NederlandReview

    Ervaringen Directwonen.nl

    Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

    Over Directwonen.nl

    Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

    Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:

    Diensten

    Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

    Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.




    Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

    Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

    Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

    Klachten

    De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
    Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

    Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

    Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

    Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

    Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

    Directwonen.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (89)

    5.8
    65% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.8
    Service
    rating
    6.2
    Prijs
    rating
    5.6
    Leveren
    rating
    6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Smart account

    De mooiere woningen worden niet van de site gehaald. Na onderzoek ben ik erachter gekomen dat sommige woningen al meer dan een half jaar op de site staan terwijl deze allang verhuurd zijn. Ook wordt er vaak expres weggelaten dat de woning niet geschikt is voor studenten. Dit is misleidend en ik heb bij deze site 20 euro voor letterlijk niks uitgegeven.

    Door: Sem Leander24-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account --- Directwonen

    Klantenservice heel slecht bereikbaar. Smart account automatisch verlengd wat ik niet wil. Vraag al een flink aantal dagen of ze mij even telefonisch willen bereiken omdat er geen telefoonnummer op de site staat. Krijg geen gehoor op mijn e-mails. heb op dit moment 45 mailtjes gestuurd waarin ik heel duidelijk vraag om gebeld te worden. Word compleet genegeerd.

    ook heb ik op flink aantal woningen gereageerd en heb nergens reactie op gekregen. Deze site is zeer, maar dan ook zeer af te raden voor als je op zoek bent naar een woning.

    Als je graag geld betaald voor helemaal niks, dan ben je hier aan het juiste adres.

    Door: Sjoerd23-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Smart abonnement

    Ik had na het aanmaken van een account vrij snel een kamer gevonden (niet via DW, maar extern) en heb toen meteen via de pagina account op stopzetten verlengen gedrukt. Hierbij komt er een pop-up die vraagt of je directwonen wilt beoordelen, dat heb ik toen gedaan. Echter, zit hier onderaan een extra bevestigingsknop blijkbaar (die er níet is als je vervolgens je account weer om wil zetten in een betaald account), die niet te zien is en alleen tevoorschijn komt als ik er met de 'tab' toets heenklik. Met scrollen is deze knop niet te bereiken of zelfs maar te zien. Dit heb ik vervolgens ook gefilmd en doorgestuurd naar DW.

    Ik kreeg ineens alsnog een mail dat er automatisch verlengd is, wat ik heel vreemd vond aangezien ik ervan uitging dat ik mijn verlenging al een aantal weken geleden duidelijk had stopgezet. Door te googlen kwam ik erachter dat deze fout niet alleen bij mij voorkomt. DW is alleen via mail te bereiken en mijn mails worden hier simpelweg genegeerd (ik heb ondertussen al verschillende 'case nummers' waarop binnen 2 werkdagen gereageerd zou worden...niet dus). Wel komt er plots een mail dat ik nog moet betalen, binnen 14 dagen. Heb een aantal jaar via deze site ook een kamer gevonden, en geen problemen gehad, maar nu is de service belabberd.

    Door: Kirsten07-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account

    Ik heb tot twee keer toe een account gekocht maar als ik een berichtje wil sturen vraagt de site om een smart account te kopen. Verspil je geld en energie alstublieft niet aan dit site. Ik zou ergens ander een zoek tocht maken. De hulp is via een e-mail adres waar ze ook geen oplossing voor kunnen vinden.

    Door: Mehmet27-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Directwonen.nl

    ÉÉN grote boevenbende ! Lees op het internet vooral eerst over de oplichterij van dit bedrijf, alvorens u van hun diensten gebruik zou willen maken.

    Door: Mafje25-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    1 maand smart account

    De bevestigingknop voor het stopzetten van de verlenging zit op een plek waar je alleen via 'tab' terecht kan komen. Hierdoor denk je dat de verlenging al doorgevoerd is, maar is er nog niet daadwerkelijk bevestigd dat je het echt wilt stopzetten. Ineens wordt er weer een maand afgeschreven

    Door: Kirsten02-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Smartaccount

    Verplicht een betaalde account maar niemand reageert. Nu een week verder nog geen reacties op 7 woningen. Oplichtersbende. Niet mee in zee gaan!

    Door: Henk04-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Smart account

    De huurhuizen die ik heb aangeschreven waren allemaal al verhuurd terwijl deze er al weken op stonden. Er waren verder geen andere huurhuizen die bij mijn profiel paste. Zonde van mijn geld om een smart account aan te vragen.

    Raad iedereen af om via deze site een huurhuis te zoeken!

    Door: Michelle11-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Cvfc

    Pure oplichterij

    Door: Dgx04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Abonnement

    De website en de app zijn gebruiksvriendelijk en je zoekt gemakkelijk. Echter, de makelaars reageren in 80% van de gevallen niet waardoor het echt weggegooid geld is. Ik raad deze app niet aan. Services zoals Kamernet zijn duurder maar betrouwbaarder.

    Door: Nick09-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Kamer in Groningen

    Prima website, heb een leuke studentenkamer in Groningen gevonden waar ik meteen in kon.

    Door: Pam05-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Direct wonen

    Vreselijk! ik word overspoeld met spam!! duizenden mails met woningen dat niet passen bij mijn wensen, ik heb betaald voor niets, puur diefstal, ze hebben zelf geen woningen! werd verwezen naar makelaars, met de meest ongelooflijke eisen om een woning te kunnen huren, Iedereen is aan het profiteren van de ellendige situatie als je een woning zoekt. Wel mensen we hebben het hier over de verzorgingsstaat dat meneer Rutte, met zijn participatie wetten heeft omver geschopt,de basisbehoeften als een huis is een mega business geworden waar iedereen harteloos kan profiteren.

    Door: Susan04-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    FRAUDE


    Deze website wordt gebruikt voor FRAUDE. Valse advertenties . Wanneer je op een adres reageert ​​en ze zeggen, sorry, dit wordt al verhuurd, MAAR ik heb een vriendin die haar appartement verhuurt, op de KUIPERSTSTRAAT, dan weet je dat het fraude is. Ik had al iemand voor mijn deur staan die betaalde 3144, - euro aan huur en borg, die hij nooit terug zal zien.

    Door: Natalie Semaka25-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Abonnementgeld

    Na 100 berichten om te reageren om een woning.
    Geeen 1 x antwoord gehad ..

    Vieze vuile laaienlichters

    Natuurlijk alleen via de mail bereikbaar, dan komt de aap de mouw.
    Deze oplichters kopieëren alleen advertenties en gebruiken de naam van direct wonen wat jaren geleden misschien nog een echt bedrijf was, maar nu DUIDELIJK niet meer!!!!!


    Door: Tom 04-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Premium

    Maximale oplichters. Staan huizen en kamers op die al langer dan een jaar niet meer beschikbaar zijn. Al het aanbod op deze site is van andere legitieme (gratis) websites geplukt.

    Door: Tony19-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Prima, goede huurders gevonden!

    Ik kon een goede keuze maken uit de huurders die gereageerd hadden op mijn advertentie

    Door: Richard13-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Maandje lid om zogenaamd een woning te kunnen vinden

    1 dag te laat met opzeggen, moet alsnog een complete maand betalen. Oplichters zijn het. Daarnaast krijg je op 9/10 woningen waar je op reageert totaal geen reactie van ze. Verschrikkelijke website.

    Door: Martijn07-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Over het algemeen prima site

    Over het algemeen prima site, 3 woningen bekeken, maar was helaas niet exact wat ik zocht. Ik blijf nog even wonen waar ik nu woon.

    Door: Bastienne11-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Prima

    Goed bruikbare en overzichtelijke website. Helaas enkele relatief trage reacties van verhuurder

    Door: Rik29-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Smart account

    Direct wonen a lacking service where you don't get responses from landlords and where the listings are mostly old (i got only a couple of responses saying the property was rented out out of a lot of messages). Not only that but they also make use of the so called 'subscription trap' where you get automatically billed the next month if you forget to unsubscribe from their 'smart' feature and they don't give you a chance not to sign up for auto-renewal. I had also a kamernet premium account but they messaged me three days before my new billing period would begin (good customer service). I emailed directwonen within one hour of the new subscription taking effect telling them I had no need of their service anymore as I have found an apartment somewhere else and to please cancel the transaction. They refused saying this was specified when I made the smart account in the first place. While true, that is just an anti-consumer practice: we don't care if you don't need our service or if you're not gonna use it, we got you to agree to pay so too bad, sucker.

    As a conclusion, stay away from direct wonen, their poor service and unethical practices.

    Door: Radu27-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Directwonen.nl een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 89 ervaringen geplaatst over Directwonen.nl. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 65% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Directwonen.nl actief?

    Directwonen.nl is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Huis, tuin & kamers

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Directwonen.nl gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.