Ervaringen DuckTypen

Leren typen is iets wat voor iedereen eigenlijk noodzakelijk is. Doordat er steeds vaker gebruik van computers wordt gemaakt is het essentieel om snel en gemakkelijk te kunnen typen. Daarom is het verstandig om daar als kind al mee te beginnen. Veel ouders melden hun kinderen voor een online typecursus aan. Ducktypen is een site waarop kinderen op een leuke manier spelenderwijs blind kunnen leren typen. Alle bevindingen van veel van ouders kunt u stuk voor stuk op NederlandReview lezen!

Over Ducktypen

Als u uw kind blind wilt leren typen, dan biedt Ducktypen de mogelijkheid om dat op speelse wijze voor elkaar te krijgen. Uw kind gaat aan het ‘werk’ als een verslaggever voor de Duckstadkrant. De oefeningen die tijdens de cursus aan uw kind worden voorgeschoteld worden met online games gecombineerd. Op deze manier probeert Ducktypen ervoor te zorgen dat de cursus van begin tot eind een plezier voor uw kind blijft. Ducktypen maakt onderdeel uit van het bedrijf Sanoma Netherlands.

Diensten

Bij Ducktypen leren kinderen niet alleen blind typen. Op de website geven zij namelijk een meer duidelijke uitleg over wat uw kind of kinderen allemaal zullen leren. Dit is ondergebracht onder drie handige kopjes, namelijk:

  • Snelheid
  • Efficiëntie
  • Goede lichaamshouding

Onder deze kopjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat uw kind allemaal zal leren. Maar ook wordt er goed aangegeven waarom bijvoorbeeld een goede lichaamshouding zo belangrijk is. Naast de reguliere online typecursus is er ook een dyslexie versie van Ducktypen beschikbaar. Deze is zo aangepast dat de leesbaarheid verbeterd is, terwijl het game-element in de cursus in zijn totaliteit behouden wordt. Als u een kind heeft met dyslexie, dan heeft hij of zij daar een aantal voordelen van, namelijk:

  • Het is makkelijk leesbaar door gebruik te maken van dyslexie lettertype
  • Er zijn duidelijke kleurcontrasten
  • Er is een uitgebreide instructie van Meester Warbol
  • Er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen

Als u op het dashboard van ouders bent ingelogd dan is deze dyslexie versie van Ducktypen heel gemakkelijk te activeren, door hem slechts aan te vinken. Er zijn verschillende cursussen te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. Laatstgenoemde is voor twee personen. Verder is er nu ook een versie voor scholen beschikbaar.

Klachten

Als u klachten heeft dan is het mogelijk om via een contactformulier met hen in contact te treden. Daar heeft u de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk overig, algemeen, bestellingen, mijn account en technisch. Vervolgens vult u uw volledige naam en e-mailadres in en kunt u daaronder uw bericht en/of opmerking(en) schrijven.

Geef hier uw mening over Ducktypen

Om andere gebruikers te helpen is het goed om uw meningen en ervaringen over en met Ducktypen achter te laten. Heeft de typecursus uw kinderen geholpen? Of viel het allemaal tegen. Laat het ons en uiteraard andere gebruikers hier weten!

Heeft uw kind online leren typen met Ducktypen? Hoe is dit bevallen, heeft uw kind het snel geleerd en plezier gehad, of viel het allemaal erg tegen?

DuckTypen
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (10)

4,2
30% Zou hier weer kopen!

Bestellen

5

Service

3,6

Prijs

3,8

Leveren

4,6

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Duck typen

Ik heb voor mijn dochter deze cursus gekocht. Ze heeft alleen het eerste level kunnen doen, want ze kwam niet door het "examen" om verder te mogen. Geen aanrader, te hoog gegrepen voor kinderen. Mijn dochter was motivatie helemaal kwijt.

Aanbeveling voor DuckTypen: laat cursisten door naar het volgende level op lagere eisen of na een aantal keren proberen.

Door: Johan23-06-2019
Johan23-06-2019

Raar ook die sterren bij deze reviews: die gaan helemaal niet over Duck Typen. absurd, zelfs daarin willen ze sterren scoren op een oneigenlijke manier.

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

demotiverend

ik ben nu 13 jaar en begon ermee op denk ik eind 11. Ik ben nu nog steeds bezig met deze typecursus omdat ik het super stom en demotiverend vind. De spellen gaan veel te snel en zijn onrealistisch, alsof je zo ooit moet gaan typen met letters die door het beeldscherm vliegen. Ik moet vaak levels 4 keer doen voor het me lukt. Vaak word ik ook geirirteerd van de spellen en heb vaak ruzie met mijn ouders erdoor omdat ze vinden dat ik me aanstel maar zelf de levels niet eens halen. Geen aanrader.

Door: lotte10-05-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
2

Slechte service, geen telefonische bereikbaarheid

Ik zou deze cursus niet aanraden omdat de klantenservice alleen per mail te bereiken is en deze traag reageert bij problemen. Ik heb voor mijn zoontje een verlenging besteld en betaald, maar de verlenging is na een paar weken nog niet zichtbaar in mijn account.
Het zou fijn dat iemand hierover te kunnen spreken en het direct op te lossen zodat hij weer verder kan. Helaas behoort dit niet tot de service.

Door: Mariet08-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3,5

heeeeeel leuk

leuk loopt niet vast

Door: jan26-01-2019
sjon26-01-2019

klopt

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

gewoon niet leuk

ik vind het zelf heeeeeeeeeeeel stom (ben zelf een kind dat het doet) het sluit zich heel vaak zelf af of gaat naar het inlog scherm dat is heel stom ik moet gaan doei doei

Door: daan09-01-2019
daan09-01-2019

ik heb wel een mooi huis

sjon26-01-2019

klopt ik ook

Tim03-04-2019

Het is een slechte typecursus je wordt er alleen maar boos door en de letters die je moet typen vliegen over het scherm! NIET KOPEN ZONDE VAN HET GELD!

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Gaat te snel

Je kunt het lesprogramma op 3 snelheden zetten. Helaas is het langzaamste tempo nog steeds flink. De letters volgen elkaar in rap tempo op.

Door: Sandra Dek17-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
7,5

Duck Typen.... NIET DOEN!

Onze dochter is gestart met Ducktypen, nadat ze een leuke proefles heeft gedaan. Maar wat valt het vervolg tegen.
Het tempo bouwt heel gek op van eerst heel langzaam en makkelijk naar heel snel. Maar het grootste bezwaar zijn de onrealistische oefeningen. De tekst komt bewegend binnen en er zijn allerlei afleidingen op het scherm. Het is lastig om de levels meteen te halen, soms moet je een level wel 7 keer doen om te halen. Dat is niet alleen demotiverend, maar ook enorm frustrerend.

Door: Ilse 29-09-2018
DuckTypen26-01-2019

Luister niet het is gewoon leuk

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Saai en het werkt niet goed

Kinderen begonnen enthousiast aan de spelletjes. Eerste probleem is dat ze in het begin heel langdradig zijn en je bent niet flexibel om sneller te gaan. Er bleek al snel dat ze sneller kunnen typen dan hier wordt aangenomen als "basisniveau" maar je kunt niets overslaan en moet door alles heenwerken. Vervolgens zit er een bug in waardoor we na het afronden van één 'artikel' niet door kunnen naar het volgende. Hierover gemaild (er is geen nummer voor telefonisch contact), het antwoord is om alle standaard stappen nog eens te doorlopen (wat we al telkens proberen) en vervolgens "als het niet werkt kunt u altijd nog eens mailen"! Dat schiet niet op. Niet kopen deze cursus, geld niet waard.

Door: Huib Simon25-03-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3,5

Mijn zoontje heeft er veel plezier mee!

Mijn zoontje heb ik een typecursus met Kerst gegeven en hij is de hele kerstvakantie flink aan de slag gegaan. Ik koos zelf voor deze onderneming wegens de extra mogelijkheden in verband met dyslexie en zithouding. Mijn zoontje vindt natuurlijk vooral de verhaaltjes in Duckstad erg leuk.
Voor hem is het een spelletje en dat is precies de bedoeling

Door: M. Paulissen06-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

slechte typecursus

super slecht werkt niet eens deze moet je echt nooit kopen
hij loopt om de 3 minuten vast en is heel stom

Door: henk01-10-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Schrijf zelf een review over DuckTypen

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)