NederlandReview

    Ervaringen DuckTypen

    Leren typen is iets wat voor iedereen eigenlijk noodzakelijk is. Doordat er steeds vaker gebruik van computers wordt gemaakt is het essentieel om snel en gemakkelijk te kunnen typen. Daarom is het verstandig om daar als kind al mee te beginnen. Veel ouders melden hun kinderen voor een online typecursus aan. Ducktypen is een site waarop kinderen op een leuke manier spelenderwijs blind kunnen leren typen. Alle bevindingen van veel van ouders kunt u stuk voor stuk op NederlandReview lezen!

    Over Ducktypen

    Als u uw kind blind wilt leren typen, dan biedt Ducktypen de mogelijkheid om dat op speelse wijze voor elkaar te krijgen. Uw kind gaat aan het ‘werk’ als een verslaggever voor de Duckstadkrant. De oefeningen die tijdens de cursus aan uw kind worden voorgeschoteld worden met online games gecombineerd. Op deze manier probeert Ducktypen ervoor te zorgen dat de cursus van begin tot eind een plezier voor uw kind blijft. Ducktypen maakt onderdeel uit van het bedrijf Sanoma Netherlands.

    Neem een kijkje in DuckTypen!

    Diensten

    Bij Ducktypen leren kinderen niet alleen blind typen. Op de website geven zij namelijk een meer duidelijke uitleg over wat uw kind of kinderen allemaal zullen leren. Dit is ondergebracht onder drie handige kopjes, namelijk:

    • Snelheid
    • Efficiëntie
    • Goede lichaamshouding

    Onder deze kopjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat uw kind allemaal zal leren. Maar ook wordt er goed aangegeven waarom bijvoorbeeld een goede lichaamshouding zo belangrijk is. Naast de reguliere online typecursus is er ook een dyslexie versie van Ducktypen beschikbaar. Deze is zo aangepast dat de leesbaarheid verbeterd is, terwijl het game-element in de cursus in zijn totaliteit behouden wordt. Als u een kind heeft met dyslexie, dan heeft hij of zij daar een aantal voordelen van, namelijk:

    • Het is makkelijk leesbaar door gebruik te maken van dyslexie lettertype
    • Er zijn duidelijke kleurcontrasten
    • Er is een uitgebreide instructie van Meester Warbol
    • Er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen

    Als u op het dashboard van ouders bent ingelogd dan is deze dyslexie versie van Ducktypen heel gemakkelijk te activeren, door hem slechts aan te vinken. Er zijn verschillende cursussen te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. Laatstgenoemde is voor twee personen. Verder is er nu ook een versie voor scholen beschikbaar.

    Klachten

    Als u klachten heeft dan is het mogelijk om via een contactformulier met hen in contact te treden. Daar heeft u de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk overig, algemeen, bestellingen, mijn account en technisch. Vervolgens vult u uw volledige naam en e-mailadres in en kunt u daaronder uw bericht en/of opmerking(en) schrijven.

    Geef hier uw mening over Ducktypen

    Om andere gebruikers te helpen is het goed om uw meningen en ervaringen over en met Ducktypen achter te laten. Heeft de typecursus uw kinderen geholpen? Of viel het allemaal tegen. Laat het ons en uiteraard andere gebruikers hier weten!

    Heeft uw kind online leren typen met Ducktypen? Hoe is dit bevallen, heeft uw kind het snel geleerd en plezier gehad, of viel het allemaal erg tegen?

    DuckTypen
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (26)

    4.4
    27% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.6
    Service
    rating
    3.4
    Prijs
    rating
    4
    Leveren
    rating
    4.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Ducktypen

    Onze beide kinderen hebben meegedaan met Ducktypen.
    Zij vonden het erg leuk en waren gemotiveerd tot aan de laatste krant. Erg leuke spelletjes en het is op een hele leuke manier vorm gegeven.
    Voortgang is altijd te volgen als ouder met een inlogcode waarmee je precies kunt zien waar ze zijn en wat ze eventueel fout hebben gedaan.
    Je kunt hun ook motiverende berichtjes sturen !
    Ze hebben trouw 5 dagen elke dag 30 minuten geoefend, net als wordt aanbevolen.
    Ze zijn nu met de laatste krant bezig waarbij het gaat om snelheid. Telkens halen ze de oefening niet en moet het iedere keer weer opnieuw. Maar ja, dat hoort erbij. De rest hebben ze in een rap tempo kunnen doen.
    Gelukkig nooit de klantenservice nodig gehad!
    Dus eigenlijk dik tevreden!

    Door: Sandra27-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Ducktypen

    Mijn dochter (9 jaar) heeft afgelopen jaar deze typcursus gedaan en met succes afgerond.
    Omdat ze van zichzelf traag is, heeft ze er echt wat doorzettingsvermogen voor moeten gebruiken.
    Ze heeft hem op het laagste tempo gezet en heeft er 8 maanden dagelijks een uur aangezeten. Ze was dolblij en trots toen ze haar prachtige diploma in handen had.
    Ze heeft er voor haar werkstukken op school veel profijt van, echt een aanrader!

    Handige en leuke afplakstickers zaten erbij en toen haar toetsenbord kapot was gegaan en nieuwe stickers nodig had, waren deze er binnen twee dagen. Ook qua service een goede ervaring!

    Door: Els08-01-2020
    w.bloem28-03-2020

    Balen van Donald Duck uitgeverij. blijft na opzeggen nu voor de derde keer toch het abonnement geld afschrijven..is Dagobert Duck daar de baas ????

    Jan31-03-2020

    Slechte site en alles duurt lang met er in komen en inloggen. Is daar goofy de baas? .

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Mijn zoontje heeft er veel plezier mee!

    Mijn zoontje heb ik een typecursus met Kerst gegeven en hij is de hele kerstvakantie flink aan de slag gegaan. Ik koos zelf voor deze onderneming wegens de extra mogelijkheden in verband met dyslexie en zithouding. Mijn zoontje vindt natuurlijk vooral de verhaaltjes in Duckstad erg leuk.
    Voor hem is het een spelletje en dat is precies de bedoeling

    Door: M. Paulissen06-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Gaat te snel

    Je kunt het lesprogramma op 3 snelheden zetten. Helaas is het langzaamste tempo nog steeds flink. De letters volgen elkaar in rap tempo op.

    Door: Sandra Dek17-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7.5
    rating

    Ducktypen

    Het is een frustrerend en saai programma durt lang tot je in een volgende game zit waardoor je 10 keer achter elkaar hetzelfde doet en hij kan wel is fouten maken dan staat er n je typt n en dan rekent hij het fout

    Door: Frank19-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    ducktypen dyslexie

    Vrolijk programma, lijkt in het begin op een spelletje, dus superleuk. Helaas echt niet geschikt voor kinderen met dyslexie. De letter vliegen over het scherm heen. Slecht te lezen. Bewegende letters, afleidende geluiden. Helaas worden de te typen woorden niet voorgelezen, alleen de instructie wordt voorlezen. Ik heb er spijt van.

    Door: Siem11-05-2020
    Tobias Olthof21-08-2020

    Je moet dan mijn kind heeft dyslexie aangeven als je het besteld!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    heeeeeel leuk

    leuk loopt niet vast

    Door: jan26-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Duck Typen

    Mijn dochter komt niet verder met typen en er is geen klantenservice met wie je kunt bellen. Je krijgt een standaard mail terug en je vraag wordt niet beantwoord en dus ook niet opgelost. Je bestelling en de levering zijn prima je kunt er zo mee aan de slag echter als het mis gaat krijg je niemand te spreken en duurt het eindeloos. Buiten dat duurt het lang voordat je überhaupt je type diploma krijgt.

    Door: Fiona08-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Ducktypen

    heel slecht mijn kind vond het totaal niet leuk

    Door: stinkie winkie02-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Duck typen

    Wat een flop, deze aankoop! Loopt vele malen vast, laptop telkens opnieuw starten.
    Aantal keer verlengd omdat het ontzettend demotiverend voor mijn zoon werkt wat veel frustratie en 'discussie' met zich bracht. Druk programma, saai, geen feedback en levels lijken na 3 rondes weer op de eerste.
    Geen herinnering mail gehad om te verlengen met als gevolg dat cursus afgesloten is.... zonder diploma!
    Kortom....verschrikkelijk programma!

    Door: Marieke24-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Ducktpen

    Wat een ellende is Ducktypen....! Al weken probeer ik contact te krijgen omdat het wachtwaard niet werkt voor mijn dochter. Ook niet als ik deze als ouder wijzig. Helpdesk is niet telefonisch te bereiken. Geven je de opdracht om wachtwoord te wijzigen... wat iet werkt... En elke keer moet je een contactformulier invullen. Reageren ze binnen 2/3 dagen zeggen ze. Is niet zo.
    Stom, dat i het besteld heb. Een aantal jaar terg ook al gedoe mee gehad met mijn eerste kind... Vreselijk... niet kopen. Ik ben nog steeds in afwachting van hun reactie.

    Door: Jan01-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ducktypen

    Waardeloos programma. Alleen met super veel doorzettingsvermogen en veel gemopper is het mogelijk je diploma te halen. Andere zoon heeft het gehaald met Typtopia. Dit is echt veel fijner

    Door: Caroline25-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    ducktypen

    één en al frustratie
    daardoor te weinig geoefend.
    Maar na een jaar stopt het gewoon of je moet bijbetalen.
    Bijbetalen voor een product dat je helemaal niet had willen aanschaffen.
    Vergeet het maar.
    Zoveel frustratie dat we ook Donald Duck Weekblak maar opzeggen. Ongelofelijk dat de klantenservice geen oplossing biedt als ze er op worden gewezen dat het product niet goed is.

    Door: Rmensen30-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Duck Typen

    Het wordt gepromoot als een superleuk, spannend en motiverend spel. Donald Duck leek me een betrouwbare partij en ik heb dus van te voren niet goed gekeken. Mijn zoon was enthousiast door de reclames, dus ik heb hem gewoon aangeschaft. Daar heb ik nu heel erg spijt van. Hij bleek zo gedemotiveerd en gefrustreerd te zijn dat hij al een tijdje jokt dat hij geoefend heeft. Ik heb ervaring met didactiek en heb nu meegekeken; het is echt slecht opgebouwd. Er is niet goed over nagedacht en het is echt zonde van het geld! Niet kopen dus.

    Door: Shirley22-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    DUCKTYPEN

    Absoluut af te raden, cursus geeft veel te veel afleiding tijden het leren typen. Er gebeurt veel te veel om de letters heen.
    Zeker voor iemand met dyslexie niet aan te raden, men noemt het een dyslexie vriendelijke versie maar dit zie ik totaal niet.
    Getracht met de klantenservice contact te krijgen maar die zijn telefonisch niet bereikbaar, ik moet het maar op de mail zetten....
    Ik kan er wel een boek over schrijven wat beter moet en hoe afleidend het is maar hier begin ik maar niet aan.....

    Door: DENISE KOOMEN16-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7
    rating

    Ducktypen

    Ducktypen lijkt motiverend, omdat onze zoon (10) dolenthousiast zijn weekbladen leest Maar wat een tegenvaller.
    Onze dochter heeft LOI KIDZZZ typeles gevolgd en dat is gewoon veel beter.
    Ducktypen:
    -Letters vliegen alle kanten op
    -Geen goed overzicht voor ouders over de status/voortgang
    -Helpdesk leest gewoon de FAQ op de website voor
    -Bij vertraging: gewoon opnieuw het volle pond betalen

    Vergeleken met loikidzzz is ducktypen echt uit het stenen tijdperk, en als de service of het "echte" typen er nu beter waren, maar ook dat is waardeloos.


    Door: Raphael De Groot13-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    ducktypen

    Het is een slechte cursus. Het lijkt in het begin leuk, het is een erg leuke omgeving en je krijgt Ducksesduiten waarmee je je eigen woning in de typeomgeving in kan richten. Maar, de letters vliegen te snel over het scherm en je ziet niet welke letter je intypt. Als je de goede typet wordt hij groen en anders rood, maar je krijgt dus geen feedback over wat je typt, Omdat de letters snel over het scherm flitsen lokt het uit om maar wat te gokken.
    Onze oudste heeft de cursus 'ticken' gedaan, die was wat saai, maar veeeel duidelijker en beter. We gaan proberen ons geld deels terug te krijgen.

    Door: Anita21-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Schrijf zelf een review over DuckTypen

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is DuckTypen een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 26 ervaringen geplaatst over DuckTypen. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 27% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is DuckTypen actief?

    DuckTypen is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van DuckTypen gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.