NederlandReview

  Ervaringen Alzheimer Nederland

  Wanneer je een geliefde of familielid hebt met Alzheimer of een andere vorm van dementie, of je hebt zelf de diagnose Alzheimer gekregen, dan komt er vaak veel op je af. Je hebt dan allerlei vragen, loopt tegen problemen aan, of wilt gewoon iets doen om te helpen. Voor al deze dingen kun je terecht op de website van de Stichting Alzheimer Nederland. Zij beantwoorden veelgestelde vragen, je kunt veel informatie vinden of je opgeven als vrijwilliger bijvoorbeeld. Wat andere mensen van hen vinden lees je hier op NederlandReview.

  Over Alzheimer Nederland

  Sinds 1984 bestaat de Stichting Alzheimer Nederland die zich inzet voor mensen met dementie en hun dierbaren. Zij hebben een hoofdkantoor in Amersfoort, waar ongeveer 70 medewerkers actief zijn, en verspreid over Nederland zetten zo’n 5.500 vrijwilligers zich in voor de stichting. De doelstelling van de stichting is om voorlichting te geven over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie en ondersteuning te bieden en op te komen voor betere zorg voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij werken samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelen geld in voor o.a. wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Naar hun mening kan iedereen iets doen om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en mantelzorgers te verbeteren. Daarom willen zij de krachten bundelen van donateurs, mantelzorgers, beleidsmakers, mensen met dementie, medewerkers, onderzoekers en anderen.

  Portret Nancy en Michelle | Herinneringen voor het leven 2019

  Diensten

  Op dit moment (medio 2017) hebben zo’n 270.000 mensen in Nederland de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. In 2040 wordt verwacht dat dit aantal zo’n half miljoen patiënten zal treffen. En deze ziekte treft niet alleen de patiënt zelf, maar ook de partners, familie, vrienden en andere mantelzorgers. Alzheimer Nederland zet zich voor hen in met een aantal doelen voor ogen:

  • De toekomst waarin dementie voorkomen of genezen kan worden, dichterbij brengen
  • De levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving verbeteren
  • Zo veel mogelijk mensen inspireren en middelen mobiliseren om dementie te overwinnen
  • De organisatie als spil in de samenwerking rond dementie neerzetten

  In 2016 hebben zij zes thema’s bepaald die voor hen in de komende jaren prioriteit krijgen:

  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Het online platform Dementie.nl
  • Het programma Samen dementievriendelijk
  • Participatie van patiënten
  • Preventie en bewustwording
  • Opinievorming

  Informatie

  Op de website van Stichting Alzheimer Nederland vind je allerlei informatie over dementie:

  • Wat is dementie?
  • Herkennen en symptomen
  • Soorten dementie
  • Diagnose en behandeling
  • Omgaan met dementie
  • Hulp bij dementie
  • Oorzaken en preventie
  • Wat moet ik regelen
  • Etc.

  Regio en Steun

  Naast informatie over de Alzheimer Stichting kun je op de website ook informatie vinden over wat er in je eigen regio te vinden is qua activiteiten, zogenaamde Alzheimer Cafés en afdelingen. Ook kun je je op de website opgeven als donateur of vrijwilliger.

  Laat hier jouw review over Alzheimer Nederland achter!

  Vind jij dat Alzheimer Nederland alle informatie helder en duidelijk brengt en genoeg ondersteuning biedt? Of zijn er nog specifieke dingen die je mist bij hen? Laat het ons hier weten!

  Kun je bij Alzheimer Nederland alle antwoorden vinden op je vragen omtrent Alzheimer of dementie, of mis je informatie en ondersteuning op de website?

  Alzheimer Nederland
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (1)

  2
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  2
  Service
  rating
  2
  Prijs
  rating
  2
  Leveren
  rating
  2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Alzheimer Nederland

  Uw beoordeling

  kennis

  Slechte behandeling. Gestopt met vrijwilliger zijn omdat betaald personeel niet serieus genomen worden. Ze luisteren niet naar je en het management denkt alleen aan eigen portemonnee. Corrupt!

  Door: Sandra30-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  FAQ

  Is Alzheimer Nederland een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 1 ervaringen geplaatst over Alzheimer Nederland. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 2 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Alzheimer Nederland actief?

  Alzheimer Nederland is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goede doelen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Alzheimer Nederland gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.