NederlandReview

    Ervaringen Davilex

    Wat vind u van Davilex.nl? Of wat vinden jullie als consumenten van Davilex.nl? Davilex.nl is een webshop waar je online een boekhoudsoftware kunt bestellen van Davilex. De webshop zelf is 7 dagen per week open zodat je je software kunt bestellen.

    Wij als NederlandReview streven voor reviews van consumenten die ooit de boekhoudsoftware hebben besteld via davilex.nl Natuurlijk zijn de reviews en ervaringen belangrijk voor de toekomstige klanten die een boekhoudsoftware willen aanschaffen voor zijn of haar bedrijf. Daarom is het verstandig om een beoordeling te plaatsen over het product, leveringstijd en of de webshop gemakkelijk te bereiken is. We horen dus graag uw mening/reactie over Davilex.nl zodat we dus de consumenten samen kunnen helpen.

    Over Davilex.nl

    Wat doet Davilex en wie zijn zij? Davilex is een online webshop die softwares bieden voor een bedrijf e.d. voor boekhoudens. ‘Makkelijk boekhouden voor iedereen, dat is ons doel.’ is de motto. Davilex is een website die al bijna 30 jaar ervaring heeft. Ze vinden dat iedere ondernemer, accountant en penningmeester op een eenvoudige en efficiënte manier een overzichtelijke administratie bij moet kunnen houden. Davilex is dus zelf een zelfstandige onderneming en richt dus voornamelijk op administratieve software voor kleine, middel en grote bedrijven, verenigingen en stichtingen.

    Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Houten aan de De Molen 25.

    Davilex diensten

    Davilex biedt dus zoals ik het eerder aangaf softwares voor bedrijven die gebruik willen maken van simpel, eenvoudige administratieve boekhoudingen. Ook als een bedrijf wilt gaan voor cloud kunt u voor Davilex.nl kiezen waar je online kunt boekhouden en factureren voor een vaste lage prijs per maand. Ze maken boekhouden makkelijk en dat is te merken. Niet ingewikkeld maar simpel waar je een goed online boekhoudpakket kunt kopen waarmee u eenvoudig en snel uw boekhouding kunt voeren en facturen kunt versturen. Je kan ook een gratis proefabonnement nemen van 30 dagen en het abonnement stopt automatisch en verplicht u niets. Het is dus gericht voor ZZP’ers, ondernemers, penningmeesters en accountants.

    Davilex online gaat dus via cloud en Davilex software via een programma op uw eigen pc. Via cloud kost het je voor slechts €17,95 per maand waar je ook een gratis proefabonnement bij kunt vragen. U kunt ook add-ons selecteren waar u een eigen Webshop wilt inclusief hosting, updates en support. Ook is het mogelijk om een SEOshop, salarissoftware, rapportagesoftware etc. te kopen voor een vaste prijs per maand. U kunt ook uw online-abonnement upgraden voor slechts €4,95 per maand met een Davilex E3- connect zodat u uw administratie kunt toevoegen aan uw webwinkel.

    Heeft u ooit een bepaalde software gekocht bij Davilex? Hoe was het product? Was het een gemakkelijke software? Laat uw review achter.

    Klachten

    De webshop bevat een klantenservice en een support pagina waar je antwoorden kunt vinden op veel gestelde vragen. U kunt telefonisch contact opnemen met Davilex op werkdagen tussen 08:45 en 17:00.
    Het is ook mogelijk om een mail te versturen waar zij uw vraag z.s.m zullen beantwoorden. Indien u iets anders wilt, kunt u ook contact opnemen met het bedrijf via WhatsApp.
    Ooit een klacht gehad of een vraag gesteld? Hoe was uw ervaring met het bedrijf ervan? We willen het graag weten.

    Klanten vertellen precies hoe hun ervaringen was bij Davilex. Goed of goedkoop? Weet waar u bestelt en lees eerst ervaringen bij NederlandReview.nl

    Davilex
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (11)

    6,8
    55% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    8,2
    Service
    rating
    6,2
    Prijs
    rating
    5,6
    Leveren
    rating
    7

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Davilex software

    Davilex verkoop een product en blokkeerd daarna de licentie terwijl afgesproken is dat het product licentie-vrij te gebruiken blijft. ZEER ONBETROUWBAAR

    Door: Gerard Hengst 05-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Davi online boekhouden

    Davilex is een drama qua service, in de voorwaarden staat dat het online boekhouden maandelijks opzegbaar is. Na be-eindiging van mijn bedrijf moeten ze de originele uitschrijving KvK hebben. Een screenshot van de Kvk waarop staat dat mijn bedrijf is uitgeschreven voldoet niet, ook niet het bericht van de belastingdienst dat ik ben uitgeschreven. Vraag in welke voorwaarde staat dat “makkelijk opzeggen” gepaard moet gaan met eindeloos tijdrekken ?

    Door: Ben Riele 18-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5
    rating

    Onbetrouwbare club

    10 jaar geleden in dit boekhoudprogrammaatje geïnvesteerd. Voor iemand, die kan boekhouden is het nog best wel even een dingetje om met dit programmaatje te gaan boeken, maar dat is me, ondanks de userinterface gelukt. Het is een leuk programmaatje, waarmee eenvoudig handige rapportages kunnen worden gemaakt, maar niet meer dan dat: handig hulpje voor een simpel kunstje .....
    Ik ben 10 jaar lang bestookt met commerciële "aanmoedigingen" om een onderhoudscontract op dit pakketje af te sluiten. Ik heb dat steeds geweigerd, om reden dat boekhouden nooit verandert: alles wat je links hebt gezet, moet ook een plaatsje rechts krijgen.
    Nu heeft Davilex besloten de spelregels "nog tijdens de wedstrijd" eenzijdig te wijzigen. Vanaf nu zijn gebruikers jaarlijks een gebruikersvergoeding verschuldigd. "Slechts" € 12,50 per jaar, maar toch ..... Wat staat je als gebruiker mogelijk nog meer te wachten???
    Dit is het type leverancier, waar je niet van afhankelijk moet willen zijn.

    Door: G. Verschoor 30-01-2018
    Davilex 01-02-2018

    Beste meneer Verschoor, N.a.v. uw review hebben we telefonisch contact gehad. Fijn dat we bepaalde zaken hebben kunnen uitspreken en we samen hebben kunnen kijken naar een oplossing. Ik vond het een fijn gesprek en hopelijk heeft u dit ook zo ervaren. A. Spithoven Davilex

    Nicolas Müller Jabusch 14-04-2019

    Ben "kleine"zelfstandige op dit moment zonder adressenbestand deze wordt door Davlex gegijzeld.Het lukt mij niet om de licencie te verlengen en zelfs na het inschakelen van een gespecialiseerde computerbedrijf (mijn adviseur in deze)is het niet geklukt. Zij konden geen contact krijgen met Davilex en het kost mij een hoop geld.Tevens werd mij vorig jaar een abbonement ondergeschoven waarvoor ik moet betalen en geen hulp krijg.Ik zal dit nu naan de juridische dienst van de metaalunie voorleggen.Mensen trap er niet in Davilex is een bedrijf wat zijn afspraken niet nakomt.

    M. 25-07-2019

    Ik heb jaren het Davilex boekhoudprogramma naar tevredenheid gebruikt. Helaas wordt het programma gestopt. De wijze waarop dit verloopt ervaar ik als erg onprettig. En dat na een jarenlange positieve ervaring met dit bedrijf. In januari belden wij of er een offline-versie zou zijn. Onze accountant dacht dat. Helaas niet voor een MAC (in welke tijd leven wij). Ondertussen loopt onze abonnement door en is het niet opzegbaar terwijl we er niets meer mee kunnen. Dit voelt als zak-klopperij. Een vieze bijsmaak levert dit op

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Fijn programma

    Erg tevreden met mijn boekhoudprogramma van Davilex, niet te ingewikkeld en precies wat ik nodig heb. Ook de service ervaar ik als prima en ik word altijd erg goed geholpen. Al met al een erg tevreden klant.

    Door: Ster 18-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Ineens licentie bijdrage

    In 2006 Davilex account aangeschaft, in 2012 een upgrade aangeschaft en in 2014 een tweede licentie aangeschaft. Een prima werkbaar pakket en jarenlang een tevreden gebruiker. Deze pakketten zijn gekocht en hiervoor eenmalig voor betaald. Op 19 september 2017 krijg ik ineens een mail dat er 12 dagen later een licentie bijdrage van € 12,50 per jaar wordt berekend. Wanneer ik per mail het bedrijf uit leg dat ik dit software pakket heb gekocht krijg ik een standaard reactie terug dat wanneer ik het pakket wil blijven gebruiken deze € 12,50 per jaar moet betalen. Waarvoor? De reactie is voor het onderhouden van Davilex zijn systemen!!! Ben ik hier als klant verantwoordelijk voor????

    Door: B. Bakker 02-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Mixed...

    Aangezien de overheid het percentage van 6 naar 9% btw gaat doen werd mij door Davilex geadviseerd een update aan te schaffen. Dat is niet goedkoop, maar goed, het is nodig, dus ik heb het gekocht en de update uitgevoerd. Toen kreeg ik de melding dat ik meer dan 100 administraties moest wissen (!!!) om uberhaupt nog van het pakket gebruik te kunnen maken. Ook kreeg ik de mogelijkheid om voor 5 euro per administratie per jaar te gaan betalen om het pakket te kunnen blijven gebruiken, zonder bijna alles te wissen. Is dit een nieuwe truc om meer geld af te troggelen van langdurige gebruikers? Voor de update kon ik ongestoord overal gebruik van maken en na een update (wat toch een verbetering zou moeten zijn) kon ik heel het programma hierdoor niet meer gebruiken.
    Wat ook nog eens pech was, was dat het de vrijdagavond voor kerst was, waardoor de klantenservice van Davilex gedurende 5 dagen niet bereikbaar was en ik dus 5 dagen lang mijn administraties niet in kon.
    Na die 5 dagen eindelijk contact gekregen met de klantenservice en die hebben toen een vinkje omgezet waardoor ik het wel weer kan gebruiken.
    Niet zo netjes om op deze manier geld proberen te verdienen. Gelukkig hebben ze mij het uiteindelijk wer mogelijk gemaakt om verder te kunnen werken.

    Door: Jape 29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5
    rating

    al 25 jaar

    Het is dat mijn pc er is mee gestopt maar het programma draai nog als een tierelier de pc was nog windows 98 en was van 96 programma had ik in 92\93 gekocht maar helaas het is een hele oude versie dus we zijn weer bezig om Davilex weer aan te schaffen nu een proefversie aangevraagd om te zien of het veel is veranderd in de jaren , mafg zeggen na 25 ben ik steeds tevreden volgens mij verdienenwij wel een medaille ?

    Door: Henny van Kranen 10-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Vreemde prijsstelling, ernstige beperkingen en slechte support

    Basic versie vs. Standaard: support wordt 3x zo duur terwijl je ook al een fors hoger aanschafbedrag betaald. Staat zo erg niet in verhouding tot de prijs.

    Nu 3 jaar klant, inhoudelijk is het een prima pakket alleen zijn er in de basic versie en aantal debiele beperkingen ingebouwd zoals het aantal bankrekeningen dat je maximaal kan toevoegen. Bjj overstappen naar een andere bank heb je een groot probleem!

    Ook de supportovereenkomst is niet wat je mag verwachten : na een paar jaar veranderen ze ineens de overeenkomst waardoor je 3x (!) zo veel gaat betalen. Om dat weer recht te breien ben ik inmiddels 3 support calls verder en staat er nu bijna een incassobureau bij me op de stoep. Woorden schieten tekort om mijn onvrede over Davilex hier nog op een nette manier te uiten. Absolute afrader. Geen zaken mee doen.

    Door: R.P.S Louwman 03-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7
    rating

    Boekhouden vervelend klusje

    Ideaal systeem om een van de vervelendste klusjes uit handen te geven: boekhouden.

    Werkt naar behoren en scheelt een hoop tijd en irritatie ten opzichte van wanneer ik dit zelf moest doen

    Door: Brandsma 07-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    gratis proefabonnement

    Ben begonnen met een gratis proefabonnementje. Daarna wilde ik niet meer zonder.

    Maar zo duur is het helemaal niet (daar was ik bang voor).

    Het neemt me werk uit handen en bespaart zo juist geld.

    Door: Brenner 25-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Goed programma!

    Beste programma waar ik in tijden mee heb gewerkt.
    Alles is overzichtelijk en duidelijk, het is heel makkelijk om mee te werken.
    Echt zoals ze zeggen> het maakt boekhouden makkelijk!

    Door: Kevin 06-05-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Schrijf zelf een review over Davilex

    Uw beoordeling