DuckTypen

Alle reviews

DuckTypen

32% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (38)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypen

  Ik had voor mijn dochter (7 jaar, bij laatste artikel was ze net 8) een zomerchallenge. Mijn doel was om haar te leren dat fouten maken mag en om door te zetten bij tegenslag. Dat oefenen loont en dat je soms dingen meer dan 1x moet doen om het te automatiseren. Dat ze ook zou leren typen was bijzaak. Ze had er in eerste instantie weinig zin in, maar als ik Ducktypen nam wilde ze er wel aan beginnen.
  Er zijn 6 kranten met ieder 5 artikelen en die artikelen bestaan weer uit opdrachten (het aantal varieert per artikel). De eerste drie kranten vloog ze door heen en ze vond het super leuk om te doen. In (veel) minder dan 30 minuten had ze steeds een artikel af. Ik begon te twijfelen of deze typecursus wel geschikt was om te leren doorzetten. Maar gelukkig strandde ze bij krant 4 dan eindelijk een keer bij een oefening. Grote frustratie en diepe leerkuil. Na enig oppeppen van mijn kant (en heel veel keer de oefening opnieuw doen) is ze uit de leerkuil geklommen. We zijn vanaf dat moment overgestapt van 1 artikel per keer naar 30 minuten per keer. Krant 5 ging weer vrij vlot en bij krant 6 werd ze (gelukkig) weer met haarzelf geconfronteerd. Tijdsinvestering typecursus: krant 1: 4 dagen, krant 2: 5 dagen, krant 3: 5 dagen, krant 4: 12 dagen, krant 5: 3 dagen en krant 6: 8 dagen. Totaal 37 dagen (gemiddeld 6 dagen per week getypt) waarvan 14 dagen minder dan 30 minuten en de overige 23 dagen precies 30 minuten peer keer. De cursus stond ingesteld op de normale variant (er zijn drie moeilijkheidsgraden, dit is de middelste).
  Totaaloordeel: het is leuk vormgegeven. Het kostte niet veel moeite om mijn dochter aan het typen te krijgen (de paar leerkuilen uitgezonderd).
  Ze is ook wel een paar keer met haarzelf geconfronteerd dus in die zin is de zomerchallenge geslaagd.
  Qua typen kan ze nu met 10 vingers typen, grotendeels blind en met iets meer dan 120 slagen per minuut.
  De cursus was veel makkelijker dan verwacht. Er stond dat kinderen het gemiddeld in 5-6 maanden halen. Ik had dus niet verwacht dat ze al in 6 weken klaar zou zijn.
  Wat beter kan:
  1. Omdat krant 1-3 te makkelijk zijn had ze zichzelf allemaal fouten aangeleerd. Zo typte ze helemaal niet blind. Toen in krant 4 het tempo omhoog ging moest ze eigenlijk sommige dingen weer opnieuw (maar dan goed) aanleren.
  2. Bij de platte teksten verwacht je dat er na het laatste woord op een regel een spatie volgt. Je bent geneigd om na dat woord een spatie te typen omdat de zin op de volgende regel doorloopt. Maar er volgt geen spatie. Je moet dus eigenlijk twee woorden zonder spatie aan elkaar vast typen. Dat is tegennatuurlijk. En dan heb je dus een fout, moet je met de backspace het corrigeren en gaat zowel je nauwkeurigheid als snelheid omlaag. Dat is frustrerend omdat het niet een fout van jou maar van het typeprogramma is.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypen

  Onze beide kinderen hebben meegedaan met Ducktypen.
  Zij vonden het erg leuk en waren gemotiveerd tot aan de laatste krant. Erg leuke spelletjes en het is op een hele leuke manier vorm gegeven.
  Voortgang is altijd te volgen als ouder met een inlogcode waarmee je precies kunt zien waar ze zijn en wat ze eventueel fout hebben gedaan.
  Je kunt hun ook motiverende berichtjes sturen !
  Ze hebben trouw 5 dagen elke dag 30 minuten geoefend, net als wordt aanbevolen.
  Ze zijn nu met de laatste krant bezig waarbij het gaat om snelheid. Telkens halen ze de oefening niet en moet het iedere keer weer opnieuw. Maar ja, dat hoort erbij. De rest hebben ze in een rap tempo kunnen doen.
  Gelukkig nooit de klantenservice nodig gehad!
  Dus eigenlijk dik tevreden!

  Echt slecht bij de derde krant eerste artikel word het ineens heel lastig het is dan bijna onmogelijk om het level te halen en soms als je de letter goed typt keurt hij hem fout echt heel slech

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypen

  Mijn dochter (9 jaar) heeft afgelopen jaar deze typcursus gedaan en met succes afgerond.
  Omdat ze van zichzelf traag is, heeft ze er echt wat doorzettingsvermogen voor moeten gebruiken.
  Ze heeft hem op het laagste tempo gezet en heeft er 8 maanden dagelijks een uur aangezeten. Ze was dolblij en trots toen ze haar prachtige diploma in handen had.
  Ze heeft er voor haar werkstukken op school veel profijt van, echt een aanrader!

  Handige en leuke afplakstickers zaten erbij en toen haar toetsenbord kapot was gegaan en nieuwe stickers nodig had, waren deze er binnen twee dagen. Ook qua service een goede ervaring!

  Balen van Donald Duck uitgeverij. blijft na opzeggen nu voor de derde keer toch het abonnement geld afschrijven..is Dagobert Duck daar de baas ????

  Slechte site en alles duurt lang met er in komen en inloggen.
  Is daar goofy de baas?
  .

  NEE allebei niet kut mensen

  ik heb hier ducktypen besteld. heel vaak hetzelfde level .Ik vind dat er een grote vernieuwing moet komen en lags verbeterd moeten worden.Audio ondersteuning is er niet alleen:we voeren de snelheid wat op(wat helemaal niet waar is.... alsof Goofy en Donald dit hebben gemaakt

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypecursus

  Mijn zoon van 8 heeft de cursus in 4 maanden gehaald. In het begin ging het allemaal heel goed en haalde hij het ene naar het andere level. Toen het moeilijker werd moesten sommige levels wel 10x opnieuw. Frustrerend! Maar niet alles gaat vanzelf natuurlijk. Door elke dag 20 minuten te typen heeft hij het in een redelijk korte tijd af weten te ronden. Gezien zijn leeftijd heb ik het niveau wel op makkelijk gezet. Hij haalde zijn diploma met 125 aanslagen per minuut en heeft er op school al veel profijt van. Wij zijn tevreden!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  niks

  Heel slecht

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  gewoon het normale programma de goedkoopste

  Echt stom geen motivatie krijg je er van en ik kan nog steeds niet blind typen op snelheid. Heb er 2 jaar over gedaan kan hem niet meer verlengen en dus geen diploma...

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Duck type

  Mijn zoon is 17 september 2020 begonnen met de cursus.Hij vindt het leuk ,en het gaat heel goed.Hij oefent 6 dagen per week een half uur,en vindt het leuk.Hij zit nu al aan de vier kranten,en met 6 heeft hij zijn diploma.Ik vind het een leuke cursus,en mijn zoon gaat er razendsnel doorheen.Ik vind het ook vrij snel gaan als ik meekijk,maar kinderen zijn er ook veel sneller mee.

  Zou hier weer kopen moet uiteraard JA zijn.

  Yes,vandaag zijn typediploma gehaald , hij is reuze trots.
  Hij heeft het in 11 weken gehaald.Begin ging heel snel, maar werd uiteraard steeds moeilijker..

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Mijn zoontje heeft er veel plezier mee!

  Mijn zoontje heb ik een typecursus met Kerst gegeven en hij is de hele kerstvakantie flink aan de slag gegaan. Ik koos zelf voor deze onderneming wegens de extra mogelijkheden in verband met dyslexie en zithouding. Mijn zoontje vindt natuurlijk vooral de verhaaltjes in Duckstad erg leuk.
  Voor hem is het een spelletje en dat is precies de bedoeling

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gaat te snel

  Je kunt het lesprogramma op 3 snelheden zetten. Helaas is het langzaamste tempo nog steeds flink. De letters volgen elkaar in rap tempo op.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  heeeeeel leuk

  leuk loopt niet vast

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypen

  Slechte type cursus.
  Het blind typen leer je door stickers op de toetsen te plakken. Als toetsenbord overlijd, dan heb je niks meer.
  Als ouder krijg je geen enkele terugkoppeling hoe het met je kind gaat.
  Er is geen examen op het eind.
  Onze andere kinderen hebben een andere gebruikt, die kunnen nu typen. De jongste kan het na een jaar nog niet. We hebben al een keer extra betaald voor verlenging. Geld en energie verspilling.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  2 keer duckttypen

  alles was fout de snelheid was te hoog en alles was saai

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ducktypen

  echt een kut spel hij doet niet wat je wil

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  typecursus voor kind

  Mijn jongste heeft deze cursus gedaan. Mijn oudere twee kinderen hebben die van Typetopia gedaan. Die zat veel logischer in elkaar, veel betere klantenservice en veel motiverender. In deze zitten hele onlogische type-oefeningen, veel saaie herhalingen, waardoor het niet echt motiveert om door te gaan. Bovendien is er geen persoonlijke klantenservice. Als je een vraag hebt moet je een paar dagen wachten op een standaard antwoord per mail. In typetopia zit wel een verhaal-ontwikkeling en logischere oefeningen, waardoor het ook veel makkelijker is om vol te houden

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  fucking ducktypen

  ze willen dat je het super snel en foutloos maakt maar dat gaat best moeilijk als je moet in komen en warbol is ook verschrikkelijk en ik weet dat want ik ben een kind die deze type cursus heeft gevolgd mijn vriend vond het zelfde hij heeft ook deze type cursus gevolgd ook zijn de eerste drie kranten maar 34% van wat je in totaal moet maken kortom dit is een cut type cursus

  hij heeft helemaal gelijk ik vind het zelfde

  precies ik vind dat ook

  dat is helemaal waar

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  2 type cursus

  minpunten:
  erg gebruiksonvriendelijk kinderen kunnen nog steeds niet starten terwijl er vanuit de klantenservice aangegeven is dat er een account is aangemaakt.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Typecursus DuckTypen

  Via www.typecursusvergelijker.nl bij deze typecursus uitgekomen. Is alweer een tijdje geleden. Onze dochter vond het destijds een leuke typecursus met een motiverende opzet. Doorzettingsvermogen is bij deze cursus wel een dingentje maar dat is bij elke typecursus wel zo denkt ik.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ducktypen

  Het is een frustrerend en saai programma durt lang tot je in een volgende game zit waardoor je 10 keer achter elkaar hetzelfde doet en hij kan wel is fouten maken dan staat er n je typt n en dan rekent hij het fout

  kut mongool!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ducktypen dyslexie

  Vrolijk programma, lijkt in het begin op een spelletje, dus superleuk. Helaas echt niet geschikt voor kinderen met dyslexie. De letter vliegen over het scherm heen. Slecht te lezen. Bewegende letters, afleidende geluiden. Helaas worden de te typen woorden niet voorgelezen, alleen de instructie wordt voorlezen. Ik heb er spijt van.

  Je moet dan mijn kind heeft dyslexie aangeven als je het besteld!!!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Duck Typen

  Mijn dochter komt niet verder met typen en er is geen klantenservice met wie je kunt bellen. Je krijgt een standaard mail terug en je vraag wordt niet beantwoord en dus ook niet opgelost. Je bestelling en de levering zijn prima je kunt er zo mee aan de slag echter als het mis gaat krijg je niemand te spreken en duurt het eindeloos. Buiten dat duurt het lang voordat je überhaupt je type diploma krijgt.

Anderen bekeken ook

Theorie.nl
2 reviews

Je rijbewijs kan veel geld kosten. Je betaalt je gek aan alle lessen en daar komen je examens nog eens bij. De lessen zijn de perfecte voorbereidin...

VCAdirect
3 reviews

Wanneer u in de bouw werkt is het erg belangrijk om te weten aan welke veiligheidseisen gedacht moet worden. Soms is een VCA certificaat halen dan ...

DriversOnly
5 reviews

Leer dit bedrijf beter kennen door deze review te lezen. DriversOnly is een organisatie waar je kunt oefenen met de theorie examens. Het is mo...

PlusPort
4 reviews

Tegenwoordig moet men voor het werk, of wanneer je je gaat omscholen verschillende certificaten en dergelijke halen. Wanneer dit klassikaal zou moe...

DuckTypen

Leren typen is iets wat voor iedereen eigenlijk noodzakelijk is. Doordat er steeds vaker gebruik van computers wordt gemaakt is het essentieel om snel en gemakkelijk te kunnen typen. Daarom is het verstandig om daar als kind al mee te beginnen. Veel ouders melden hun kinderen voor een online typecursus aan. Ducktypen is een site waarop kinderen op een leuke manier spelenderwijs blind kunnen leren typen. Alle bevindingen van veel van ouders kunt u stuk voor stuk op NederlandReview lezen!

Over Ducktypen 
Als u uw kind blind wilt leren typen, dan biedt Ducktypen de mogelijkheid om dat op speelse wijze voor elkaar te krijgen. Uw kind gaat aan het ‘werk’ als een verslaggever voor de Duckstadkrant. De oefeningen die tijdens de cursus aan uw kind worden voorgeschoteld worden met online games gecombineerd. Op deze manier probeert Ducktypen ervoor te zorgen dat de cursus van begin tot eind een plezier voor uw kind blijft. Ducktypen maakt onderdeel uit van het bedrijf Sanoma Netherlands.

Diensten 
Bij Ducktypen leren kinderen niet alleen blind typen. Op de website geven zij namelijk een meer duidelijke uitleg over wat uw kind of kinderen allemaal zullen leren. Dit is ondergebracht onder drie handige kopjes, namelijk:

 • Snelheid
 • Efficiëntie
 • Goede lichaamshouding

Onder deze kopjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat uw kind allemaal zal leren. Maar ook wordt er goed aangegeven waarom bijvoorbeeld een goede lichaamshouding zo belangrijk is. Naast de reguliere online typecursus is er ook een dyslexie versie van Ducktypen beschikbaar. Deze is zo aangepast dat de leesbaarheid verbeterd is, terwijl het game-element in de cursus in zijn totaliteit behouden wordt. Als u een kind heeft met dyslexie, dan heeft hij of zij daar een aantal voordelen van, namelijk:

 • Het is makkelijk leesbaar door gebruik te maken van dyslexie lettertype
 • Er zijn duidelijke kleurcontrasten
 • Er is een uitgebreide instructie van Meester Warbol
 • Er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen

Als u op het dashboard van ouders bent ingelogd dan is deze dyslexie versie van Ducktypen heel gemakkelijk te activeren, door hem slechts aan te vinken. Er zijn verschillende cursussen te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. Laatstgenoemde is voor twee personen. Verder is er nu ook een versie voor scholen beschikbaar.

Klachten 
Als u klachten heeft dan is het mogelijk om via een contactformulier met hen in contact te treden. Daar heeft u de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk overig, algemeen, bestellingen, mijn account en technisch. Vervolgens vult u uw volledige naam en e-mailadres in en kunt u daaronder uw bericht en/of opmerking(en) schrijven.

Geef hier uw mening over Ducktypen 
Om andere gebruikers te helpen is het goed om uw meningen en ervaringen over en met Ducktypen achter te laten. Heeft de typecursus uw kinderen geholpen? Of viel het allemaal tegen. Laat het ons en uiteraard andere gebruikers hier weten!

Heeft uw kind online leren typen met Ducktypen? Hoe is dit bevallen, heeft uw kind het snel geleerd en plezier gehad, of viel het allemaal erg tegen?

}