Kamernet

4.9

Bestellen

4.7

Service

4.2

Prijs

4.9

Levering

44%

Zou hier weer kopen

Kamernet

Duizenden kamers te huur! Via Kamernet. Maar is dat wel betrouwbaar? In de wereld van het kamer verhuren lopen nogal wat louche types rond, uit op geld of op ‘betaling in natura’. Hoe weet je of Kamernet een betrouwbare partij is? Het antwoord is simpel: lees hoe er over dit bedrijf wordt gedacht! Bestudeer de reviews van mensen die met Kamernet te maken hebben gehad en trap zo niet in dezelfde valkuilen als zij misschien hebben gedaan. Of, beter: ontdek dezelfde fantastische bron van kamers als zij misschien hebben gevonden! Lees hier hoe het staat met de kamers en de diensten die Kamernet jou belooft.


Over Kamernet

Kamernet is misschien wel de meest bekende kamerverhuurder van Nederland. Zelf noemen ze zich in ieder geval Het Grootste Kamernetwerk en dat is niet voor niets: er staan doorgaans ruim 2500 kamers op hun site, die klaarstaan om verhuurd te worden. Check de homepage voor het actuele aantal en wie weet zit in dat aantal ook jouw toekomstige thuis! Kamernet werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt je gratis registreren, of je nu op zoek bent naar een kamer of juist een kamer in de aanbieding hebt. Je maakt een profiel, vult je wensen in en door middel van matching worden er kamers aangeboden. Met behulp van sociale connecties kun je je persoonlijke netwerk inzetten om een kamer te vinden en jouw kansen te vergroten. Ook kun je selecteren op de stad waar je wilt wonen en daar uitkiezen. Ga je studeren in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden of Maastricht? Dan loont het zeker de moeite even een kijkje te nemen, want juist in steden als deze kan het erg moeilijk zijn een goede kamer te vinden. Toch worden er op Kamernet een heleboel aangeboden!


Diensten van Kamernet

Aanmelden is gratis. Je kunt je account dan nog uitbreiden voor 19 euro per 15 dagen. Je krijgt dan wat extra voordeeltjes, zoals onbeperkt reageren. Heb je snel een nieuwe kamer nodig, dan is dat natuurlijk een belangrijk voordeel! Kamernet doet veel voor zoekers en aanbieders, die houden de site immers in stand doordat zij degenen zijn die content toevoegen. Zo is er een Kamernet App, te downloaden in de App Store of bij Google Play. Via de website en via de app heb je altijd en overal toegang tot het nieuwste aanbod van kamers. En dat kan jou net die voorsprong geven op andere studenten, want vaak geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Je wordt op de hoogte gehouden van de nieuwste kamers en van berichten, zowel via de app als via email. Heb je eenmaal een kamer naar jouw gading gevonden, dan kun je via de website en via de app rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder of met een van de huisgenoten. Maak een afspraak om te bezichtigen en kennis te maken, en wie weet woon jij straks wel in een prachtige kamer op de Dam!


Klachten over Kamernet

Klachten over of problemen met de diensten van Kamernet? Op de website is een uitgebreide lijst met mogelijke problemen te vinden en ook hoe je contact kunt opnemen.


Wat vind jij van Kamernet? Vond jij hier je droomkamer of trof je alleen maar sneue lekkende zolderhoekjes aan? Laat het weten op NederlandReview! 


Eerst ervaringen lezen over het huren van een kamer? Lees ze allemaal op NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (50)

Premium

Kamernet is a complete scam from top to bottom. Their product cannot be tried out until you purchase a Premium subscription. Only when you pay is when you can contact landlords or agencies on the platform. You can't really check the value of the product until then (which is, spoiler alert, NONE). After testing the platform for 2-3 days and finding it completely useless, I requested a refund which Kamernet refused. According to EU law and regulations: "[...] If you bought a product or a service online or outside of a shop (by telephone, mail order, from a door-to-door salesperson), you also have the right to cancel and return your order within 14 days, for any reason and without a justification. [...]". I pointed the above to them, but they responded that "the consent to waiving the right of withdrawal is demonstrated by the user by putting a tick in the box that specifically brings it to their attention when purchasing a subscription on Kamernet". That is not only illegal in Europe, but also unethical and immoral. Absolutely no one who buys a service online is aware that they could be giving up the right to get a refund if they ticked some checkbox, especially when the terms and conditions are designed unclear or vague to confuse end-users—like it's the case of Kamernet's; and especially when the end-user has no other way to try out the product to find out whether it is really worth it. In other words, Kamernet is a scam business, as they take advantage of the urgency and desperation of end-users looking for accommodation in a saturated market like the Netherlands' one.

A

A. L.

22-03-2023

0

Rent

Do not subscribe yourself on this site. It is a fraud. I spent my money, never got an email back from the landlord ( many of them). I canceled my subscription and have not received my money back.

R

Raimundo Araujo

19-01-2023

0

Kamernet.nl

Scammers who send Debt Collectors..... Don't use Kamernet.nl I used the website to find a room, like most users the rooms on offer were either already rented out (for some time) or a fraudulent account. After paying for the Subscription I reverted the sum paid. Why did I revert? - I cancelled the subscription within 14 days (they never refunded me so I had to do it myself, this is within my rights as an EU resident) - Not as Described or Defective Merchandise/Services (goods or services I received do not match the description provided by the merchant) Following this, they sent me a series of debt collect emails......... YES... Kamernet sell your debt to third party debt collectors......... The outstanding balance rose to 66EUR (and was set to keep climbing) I reluctantly resolved the issue by paying the principal sum of 26EUR (for a service that was not as described) Kamernet must use this as a strategy for other consumers, I have never had such an issue with a rental website. Those who implement this squeeze tactic on Kamerent's side should be ashamed. Accommodation is difficult enough to source in the Netherlands without having to deal with this. This is essentially a SCAM, Kamernet charge you for a s**t service (Not as Advertised to be precise), they don't refund when you cancel (within 14days) and they well use intimidation tactics to get you to pay up. I would rate this lower, but I have to give it 1 star...

S

Séamus

20-09-2022

0

Geen enkel antwoord

Meerdere verhuurders een bericht gestuurd. Nooit één enkel antwoord terug gekregen. Zou eens onderzoek gedaan mogen worden of de accounts van verhuurder niet door kamernet zelf worden beheerd. Dit gaat nog wat verder dan misbruik maken van een gat in de markt. Dit zijn oplichters.

R

R.A.J.M

19-09-2022

0

Op zoek naar een kamer

Premium account genomen omdat ik opzoek was naar een kamer. Op verschillende kamer netjes gereageerd, maar nooit een reactie terug gekregen. Er zitten veel mensen op die een kamer aanbieden, maar niet actief zijn. Betaald voor een account, maar zonder enige resultaat. Ik raad deze site niet aan.

L

Lisanne

28-08-2022

0

Subscription + general use

Desperate cash grab as a room-seeker. There are profiles that have near 0% response rate existing around. The 100% response rates are almost always from a big housing corporation, which try to divert you to their own accounting site(s). Discrimination: Earlier direct discrimination against internationals existed on free, public groups on Facebook or so, I came here to avoid that. Same treatment. Why should I pay so much, just to get discriminated in 2022? Because renters have disproportionately higher power, they become aloof and don't even bother up showing to viewings sometimes (in a different city that I have to travel to, just for that one event). Tried reporting this behavior, but unfortunately, the Report Button is purely for cosmetics reasons: freezes the whole site when used. Why should anyone pay for this treatment, when this kind of treatment is offered free-of-charge on Facebook and other similar sites?

A

A NonMoose

02-08-2022

0

Je krijgt geen enkele reactie van verhuurders

Ik heb me in laten schrijven op kamernet. Echter krijg ik helemaal geen reactie terug van de verhuurders daar sommige appartementen of Studios zes weken of langer op de site staan. Daarbij vind ik het dan ook wel heel erg duur om € 26 te moeten betalen voor twee weken waar je totaal niks aan hebt. Want de verhuurders reageerde gewoon niet terug ik krijg geen enkele reactie. En het valt me ook op dat veel makelaars adverteren op kamernet!

J

Jojo

23-05-2022

0

Premium abonnement

Kamernet is niet hele goede platform om een kamer te vinden. Er bevinden zich nog al wat ruis momenten op deze platform als je in contact met ze komt. Er zijn betere platforms denk ik met een beter fundament. Of u heeft geld te veel!

N

Nathali Grot

05-04-2022

0

2 weken access tot website

I used this side to get in contact with the owner of a studio and that's it, job done in 1 day. After this I wanted to cancel directly the account without success, after 1 month I managed and Kamernet tried to charged me for 2 more months with automatic transfer. Even though I blocked any automatic payments with Paypal, Kamernet managed to put my Paypal credit in 34 euros negative. Kamernet admitted they had and have technical problems and still are insisting I needed to pay. they offered me 2 more weeks of there service free of charge while I don't need it at all. just want my money back. I my opinion it's a very low profile scam website who is stealing miserable 34 euros of people regardless the comments and reviews.

J

jeroen

10-02-2022

0

Verloren moeite

Puur boerebedrog en geldklopperij.

K

Kurt

30-12-2021

0

DONT get a subscription with kamernet

DONT GET A SUBSCRIPTION WITH KAMERNET!!!! Terrible terrible service. I definitely advise you to use another platform, such as Pararius for instance. When making an account and paying for one month, they never tell you that that amount will be charged automatically next month (EVEN THOUGH YOU ONLY BOUGHT ONE MONTH OF SUBSCRIPTION), so even if you then want to cancel it you still have to pay a debt of those 34eur for a second month that you didnt want to get. And if you dont pay it, because it is ridiculous that they are charging you that (a service you didnt use, nor wanted to), they will sell it to a debt collection company which will constantly call you, email you, put a penalty of more 40eur on top of the 34eur, and adding interest.And if still you re Kamernet's business model is absoluty misleading and fraudulent. Also, the platform itself is very obsolete, especially the app.

M

Mia

10-12-2021

0

huur

Abonnement is ontzettend duur en de meeste aanbod zijn of van malafide vastgoedbeheer of van oplichters. Ik zal voorzichtig zijn met zoeken

K

K

26-11-2021

0

Gebakken lucht

hele slechte ervaringen met dit bedrijf. Aanbod bestaat geheel uit gebakken lucht. Kamers die aangeboden worden zijn al verhuurd. De kamers die aangeboden worden zijn al lang niet meer beschikbaar en men weet dat ! De advertenties worden niet weg gehaald, Het lijkt een breed aanbod maar in werkelijkheid is het helemaal niets, Zonde van je geld en als een dispuut hebt met kamernet schakelen ze vrijwel onmiddellijk een incasso bureau in. Schimmige praktijken van een stelletje graaiers !!

E

Edwin Reitsma

23-11-2021

0

Premium

Helaas een zeer slechte ervaring en het heeft dan ook niks opgeleverd. Het is erg duur voor wat je krijgt het aanbod is beperkt en het is dan nog maar eens de vraag of je bij een werkelijke huurder terecht komt of het zoveelste andere oplichters bedrijf wat zichzelf een verhuur site noemt. Jammer om te zien maar ook kamernet is ingesteld om hun geld te verdienen door studenten opgelichte met een veel te dure service die ze niet eens kunnen leveren.

Y

Youri

19-11-2021

0

Bug in website

When looking at most of the advertisements you can't read the description and only see a n empty field. It's totally absent even though the owners write a description which is particularly important to read before approaching the owners. That also can be frustrating for the owners when people ask questions while the information has been already provided by the owners in the ad. I have already contacted their customer service multiple times and they show no interest to give me an answer or any sort of response. After waiting more than 5 months for an answer and been ignored I decided to write this review.

C

Cesar

11-11-2021

0

Geen een verhuurder reageert terug na weken hun appartement aan te bieden

Ik heb meerdere verhuurders een bericht gestuurd maar krijg op geen 1 bericht een reactie. Terwijl die woningen toch al dik een maand te huur worden aanboden. Wel zijn er ook zogenaamde makelaars actief op kamernet die je 50 euro rekenen om te mogen bezichtigen en om dan vervolgens na het innen van die 50 euro te zeggen dat het appartement al verzegd is. En je kan fluiten na die 50 euro. Kamernet doet niks aan deze oplichters na serieus iedere keer deze personen te hebben gemeld.

J

Jolie

23-09-2021

0

Abonnement

Erg vervelende site. Een aantal dieptepunten: - Wanneer je voor het eerst op de site komt lijkt het alsof je gewoon kan reageren. Wanneer je dit vervolgens wil doen staat er ineens dat je een premium account nodig hebt om 'onbeperkt te kunnen reageren' - Onbeperkt met een premiumaccount kunnen reageren laat het lijken alsof je beperkt zonder premium account kan reageren. Dat kan dus niet. - Als je een bericht in je inbox krijgt dan krijg je een email met de tekst 'er zit een bericht in je inbox'. Dit is super vervelend want je wil in die mail direct die tekst zien. - Je kan in je profiel geen mailadres of telefoonnummer zetten. - Kamernet laat het lijken alsof je eerst per maand betaalt en stuurt 2 dagen voor het eind van de maand een reminder dat je je uit moet schrijven. Dit is veel te kort, en het is sowieso misleidend dat je aan een abonnement vast zit. - Ze sturen reclame via de post wanneer het zomer is en je eerder een kamer hebt aangeboden. Ik weet zelf ook wel hoe ik ze terugvind. - De service is belachelijk duur. 34 euro per maand slaat natuurlijk nergens op. Al met al raad ik iedereen áf om kamernet te gebruiken zolang er ook een alternatief is. De site probeert met slinkse trucjes en sluipreclame centjes af te troggelen. Op zich kan ik het geld wel missen maar ik gun Kamernet niet die euromunten.

B

Bert

23-08-2021

0

Premium 1 maand

Ik had een 1 maandelijkse aankoop gedaan. Voor 15€, hiervoor stonden er in mijn stad welgeteld 4 kamers op, waarvan 1 mij aansprak. Ik heb deze kamerhouder een bericht gestuurd en hierop werd niet gereageerd. Belachelijk wanneer je ergens voor betaald als je het mij vraagt. Daarnaast bleek achteraf dat ik een abonnement had afgesloten en geen eenmaalige inverstering van een maand had gedaan. Hierover heb ik na het krijgen van een factuur van 34€ contact opgenomen met de klantenservice, zij vertelde me dat dit duidelijk vermeld was en dat de verantwoordelijkheid bij mij lag om tijdig af te zeggen. Echter lees ik ik in andere reviews, van verschillende nationaliteiten precies hetzelfde verhaal... kortom, ik ben niet tevreden en zou kamernet daarom niet aanbevelen.

R

R

22-08-2021

0

abonnement

Ik wou uitschrijven, ik had geen wachtwoord, wachtwoord gevraag 2 maanden later een wachtwoord ontvangen een ik moest €34+€40 incasso betalen wat een kut bedrijf, ik heb niks geen mail geen bericht ontvangen over mijn schuld, en zonder wachtwoord kan je niet uitschrijven

H

Hasan Ayyildiz

14-01-2021

0

Geldverspilling

Ik heb m’n abonnement afgezegd na 1 maand, maar blijkbaar is er iets niet goed gegaan. Ik heb €34 betaald de eerste keer, maar via een andere manier een kamer gevonden. Via kamernet kreeg ik geen reacties niks en ik raad het andere mensen niet aan. Geldverspilling.. €34 is ten eerste veel te veel en het is het geld niet waard. Nu krijg ik een herinneringsmail dat ik het nog een keer moet betalen en als ik het niet doe er geld bij op komt. Mail terug gestuurd, dat ik dit niet ga doen en dat ik verwacht dat het geregeld gaat worden, maar geen reactie terug. Hele slechte service dus.. Ik betaal het in ieder geval niet en ik vind het echt een slechte zaak, oplichters.

M

Madelief

18-08-2020

0