Directwonen.nl

5.6

Bestellen

6

Service

5.4

Prijs

5.9

Levering

65.3%

Zou hier weer kopen

Directwonen.nl

Ook van plan te huren via Directwonen.nl? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken. Directwonen is een overkoepelende website die alle huurwoningen samenbrengt onder één dak om zo het snel vinden van een geschikte woning te voorspoedigen.

Over Directwonen.nl

Directwonen is onderdeel van Qmulus. Qmulus is een bedrijf dat zich richt op kapitaalinvestering. Deze investering vindt dan vooral plaats in groeiende internet bedrijven. In 2014 heeft Qmulus de stap genomen om zowel huurders als verhuurders elkaar te laten vinden via Directwonen.nl. Via deze huurmarkt kunnen aanbieders hun woning plaatsen en potentiële huurders kunnen alle woningen makkelijk doorzoeken.

Diensten

Door alle aanbieders en huurders met elkaar in contact te brengen wil Directwonen de huurmarkt verbeteren. Op Directwonen.nl vind je niet alleen woningen van woningcorporaties, maar ook van particuliere verhuurders, makelaars, en beleggers.

Er is een unieke tweewerking op Directwonen.nl, want potentiële huurders kunnen niet alleen reageren op de woning naar hun keus. Ook verhuurders kunnen zoeken naar geschikte huurders als deze details van hun gewenste woning toevoegen aan een profiel.




Of er eventuele bemiddelingskosten zijn staat duidelijk aangegeven. Over het algemeen is dit alleen het geval als je huurt via een makelaar of bemiddelaar. Mochten er kosten zijn staat ook meteen aangegeven hoeveel deze dan bedragen. Erg transparant allemaal.

Als je kiest voor een Smart Account voor €15 per maand krijg je sneller toegang tot nieuw vrijgekomen woningen, daarbij komt dat jouw reactie op een woning dan extra onder de aandacht wordt gebracht van de verhuurder.

Om goed te begrijpen hoe alles werkt is het het beste om naar support.directwonen.nl te gaan in plaats van de hoofdsite Directwonen.nl.

Klachten

De website zelf heeft een afdeling met ervaringen. Daar staan enkel positieve ervaringen wat dus een erg scheef beeld geeft. Even zoeken levert al snel klachten op met bijvoorbeeld gevallen waar er gereageert word op een woning maar dat deze al vergeven is, vervolgens staat de woning nog een maand online en wordt het geweten aan technische fouten dat reagerende huurders als respons krijgen dat het pand vergeven is.
Daarbij komt dat Direct Wonen zich lijkt te verschuilen achter een heleboel websites waaronder websites die zich richten op de accommodatie voor studenten. Maandelijkse bedragen vragen die niet geannuleerd kunnen worden is een veel voorkomend probleem. Daarbovenop wordt er vaak wel degelijk bemiddelingskosten van een volle maand huur gerekend.

Direct Wonen is volgens zeggen van Qmulus opgericht in 2014, maar rechtszaken leidden terug tot 2009 waarbij de website Directwonen.nl ook al naar boven kwam. Daarnaast geven overige websites aan dat Directwonen.nl al sinds begin jaren ’90 bemiddelt bij het vinden van huurwoningen.

Zowel huurders als verhuurders lijken dupe te worden van slechte service en onprofessioneel handelen van Direct Wonen. Verhuurders krijgen zelfs boetes van gemeentes, omdat Direct Wonen huurders heeft voorgesteld die niet past binnen beleidsplannen van panden.

Al met al zijn er weinig echt positieve ervaringen bekend met Direct Wonen behalve welke geadverteerd zijn op de eigen website. Heb jij een positieve of negatieve ervaring met Directwonen.nl die je wilt delen? Vergeet deze niet hier achter te laten.


 


Is een woning zoeken via directwonen een goed idee? Zijn ze goed en goedkoop en hoe is de service? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview voordat u zich inschrijft!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (124)

Website subscription

Website doesn't work as expected. It looks like the owner of this website created it himself using HTML as a programming language. Filters don't work, switching to 2nd page doesn't work. If you receive a notification it won't be shown in your email, but some undesired property search notification will. Additionally, when you contact a property it's most likely that you will receive: 1. Message about going to third party website 2. Message about unavailability of the property 3. Nothing So it's your decision whether to buy or not the subscription for such a service.

I

Igor

31-08-2023

0

Rental subsciption

Useless website which forces you to buy a subscription that does not help. Stay away from these scammers.

A

Anike

17-07-2023

0

Sturen ontzettend veel mails die niet bij mijn woonwensen aansluiten. Wanneer ik mij wil afmelden of mijn account wil verwijderen, geeft het constant foutmeldingen. Klantenserivce reageert nergens op. Kortom, SPAM! En maak dus GEEN account aan.

Z

Zita

30-05-2023

0

Smart account

D

Duncan Boomsma

01-02-2023

0

World most useless service DirectWonen

The directwonen is the world most useless website. The apartments on their website are from other website (www.domica. nl) which charges you extra if you want viewing. Yet this directwonen is charging you for some apartments they don't have the authorization to give you viewing. If you are not the direct dealer then why are you charging us for apartments which are displayed on other sites. This is a total fraud I must say. I will spread this word the most I can. So no one will become the victim of their fraud. I wish if there is any rating in minus. They dont even deserve one star.

H

Hunain

31-05-2022

80

huren van huis in

Vreselijke website en je wordt gewoon opgelicht waar je bij staat. Gaat om direct wonen in Eindhoven. als je mails stuurt, krijg je geen reactie. Als je reageert op woningen krijg je geen reactie. als je vraagt om je uit te schrijven of af te melden, geen reactie. E-mails van zogenaamde woningen blijf je vervolgens ontvangen en mailtjes dat je 'smart account' automatisch wordt verlengd. Meld je hier nooit aan!

L

Larissa

31-05-2022

80

Direct Wonen website - rentals

I don't know how on Earth they still have a website and they get away with what they do, but frankly said, what they offer, is totally useless. They charge you for showing you posts of houses for rent that are posted by other agencies! You therefore have no chance to arrange a viewing, unless you ALSO pay the other website and subscribe to them. Furthermore, they automatically charge you for extra months and it is a hard process to unsubscribe. Maybe they used to be in business some years ago, but as 2022 subscribing to them is only a waste of your hopes and money. Utterly dissatisfied!

I

Irene

13-05-2022

101

Housing

This website "Direct Wonen" provides utterly useless service. It suggests old and almost expired listings even for "smart accounts". I didn't receive any actual responses despite my continuous effort during this time. All I've got is some stupid auto-generated useless responses and above all, they charge you for such a disappointing service, and even the unsubscription process is not that straightforward. Completely dissatisfied.

N

Negar

11-05-2022

100

Smart account

Krijg geen enkele reactie op mijn vragen die ik op hun site heb gesteld. Smartaccount beindigen gaat moeizaam, klantenservice reageert niet op e-mails. Opgezegd en dreigen nu met incasso, omdat niet op tijd is betaald. Hele vage organisatie, ik wou dat ik er nooit mee in aanraking was gekomen. Ik raad ze dan ook sterk af.

J

Jeroen Loots

26-04-2022

81

Gereageerd op meerdere studio's

Niet erg handig; ik heb 30 euro inschrijfkosten betaald, maar voor bijna de helft van de woningen waar je op kan reageren moet je óók nog eens ingeschreven staan bij Domica (nog eens 40 euro betalen). En dan is het nog nieteens zeker of je naar een bezichtiging mag komen.

L

Liz

25-04-2022

80

Abonn

Krijg geen enkele reactie op mijn vragen die ik op hun site heb gesteld. Opgezegd en dreigen nu met incasso, omdat niet op tijd is opgezegd. Heb geen bericht ontvangen dat het abonnement wordt verlengd. Mijn advies om niet met hen in zee te gaan!

F

Freek Gerritsen

04-04-2022

83

3 maanden abonnement

Abonnement werkt niet. Klachten worden niet afgehandeld. Pure oplichting

D

Danielle

24-12-2021

80

Smartaccount

Smartaccount beindigen gaat moeizaam, klantenservice reageert niet op e-mails.

D

Dennis Buwalda

06-11-2021

80

NONE

I didn't find any house! Wasted my money on a smart account and i still remained homeless. SCAM

M

Marianna

01-10-2021

80

Smart account

The website smart account doesn’t work after they deduct money from my bank account twice!!! Such a terrible scam!!!

Z

Zahra Babamahdi

29-04-2021

100

Smart account

Zeer onbetrouwbaar. In januari heb ik een account aangemaakt om op een huis te reageren. Het huis bleek een paar uur later al verhuurd op een andere website waar ik toevallig precies dat huis tegenkwam. Een week later stond het bij DirectWonen.nl nog steeds op beschikbaar. De verhuurder reageerde nooit op mijn berichtjes, ook niet om te vertellen dat het al verhuurd was. Kan gebeuren denk je. Maar ik kon ook niets in mijn account (geen verhaal over mezelf invoeren) en het was niet mogelijk het account te stoppen. De problemen werden niet verholpen in de dagen erna en ik werd niet geholpen Toen ik eind jan. / begin feb. een tweede betaling aan zag komen heb ik deze ingetrokken, heb ik ingelogd en toen kon ik mijn Smart Account wel beeïndigen (tenminste ik ga er vanuit dat het gelukt is en ik niet opnieuw deze drama krijg). Vervolgens kreeg ik in eerste instantie nette mail dat ze zagen dat mijn betaling was ingetrokken. Ik heb ze teruggemaild en verteld over de errors die de site overal gaf en het huurhuis dat onterecht op beschikbaar stond en dat ik überhaupt de eerste keer al voor niks 15 euro heb moeten betalen. Ik zou een gratis maand krijgen en ik beantwoordde nog direct de vraag van hun om welk huis het ging. Een tijd later kreeg ik weer een betaalherinerring over februari, terwijl ik direct toen het lukte het Smart Account opgezegd had begin februari. Deze mail heb ik direct doorgestuurd met de vraag hoe het nu zat. Ik zou immers toch die maand gratis krijgen? Daar kreeg ik geen antwoord op. 2 weken later kreeg ik weer een mail, dat ik alleen vandag had om te betalen. In de ochtend om 6 uur 's ochtends deze mail ook weer doorgestuurd. Geen reactie. Ik twijfelde of ik toch moest betalen. Ik wil immers geen problemen met een incasso bureau en klikte de link aan. De link gaf ook een error. Net als de rest van de website die ook constant errors gooit. Tot op heden word ik nergens beantwoord. Bij het telefoonnummer dat gekoppeld is aan de Kvk zouden ze zogenaamd niets weten m.b.t. directwonen.nl. Op facebook wordt niet gereageerd. Op ondertussen meer dan 5 e-mails van mij wordt niet gereageerd. Via trust pilot reageren ze niet. Maar ik blijf wel mails krijgen dat er een incassobureau op mij afkomt om het bedrag + 40 euro alsnog te innen. Eén grote oplichterspraktijk dus.

E

Ellen Kuipers

22-03-2021

82

This page is a total scam

Directwonen is listing ghost properties and false scam apartments imported from other webpages. Moreover, you have to pay "a membership" to access the services of the webpage, so once you gave them your bank or card details, they will charge you monthly without giving any previous notice. Even if fighting with them via email, they will refuse to return any money. Don't even try to call them, contact phones are fake and not working.

A

Antoni Gandia

09-03-2021

0

Smart account

Nooit een reactie gekregen op woningen. Smart account wordt automatisch verlengd en geld wordt automatisch afgeschreven, dit terwijl ik bewijs heb dat het smart account is opgezegd. Klantenservice is niet bereikbaar.

L

Lisa

15-02-2021

0

.

Heb betaald, krijg helemaal geen reactie terug.

S

Sanne

12-01-2021

0

Smart account

De mooiere woningen worden niet van de site gehaald. Na onderzoek ben ik erachter gekomen dat sommige woningen al meer dan een half jaar op de site staan terwijl deze allang verhuurd zijn. Ook wordt er vaak expres weggelaten dat de woning niet geschikt is voor studenten. Dit is misleidend en ik heb bij deze site 20 euro voor letterlijk niks uitgegeven.

S

Sem Leander

24-09-2020

0