NederlandReview

  Ervaringen DuckTypen

  Leren typen is iets wat voor iedereen eigenlijk noodzakelijk is. Doordat er steeds vaker gebruik van computers wordt gemaakt is het essentieel om snel en gemakkelijk te kunnen typen. Daarom is het verstandig om daar als kind al mee te beginnen. Veel ouders melden hun kinderen voor een online typecursus aan. Ducktypen is een site waarop kinderen op een leuke manier spelenderwijs blind kunnen leren typen. Alle bevindingen van veel van ouders kunt u stuk voor stuk op NederlandReview lezen!

  Over Ducktypen 
  Als u uw kind blind wilt leren typen, dan biedt Ducktypen de mogelijkheid om dat op speelse wijze voor elkaar te krijgen. Uw kind gaat aan het ‘werk’ als een verslaggever voor de Duckstadkrant. De oefeningen die tijdens de cursus aan uw kind worden voorgeschoteld worden met online games gecombineerd. Op deze manier probeert Ducktypen ervoor te zorgen dat de cursus van begin tot eind een plezier voor uw kind blijft. Ducktypen maakt onderdeel uit van het bedrijf Sanoma Netherlands.

  Diensten 
  Bij Ducktypen leren kinderen niet alleen blind typen. Op de website geven zij namelijk een meer duidelijke uitleg over wat uw kind of kinderen allemaal zullen leren. Dit is ondergebracht onder drie handige kopjes, namelijk:

  • Snelheid
  • Efficiëntie
  • Goede lichaamshouding

  Onder deze kopjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat uw kind allemaal zal leren. Maar ook wordt er goed aangegeven waarom bijvoorbeeld een goede lichaamshouding zo belangrijk is. Naast de reguliere online typecursus is er ook een dyslexie versie van Ducktypen beschikbaar. Deze is zo aangepast dat de leesbaarheid verbeterd is, terwijl het game-element in de cursus in zijn totaliteit behouden wordt. Als u een kind heeft met dyslexie, dan heeft hij of zij daar een aantal voordelen van, namelijk:

  • Het is makkelijk leesbaar door gebruik te maken van dyslexie lettertype
  • Er zijn duidelijke kleurcontrasten
  • Er is een uitgebreide instructie van Meester Warbol
  • Er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen

  Als u op het dashboard van ouders bent ingelogd dan is deze dyslexie versie van Ducktypen heel gemakkelijk te activeren, door hem slechts aan te vinken. Er zijn verschillende cursussen te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. Laatstgenoemde is voor twee personen. Verder is er nu ook een versie voor scholen beschikbaar.

  Klachten 
  Als u klachten heeft dan is het mogelijk om via een contactformulier met hen in contact te treden. Daar heeft u de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk overig, algemeen, bestellingen, mijn account en technisch. Vervolgens vult u uw volledige naam en e-mailadres in en kunt u daaronder uw bericht en/of opmerking(en) schrijven.

  Geef hier uw mening over Ducktypen 
  Om andere gebruikers te helpen is het goed om uw meningen en ervaringen over en met Ducktypen achter te laten. Heeft de typecursus uw kinderen geholpen? Of viel het allemaal tegen. Laat het ons en uiteraard andere gebruikers hier weten!

  Heeft uw kind online leren typen met Ducktypen? Hoe is dit bevallen, heeft uw kind het snel geleerd en plezier gehad, of viel het allemaal erg tegen?

  DuckTypen
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  4,8
  25% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  5,8

  Service

  4

  Prijs

  4,2

  Leveren

  5,2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Slechte service, geen telefonische bereikbaarheid

  Mariet08-03-2019

  Ik zou deze cursus niet aanraden omdat de klantenservice alleen per mail te bereiken is en deze traag reageert bij problemen. Ik heb voor mijn zoontje een verlenging besteld en betaald, maar de verlenging is na een paar weken nog niet zichtbaar in mijn account.
  Het zou fijn dat iemand hierover te kunnen spreken en het direct op te lossen zodat hij weer verder kan. Helaas behoort dit niet tot de service.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  heeeeeel leuk

  jan26-01-2019

  leuk loopt niet vast

  sjon26-01-2019

  klopt

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  gewoon niet leuk

  daan09-01-2019

  ik vind het zelf heeeeeeeeeeeel stom (ben zelf een kind dat het doet) het sluit zich heel vaak zelf af of gaat naar het inlog scherm dat is heel stom ik moet gaan doei doei

  daan09-01-2019

  ik heb wel een mooi huis

  sjon26-01-2019

  klopt ik ook

  Tim03-04-2019

  Het is een slechte typecursus je wordt er alleen maar boos door en de letters die je moet typen vliegen over het scherm! NIET KOPEN ZONDE VAN HET GELD!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Gaat te snel

  Sandra Dek17-12-2018

  Je kunt het lesprogramma op 3 snelheden zetten. Helaas is het langzaamste tempo nog steeds flink. De letters volgen elkaar in rap tempo op.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  7,5

  Duck Typen.... NIET DOEN!

  Ilse 29-09-2018

  Onze dochter is gestart met Ducktypen, nadat ze een leuke proefles heeft gedaan. Maar wat valt het vervolg tegen.
  Het tempo bouwt heel gek op van eerst heel langzaam en makkelijk naar heel snel. Maar het grootste bezwaar zijn de onrealistische oefeningen. De tekst komt bewegend binnen en er zijn allerlei afleidingen op het scherm. Het is lastig om de levels meteen te halen, soms moet je een level wel 7 keer doen om te halen. Dat is niet alleen demotiverend, maar ook enorm frustrerend.

  DuckTypen26-01-2019

  Luister niet het is gewoon leuk

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Saai en het werkt niet goed

  Huib Simon25-03-2018

  Kinderen begonnen enthousiast aan de spelletjes. Eerste probleem is dat ze in het begin heel langdradig zijn en je bent niet flexibel om sneller te gaan. Er bleek al snel dat ze sneller kunnen typen dan hier wordt aangenomen als "basisniveau" maar je kunt niets overslaan en moet door alles heenwerken. Vervolgens zit er een bug in waardoor we na het afronden van één 'artikel' niet door kunnen naar het volgende. Hierover gemaild (er is geen nummer voor telefonisch contact), het antwoord is om alle standaard stappen nog eens te doorlopen (wat we al telkens proberen) en vervolgens "als het niet werkt kunt u altijd nog eens mailen"! Dat schiet niet op. Niet kopen deze cursus, geld niet waard.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  Mijn zoontje heeft er veel plezier mee!

  M. Paulissen06-01-2018

  Mijn zoontje heb ik een typecursus met Kerst gegeven en hij is de hele kerstvakantie flink aan de slag gegaan. Ik koos zelf voor deze onderneming wegens de extra mogelijkheden in verband met dyslexie en zithouding. Mijn zoontje vindt natuurlijk vooral de verhaaltjes in Duckstad erg leuk.
  Voor hem is het een spelletje en dat is precies de bedoeling

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  slechte typecursus

  henk01-10-2017

  super slecht werkt niet eens deze moet je echt nooit kopen
  hij loopt om de 3 minuten vast en is heel stom

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Schrijf zelf een review over DuckTypen

  Uw beoordeling