NederlandReview

    Ervaringen Directwonen.nl

    Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

    Over Directwonen.nl

    Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

    Diensten

    Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

    Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.

    Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:


    Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

    Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

    Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

    Klachten

    De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
    Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

    Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

    Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

    Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

    Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

    Directwonen.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (72)

    6,4
    74% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,2
    Service
    rating
    7
    Prijs
    rating
    6,2
    Leveren
    rating
    6,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Over het algemeen prima site

    Over het algemeen prima site, 3 woningen bekeken, maar was helaas niet exact wat ik zocht. Ik blijf nog even wonen waar ik nu woon.

    Door: Bastienne11-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    6
    rating

    Prima

    Goed bruikbare en overzichtelijke website. Helaas enkele relatief trage reacties van verhuurder

    Door: Rik29-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Smart account

    Direct wonen a lacking service where you don't get responses from landlords and where the listings are mostly old (i got only a couple of responses saying the property was rented out out of a lot of messages). Not only that but they also make use of the so called 'subscription trap' where you get automatically billed the next month if you forget to unsubscribe from their 'smart' feature and they don't give you a chance not to sign up for auto-renewal. I had also a kamernet premium account but they messaged me three days before my new billing period would begin (good customer service). I emailed directwonen within one hour of the new subscription taking effect telling them I had no need of their service anymore as I have found an apartment somewhere else and to please cancel the transaction. They refused saying this was specified when I made the smart account in the first place. While true, that is just an anti-consumer practice: we don't care if you don't need our service or if you're not gonna use it, we got you to agree to pay so too bad, sucker.

    As a conclusion, stay away from direct wonen, their poor service and unethical practices.

    Door: Radu27-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    een kamer gevonden

    Hi mijn geduld werd wel op proef gesteld zeg, veel berichten verstuurd, sommige berichten werden niet beantwoord. Een aantal wel en ik heb een paar kamers bezichtigd en een leuke gevonden via jullie site. Bedankt.

    Door: Berend17-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8
    rating

    Goede reacties

    Ik heb mijn woningadvertentie geplaatst en leuke en goede huurders gekregen

    Door: saskia15-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    2 weken lidmaatschap

    Ik kocht een lidmaatschap van 2 weken en heb deze op tijd weer opgezegd zodat het niet verlengd zou worden. Nu beweren zij dat het niet is opgezegd en eisen ze alsnog 10 euro voor mij. Toen ik weigerde hebben ze het zelf van mijn rekening afgeschreven. De slechtste service die ik ooit heb meegemaakt. Ik zal hier absoluut nooit meer iets mee te maken willen hebben.

    Door: Els16-08-2019
    Onbekend 01-09-2019

    Gewoon het geld weer terugstorten en jezelf uitschrijven zo had ik het ook gedaan bij een andere woning site aanbieder

    Onbekend 01-09-2019

    Ik bedoel zelf terug laten storten, dat kan binnen 7 dagen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Smart Account 2 weken - goede ervaring

    Heb een Smart Account gekocht. Werkt goed: je kunt je documenten uploaden en veel berichten versturen naar verhuurders. Mij is het gelukt om een woning te vinden

    Door: Els15-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    geen

    Ik schreef me in voor een speciefieke woning. Ik kreeg geen enkele reactie op Van de servicedesk kreeg ik (ook een week later) advies "afwachten". Tot het bleek dat de woning al 3 weken al verhuurd was. De klantenservice had me hierover ook kunnen inlichten ? Door zware ziekte in familie ben ineens gestopt met zoeken. Ik was enkele uren te laat met opzeggen van account, daardoor moest ik weer betalen. Ik heb gemaild dat hun info ook vaak verouderd is, dat ze zelf erg traag zijn - een week tot de servicedesk gerageerd, of niet eens, en gevraagd uit coulantie die uren die ik te laat was te vergeten n dat ik niet opnieuw een nieuwe periode moet betalen. Ik kreeg een standard mail terug : u moet betalen.
    NOOIT MEER DEZE SITE. DE KAMERS DIE ZE ADVERTEREN ZIJN NIET BESCHIKBAAR. JE WORDT VOOR NIETS LID EN JE BETAALT VOOR NIETS. IK GA OOK EEN KLACHT INDIENEN BIJ DE CONSUMENTENBOND.

    Door: Diana Suliga24-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Gewoon prima website

    Gewoon prima website, even gestopt met zoeken maar heb er vertrouwen in nog wat te vinden bij jullie

    Door: Doris20-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    MARCONISTRAAT 2

    Marconistraat 2 staat zowel op rooming.nl als op DirectWonen. De persoon die de studio aanbiedt is: Suus Benoit. Deze persoon is een oplichter en gebruikt foto’s van andere woningen en doet zich voor als verhuurder. Ik heb vandaag een afspraak gehad met deze persoon om de woning op marconistraat 2 te bezichtigen en er kwam niemand opdagen. Vertrouw deze verhuurder niet!!!!

    Door: Claudia08-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    So easy!

    I recommend this website. Found something in Rotterdam, happy!

    Door: Charly07-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Goed

    Betrouwbare website, woning gevonden.

    Door: Lexa29-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Helemaal goed

    Niks op aan te merken.. werkt gewoon goed!

    Door: Marie 24-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Zware telleurstelling

    Tip: Kijk de reviews op playstore, je wordt genaaid door deze service.

    App werkt slecht, geen reacties van makelaars/verhuurders, smart account is een verkooppraatje en werkt totaal niet.

    Dit is echt weggooien van je geld.

    Door: simon24-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Goed

    Direct Wonen is op zich een goede website voor het vinden van een huurwoning. Ik heb mijn zoektocht even gepauzeerd, maar kom nog terug bij jullie.

    Door: Daniel 19-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Betrouwbare site

    Fijne website. Betaald voor 2 weken en binnen paar dagen al woonruimte gevonden. Bovenal is deze site betrouwbaar en werkt goed.

    Door: Lien18-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    x

    Uitstekende service vanuit de medewerkers van Direct Wonen. Ook een kamer gevonden in een studentenhuis.
    Wel nog graag wat bugs fixen in de app en de app een beetje vernieuwen. Voor de rest zeker aan te raden!

    Door: Joris15-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Prima website

    Ben blij met een website zoals deze! Duidelijk overzicht, makkelijk reageren en groot pluspunt is dat je op de hoogte wordt gehouden via mails. Support was ook prima.

    Door: Lauren09-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Positief

    Ik ben tevreden, woonruimte gevonden binnen paar dagen

    Door: Michaela T.05-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    Goed!

    Goede service van Direct Wonen. Verschillende leuke woningen gevonden.

    Door: Leona01-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

    Uw beoordeling