NederlandReview

  Ervaringen Directwonen.nl

  Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

  Over Directwonen.nl
  Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

  Diensten
  Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

  Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.

  Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:


  Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

  Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

  Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

  Klachten
  De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
  Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

  Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

  Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

  Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

   

  Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

  Directwonen.nl
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (10)

  4,6
  40% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  4,8

  Service

  4,8

  Prijs

  4

  Leveren

  4,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Niet direct, wel UITEINDELIJK

  Mariska24-02-2018

  Het is niet DIRECT wonen, maar wel UITEINDELIJK wonen. Het is me uiteindelijk gelukt en prima appartement aan overgehouden.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7,5

  Zeker niet doen!!!

  M. Ebbens01-12-2017

  Wat een baggersite! De woningen die erop staan zijn vaak al verhuurd op het moment dat je reageert. Zelfs als je binnen een paar uur na het verschijnen op de website reageert zijn woningen meestal al weg.

  Dan de "smart account". De enige voor wie dit account "smart" is, is voor Direct Wonen zelf. Ik heb een dag voordat mijn account verlengd zou worden mijn account stopgezet, maar desondanks werd er alsnog geld van mijn rekening afgeschreven. Ik heb dit gestorneerd waarop ik een email kreeg van Direct Wonen. Om een lang verhaal kort te maken: ik had niet precies 24 uur van te voren opgezegd (dus wel op de datum van de dag vóór het verlengen van mijn account, mar niet in uren 24 uur). Aangezien ze "ergens een grens moeten trekken" moest ik alsnog voor 10 dagen verlenging betalen.

  Absolute afrader en veel woningen kun je prima vinden als je de gegevens even Google'd.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Worst experience ever!

  Sandra02-10-2017

  Directwonen is the most useless website I have ever used and I have tried many of them in a short period of time. You get e-mails with exactly those apartments that suit you, but many sites offer that, it is not something new. If you buy the smart account you can even send e-mails in response to adverts. The sad thing about this website is, that the adverts are not renewed on the site and therefore most(if not all) adverts you see on the site can be also found elsewhere and many of those have already been rented out.
  usually, you have the opportunity to share all your fancy details with them like recent payslips and document pictures, which are linked to your profile and what also landlords can see. Does not seem like that good idea to me, however, if you do not add anything you most likely do not get any replies. I did not at least, I used the site for a month and sent out many many letters to landlords only to find myself desperately sleeping in a car and wondering if I am ever going to find a place.
  Oh, and they charge you with more money also, if you do not cancel your renewal you will end up paying so much more than this site is ever worth... Which I also did, and I believe is the only income for this site - to take money from those who do not end their subscriptions.

  When you still consider using directwonen think again - many sites offer that and more for the same or even less money.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Niet doen

  Peter15-09-2017

  Mijn ervaring met direct wonen is negatief. Er wordt niet gereageerd op je berichten en na een poosje zoeken zag ik dat aangeboden woningen op de site van een andere makelaar al lang als verhuurd aangemerkt stonden. Vandaar dat je geen reactie krijgt. En na twee weken betaald te hebben voor een smart account wordt je abonnement automatisch verlengd terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Kortom, NIET DOEN, echt zonde van je geld.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Doe het niet

  Bas van de Ree13-09-2017

  Mocht je ooit opzoek zijn naar een woning, doe dit dan niet via www.directwonen.nl. Ik wilde een vriend helpen door voor hem naar een woning te zoeken moest daarvoor een account aanmaken voor 10,- voor 2 weken... om er vervolgens achter te komen dat er nooit wordt gereageerd en stilletjes mijn account wordt verlengd.... waardoor ik nog eens 10,- kwijt ben. Reacties via de mail zijn dwingend met de boodschap "het staat duidelijk op de website"... "we moeten ergens een grens trekken". Hum, hum... die zakkevullers zijn er alleen maar om mensen hun geld af te troggelen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  bagger service

  Sander24-05-2017

  wat een bagger service

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Weggegooid geld

  manouk25-01-2017

  Woningen komen te laat op de site, veelal makelaarwoningen die je beter zelf direct kan benaderen. Je betaalt 15 euro (voor 1 maand!) om te mogen reageren maar bent overal te laat zodat je uiteindelijk met helemaal niks zit. Kortom, pure oplichterij.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  woningen in Amsterdam

  Maaike Franssen22-12-2016

  Duurder dan de kamer die ik gewend was, maar er zitten voor mij wel betaalbare woningen tussen. Ik kom zelf niet in aanmerking voor een woning via Woningnet ivm salarisgrenzen en sommige woningen op directwonen vallen net in mijn budget. Wonen in Amsterdam is nu eenmaal erg prijzig...

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  woning of kamer huren Amsterdam!

  Sebas03-10-2015

  Dat had ik als student moeten weten, dat er zoveel vette huurwoningen zijn toch! Ook woonboten en alles! De huurprijzen gaan niet onder de 1250 euro alleen, dus dat had ik niet eens kunnen betalen haha

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7

  Toch nog huurwoningen! Wel duur

  Else03-10-2015

  Ik dacht dat er geen huurwoningen meer waren in Nederland? Op Directwonen vond ik er toch best veel. Maar wel superduur allemaal. Helaas. Ik zoek door!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7

  Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

  Uw beoordeling