NederlandReview

    Ervaringen Directwonen.nl

    Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

    Over Directwonen.nl
    Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

    Diensten
    Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

    Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.

    Uitleg van direct wonen hoe zij het best voor u een huurwoning gaan vinden:


    Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

    Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

    Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

    Klachten
    De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
    Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

    Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

    Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

    Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.

     

    Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

    Directwonen.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (36)

    6,4
    72% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    6,2

    Service

    6,8

    Prijs

    6,2

    Leveren

    6,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Goede reacties

    Irene13-12-2018

    Geweldige ervaring met Direct Wonen. Ik zou iedereen die een woning of kamer wilt aanbieden zeker Direct Wonen aanbevelen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Het proberen waard

    David12-12-2018

    Ik had er van te voren niet zo veel verwachtingen van aangezien ik op meerdere woning sites sta ingeschreven en deze niet allemaal even goed zijn bevallen. Deze website is makkelijk in gebruik en na veel gereageerd te hebben heb ik dan eindelijk een appartement gevonden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5

    Makkelijk!

    Daan de Jong06-12-2018

    Niks op aan te merken, werkt gewoon prima.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    Direct Wonen Verhuren

    Gebruiksvriendelijke site

    Chris06-12-2018

    Goede ervaring, duidelijk en gebruiksvriendelijke site

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6

    Duidelijke overzichtelijke site

    Oma Pluis05-12-2018

    Goed werkend & duidelijke layout
    Soms kwamen meldingen niet goed door.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    geldverspilling

    pjk05-12-2018

    Totale nonsens-website waar je betaalt voor advertenties die je op Pararius, Funda en soortgelijke sites ook gratis kunt vinden. Kunt je geld net zo goed in de fik steken, krijg je er in ieder geval nog warmte voor terug.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    4

    Positieve ervaring

    Susanna Jonkers14-11-2018

    Vorige week heb ik me geregistreerd op Direct Wonen. Na een aantal berichten te hebben verstuurd, ook snel een aantal reacties gehad van verhuurders gelukkig.. Hopelijk snel verhuizen.

    Site en app zijn handig

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Oplichterij

    Roger Bosch05-11-2018

    Echt weggegooid geld. Er is totaal geen woningaanbod ondanks mooie praatjes - andere sites hebben veel meer woningen en veelal gratis. Slechtste beslissing ooit om hier een abonnement te nemen. STAY AWAY from directwonen.nl

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Direct wonen, niet veel kans, maar geen scam.

    Marèl Bruins31-10-2018

    Ik heb 2 maanden een abonnement afgesloten bij directwonen.nl. Je hebt veel keuze, ook voor goedkopere woningen onder de 650. Maar, uit alle 17 berichten die ik gestuurd heb, heb ik maar van 1 appartement een bezichtiging kunnen krijgen. Ik heb op de 17 berichten, 4 antwoorden gekregen. Deze waren allemaal om te melden dat het niet meer beschikbaar is. Op alle andere berichten die ik gestuurd heb, heb ik dus nooit iets terug gehoord. Je moet opletten dat degene die verhuurd, bijv. niet Villex is. Want deze reageren alleen via hun eigen website, nadat je een intake hebt gehad. Zou ik het aanraden? Ja en nee, je kunt namelijk geluk hebben, maar ik heb mijn perfecte woning gevonden via funda.nl, wat ook nog eens gratis is.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7

    Oplichters

    Zorah25-10-2018

    Gelddieven! Nadat je je abonnement opzegt doen ze gewoon opnieuw een automatische incasso. En als je daar achteraan gaat, reageren ze om de drie vier weken, vragen tien verschillende achterlijke medewerkers hetzelfde om bewijs, vervolgens stuur je dat op, zeggen ze na 4 weken dat ze nog een ordernummer nodig hebben. Dat weten zij beter dan ik! Gewoon allemaal smoesjes bedenken om het gestolen geld niet terug te betalen. En voor wat, een site die oude huizen ter verhuur hebben staan, of enkel makelaars waar je je voor moet inschrijven of mensen die niet reageren. Belachelijke site!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Fijn site voor huurwoningen

    Daan van der Pols11-10-2018

    De website werkt goed. Veel aanbod van appartementen en direct in contact komen met de verhuurder.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Huisgenootje gevonden!

    Fenna Sanders05-10-2018

    Ik was op zoek naar een huisgenootje.. Advertentie geplaatst en echt snel veel reacties gehad! Super om op deze manier gratis een mede huurder te vinden!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Website werkt goed

    Felix24-09-2018

    Positieve ervaring, dit is een goede website om een huurhuis of kamer te vinden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5

    Veel aanbod, veel reacties

    Cheryl Guldemond18-09-2018

    Ik heb op veel advertenties gereageerd en van bijna alle verhuurders een reactie gehad. Een paar keer uitgenodigd voor een belichting en uiteindelijk een leuke woning eraan over gehouden. Ik heb de app gebruikt en dit beviel goed!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Top website

    Wesley18-09-2018

    Op aanraden van een vriend me ingeschreven bij directwonen.nl. Veel leuke woonruimtes beschikbaar in Rotterdam, waar ik zocht en iets heb gevonden. Ik zou direct wonen zeker aanraden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Doe het niet

    Cindy 't Jong13-09-2018

    Ik kan niks positiefs aan deze site bedenken, je word gewoon opgelicht het is inderdaad zo dat er huurwoningen op staan die dus allang verhuurd blijken te zijn om maar te zorgen dat jij kan betalen voor een zogenaamd smart account, daarnaast krijg je agressieve mails dat je vervolgens door mag gaan betalen en wanneer je dit niet doet het wordt overgedragen naar een incassobureau, ik zou zeggen begin er niet aan

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2

    Direct Wonen, bedankt!

    Danielle Warmerdam24-08-2018

    Eindelijk.....na vele teleurstellingen via andere wegen. Bij Direct Wonen direct respons en wel bij de 1e reactie. Fijn om direct contact met verhuurder te hebben. MET DANK!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Woonruimte gevonden!

    Kees16-08-2018

    Was op zoek naar een woonruimte voor komend studiejaar. In korte tijd een toffe studio gevonden in Rotterdam.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Goede ervaring met Direct Wonen

    Martijn van der Meer16-08-2018

    Directwonen.nl is een nuttige website als je op zoek bent naar een huurwoning/appartement of kamer. De meeste verhuurders hebben geantwoord op mijn berichten. Ik zou zo weer via Direct Wonen op zoek gaan naar een woning, mocht dit nodig zijn in de toekomst.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Heeft meer gekost dan dat het me opleverde

    Lisa van Horn15-08-2018

    Ik heb geen goede ervaring met Direct Wonen. Ik heb een smart account gekocht voor 2 weken maar kon gelijk de dag er na al niet meer reageren. Ik heb geen reacties gehad en ik lees hier dat dat komt omdat de studio's al verhuurd worden maar Direct Wonen hun aanbod niet vernieuwt. Ik zag ergens in kleine letters staan dat mijn smart account automatisch verlengt zou worden als ik dit niet anders zou aangeven op 'account'. Bij mij lukte het echter niet om dit stop te zetten tot dat ik mijn laptop in tablet modus deed om de volledige pagina te zien. Ik heb betaald voor een dienst waar ik niets aan heb gehad omdat ze mijn niet hebben geholpen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5

    Prima ervaring met verhuren

    Cindy de Jong09-08-2018

    Het verhuren van mijn woning via Direct Wonen werkt erg goed! Snelle plaatsing en veel leuke reacties ontvangen. Binnen een week was het appartement verhuurd

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Studio gevonden in Amsterdam

    Merel09-08-2018

    Ik had veel haast om een woonruimte te vinden in Amsterdam. Uiteindelijk meerdere reacties gehad van verhuurders en snel kunnen verhuizen. Top!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Prima

    Patrick30-07-2018

    Ik ben tevreden over de website van Direct Wonen. In deze tijd is het lastig om een betaalbare huurwoning te vinden. Direct Wonen hield me op de hoogte van de nieuwe woningen. Nu heb ik een leuk nieuwbouw appartement gevonden in Arnhem.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Kamers gehuurd via Direct Wonen

    Chantal19-07-2018

    Heb in de afgelopen jaren al 2 keer een kamer kunnen vinden via Direct Wonen. Je moet een beetje geluk hebben om uitgekozen te worden door de verhuurder, maar gewoon veel reageren en dan kom je er wel.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Handige website

    Richard16-07-2018

    Met de mogelijkheid om alvast documenten te uploaden kun je sneller handelen en op die manier heb ik een appartement gevonden binnen een aantal dagen. Prijs is prima, ik had een account voor 2 weken, dat was meer dan genoeg. Website werkt fijn en dagelijks nieuwe appartementen in m'n inbox.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Aanrader

    Michelle16-07-2018

    Via Direct Wonen heb ik snel een kamer kunnen vinden. Top service om elke dag nieuwe alerts van kamers te ontvangen. Ik heb ook snel een aantal reacties gehad van verhuurders. Al met al ben ik tevreden met de service!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Niet direct, wel UITEINDELIJK

    Mariska24-02-2018

    Het is niet DIRECT wonen, maar wel UITEINDELIJK wonen. Het is me uiteindelijk gelukt en prima appartement aan overgehouden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5

    Zeker niet doen!!!

    M. Ebbens01-12-2017

    Wat een baggersite! De woningen die erop staan zijn vaak al verhuurd op het moment dat je reageert. Zelfs als je binnen een paar uur na het verschijnen op de website reageert zijn woningen meestal al weg.

    Dan de "smart account". De enige voor wie dit account "smart" is, is voor Direct Wonen zelf. Ik heb een dag voordat mijn account verlengd zou worden mijn account stopgezet, maar desondanks werd er alsnog geld van mijn rekening afgeschreven. Ik heb dit gestorneerd waarop ik een email kreeg van Direct Wonen. Om een lang verhaal kort te maken: ik had niet precies 24 uur van te voren opgezegd (dus wel op de datum van de dag vóór het verlengen van mijn account, mar niet in uren 24 uur). Aangezien ze "ergens een grens moeten trekken" moest ik alsnog voor 10 dagen verlenging betalen.

    Absolute afrader en veel woningen kun je prima vinden als je de gegevens even Google'd.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Worst experience ever!

    Sandra02-10-2017

    Directwonen is the most useless website I have ever used and I have tried many of them in a short period of time. You get e-mails with exactly those apartments that suit you, but many sites offer that, it is not something new. If you buy the smart account you can even send e-mails in response to adverts. The sad thing about this website is, that the adverts are not renewed on the site and therefore most(if not all) adverts you see on the site can be also found elsewhere and many of those have already been rented out.
    usually, you have the opportunity to share all your fancy details with them like recent payslips and document pictures, which are linked to your profile and what also landlords can see. Does not seem like that good idea to me, however, if you do not add anything you most likely do not get any replies. I did not at least, I used the site for a month and sent out many many letters to landlords only to find myself desperately sleeping in a car and wondering if I am ever going to find a place.
    Oh, and they charge you with more money also, if you do not cancel your renewal you will end up paying so much more than this site is ever worth... Which I also did, and I believe is the only income for this site - to take money from those who do not end their subscriptions.

    When you still consider using directwonen think again - many sites offer that and more for the same or even less money.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Niet doen

    Peter15-09-2017

    Mijn ervaring met direct wonen is negatief. Er wordt niet gereageerd op je berichten en na een poosje zoeken zag ik dat aangeboden woningen op de site van een andere makelaar al lang als verhuurd aangemerkt stonden. Vandaar dat je geen reactie krijgt. En na twee weken betaald te hebben voor een smart account wordt je abonnement automatisch verlengd terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Kortom, NIET DOEN, echt zonde van je geld.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Doe het niet

    Bas van de Ree13-09-2017

    Mocht je ooit opzoek zijn naar een woning, doe dit dan niet via www.directwonen.nl. Ik wilde een vriend helpen door voor hem naar een woning te zoeken moest daarvoor een account aanmaken voor 10,- voor 2 weken... om er vervolgens achter te komen dat er nooit wordt gereageerd en stilletjes mijn account wordt verlengd.... waardoor ik nog eens 10,- kwijt ben. Reacties via de mail zijn dwingend met de boodschap "het staat duidelijk op de website"... "we moeten ergens een grens trekken". Hum, hum... die zakkevullers zijn er alleen maar om mensen hun geld af te troggelen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    bagger service

    Sander24-05-2017

    wat een bagger service

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Weggegooid geld

    manouk25-01-2017

    Woningen komen te laat op de site, veelal makelaarwoningen die je beter zelf direct kan benaderen. Je betaalt 15 euro (voor 1 maand!) om te mogen reageren maar bent overal te laat zodat je uiteindelijk met helemaal niks zit. Kortom, pure oplichterij.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    woningen in Amsterdam

    Maaike Franssen22-12-2016

    Duurder dan de kamer die ik gewend was, maar er zitten voor mij wel betaalbare woningen tussen. Ik kom zelf niet in aanmerking voor een woning via Woningnet ivm salarisgrenzen en sommige woningen op directwonen vallen net in mijn budget. Wonen in Amsterdam is nu eenmaal erg prijzig...

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    woning of kamer huren Amsterdam!

    Sebas03-10-2015

    Dat had ik als student moeten weten, dat er zoveel vette huurwoningen zijn toch! Ook woonboten en alles! De huurprijzen gaan niet onder de 1250 euro alleen, dus dat had ik niet eens kunnen betalen haha

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Toch nog huurwoningen! Wel duur

    Else03-10-2015

    Ik dacht dat er geen huurwoningen meer waren in Nederland? Op Directwonen vond ik er toch best veel. Maar wel superduur allemaal. Helaas. Ik zoek door!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Schrijf zelf een review over Directwonen.nl

    Uw beoordeling