NederlandReview

    Ervaringen Kamernet

    Duizenden kamers te huur! Via Kamernet. Maar is dat wel betrouwbaar? In de wereld van het kamer verhuren lopen nogal wat louche types rond, uit op geld of op ‘betaling in natura’. Hoe weet je of Kamernet een betrouwbare partij is? Het antwoord is simpel: lees hoe er over dit bedrijf wordt gedacht! Bestudeer de reviews van mensen die met Kamernet te maken hebben gehad en trap zo niet in dezelfde valkuilen als zij misschien hebben gedaan. Of, beter: ontdek dezelfde fantastische bron van kamers als zij misschien hebben gevonden! Lees hier hoe het staat met de kamers en de diensten die Kamernet jou belooft.

    Over Kamernet

    Kamernet is misschien wel de meest bekende kamerverhuurder van Nederland. Zelf noemen ze zich in ieder geval Het Grootste Kamernetwerk en dat is niet voor niets: er staan doorgaans ruim 2500 kamers op hun site, die klaarstaan om verhuurd te worden. Check de homepage voor het actuele aantal en wie weet zit in dat aantal ook jouw toekomstige thuis! Kamernet werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt je gratis registreren, of je nu op zoek bent naar een kamer of juist een kamer in de aanbieding hebt. Je maakt een profiel, vult je wensen in en door middel van matching worden er kamers aangeboden. Met behulp van sociale connecties kun je je persoonlijke netwerk inzetten om een kamer te vinden en jouw kansen te vergroten. Ook kun je selecteren op de stad waar je wilt wonen en daar uitkiezen. Ga je studeren in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden of Maastricht? Dan loont het zeker de moeite even een kijkje te nemen, want juist in steden als deze kan het erg moeilijk zijn een goede kamer te vinden. Toch worden er op Kamernet een heleboel aangeboden!

    Diensten van Kamernet

    Aanmelden is gratis. Je kunt je account dan nog uitbreiden voor 19 euro per 15 dagen. Je krijgt dan wat extra voordeeltjes, zoals onbeperkt reageren. Heb je snel een nieuwe kamer nodig, dan is dat natuurlijk een belangrijk voordeel! Kamernet doet veel voor zoekers en aanbieders, die houden de site immers in stand doordat zij degenen zijn die content toevoegen. Zo is er een Kamernet App, te downloaden in de App Store of bij Google Play. Via de website en via de app heb je altijd en overal toegang tot het nieuwste aanbod van kamers. En dat kan jou net die voorsprong geven op andere studenten, want vaak geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Je wordt op de hoogte gehouden van de nieuwste kamers en van berichten, zowel via de app als via email. Heb je eenmaal een kamer naar jouw gading gevonden, dan kun je via de website en via de app rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder of met een van de huisgenoten. Maak een afspraak om te bezichtigen en kennis te maken, en wie weet woon jij straks wel in een prachtige kamer op de Dam!

    Klachten over Kamernet

    Klachten over of problemen met de diensten van Kamernet? Op de website is een uitgebreide lijst met mogelijke problemen te vinden en ook hoe je contact kunt opnemen.

    Wat vind jij van Kamernet? Vond jij hier je droomkamer of trof je alleen maar sneue lekkende zolderhoekjes aan? Laat het weten op NederlandReview!

    Eerst ervaringen lezen over het huren van een kamer? Lees ze allemaal op NederlandReview!

    Kamernet
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (25)

    6,8
    64% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,8
    Service
    rating
    7
    Prijs
    rating
    6
    Leveren
    rating
    7,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Bijna duizenden euro's kwijt en geen excuses

    Scam via kamernet -_- Bijna duizenden euro's kwijt zorg dat het jou niet overkomt!!
    Begin mei me opgegeven voor kamernet.nl. Heb voor 1 maand 20 euro (!!) betaald. Vervolgens gaan mensen me zulke mails sturen. Ik zet het hier omdat ik niet wil dat iemand hier nog intrapt! En denk je dat kamernet zijn excuses aanbied, nee hoor.. Ze zeggen dat het niet aan hun ligt. Jaa donder toch met zn allen op g********

    Mail1:

    Good morning (weggelaten),

    I'm sorry for the late response. We are Suzanne and Jeroen. Travel and holidays are a big part of our lives. We love the mountains and skiing and last year we moved to Haute Nendaz, Switzerland to open up a business in tourism. We own a chalet, which at the moment is our main source of income. It was pretty hard, we were very close to giving up but in the end we made it.

    At first, the apartment was on sale. Being not very profitable and after further discussion with my husband we decided to rent it. The apartment's address is: Plein 1944 168, 6511 JH Nijmegen. The monthly rent is 720euro with all utilities included. The apartment is furnished and equipped.

    The minimum period for renting the apartment is 3 months up to maximum 5 years. Registration to the municipality is possible. We have written out of the municipality so you will register the house as a main tenant, a condition for getting housing allowance. We also have a storage place where you can deposit pieces of furniture so you can bring your own but please keep in mind that you can't store all the apartment's furniture there.

    At the moment, it's impossible for both of us to personally show you the apartment due to our busy schedule and chalet administration but this is not a problem because we can use Homeaway's services. They handle rentals for people all over the world providing secure services for both tenants and hosts.

    We can offer you more details if you are interested.

    Regards,
    Suzanne and Jeroen

    P.S. I appreciate a reply in English, if it is possible. Thank you!




    Mail2:
    Hello (weggelaten),

    The monthly rent includes g/w/e. Tv and internet are already installed but not included in the rent. We already have a contract with Nuon and Ziggo/kpn (for internet and tv). If you have contracts in the house you live now, it's possible to take them with you. The tv/internet fees are 37euro per month. The storage room has 15m2 enough space to deposit quite a lot of furniture in case you want to bring some of your own. The apartment is suitable for 2 people who can both register at the municipality.

    Renting from August or September is not a problem only with the condition that you will be renting the apartment for a period of at least 1 year. The contract will also include the possibility of renewal (with you having the first right to extend the contract) and with a notice period of 1 month in case you want to move out sooner.

    Regarding the payment, we request a 2 months pay + 500 euro refundable deposit at the end of your stay if no damage has been done to the apartment.

    Let me explain the steps that we must follow in order to use Homeaway's services:
    - I will need your full name and address so I can send you the keys and contract;
    - I will list the apartment on the Homeaway website and forward you the link so you can request a booking;
    - After completing the booking request, Homeaway will send you the invoice so you can make the payment in order to confirm the apartment reservation. The payment will be in their custody until you will inspect the apartment. As soon as Homeaway confirms that the payment is in their custody, I will start the delivery of the keys and contract at the address provided;
    - Homeaway will release the money only with your approval and only after the apartment inspection. After you will inspect the apartment, you will have 24 hours to decide whether you will rent it or not.

    If you agree with the steps, I wait for your e-mail with your full name and address.

    Have a nice Sunday,
    Suzanne

    Hello,

    This is Jeroen, Suzanne's husband.
    (weggelaten), the apartment is exactly as in the pictures. We explained our situation from the start. We are unable to come at the moment because we are very crowded at the chalet. We offered you a very safe and easy solution to close the transaction. Most of our clients use Homeaway services. They always make the payment first, to Homeaway. The money stays in their custody until the first day of vacation.

    The same situation is here. You have to make the payment to Homeaway. The money will be in their custody until you will check the apartment and confirm if you are satisfied. Only with your approval Homeaway will release the money to me. After the apartment inspection, if you decide not to rent it, you will be refunded in full by Homeaway the next day.

    I don't know what else I can say. This is the only solution that offers protection for both of us. I also included a copy of my I.D. and a draft contract to read and to confirm if you want to add something up.

    We wait for your e-mail as soon as possible to confirm if you want to continue or not.

    Jeroen

    Door: Anoniem22-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    dure kamers

    wel echt dure kamers hier ...
    heb er gelukkig eentje gevonden die net te doen was en bleek nog prima kamer ook. wel beetje ver weg, net nog binnen de ring, maar ok.
    via kamernet gevonden dus

    Door: Nanine Havers11-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    kamer vinden in Amsterdam...

    Ik ben vorig jaar maar liefst 4 keer verhuisd in Amsterdam. Steeds tijdelijke kamers, echt niet te doen. Nu eindelijk een kamer gevonden waar ik in ieder geval een jaar in kan... Op Kamernet. Je moet soms wel goed zoeken tussen de advertenties tot je iets goeds vindt, maar ik heb hier wel meer geluk gehad dan op andere sites tot nu toe. Je moet er wel voor betalen maar ook weer niet heel veel. En dit keer was het redelijk snel gelukt met een kamer vinden dus dat scheelde ook weer.

    Door: Karina Amsterdam11-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Slechte ervaring

    Heel slechte ervaring met kamernet. Ik zou volgens hun mijn abbenoment hebben verlegd terwijl ik dit al optijd had opgezegd. Uiteindelijk zeiden ze dat het was kwijt gescholden maar het was heel onduidelijk.maanden niks gehoord, verhuisd (niet via kamer net een nieuwe kamer) en ineens een mailtje met een hoge incasso. Bleek dat ze allemaal brieven naar mijn ouder adres hebben gestuurd zonder mij op de hoogte te stellen niks van kamernet zelf gehoord. Echt belachelijk heel ontevreden over kamernet! Ga ook zeker in bezwaar.

    Door: Kyra20-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Heel slecht, zal nooit meer een lid van worden

    Slecht aangegeven informatie, weinig tot geen reacties en traag contact. Daar bovenop gigantisch duur, zeker als je kijkt wat je er voor terug krijgt. Deze website is niet aan te raden.

    Door: Angie07-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Kamer in Amsterdam gevonden

    De enige website voor kamers die ik vertrouw - heb wat flaters geslagen ...

    Alleen beter is het als je via via iemand kent die toevallig een kamer voor je heeft, maar de realiteit is natuurlijk anders want hier in Amsterdam is het bijna onmogelijk een normale kamer te vinden...

    Maar gelukkig is het me uiteindelijk gelukt via kamernet... duurde ook wel even maar het gaat erom dat ik nu niet op straat slaap!

    Door: Sanne Lants14-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    eindelijk kamer gevonden met kamernet

    oh my god wat is het moeilijk een kamer te scoren in Amsterdam... Heb echt overal gezocht. Wilde me niet inschrijven bij zo'n ballenvereniging, dus dan ben je op jezelf aangewezen...
    Maar het is me gelukt! Uiteindelijk via kamernet. Ik had wel op best veel advertenties gereageerd, van sommige kreeg ik nog een afwijzing, van anderen hoor je helemaal nooit iets. Erg frusterend! De eerste week nog bij mijn ouders gebleven, maar daarna had ik eindelijk raak. En nog een mooie kamer ook, lekker in Zuid en met leuke huisgenoten. Superblij mee!! Ik vond het aanvankelijk best duur om te betalen voor het zoeken naar een kamer, maar uiteindelijk was het dat meer dan waard, want ik heb nu een prachtige kamer en ik hoef er gelukkig voorlopig nog niet uit!

    Door: Suzanne van Zeil22-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Let op als je de 15 dag eenmalig koopt

    Als je voor 15 dagen eenmalig betaald, sturen ze incasso's zonder je toestemming. Ook als je met Ideal een keer betaalde. Let op.

    Door: Eduardo10-05-2018
    Felix Mostert06-01-2019

    Bij het kiezen van een plan (15 dagen of 1 maand) staat erbij dat na de gekozen tijd het abonnement doorloopt met incasso's. Met een beetje normaal lezen had je dit gewoon kunnen weten.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Kamer in Amsterdam gevonden

    Mijn moeder heeft mijn abonnement betaald omdat ik een kamer nodig had in Amsterdam. Er zijn veel rare en onduidelijke wegen op internet om aan een kamer te komen, dus ze wilde iets veiligers.
    Mijn zus had een paar keer een kamer via Kamernet (maar dan in Utrecht) en daarom ging ik ook mij hier inschrijven.

    De meeste kamers zijn best wel duur per maand.... maar ze zijn tenminste wel echt, of in ieder geval die ik heb bezocht.
    Sommige kamers zijn wel heeel klein trouwens, maar ja.

    Ik heb vorige week gelukkig een kamer gevonden, in Zuid-Oost.

    Groetjes

    Door: Kim Heese15-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    opgelicht

    Let op , eenmaal aangemeld heb je gelijk een abonnement te pakken. Hoewel dit niet duidelijk vermeld wordt.
    Een kamer vinden zou ik niet echt op rekenen tenzij je nog veel meer geld aan deze mensen overmaakt.

    Door: Harry de Vries27-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    derde kamer in Amsterdam via Kamernet

    ze zeggen dat ze al het aanbod checken en daarom vind ik kamernet betrouwbaarder overkomen dan sommige andere sites.

    via-via vind je nog altijd de beste kamers, maar ik studeer in Amsterdam en daar is gewoon een groot gebrek aan mooie kamers. ik heb zelf nu drie keer een kamer in Amsterdam gevonden via Kamernet en die zijn alle drie erg mooi geworden.

    Wel moet je veel reageren voor je iets vindt. Helaas wordt er vaak niet eens een mailtje teruggestuurd. Maar als je gewoon veel reageert, lukt het wel. Ik zit nu op mijn vierde kamer in Amsterdam in 5 jaar, waarvan drie keer met Kamernet gevonden.

    Door: Bastiaan van Houten15-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Money focussed company

    Shameful company. You have to pay for everything. If you want to react to an advertisment you have to pay extra or wait two days. In a busy city the last thing is not an option so, for every advertisement that you react you need to pay a few euros on top of the 20 for the account.

    Well, you might say that they kind of control the rooms, but this is not the case. I reacted to an advertisement that wanted contact by email instead. It looked like a fine appartment but he was abroad and the only posibility to get it was to send the money and then receive the keys. Was it a fraud? Well, I didn´t have a way to know it so I didn´t take the risk. Wich says a lot about the quality of the advertisers of kamernet.

    But the best part is yet to come. Accoring to their conditions when the account expires it is automatically renew. In my case I was busy with moving so I did not realized that they had charged the money until it was two late. I contact them and their answer was that if i refused to pay they will prosecute me. By the way I found somewhere that this practice is illegal, accoring to Dutch law DCC 6:233; as directed by EU Directive 2011/83/EC being an unfair commercial practice.

    The ammount of advertisments it´s ok, but compared to facebooks groups is also really small.

    So, not a cheap company, not a secure place, not a fair company, an awful customer service, inmoral politics and not the biggest offer. What is their good point?

    Door: Tomás25-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Kamer in Amsterdam gevonden

    Ik kreeg vorige maand te horen dat ik mijn kamer in Amsterdam vrij plotseling moest verlaten vanaf 1 augustus. Extra balen omdat ik dan dus precies tegelijk moet gaan zoeken met al die eerstejaars. Dus ik ben als een gek gaan zoeken op allerlei bronnen online en in mijn vriendenkring. En dan kom je een hoop onbetrouwbare meuk tegen aan kamerverhuurbedrijven, een hele boel totaal onbetrouwbare enge zaakjes ook! Kamernet vind ik dan een van de weinige waar je gewoon op een normale manier kamers vind en ook betrouwbaar overkomt. Ik heb op zo ongeveer alles gereageerd en op de helft of minder krijg je slechts een reactie terug, zo groot is kennelijk het aantal mensen dat zoekt?

    Maar gelukkig heb ik NET op tijd een nieuwe kamer gevonden, via Kamernet. Hij ligt dan wel in Amsterdam Noord, maar dichtbij de pont en toch vrij goedkope kamer, 500 euro inclusief.

    Dus ik ben heel blij met Kamernet, want ik heb hier toch nog een kamer kunnen vinden in Amsterdam, ondanks de enorme drukte van andere studenten!

    Door: Marissa Jagers25-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Dieven zijn het! Onbereikbaar tot ze je kunnen naaien!

    Kamernet zijn legale dieven! Ze bestelen je en je kan ze niet eens bereiken! Ik heb een abonnement van 15 dagen afgesloten voor 21 euro, die ik vervolgens OP TIJD heb afgemeld. Toch stuurden ze mij een mail waarin werd vermeld dat ik niet op tijd afgemeld had en toch weer een maand betalen. Ik hen ze een mail gestuurd hierover, maar heb geen antwoord gekregen. Daarna heb ik weer een mail gekregen waarin ik een openstaande rekening heb van 60 euro?! Niet alleen dat, ook werd ik als het ware bedreigd met de deurwaarde als niet op tijd betaald werd. Op dit punt heb ik weer geprobeerd contact te maken via app ditmaal over de onduidelijke contractverlenging die ik had gecanceled, maar dit was natuurlijk weer niet gelukt. Ik kreeg een bericht terug met dat ze op app/dit nummer niet bereikbaar zijn. Maar wel als ze mij willen bereiken. Hoe belachelijk is het dat ze niet bereikbaar zijn via hun eigen contactgegevens die je van hun eigen site gebruikt tijdens hun openingstijden. Ik wilde slechts een eenmalige keer gebruik maken van het aanbod, maar eindig met een openstaande rekening van 60 euro en een bedreiging met de deurwaarde!

    Door: Nader11-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    betrouwbare site voor kamers huren

    Een van de weinige websites voor kamers huren die ik wel vertrouw.
    Er zijn zoveel van die rare aanbieders, dan weet je gewoon echt niet waar je terecht komt.
    Jammer is wel dat het ook bij Kamernet heel moeilijk kan zijn soms om een kamer te vinden. Sommige mensen reageren nooit op je berichtjes, dat vind ik echt irritant.

    Maar hier checken ze volgens mij alle aanbieders gewoon en het is de enige plek waar ik niet rare ervaringen heb met enge advertenties. Dus ik heb ook al vaker via kamernet een kamer gevonden. Maar je moet soms wel een beetje geluk hebben!

    Door: Karina Denenkamp10-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Via Kamernet meerdere kamers gevonden in Amsterdam.

    Via Kamernet meerdere kamers gevonden in Amsterdam.
    Eerst vond ik de inschrijving best duur, maar als het werkt dan betaal je er graag voor. Zoveel stress als je een kamer moet zoeken in Amsterdam, niet normaal!

    En gelukkig hebben mijn ouders het uiteindelijk betaald, helemaal relax!

    Door: Rosa17-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Jolina

    Super makkelijk en overzichtelijk kamers zoeken. Personeel staat je vriendelijk te woord bij vragen :) ik ben blij met kamernet!!!! :)

    Door: Jolina25-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Exactly what I expected

    I was looking for a room on several websites for my internship in Alphen aan den Rijn and I could find exactly what I wanted on Kamernet. I selected a few rooms/roommates around and I could contact the person easily thanks to the premium account I bought. The platform is really easy to use and very friendly.

    Door: Alex05-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Mijn kamer snel gevonden

    Ik zag wat leuke kamers en heb daarop gereageerd met kamernet. Het was wel betaald maar zo heb ik snel kunnen bezichtigen en heb ik na 2 keer al mijn kamer gevonden. Ik kan bijna verhuizen en ben dus super blij!

    Door: Naz01-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Al mijn kamers in Amsterdam via Kamernet

    Al mijn kamers heb ik via Kamernet. Ik woon nu in mijn zevende kamer in Amsterdam al weer en heb nogal wat meegemaakt met louche verhuursites en rare telefoonnummers enzo, ook via vrienden.

    Kamernet is een van de weinige sites die ik gewoon wel vertrouw wat dat betreft. Ook al zitten daar vast ook wel eens rare kamers en gekke huisbazen op. Volgens mij wordt alles gewoon gecontroleerd door Kamernet dus foute dingen gaan er snel weer af.

    Je moet natuurlijk wel heel veel reageren op dingen voor het daadwerkelijk lukt, maar mij is het toch altijd op tijd gelukt voordat ik mijn kamer uit moest. Zelfs in Amsterdam

    Door: Thomas18-06-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Schrijf zelf een review over Kamernet

    Uw beoordeling