en overzichtelijk kamers zoeken. Personeel staat je vriendelijk te woord bij vragen :) ik ben blij met kamernet!!!! :)

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Exactly what I expected

  Alex05-08-2016

  I was looking for a room on several websites for my internship in Alphen aan den Rijn and I could find exactly what I wanted on Kamernet. I selected a few rooms/roommates around and I could contact the person easily thanks to the premium account I bought. The platform is really easy to use and very friendly.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Mijn kamer snel gevonden

  Naz01-08-2016

  Ik zag wat leuke kamers en heb daarop gereageerd met kamernet. Het was wel betaald maar zo heb ik snel kunnen bezichtigen en heb ik na 2 keer al mijn kamer gevonden. Ik kan bijna verhuizen en ben dus super blij!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Al mijn kamers in Amsterdam via Kamernet

  Thomas18-06-2016

  Al mijn kamers heb ik via Kamernet. Ik woon nu in mijn zevende kamer in Amsterdam al weer en heb nogal wat meegemaakt met louche verhuursites en rare telefoonnummers enzo, ook via vrienden.

  Kamernet is een van de weinige sites die ik gewoon wel vertrouw wat dat betreft. Ook al zitten daar vast ook wel eens rare kamers en gekke huisbazen op. Volgens mij wordt alles gewoon gecontroleerd door Kamernet dus foute dingen gaan er snel weer af.

  Je moet natuurlijk wel heel veel reageren op dingen voor het daadwerkelijk lukt, maar mij is het toch altijd op tijd gelukt voordat ik mijn kamer uit moest. Zelfs in Amsterdam

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Overwegend prima!

  Lars13-05-2016

  Ik heb mijn huidige kamer via Kamernet gekregen. Ik heb een keer of drie gehospiteerd, ben het niet geworden, en toen ik op een andere kamer reageerde kreeg ik hem omdat ik de eerste was die belde. Later werd ik ook nog gebeld door iemand waar ik eerder op had gereageerd die toen weer een andere kamer vrij had.

  Een paar dingen die me op zijn gevallen:
  - Reageer alleen op kamers waar je iemand kunt bellen, dan weet je zeker dat je bij de eerste paar mensen zit die reageren. Als je mailt bekijkt degene die de kamer heeft geplaatst een dag later een keer z'n mailbox, ziet 200 mailtjes en pikt er 10 uit. Als je snel belt ben je tenminste echt de eerste en mag je waarschijnlijk wel langskomen.

  - Check Kamernet meerdere malen per dag, liefst elke keer als je achter je computer zit. Zo ben je altijd de eerste.

  - Kijk op de site zelf, en wacht niet tot je een mailtje krijgt. Op dat moment heeft half kamerzoekend Nederland ook een mailtje gekregen dat er een nieuwe kamer beschikbaar is en kun je het wel vergeten.

  - Reageer alleen op pas geplaatste kamers. Als een kamer langer dan pakweg 4 uur op Kamernet staat is de kamer al weg, of zijn er al twintig mensen uitgekozen om langs te komen, of heeft de plaatser al 200 mailtjes gekregen.

  - Laat je ombouwen tot vrouw als je dat niet bent, er zijn zeker twee keer zoveel kamers die per se een vrouw zoeken dan die een man zoeken

  hallo18-06-2016

  Thanks voor de tips1! Vooral die laatste haha

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  dure kamers

  Blake20-01-2016

  De prijzen zijn veeel te hoog, meer dan 700 euro voor een kamer in Osdorp! Nou echt belachelijk

  Ze hebben wel aanbod en volgens mij wel betrouwbaar enzo (testen ze echt alles?!)
  Maar de beste kamers vind je toch via-via

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  8,5

  Betrouwbaar kamers zoeken

  Annejet27-11-2015

  Ik ben fan van Kamernet, hoor!
  Het is een fijn idee dat aanbieders betrouwbaar zijn en dat ze gecheckt worden enzo.
  Heb het ook wel eens via een of andere andere website geprobeerd, maar dat was allemaal erg dubieus.
  Dus toch maar gewoon Kamernet daarna weer, dat voelt toch veiliger.
  Het gaat wel om je nieuwe huis! Dat kan maar beter veilig en betrouwbaar, toch?

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Kamer in Utrecht lukt niet

  Renskej11-11-2015

  Het is me niet gelukt een kamer te krijgen met Kamernet in Utrecht
  Er is wel veel aanbod, maar als ik dan reageer, hoor ik nooit meer wat
  Werkt die website gewoon niet goed, of is iedereen hier gewoon heel aso?

  Freds27-11-2015

  dat laatste denk ik... :S

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Kamer in Amsterdam

  SOOF08-10-2015

  Heb wel drie kamers in Amsterdam geregeld via Kamernet. Vaak wel voor maar kort. De laatste had ik via-via, maar de rest dus via kamernet. Je moet geluk hebben om uitgekozen te worden door de verhuurder, maar gewoon veel schrijven en je kamer komt vanzelf.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7,5

  Schrijf zelf een review over Kamernet

  Uw beoordeling