Ervaringen Directwonen.nl

Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

Over Directwonen.nl

Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

Diensten

Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.

Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:


Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

Klachten

De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

Directwonen.nl
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (67)

6,4
73% Zou hier weer kopen!

Bestellen

6,2

Service

7

Prijs

6

Leveren

6,6

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

2 weken lidmaatschap

Ik kocht een lidmaatschap van 2 weken en heb deze op tijd weer opgezegd zodat het niet verlengd zou worden. Nu beweren zij dat het niet is opgezegd en eisen ze alsnog 10 euro voor mij. Toen ik weigerde hebben ze het zelf van mijn rekening afgeschreven. De slechtste service die ik ooit heb meegemaakt. Ik zal hier absoluut nooit meer iets mee te maken willen hebben.

Door: Els16-08-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Smart Account 2 weken - goede ervaring

Heb een Smart Account gekocht. Werkt goed: je kunt je documenten uploaden en veel berichten versturen naar verhuurders. Mij is het gelukt om een woning te vinden

Door: Els15-08-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

geen

Ik schreef me in voor een speciefieke woning. Ik kreeg geen enkele reactie op Van de servicedesk kreeg ik (ook een week later) advies "afwachten". Tot het bleek dat de woning al 3 weken al verhuurd was. De klantenservice had me hierover ook kunnen inlichten ? Door zware ziekte in familie ben ineens gestopt met zoeken. Ik was enkele uren te laat met opzeggen van account, daardoor moest ik weer betalen. Ik heb gemaild dat hun info ook vaak verouderd is, dat ze zelf erg traag zijn - een week tot de servicedesk gerageerd, of niet eens, en gevraagd uit coulantie die uren die ik te laat was te vergeten n dat ik niet opnieuw een nieuwe periode moet betalen. Ik kreeg een standard mail terug : u moet betalen.
NOOIT MEER DEZE SITE. DE KAMERS DIE ZE ADVERTEREN ZIJN NIET BESCHIKBAAR. JE WORDT VOOR NIETS LID EN JE BETAALT VOOR NIETS. IK GA OOK EEN KLACHT INDIENEN BIJ DE CONSUMENTENBOND.

Door: Diana Suliga24-07-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4
Direct Wonen Verhuren

Gewoon prima website

Gewoon prima website, even gestopt met zoeken maar heb er vertrouwen in nog wat te vinden bij jullie

Door: Doris20-05-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

MARCONISTRAAT 2

Marconistraat 2 staat zowel op rooming.nl als op DirectWonen. De persoon die de studio aanbiedt is: Suus Benoit. Deze persoon is een oplichter en gebruikt foto’s van andere woningen en doet zich voor als verhuurder. Ik heb vandaag een afspraak gehad met deze persoon om de woning op marconistraat 2 te bezichtigen en er kwam niemand opdagen. Vertrouw deze verhuurder niet!!!!

Door: Claudia08-05-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

So easy!

I recommend this website. Found something in Rotterdam, happy!

Door: Charly07-05-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Goed

Betrouwbare website, woning gevonden.

Door: Lexa29-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Helemaal goed

Niks op aan te merken.. werkt gewoon goed!

Door: Marie 24-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Zware telleurstelling

Tip: Kijk de reviews op playstore, je wordt genaaid door deze service.

App werkt slecht, geen reacties van makelaars/verhuurders, smart account is een verkooppraatje en werkt totaal niet.

Dit is echt weggooien van je geld.

Door: simon24-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Goed

Direct Wonen is op zich een goede website voor het vinden van een huurwoning. Ik heb mijn zoektocht even gepauzeerd, maar kom nog terug bij jullie.

Door: Daniel 19-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7

Betrouwbare site

Fijne website. Betaald voor 2 weken en binnen paar dagen al woonruimte gevonden. Bovenal is deze site betrouwbaar en werkt goed.

Door: Lien18-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

x

Uitstekende service vanuit de medewerkers van Direct Wonen. Ook een kamer gevonden in een studentenhuis.
Wel nog graag wat bugs fixen in de app en de app een beetje vernieuwen. Voor de rest zeker aan te raden!

Door: Joris15-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Prima website

Ben blij met een website zoals deze! Duidelijk overzicht, makkelijk reageren en groot pluspunt is dat je op de hoogte wordt gehouden via mails. Support was ook prima.

Door: Lauren09-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Positief

Ik ben tevreden, woonruimte gevonden binnen paar dagen

Door: Michaela T.05-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Goed!

Goede service van Direct Wonen. Verschillende leuke woningen gevonden.

Door: Leona01-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Great

Great website. Easy and many good properties.

Door: Davey25-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Bloedzuigers

In de reviews lees je of super positieve of hele negatieve veralen. Welke te geloven? Feit is dat er weinig huurwoningen zijn. Wanhopige mensen zijn op zoek en daar valt geld aan te verdienen. Het is opzich niet verkeerd om geld te willen verdienen. Maar met wat voor moreel is wel van belang. Directwonen heb ik leren kennen als een bedrijf die alleen in geld verdienen gelooft. Toen ik daar kwam voor een kamer van voor zo'n 300 euro en er uiteindelijk vanaf moest zien bleef er een rekening over van tegen de duizend euro contract kosten bemiddelings kosten etc. Uiteindelijk na veel gezeik heb ik dat bedrag kunnen reduceren met een paar hondert. Later zijn ze juridisch vervolgd. Nu heb ik een vriend die geouwehoer heeft met dit bedrijf. (oude advertenties, geld van rekening halen terwijl hij zich uit had geschreven, brutaal personeel omdat ze nog zoveel mogelijk geld uit je zak willen halen.)Mijn advies: Schrijf je niet in op hun site. En al hun contracten goed bestuderen voor je tekend. Dit bedrijf en de mensen er achter hebben waarschijnlijk geen ziel.

Door: Mark24-03-2019
Diana 24-07-2019

Totaal mee eens Mark. Had ik maar de reacties eerder moeten lezen. maar ik was in nood voor een kamer, Ik ga wel consumentenbond hier over bellen. Gr, Diana

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Handig voor huurwoningen

Overzichtelijk
Veel woningen
Niet duur
Goede service

Door: Mandy19-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Prima

I by an account and sent a lot of message's in 4 weeks, finally i found a room, I'm realy happy.

Door: Yam 15-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
6

Tevreden

Moet nog een woning vinden maar tot nu toe tevreden.

Door: Miranda11-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7

Mooi aanbod

Mooi aanbod op de website

Door: Fien06-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

good

In general a good experience with this website

Door: yena lee06-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Sloten verwisselen

Ik geef 1 tip,
vervang de sloten meteen.

Door: Anoniem05-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
2

Makkelijk en snel

Goede site om een kamer te vinden

Door: Jill04-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
6,5

Geen aanrader

Ik heb geen goede ervaring met Direct Wonen. Let op de kleine letters bij de betaling: je abonnement wordt namelijk automatisch verlengd! Het huizenaanbod is schaars en vaak verouderd, mede omdat de woningen van andere (gratis) sites worden geplukt. Ik heb er niets aan gehad. Zeker geen aanrader!

Door: Jesse01-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Woning snel verhuurd

Woning was zo verhuurd

Door: Peter28-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

Goede ervaring

Ik wil mijn goede ervaring graag delen. Misschien heb ik ook een beetje geluk gehad maar ik heb redelijk snel een leuke woonruimte gevonden!

Door: Joyce Lamers25-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Goed

Goede website

Door: Jolien14-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Thanks

I got an option to rent a very nice room. I pleased.

Door: Jairo31-01-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Je hebt er niets aan..

Woningen staan op de site te huur, die al weken opnieuw verhuurd zijn en dus niet beschikbaar zijn. Andere woningen komen er te laat op, waardoor je geen kans maak..
Je hebt er echt helemaal niets aan.. Want daarnaast wordt er nooit geantwoord op een bericht.

Door: Sophie16-01-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Fijn systeem

Ik vind het een heel fijn systeem, ik krijg altijd heel veel reacties en meestal slaag ik wel om een geschikte leuke huurder te vinden

Door: Henk19-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Gewoon goed

Niks op aan te merken, website is goed

Door: Mees17-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Prima

Altijd uitstekend via Direct Wonen de juiste kandidaat gevonden!!

Door: Sonja15-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

Schandalig

Ik heb mijn account stop gezet maar opeens wordt er toch geld afgeschreven!!!! Hoe kan dat????????. Ik wil mijn geld terug!! Dit slaat helemaal nergens op! Niet een premium account nemen dike oplichterij!!! En en dan moet je ook nog een keuze maken waarom je het stop zet, er staat niet een keer bij dat je het stop zet dat je niks krijgt geen kamers geen reacties wat dan ook!!! Echt schandalig!!!

Door: Anoniem15-12-2018
Diana 24-07-2019

BIj je bank opdracht geven dat ze geen incasso van hun meer accepteren vanaf nu.

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Het proberen waard

Ik had er van te voren niet zo veel verwachtingen van aangezien ik op meerdere woning sites sta ingeschreven en deze niet allemaal even goed zijn bevallen. Deze website is makkelijk in gebruik en na veel gereageerd te hebben heb ik dan eindelijk een appartement gevonden.

Door: David12-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Makkelijk!

Niks op aan te merken, werkt gewoon prima.

Door: Daan de Jong06-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Duidelijke overzichtelijke site

Goed werkend & duidelijke layout
Soms kwamen meldingen niet goed door.

Door: Oma Pluis05-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

geldverspilling

Totale nonsens-website waar je betaalt voor advertenties die je op Pararius, Funda en soortgelijke sites ook gratis kunt vinden. Kunt je geld net zo goed in de fik steken, krijg je er in ieder geval nog warmte voor terug.

Door: pjk05-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
4

Positieve ervaring

Vorige week heb ik me geregistreerd op Direct Wonen. Na een aantal berichten te hebben verstuurd, ook snel een aantal reacties gehad van verhuurders gelukkig.. Hopelijk snel verhuizen.

Site en app zijn handig

Door: Susanna Jonkers14-11-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7

Oplichterij

Echt weggegooid geld. Er is totaal geen woningaanbod ondanks mooie praatjes - andere sites hebben veel meer woningen en veelal gratis. Slechtste beslissing ooit om hier een abonnement te nemen. STAY AWAY from directwonen.nl

Door: Roger Bosch05-11-2018
Diana24-07-2019

Totaal mee eens Roger. Is dat ik met spoed (en voor het eerst) een kamer zocht, dus weinig tijd had om de revieuws te lezen, maar heb ik van geleerd. Ik ga Consumentenbond hierover bellen, kijken of zij misshcien iets aan kunnen doen. Ik heb ook de incasso geblokeerd voor de toekomst, ook ben ik geen lid meer. Gr, Diana

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Direct wonen, niet veel kans, maar geen scam.

Ik heb 2 maanden een abonnement afgesloten bij directwonen.nl. Je hebt veel keuze, ook voor goedkopere woningen onder de 650. Maar, uit alle 17 berichten die ik gestuurd heb, heb ik maar van 1 appartement een bezichtiging kunnen krijgen. Ik heb op de 17 berichten, 4 antwoorden gekregen. Deze waren allemaal om te melden dat het niet meer beschikbaar is. Op alle andere berichten die ik gestuurd heb, heb ik dus nooit iets terug gehoord. Je moet opletten dat degene die verhuurd, bijv. niet Villex is. Want deze reageren alleen via hun eigen website, nadat je een intake hebt gehad. Zou ik het aanraden? Ja en nee, je kunt namelijk geluk hebben, maar ik heb mijn perfecte woning gevonden via funda.nl, wat ook nog eens gratis is.

Door: Marèl Bruins31-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
7

Oplichters

Gelddieven! Nadat je je abonnement opzegt doen ze gewoon opnieuw een automatische incasso. En als je daar achteraan gaat, reageren ze om de drie vier weken, vragen tien verschillende achterlijke medewerkers hetzelfde om bewijs, vervolgens stuur je dat op, zeggen ze na 4 weken dat ze nog een ordernummer nodig hebben. Dat weten zij beter dan ik! Gewoon allemaal smoesjes bedenken om het gestolen geld niet terug te betalen. En voor wat, een site die oude huizen ter verhuur hebben staan, of enkel makelaars waar je je voor moet inschrijven of mensen die niet reageren. Belachelijke site!!

Door: Zorah25-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Fijn site voor huurwoningen

De website werkt goed. Veel aanbod van appartementen en direct in contact komen met de verhuurder.

Door: Daan van der Pols11-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Huisgenootje gevonden!

Ik was op zoek naar een huisgenootje.. Advertentie geplaatst en echt snel veel reacties gehad! Super om op deze manier gratis een mede huurder te vinden!

Door: Fenna Sanders05-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Website werkt goed

Positieve ervaring, dit is een goede website om een huurhuis of kamer te vinden.

Door: Felix24-09-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Veel aanbod, veel reacties

Ik heb op veel advertenties gereageerd en van bijna alle verhuurders een reactie gehad. Een paar keer uitgenodigd voor een belichting en uiteindelijk een leuke woning eraan over gehouden. Ik heb de app gebruikt en dit beviel goed!

Door: Cheryl Guldemond18-09-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Top website

Op aanraden van een vriend me ingeschreven bij directwonen.nl. Veel leuke woonruimtes beschikbaar in Rotterdam, waar ik zocht en iets heb gevonden. Ik zou direct wonen zeker aanraden.

Door: Wesley18-09-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Doe het niet

Ik kan niks positiefs aan deze site bedenken, je word gewoon opgelicht het is inderdaad zo dat er huurwoningen op staan die dus allang verhuurd blijken te zijn om maar te zorgen dat jij kan betalen voor een zogenaamd smart account, daarnaast krijg je agressieve mails dat je vervolgens door mag gaan betalen en wanneer je dit niet doet het wordt overgedragen naar een incassobureau, ik zou zeggen begin er niet aan

Door: Cindy 't Jong13-09-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
2

Direct Wonen, bedankt!

Eindelijk.....na vele teleurstellingen via andere wegen. Bij Direct Wonen direct respons en wel bij de 1e reactie. Fijn om direct contact met verhuurder te hebben. MET DANK!

Door: Danielle Warmerdam24-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Woonruimte gevonden!

Was op zoek naar een woonruimte voor komend studiejaar. In korte tijd een toffe studio gevonden in Rotterdam.

Door: Kees16-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Goede ervaring met Direct Wonen

Directwonen.nl is een nuttige website als je op zoek bent naar een huurwoning/appartement of kamer. De meeste verhuurders hebben geantwoord op mijn berichten. Ik zou zo weer via Direct Wonen op zoek gaan naar een woning, mocht dit nodig zijn in de toekomst.

Door: Martijn van der Meer16-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Heeft meer gekost dan dat het me opleverde

Ik heb geen goede ervaring met Direct Wonen. Ik heb een smart account gekocht voor 2 weken maar kon gelijk de dag er na al niet meer reageren. Ik heb geen reacties gehad en ik lees hier dat dat komt omdat de studio's al verhuurd worden maar Direct Wonen hun aanbod niet vernieuwt. Ik zag ergens in kleine letters staan dat mijn smart account automatisch verlengt zou worden als ik dit niet anders zou aangeven op 'account'. Bij mij lukte het echter niet om dit stop te zetten tot dat ik mijn laptop in tablet modus deed om de volledige pagina te zien. Ik heb betaald voor een dienst waar ik niets aan heb gehad omdat ze mijn niet hebben geholpen.

Door: Lisa van Horn15-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2,5

Prima ervaring met verhuren

Het verhuren van mijn woning via Direct Wonen werkt erg goed! Snelle plaatsing en veel leuke reacties ontvangen. Binnen een week was het appartement verhuurd

Door: Cindy de Jong09-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Studio gevonden in Amsterdam

Ik had veel haast om een woonruimte te vinden in Amsterdam. Uiteindelijk meerdere reacties gehad van verhuurders en snel kunnen verhuizen. Top!

Door: Merel09-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Prima

Ik ben tevreden over de website van Direct Wonen. In deze tijd is het lastig om een betaalbare huurwoning te vinden. Direct Wonen hield me op de hoogte van de nieuwe woningen. Nu heb ik een leuk nieuwbouw appartement gevonden in Arnhem.

Door: Patrick30-07-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Handige website

Met de mogelijkheid om alvast documenten te uploaden kun je sneller handelen en op die manier heb ik een appartement gevonden binnen een aantal dagen. Prijs is prima, ik had een account voor 2 weken, dat was meer dan genoeg. Website werkt fijn en dagelijks nieuwe appartementen in m'n inbox.

Door: Richard16-07-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Aanrader

Via Direct Wonen heb ik snel een kamer kunnen vinden. Top service om elke dag nieuwe alerts van kamers te ontvangen. Ik heb ook snel een aantal reacties gehad van verhuurders. Al met al ben ik tevreden met de service!

Door: Michelle16-07-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Niet direct, wel UITEINDELIJK

Het is niet DIRECT wonen, maar wel UITEINDELIJK wonen. Het is me uiteindelijk gelukt en prima appartement aan overgehouden.

Door: Mariska24-02-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7,5

Zeker niet doen!!!

Wat een baggersite! De woningen die erop staan zijn vaak al verhuurd op het moment dat je reageert. Zelfs als je binnen een paar uur na het verschijnen op de website reageert zijn woningen meestal al weg.

Dan de "smart account". De enige voor wie dit account "smart" is, is voor Direct Wonen zelf. Ik heb een dag voordat mijn account verlengd zou worden mijn account stopgezet, maar desondanks werd er alsnog geld van mijn rekening afgeschreven. Ik heb dit gestorneerd waarop ik een email kreeg van Direct Wonen. Om een lang verhaal kort te maken: ik had niet precies 24 uur van te voren opgezegd (dus wel op de datum van de dag vóór het verlengen van mijn account, mar niet in uren 24 uur). Aangezien ze "ergens een grens moeten trekken" moest ik alsnog voor 10 dagen verlenging betalen.

Absolute afrader en veel woningen kun je prima vinden als je de gegevens even Google'd.

Door: M. Ebbens01-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Worst experience ever!

Directwonen is the most useless website I have ever used and I have tried many of them in a short period of time. You get e-mails with exactly those apartments that suit you, but many sites offer that, it is not something new. If you buy the smart account you can even send e-mails in response to adverts. The sad thing about this website is, that the adverts are not renewed on the site and therefore most(if not all) adverts you see on the site can be also found elsewhere and many of those have already been rented out.
usually, you have the opportunity to share all your fancy details with them like recent payslips and document pictures, which are linked to your profile and what also landlords can see. Does not seem like that good idea to me, however, if you do not add anything you most likely do not get any replies. I did not at least, I used the site for a month and sent out many many letters to landlords only to find myself desperately sleeping in a car and wondering if I am ever going to find a place.
Oh, and they charge you with more money also, if you do not cancel your renewal you will end up paying so much more than this site is ever worth... Which I also did, and I believe is the only income for this site - to take money from those who do not end their subscriptions.

When you still consider using directwonen think again - many sites offer that and more for the same or even less money.

Door: Sandra02-10-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Niet doen

Mijn ervaring met direct wonen is negatief. Er wordt niet gereageerd op je berichten en na een poosje zoeken zag ik dat aangeboden woningen op de site van een andere makelaar al lang als verhuurd aangemerkt stonden. Vandaar dat je geen reactie krijgt. En na twee weken betaald te hebben voor een smart account wordt je abonnement automatisch verlengd terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Kortom, NIET DOEN, echt zonde van je geld.

Door: Peter15-09-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3

Doe het niet

Mocht je ooit opzoek zijn naar een woning, doe dit dan niet via www.directwonen.nl. Ik wilde een vriend helpen door voor hem naar een woning te zoeken moest daarvoor een account aanmaken voor 10,- voor 2 weken... om er vervolgens achter te komen dat er nooit wordt gereageerd en stilletjes mijn account wordt verlengd.... waardoor ik nog eens 10,- kwijt ben. Reacties via de mail zijn dwingend met de boodschap "het staat duidelijk op de website"... "we moeten ergens een grens trekken". Hum, hum... die zakkevullers zijn er alleen maar om mensen hun geld af te troggelen.

Door: Bas van de Ree13-09-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

bagger service

wat een bagger service

Door: Sander24-05-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4

Weggegooid geld

Woningen komen te laat op de site, veelal makelaarwoningen die je beter zelf direct kan benaderen. Je betaalt 15 euro (voor 1 maand!) om te mogen reageren maar bent overal te laat zodat je uiteindelijk met helemaal niks zit. Kortom, pure oplichterij.

Door: manouk25-01-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

woningen in Amsterdam

Duurder dan de kamer die ik gewend was, maar er zitten voor mij wel betaalbare woningen tussen. Ik kom zelf niet in aanmerking voor een woning via Woningnet ivm salarisgrenzen en sommige woningen op directwonen vallen net in mijn budget. Wonen in Amsterdam is nu eenmaal erg prijzig...

Door: Maaike Franssen22-12-2016
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

woning of kamer huren Amsterdam!

Dat had ik als student moeten weten, dat er zoveel vette huurwoningen zijn toch! Ook woonboten en alles! De huurprijzen gaan niet onder de 1250 euro alleen, dus dat had ik niet eens kunnen betalen haha

Door: Sebas03-10-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7

Toch nog huurwoningen! Wel duur

Ik dacht dat er geen huurwoningen meer waren in Nederland? Op Directwonen vond ik er toch best veel. Maar wel superduur allemaal. Helaas. Ik zoek door!

Door: Else03-10-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
7

Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)