NederlandReview

    Ervaringen Directwonen.nl

    Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

    Over Directwonen.nl

    Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

    Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:

    Diensten

    Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

    Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.




    Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

    Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

    Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

    Klachten

    De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
    Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

    Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

    Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

    Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

    Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

    Directwonen.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (95)

    5.6
    63% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.4
    Service
    rating
    5.8
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    5.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

    Uw beoordeling

    Handige website

    Met de mogelijkheid om alvast documenten te uploaden kun je sneller handelen en op die manier heb ik een appartement gevonden binnen een aantal dagen. Prijs is prima, ik had een account voor 2 weken, dat was meer dan genoeg. Website werkt fijn en dagelijks nieuwe appartementen in m'n inbox.

    Door: Richard16-07-2018
    Pinwing23-09-2020

    Klantenservice heel slecht bereikbaar. Smart account automatisch verlengd wat ik niet wil. Vraag al een flink aantal dagen of ze mij even telefonisch willen bereiken omdat er geen telefoonnummer op de site staat. Krijg geen gehoor op mijn e-mails. heb op dit moment 45 mailtjes gestuurd waarin ik heel duidelijk vraag om gebeld te worden. Word compleet genegeerd. ook heb ik op flink aantal woningen gereageerd en heb nergens reactie op gekregen. Deze site is zeer, maar dan ook zeer af te raden voor als je op zoek bent naar een woning. Als je graag geld betaald voor helemaal niks, dan ben je hier aan het juiste adres.

    Daniel Alsabbag28-11-2020

    Heel slecht klantenservice, ik blijf mailtjes schrijven en op woningen reageren maar wordt allemaal genegeerd, zelfs geef ik mijn telefoon nummer omdat ze geen telefoonnummer hebben in hun site , maar ik werd niet gebeld en werd niet gereageerd op mijn verzoek zelfs niet op mijn reactie op woningen , stelltjes boeven ze pikken je geld en lichten je op , ik zal ze aan niemand aanraadden.

    Joana12-01-2021

    Zeker niet inschrijven! Is weggegooid geld. Ik heb op huizen gereageerd maar geen enkele reaktie. Je account wordt automatisch verlengd en het is heel moeilijk om dat weer af te zeggen omdat ze bijna niet bereikbaar zijn. En zo blijven ze geld innen. Echt waardeloos.

    Sue-Anne28-01-2021

    ik ben zeer te vrede met directwonen.nl. midden Dec gereageerd voor een woning en per 1 Jan kon ik verhuizen in me nieuwe woning. Echt een aanrader!!!!"

    Ellen Kuipers22-03-2021

    Zeer onbetrouwbaar. In januari heb ik een account aangemaakt om op een huis te reageren. Het huis bleek een paar uur later al verhuurd op een andere website waar ik toevallig precies dat huis tegenkwam. Een week later stond het bij DirectWonen.nl nog steeds op beschikbaar. De verhuurder reageerde nooit op mijn berichtjes, ook niet om te vertellen dat het al verhuurd was. Kan gebeuren denk je. Maar ik kon ook niets in mijn account (geen verhaal over mezelf invoeren) en het was niet mogelijk het account te stoppen. De problemen werden niet verholpen in de dagen erna en ik werd niet geholpen Toen ik eind jan. / begin feb. een tweede betaling aan zag komen heb ik deze ingetrokken, heb ik ingelogd en toen kon ik mijn Smart Account wel beeïndigen (tenminste ik ga er vanuit dat het gelukt is en ik niet opnieuw deze drama krijg). Vervolgens kreeg ik in eerste instantie nette mail dat ze zagen dat mijn betaling was ingetrokken. Ik heb ze teruggemaild en verteld over de errors die de site overal gaf en het huurhuis dat onterecht op beschikbaar stond en dat ik überhaupt de eerste keer al voor niks 15 euro heb moeten betalen. Ik zou een gratis maand krijgen en ik beantwoordde nog direct de vraag van hun om welk huis het ging. Een tijd later kreeg ik weer een betaalherinerring over februari, terwijl ik direct toen het lukte het Smart Account opgezegd had begin februari. Deze mail heb ik direct doorgestuurd met de vraag hoe het nu zat. Ik zou immers toch die maand gratis krijgen? Daar kreeg ik geen antwoord op. 2 weken later kreeg ik weer een mail, dat ik alleen vandag had om te betalen. In de ochtend om 6 uur 's ochtends deze mail ook weer doorgestuurd. Geen reactie. Ik twijfelde of ik toch moest betalen. Ik wil immers geen problemen met een incasso bureau en klikte de link aan. De link gaf ook een error. Net als de rest van de website die ook constant errors gooit. Tot op heden word ik nergens beantwoord. Bij het telefoonnummer dat gekoppeld is aan de Kvk zouden ze zogenaamd niets weten m.b.t. directwonen.nl. Op facebook wordt niet gereageerd. Op ondertussen meer dan 5 e-mails van mij wordt niet gereageerd. Via trust pilot reageren ze niet. Maar ik blijf wel mails krijgen dat er een incassobureau op mij afkomt om het bedrag + 40 euro alsnog te innen. Eén grote oplichterspraktijk dus.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    woningen in Amsterdam

    Duurder dan de kamer die ik gewend was, maar er zitten voor mij wel betaalbare woningen tussen. Ik kom zelf niet in aanmerking voor een woning via Woningnet ivm salarisgrenzen en sommige woningen op directwonen vallen net in mijn budget. Wonen in Amsterdam is nu eenmaal erg prijzig...

    Door: Maaike Franssen22-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Het proberen waard

    Ik had er van te voren niet zo veel verwachtingen van aangezien ik op meerdere woning sites sta ingeschreven en deze niet allemaal even goed zijn bevallen. Deze website is makkelijk in gebruik en na veel gereageerd te hebben heb ik dan eindelijk een appartement gevonden.

    Door: David12-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Goede ervaring met Direct Wonen

    Directwonen.nl is een nuttige website als je op zoek bent naar een huurwoning/appartement of kamer. De meeste verhuurders hebben geantwoord op mijn berichten. Ik zou zo weer via Direct Wonen op zoek gaan naar een woning, mocht dit nodig zijn in de toekomst.

    Door: Martijn van der Meer16-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    NONE

    I didn't find any house! Wasted my money on a smart account and i still remained homeless. SCAM

    Door: Marianna01-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account

    The website smart account doesn’t work after they deduct money from my bank account twice!!!
    Such a terrible scam!!!

    Door: Zahra Babamahdi29-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Prima

    Ik ben tevreden over de website van Direct Wonen. In deze tijd is het lastig om een betaalbare huurwoning te vinden. Direct Wonen hield me op de hoogte van de nieuwe woningen. Nu heb ik een leuk nieuwbouw appartement gevonden in Arnhem.

    Door: Patrick30-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Veel aanbod, veel reacties

    Ik heb op veel advertenties gereageerd en van bijna alle verhuurders een reactie gehad. Een paar keer uitgenodigd voor een belichting en uiteindelijk een leuke woning eraan over gehouden. Ik heb de app gebruikt en dit beviel goed!

    Door: Cheryl Guldemond18-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Aanrader

    Via Direct Wonen heb ik snel een kamer kunnen vinden. Top service om elke dag nieuwe alerts van kamers te ontvangen. Ik heb ook snel een aantal reacties gehad van verhuurders. Al met al ben ik tevreden met de service!

    Door: Michelle16-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    x

    Uitstekende service vanuit de medewerkers van Direct Wonen. Ook een kamer gevonden in een studentenhuis.
    Wel nog graag wat bugs fixen in de app en de app een beetje vernieuwen. Voor de rest zeker aan te raden!

    Door: Joris15-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Smart account

    Zeer onbetrouwbaar. In januari heb ik een account aangemaakt om op een huis te reageren. Het huis bleek een paar uur later al verhuurd op een andere website waar ik toevallig precies dat huis tegenkwam. Een week later stond het bij DirectWonen.nl nog steeds op beschikbaar. De verhuurder reageerde nooit op mijn berichtjes, ook niet om te vertellen dat het al verhuurd was. Kan gebeuren denk je. Maar ik kon ook niets in mijn account (geen verhaal over mezelf invoeren) en het was niet mogelijk het account te stoppen. De problemen werden niet verholpen in de dagen erna en ik werd niet geholpen Toen ik eind jan. / begin feb. een tweede betaling aan zag komen heb ik deze ingetrokken, heb ik ingelogd en toen kon ik mijn Smart Account wel beeïndigen (tenminste ik ga er vanuit dat het gelukt is en ik niet opnieuw deze drama krijg). Vervolgens kreeg ik in eerste instantie nette mail dat ze zagen dat mijn betaling was ingetrokken. Ik heb ze teruggemaild en verteld over de errors die de site overal gaf en het huurhuis dat onterecht op beschikbaar stond en dat ik überhaupt de eerste keer al voor niks 15 euro heb moeten betalen. Ik zou een gratis maand krijgen en ik beantwoordde nog direct de vraag van hun om welk huis het ging. Een tijd later kreeg ik weer een betaalherinerring over februari, terwijl ik direct toen het lukte het Smart Account opgezegd had begin februari. Deze mail heb ik direct doorgestuurd met de vraag hoe het nu zat. Ik zou immers toch die maand gratis krijgen? Daar kreeg ik geen antwoord op. 2 weken later kreeg ik weer een mail, dat ik alleen vandag had om te betalen. In de ochtend om 6 uur 's ochtends deze mail ook weer doorgestuurd. Geen reactie. Ik twijfelde of ik toch moest betalen. Ik wil immers geen problemen met een incasso bureau en klikte de link aan. De link gaf ook een error. Net als de rest van de website die ook constant errors gooit. Tot op heden word ik nergens beantwoord. Bij het telefoonnummer dat gekoppeld is aan de Kvk zouden ze zogenaamd niets weten m.b.t. directwonen.nl. Op facebook wordt niet gereageerd. Op ondertussen meer dan 5 e-mails van mij wordt niet gereageerd. Via trust pilot reageren ze niet. Maar ik blijf wel mails krijgen dat er een incassobureau op mij afkomt om het bedrag + 40 euro alsnog te innen. Eén grote oplichterspraktijk dus.

    Door: Ellen Kuipers22-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    This page is a total scam

    Directwonen is listing ghost properties and false scam apartments imported from other webpages. Moreover, you have to pay "a membership" to access the services of the webpage, so once you gave them your bank or card details, they will charge you monthly without giving any previous notice. Even if fighting with them via email, they will refuse to return any money. Don't even try to call them, contact phones are fake and not working.

    Door: Antoni Gandia09-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Smart account

    Nooit een reactie gekregen op woningen. Smart account wordt automatisch verlengd en geld wordt automatisch afgeschreven, dit terwijl ik bewijs heb dat het smart account is opgezegd. Klantenservice is niet bereikbaar.

    Door: Lisa15-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    .

    Heb betaald, krijg helemaal geen reactie terug.

    Door: Sanne12-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account

    De mooiere woningen worden niet van de site gehaald. Na onderzoek ben ik erachter gekomen dat sommige woningen al meer dan een half jaar op de site staan terwijl deze allang verhuurd zijn. Ook wordt er vaak expres weggelaten dat de woning niet geschikt is voor studenten. Dit is misleidend en ik heb bij deze site 20 euro voor letterlijk niks uitgegeven.

    Door: Sem Leander24-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account --- Directwonen

    Klantenservice heel slecht bereikbaar. Smart account automatisch verlengd wat ik niet wil. Vraag al een flink aantal dagen of ze mij even telefonisch willen bereiken omdat er geen telefoonnummer op de site staat. Krijg geen gehoor op mijn e-mails. heb op dit moment 45 mailtjes gestuurd waarin ik heel duidelijk vraag om gebeld te worden. Word compleet genegeerd.

    ook heb ik op flink aantal woningen gereageerd en heb nergens reactie op gekregen. Deze site is zeer, maar dan ook zeer af te raden voor als je op zoek bent naar een woning.

    Als je graag geld betaald voor helemaal niks, dan ben je hier aan het juiste adres.

    Door: Sjoerd23-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Smart abonnement

    Ik had na het aanmaken van een account vrij snel een kamer gevonden (niet via DW, maar extern) en heb toen meteen via de pagina account op stopzetten verlengen gedrukt. Hierbij komt er een pop-up die vraagt of je directwonen wilt beoordelen, dat heb ik toen gedaan. Echter, zit hier onderaan een extra bevestigingsknop blijkbaar (die er níet is als je vervolgens je account weer om wil zetten in een betaald account), die niet te zien is en alleen tevoorschijn komt als ik er met de 'tab' toets heenklik. Met scrollen is deze knop niet te bereiken of zelfs maar te zien. Dit heb ik vervolgens ook gefilmd en doorgestuurd naar DW.

    Ik kreeg ineens alsnog een mail dat er automatisch verlengd is, wat ik heel vreemd vond aangezien ik ervan uitging dat ik mijn verlenging al een aantal weken geleden duidelijk had stopgezet. Door te googlen kwam ik erachter dat deze fout niet alleen bij mij voorkomt. DW is alleen via mail te bereiken en mijn mails worden hier simpelweg genegeerd (ik heb ondertussen al verschillende 'case nummers' waarop binnen 2 werkdagen gereageerd zou worden...niet dus). Wel komt er plots een mail dat ik nog moet betalen, binnen 14 dagen. Heb een aantal jaar via deze site ook een kamer gevonden, en geen problemen gehad, maar nu is de service belabberd.

    Door: Kirsten07-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account

    Ik heb tot twee keer toe een account gekocht maar als ik een berichtje wil sturen vraagt de site om een smart account te kopen. Verspil je geld en energie alstublieft niet aan dit site. Ik zou ergens ander een zoek tocht maken. De hulp is via een e-mail adres waar ze ook geen oplossing voor kunnen vinden.

    Door: Mehmet27-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Directwonen.nl

    ÉÉN grote boevenbende ! Lees op het internet vooral eerst over de oplichterij van dit bedrijf, alvorens u van hun diensten gebruik zou willen maken.

    Door: Mafje25-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    1 maand smart account

    De bevestigingknop voor het stopzetten van de verlenging zit op een plek waar je alleen via 'tab' terecht kan komen. Hierdoor denk je dat de verlenging al doorgevoerd is, maar is er nog niet daadwerkelijk bevestigd dat je het echt wilt stopzetten. Ineens wordt er weer een maand afgeschreven

    Door: Kirsten02-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    FAQ

    Is Directwonen.nl een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 95 ervaringen geplaatst over Directwonen.nl. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 63% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Directwonen.nl actief?

    Directwonen.nl is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Huis, tuin & kamers

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Directwonen.nl gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.