Davilex

6.9

Bestellen

5.3

Service

5.1

Prijs

6.1

Levering

42.9%

Zou hier weer kopen

Davilex

Wat vind u van Davilex.nl? Of wat vinden jullie als consumenten van Davilex.nl? Davilex.nl is een webshop waar je online een boekhoudsoftware kunt bestellen van Davilex. De webshop zelf is 7 dagen per week open zodat je je software kunt bestellen.

Wij als NederlandReview streven voor reviews van consumenten die ooit de boekhoudsoftware hebben besteld via davilex.nl Natuurlijk zijn de reviews en ervaringen belangrijk voor de toekomstige klanten die een boekhoudsoftware willen aanschaffen voor zijn of haar bedrijf. Daarom is het verstandig om een beoordeling te plaatsen over het product, leveringstijd en of de webshop gemakkelijk te bereiken is. We horen dus graag uw mening/reactie over Davilex.nl zodat we dus de consumenten samen kunnen helpen. 

Over Davilex.nl

Wat doet Davilex en wie zijn zij? Davilex is een online webshop die softwares bieden voor een bedrijf e.d. voor boekhoudens. ‘Makkelijk boekhouden voor iedereen, dat is ons doel.’ is de motto. Davilex is een website die al bijna 30 jaar ervaring heeft. Ze vinden dat iedere ondernemer, accountant en penningmeester op een eenvoudige en efficiënte manier een overzichtelijke administratie bij moet kunnen houden. Davilex is dus zelf een zelfstandige onderneming en richt dus voornamelijk op administratieve software voor kleine, middel en grote bedrijven, verenigingen en stichtingen. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Houten aan de De Molen 25. 

Davilex diensten

Davilex biedt dus zoals ik het eerder aangaf softwares voor bedrijven die gebruik willen maken van simpel, eenvoudige administratieve boekhoudingen. Ook als een bedrijf wilt gaan voor cloud kunt u voor Davilex.nl kiezen waar je online kunt boekhouden en factureren voor een vaste lage prijs per maand. Ze maken boekhouden makkelijk en dat is te merken. Niet ingewikkeld maar simpel waar je een goed online boekhoudpakket kunt kopen waarmee u eenvoudig en snel uw boekhouding kunt voeren en facturen kunt versturen. Je kan ook een gratis proefabonnement nemen van 30 dagen en het abonnement stopt automatisch en verplicht u niets. Het is dus gericht voor ZZP’ers, ondernemers, penningmeesters en accountants. 

Davilex online gaat dus via cloud en Davilex software via een programma op uw eigen pc. Via cloud kost het je voor slechts €17,95 per maand waar je ook een gratis proefabonnement bij kunt vragen. U kunt ook add-ons selecteren waar u een eigen Webshop wilt inclusief hosting, updates en support. Ook is het mogelijk om een SEOshop, salarissoftware, rapportagesoftware etc. te kopen voor een vaste prijs per maand. U kunt ook uw online-abonnement upgraden voor slechts €4,95 per maand met een Davilex E3- connect zodat u uw administratie kunt toevoegen aan uw webwinkel. 

Heeft u ooit een bepaalde software gekocht bij Davilex? Hoe was het product? Was het een gemakkelijke software? Laat uw review achter.

Klachten

De webshop bevat een klantenservice en een support pagina waar je antwoorden kunt vinden op veel gestelde vragen. U kunt telefonisch contact opnemen met Davilex op werkdagen tussen 08:45 en 17:00. 
Het is ook mogelijk om een mail te versturen waar zij uw vraag z.s.m zullen beantwoorden. Indien u iets anders wilt, kunt u ook contact opnemen met het bedrijf via WhatsApp. 
Ooit een klacht gehad of een vraag gesteld? Hoe was uw ervaring met het bedrijf ervan? We willen het graag weten.


 


Klanten vertellen precies hoe hun ervaringen was bij Davilex. Goed of goedkoop? Weet waar u bestelt en lees eerst ervaringen bij NederlandReview

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (14)

Davilex account

Kreeg in 2022 te horen dat software maar tot 09-2023 zou werken, dat was al een verlenging na eerder bezwaar. Was het hier natuurlijk niet mee eens, wederom bezwaar gemaakt en de licentie is aangepast zodat deze tot 2030 blijft werken. Ik heb de oude voorwaarden en doos nog, daar staat duidelijk op dat een eenmalige vergoeding betaald moet worden voor gebruik van de software en dat dit ook van toepassing is op nieuwe updates. Je zou bijna denken dat Davilex door de maffia is overgenomen.

A

Albert van Buren

18-05-2023

0

davilex account

Software heeft een aantal bugs maar als je weet hoe er mee om te gaan werkt het goed, de software is stand alone en ik zit niet te wachten op software updates of wat dan ook, Jaarlijks moet je even contact maken met de server omdat anders de software niet werkt, dit is een functie die er met een betaalde update in is gekomen. Nu krijg ik ineens te horen dat vanaf volgend jaar dat linkje niet meer werkt en dus de software dus niet meer opstart. Volgens de licentie overeenkomst met davilex heb ik het gebruiksrecht van de software tegen een eenmalige vergoeding wat de aankoop prijs is, dat in de toekomst de software niet meer werkt is volgens mij niet volgens de eigen overeenkomst van davilex.

A

A van Buren

31-01-2022

0

Davilex Club

30-12-2019 - Blijkbaar ben ik niet de enige die zich mateloos ergert aan het nieuwe business concept van Davilex. Na 2 keer Davilex Club stand alone te hebben aangeschaft (sofware uit 2010 moest volledig opnieuw worden aangeschaft voor windows 10) kon ineens onze eigen boekhouding niet meer worden geopend omdat een licentie nodig is! Alsof mijn auto niet meer gestart mag worden en ik langs moet voor een nieuwe sleutel bij de dealer. De helpdesk medewerkster zet mijn klacht en de vraag door naar een medewerker 4 dagen later, de medewerker 4 dagen later zegt dat ik Davilex de voorwaarden in 2017 heeft gewijzigd en dat ik dus gewoon 12.50 moet betalen. Het gaat mij, zoals ook alle anderen die dit reviewen, niet om de 12,50 maar wel om de geldklopperij bij een stand alone versie en het feit dat ik dus niet meer bij mijn gegevens kan en de slechte afhandeling hiervan. Een licentie kopen werkt niet en ik zit dus eindelijk met 4 dagen vrij en geen mogelijkheid om in het systeem te komen. + het programma heeft gewerkt met wat het moet doen + stand alone versie was relatief goedkoop - support is slecht en helpdesk slecht bereikbaar - online aanvragen van nieuwe licentie werkt niet - helpdesk is onkundig - 2e lijns helpdesk wimpelt emoties weg - software is bevroren en niet meer benaderbaar tenzij betaald wordt (afpersingspraktijk) Direct over naar een ander programma

R

Rene Nieuwenkamp

30-12-2019

1

Davilex software

Davilex verkoop een product en blokkeerd daarna de licentie terwijl afgesproken is dat het product licentie-vrij te gebruiken blijft. ZEER ONBETROUWBAAR

G

Gerard Hengst

05-09-2019

1

Davi online boekhouden

Davilex is een drama qua service, in de voorwaarden staat dat het online boekhouden maandelijks opzegbaar is. Na be-eindiging van mijn bedrijf moeten ze de originele uitschrijving KvK hebben. Een screenshot van de Kvk waarop staat dat mijn bedrijf is uitgeschreven voldoet niet, ook niet het bericht van de belastingdienst dat ik ben uitgeschreven. Vraag in welke voorwaarde staat dat “makkelijk opzeggen” gepaard moet gaan met eindeloos tijdrekken ?

B

Ben Riele

18-06-2019

0

Onbetrouwbare club

10 jaar geleden in dit boekhoudprogrammaatje geïnvesteerd. Voor iemand, die kan boekhouden is het nog best wel even een dingetje om met dit programmaatje te gaan boeken, maar dat is me, ondanks de userinterface gelukt. Het is een leuk programmaatje, waarmee eenvoudig handige rapportages kunnen worden gemaakt, maar niet meer dan dat: handig hulpje voor een simpel kunstje ..... Ik ben 10 jaar lang bestookt met commerciële "aanmoedigingen" om een onderhoudscontract op dit pakketje af te sluiten. Ik heb dat steeds geweigerd, om reden dat boekhouden nooit verandert: alles wat je links hebt gezet, moet ook een plaatsje rechts krijgen. Nu heeft Davilex besloten de spelregels "nog tijdens de wedstrijd" eenzijdig te wijzigen. Vanaf nu zijn gebruikers jaarlijks een gebruikersvergoeding verschuldigd. "Slechts" € 12,50 per jaar, maar toch ..... Wat staat je als gebruiker mogelijk nog meer te wachten??? Dit is het type leverancier, waar je niet van afhankelijk moet willen zijn.

G

G. Verschoor

30-01-2018

4

Fijn programma

Erg tevreden met mijn boekhoudprogramma van Davilex, niet te ingewikkeld en precies wat ik nodig heb. Ook de service ervaar ik als prima en ik word altijd erg goed geholpen. Al met al een erg tevreden klant.

S

Ster

18-01-2018

0

Ineens licentie bijdrage

In 2006 Davilex account aangeschaft, in 2012 een upgrade aangeschaft en in 2014 een tweede licentie aangeschaft. Een prima werkbaar pakket en jarenlang een tevreden gebruiker. Deze pakketten zijn gekocht en hiervoor eenmalig voor betaald. Op 19 september 2017 krijg ik ineens een mail dat er 12 dagen later een licentie bijdrage van € 12,50 per jaar wordt berekend. Wanneer ik per mail het bedrijf uit leg dat ik dit software pakket heb gekocht krijg ik een standaard reactie terug dat wanneer ik het pakket wil blijven gebruiken deze € 12,50 per jaar moet betalen. Waarvoor? De reactie is voor het onderhouden van Davilex zijn systemen!!! Ben ik hier als klant verantwoordelijk voor????

B

B. Bakker

02-01-2018

1

Mixed...

Aangezien de overheid het percentage van 6 naar 9% btw gaat doen werd mij door Davilex geadviseerd een update aan te schaffen. Dat is niet goedkoop, maar goed, het is nodig, dus ik heb het gekocht en de update uitgevoerd. Toen kreeg ik de melding dat ik meer dan 100 administraties moest wissen (!!!) om uberhaupt nog van het pakket gebruik te kunnen maken. Ook kreeg ik de mogelijkheid om voor 5 euro per administratie per jaar te gaan betalen om het pakket te kunnen blijven gebruiken, zonder bijna alles te wissen. Is dit een nieuwe truc om meer geld af te troggelen van langdurige gebruikers? Voor de update kon ik ongestoord overal gebruik van maken en na een update (wat toch een verbetering zou moeten zijn) kon ik heel het programma hierdoor niet meer gebruiken. Wat ook nog eens pech was, was dat het de vrijdagavond voor kerst was, waardoor de klantenservice van Davilex gedurende 5 dagen niet bereikbaar was en ik dus 5 dagen lang mijn administraties niet in kon. Na die 5 dagen eindelijk contact gekregen met de klantenservice en die hebben toen een vinkje omgezet waardoor ik het wel weer kan gebruiken. Niet zo netjes om op deze manier geld proberen te verdienen. Gelukkig hebben ze mij het uiteindelijk wer mogelijk gemaakt om verder te kunnen werken.

J

Jape

29-12-2017

0

al 25 jaar

Het is dat mijn pc er is mee gestopt maar het programma draai nog als een tierelier de pc was nog windows 98 en was van 96 programma had ik in 92\93 gekocht maar helaas het is een hele oude versie dus we zijn weer bezig om Davilex weer aan te schaffen nu een proefversie aangevraagd om te zien of het veel is veranderd in de jaren , mafg zeggen na 25 ben ik steeds tevreden volgens mij verdienenwij wel een medaille ?

H

Henny van Kranen

10-12-2017

0

Vreemde prijsstelling, ernstige beperkingen en slechte support

Basic versie vs. Standaard: support wordt 3x zo duur terwijl je ook al een fors hoger aanschafbedrag betaald. Staat zo erg niet in verhouding tot de prijs. Nu 3 jaar klant, inhoudelijk is het een prima pakket alleen zijn er in de basic versie en aantal debiele beperkingen ingebouwd zoals het aantal bankrekeningen dat je maximaal kan toevoegen. Bjj overstappen naar een andere bank heb je een groot probleem! Ook de supportovereenkomst is niet wat je mag verwachten : na een paar jaar veranderen ze ineens de overeenkomst waardoor je 3x (!) zo veel gaat betalen. Om dat weer recht te breien ben ik inmiddels 3 support calls verder en staat er nu bijna een incassobureau bij me op de stoep. Woorden schieten tekort om mijn onvrede over Davilex hier nog op een nette manier te uiten. Absolute afrader. Geen zaken mee doen.

R

R.P.S Louwman

03-06-2017

0

Boekhouden vervelend klusje

Ideaal systeem om een van de vervelendste klusjes uit handen te geven: boekhouden. Werkt naar behoren en scheelt een hoop tijd en irritatie ten opzichte van wanneer ik dit zelf moest doen

B

Brandsma

07-02-2017

0

gratis proefabonnement

Ben begonnen met een gratis proefabonnementje. Daarna wilde ik niet meer zonder. Maar zo duur is het helemaal niet (daar was ik bang voor). Het neemt me werk uit handen en bespaart zo juist geld.

B

Brenner

25-08-2016

0

Goed programma!

Beste programma waar ik in tijden mee heb gewerkt. Alles is overzichtelijk en duidelijk, het is heel makkelijk om mee te werken. Echt zoals ze zeggen> het maakt boekhouden makkelijk!

K

Kevin

06-05-2016

0