NederlandReview

  Ervaringen Helpling

  Waarom zou u kopen bij dit bedrijf, Helpling? Helpling helpt u binnen een minuut aan de beste schoonmaakhulpen bij u in de buurt. Het is heerlijk om te zien hoe ook u een goede hulp voor het schoonmaken kunt vinden. Helpling bemiddelt zelfstandige hulpen met mensen welke op zoek zijn naar een goede hulp voor het schoonmaken. Er is een uitgebreide selectiemethode met onder andere een verklaring van goed gedrag, voordat een hulp bemiddelt wordt door Helpling. Ook worden ze door de klanten iedere keer na iedere schoonmaak beoordeeld. Op die manier is het mogelijk om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen van een kwaliteitsschoonmaak. Op NederlandReview worden niet zo zeer de hulpen beoordeeld, maar voor het bedrijf Helpling. Natuurlijk zal de eindklant dit vaak als een zien. Het is echter goed om de beoordelingen van anderen over een bedrijf als Helpling goed te lezen. Hierdoor is het mogelijk om volop te genieten van de verschillende reviews.

  Over Helpling

  In een paar stappen kunt u een goede hulp zoeken en vinden op Helpling. U start met het invoeren van uw adres, dan de datum en tijd wanneer de hulp moet komen. Hierna kunt u al gaan genieten van een mooi en schoon huis. Simpel en snel.

  Helpling doet ook aan kortingcodes. Hoe dat precies werkt en hoe u deze kortingen kunt invoeren, dat kunt u bekijken in dit filmpje:

  U wilt een vaste hulp boeken?

  Het is ook mogelijk om een vaste hulp te boeken. U kunt de hulp dan iedere week of iedere twee weken langs laten komen. Het systeem kan de persoon reserveren voor deze momenten. Wel zo fijn. Als u trouwens een keer een schoonmaak ronde moet afzeggen dan kan dit tot 48 uur van tevoren.

  Het selectieproces

  Eerst is er een selectie op basis van het CV. Hier moeten twee referenties bij zijn. Ook wordt gekeken naar de motivatie en de werkervaring. Het is de combinatie natuurlijk van meerdere factoren. Ook is het belangrijk dat de Nederlandse of de Engelse taal goed beheerst wordt. Ook moet er een verklaring omtrent gedrag overlegt worden.

  Het is de missie van Helpling om Nederlandse huishoudens te ontzorgen op een veilige en gemakkelijke manier. In 2014 is Helpling gestart in Amsterdam. Tegenwoordig zijn ze actief in bijna 50 steden en zijn er al 50.000 klanten. De dienst is trouwens in 12 landen actief  Diensten van Helpling

  Helpling bemiddelt tussen mensen welke graag een schoon huis willen hebben en schoonmakers in het hele land. Ze gebruiken hiervoor een website en ook een app voor op de smartphone. Hierdoor is het mogelijk om snel iemand te vinden voor de schoonmaak van uw huis.

  Klachten, tips en complimenten over en voor Helpling

  Misschien is er een klacht? Of misschien een tip of compliment? Neem dan contact op met Helpling. Ze nemen niet alleen de complimenten graag in ontvangst, maar ook de klachten. Op die manier is het namelijk mogelijk om de dienstverlening snel en gemakkelijk te verbeteren. Wel zo fijn.

  Uw mening over Helpling

  Heeft u een persoonlijke ervaring met Helpling? Laat dan op Helpling een beoordeling achter over hun dienstverlening. Op die manier is het mogelijk voor anderen om te zien hoe goed ze daadwerkelijk zijn.

  Lees ervaringen van klanten van helpling die u voorgingen met het boeken van een schoonmaker. Lees eerst ervaringen voordat u boekt! Kijk op NederlandReview

  Helpling
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (127)

  7.6
  76% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8
  Service
  rating
  7.6
  Prijs
  rating
  7
  Leveren
  rating
  7.8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schoonmaakster

  Ruim een maand netjes een schoonmaak hulp geregeld. Perfect dacht ik zo heb ik tijd om mijn tas te pakken en nog wat werk af temaken. Voordat ik naar Schiphol ga. Dit viel vies tegen op de zelfde dag 30 min voorafspraak om 11.00 annuleert de hulp. Helpling kan geen vervanging vinden. Nu moet ik mijn huisdier oppas in een vies huis laten. En kom terug in een vies huis. Dankjewel voor het verzieken van mijn planning en weekend. Als je niet lekker voelt had je dit eerder kunnen melden zodat er nog iets geregeld kon worden. Rond uit onbeschoft Annemieke komt mijn huis niet meer in.

  Door: Rosemarijn 30-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Schoonmaakhulp

  No point in wasting time pre-selecting cleaners, as they never accept your cleaning requests. The first time I used Helpling, they informed me they are sending some other guy. Ok, fine. Second time, again none of my pre-selected people accepted, and Helpling informs me someone else is coming – a person with no bio, no reviews, not even a picture. I’m supposed to invite a person that I don’t even know how they look like, into my home! Helpling say they’ve checked IDs (mind you, not criminal record or anything, just IDs). Well, without a picture I have no clue who on earth I am expected to invite into my home and if the person that shows up is the one on the ID they checked. The ID-checked cleaner can send a buddy to rob and rape me and the ID-checked cleaner can show police an alibi that they were somewhere else and just forgot to cancel. Far-fetched? Ask police. I called Helpling to explain I want a different cleaner, they say they will try. The automatic emails I received from them a few hours later just said they’ve cancelled my request. I call. They explain if I want someone, I need to make another request. Pf, ok. I do. One of my pre-selected cleaners accepts. Yey! A few hours later they send me a message along the lines “Oops, I clicked yes, but I meant to click no, I’m not coming”. Is this for real? Next morning I call. Helpling know nothing of this. They say *they* will try to find someone else and I have to do nothing. I email them a proof of my conversation with the cleaner. Sometime later, I see that my appointment is again cancelled. I call to see what’s going on. I get yelled at, called names (I wish I was joking), get told that I can request a new appointment myself or get lost and finally “That’s how it works” and then they hang up on me.

  Door: Gergana 09-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  No way

  Omdat ik mijn been heb gebroken, heb ik een schoonmaakhulp ingeschakeld. Ze was op tijd, deed alles netjes, maar toen ze weg was merkte ik, dat mijn tv bekrast is. Zij beweert dat ze alleen de rand heeft schoongemaakt, maar daar zitten ook krassen op en wat erger is, ook op het beeldscherm. Gebeld met Helpling, die zou een schadeformulier toesturen, maar ze melden alvast: er is een eigen risico aan de verzekering gebonden. Waardeloos bedrijf, ik laat mijn rechtsbijstandverzekering het afhandelen met ze.

  Door: Zsu 27-10-2018
  Judith 14-10-2019

  Ik kwam thuis en vond mijn nieuwe RVS fornuis vol krassen (duidelijk met een schuurspons schoongemaakt!), en zwarte uitgebeten vlekken in de mooie grote RVS wasbak. Zonder twijfel chloor gebruikt terwijl we duidelijk aangaven alleen de vloeibare groene zeep te pakken. Er is niets dat zo uitbijt. Helpling trekt volledig zijn handen er vanaf, waardeloos!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4
  rating

  Oplichters

  Oplichetrs!

  Door: Abr 16-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Niet bijster gezonde medewerkers.

  Mijn vaste hulp heeft haar been gebroken en is dus een week of zes uitgeschakeld. Aangezien ik niet in staat ben zelf de schoonmaak te doen moest er dus vervanging komen.
  Toevallig hing zo'n beetje heel Leiden vol met posters van Helpling.
  Dat leek mij dus de ideale oplossing.

  Ik heb tot drie keer toe een hulp aangeboden gekregen en hoewel ik ook strijkhulp had aangegeven had geen van drieën dit op hun to do lijstje staan.

  Tevens hebben ze alle drie op de dag van de eerste afspraak zich afgemeld. De eerste werkte opeens niet meer voor Helpling, de tweede was een ziekenhuisafspraak vergeten en de derde was een uur tevoren van z'n fiets gevallen en moest het van de dokter rustig aan doen.

  M.a.w. we zijn vier weken verder en ik heb nog geen schoonmaakhulp gezien.
  Dan kunnen ze een hele stad wel volhangen met posters, maar als er vervolgens niemand komt opdagen is dat ook weggegooid geld

  Ik ben wel klaar met deze club.

  Door: Froukje 14-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Slechtste service ooit

  Helpling is werkelijk de slechtste service die ik ooit van mijn leven heb meegemaakt. In een korte tijd hebben we 5 verschillende schoonmaakhulpen gehad die er

  OF geen bal van schoonmaken begrepen
  OF de afspraak annuleerde omdat ze lekker op het strand ij slaap zijn gevallen (echt gebeurd) of "de bus hadden gemist"
  OF je hebt 1x iemand die het wel begrijpt die daarna niet meer kan.

  Ik ben er helemaal klaar mee dat je je plannen netjes aanpast om vervolgens constant geannuleerd te worden.
  Daarnaast verplichten ze je minimaal zoveel maanden vast te zitten aan deze bar slechte service.

  Voor ons nooit meer!!

  Door: Dennie 02-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  beter een ander forum gebruiken

  doe het jezelf niet aan, je zit aan ze vast als je een achterlijke schoonmaakster heb. Dan doen ze alsof je een nieuwe krijgt maar dan mag je 50 euro extra betalen en wat je daarvoor terugkrijgt weet je niet. Ik betaal nu alles in 1keer af, ik neem mijn verlies en ik ga via een ander forum eenmalig bemiddelings kosten betalen als het wel/niet klikt met mijn schoonmaakster. En als het niet klikt, dan betaal je niet en dan zoeken ze weer door naar een ander voor maar 12,50.
  Helping lijkt een profesioneel opgezet iets maar ze hebben alleen een goede website bouwer.

  Door: Lars 27-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Doe het jezelf niet aan

  Ga lekker zitten, doe je voetjes omhoog en ik neem je mee in de Never Ending Story van mijn ervaring met Helpling. In mijn huisje is het niet bepaald vies of zo maar toch af en toe iemand hebben die de boel grondig schoonmaakt is wel fijn.
  Dus daar was Helpling met al hun bombarie, vrolijk ogende posters, beloftes was blinkende keukens en breed lachende schoonmakers (inc rubberen handschoenen). Ja ook ik ben daar voor gevallen heb een boeking gemaakt. De eerste ging vlekkeloos (sorry, het moest), de tweede boeking ook..
  Maar blijkbaar is er een limiet aan boekingen die goed kunnen gaan bij Helpling en bij de volgende boeking kwam een vriendelijke dame met goede moed de boel poetsen, stoffen en opruimen waarna ze met de noorderzon verdween. Ik heb bij de telefoon gezeten, op haar gewacht maar zelfs een telefoontje of twee later kon de klantenservice mij vertellen dat deze dame voor hun ook spoorloos was.
  Vol verontschuldigingen en tenenkrommende beloftes werd er een nieuwe dame gevonden voor mijn ienieminie huisje... die nog voor het bezoek aangaf niet meer terug te komen.
  Nu begon het toch wel een beetje te knagen... heb ik al mijn goede beurten opgebruikt??
  Weer een telefoongesprek voor met "Ik begrijp het" en "Het spijt ons" en natuurlijk een nieuwe belofte om iemand te vinden. Nog geen uur later werd ik gebeld dat het ze niet ging lukken om iemand te vinden.

  Nou hoor ik je denken: potverdorie, daar kom ik nooit meer terug.
  Maar ik ben erg vergevingsgezind en wilde de luitjes nog een laatste kans geven. En vol goede moed vulde ik een schoonmaakverzoek in. Bingo! Binnen een uur had ik iemand aan de haak geslagen en ja - deze zou ECHT komen.

  Of niet... een paar dagen later werd er vriendelijk via de mail gemeld dat OOK deze medewerker niet meer werkzaam zal zijn bij Helpling. Op zich ben ik best redelijk, ik bedoel, kijk maar eens naar hoe vaak ik vol hou! Maar nu is het een wedstrijd geworden... ik besloot een test te doen, en vulde een laatste keer een verzoek in.. Misschien ook wel een beetje om het lot te tarten.. wie weet.. en beetje masochisme hebben we allemaal wel in ons.

  En de nieuwe boeking ook maar meteen een klachtenformulier ingevuld.. waar je lang naar moet zoeken, (5 clicks en niet bestempeld als klachten formulier.. zucht)

  Zou ik het aanraden om Helpling te gebruiken? Hell no. Bespaar jezelf de stress en struin gewoon de oproepjes bij de supermarkt af. Scheelt tijd en frustratie.

  Ben jij benieuwd of ik ooit nog een degelijke schoonmaker via hun kan boeken? Ik ook!
  Maar tot die tijd zeg ik - doe het jezelf niet aan.

  Door: Gem 11-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Zonder afzegging niet op komen dagen

  Hulp kwam niet opdagen zonder bericht. Klantenservice slecht bereikbaar. We kregen uiteindelijk te horen dat ze ziek was. Dat kan natuurlijk gebeuren maar dat je er dan zelf achter aan moet bellen om dat te achterhalen is heel vervelend. Ondanks dat ik om mij heen al veel slechte ervaringen had gehoord (heel vaak afzeggingen) wou ik het toch een keer proberen. Helaas tot dezelfde conclusie moeten komen.

  Door: V van Hoven 09-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Klantonvriendelijk helpt niet

  Het schoonmaken zelf ging redelijk maar de service van helpling is een ramp. Door een technische fout klopte de oorspronkelijke bestelling niet een ook het inloggen liep vast. Daardoor hadden we in eens wekelijks in plaats van tweewekelijks een schoonmaakster . Dat is uiteindelijk omgezet maar nu moeten we boete betalen voor het opzeggen omdat we aan de minimumeisen van een wekelijkse boeking moeten volldoen.
  Kortom ze falen zowel op technisch als ook op klantvriendelijkheid.

  Door: Judith van der Woude 22-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Vele problemen

  Typische startup met bijkomende problemen.
  - 5x meegemaakt dat teveel in rekening werd gebracht
  - 1x bedreigd door een schoonmaker, en helpling liet me nog betalen ervoor ook
  - Ik zocht iemand die ook wil strijken, maar tot 2x toe iemand in huis gehad die dat toch niet wilde.

  Door: Bert Stevens 10-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Dun gezaaid

  2x een schoonmaakster via Helpling. Ik wilde 3 maanden inschrijven voor een vaste hulp. Kreeg 2x een andere schoonmaakster die beiden voor eenmalig waren. Wacht nu al 9 dagen op bericht voor een andere schoonmaakster maar blijkbaar zijn deze dun gezaaid. Baal dat ik er nu nog 2 maanden er aan vastzit.. Word erg onrustig van al die wisselingen en dan elke keer weer een ander in mijn huis.

  Door: Debbie 01-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Goed

  Ik heb al een tijdje dezelfde schoonmaakster en het bevalt me bijzonder goed. Niet de goedkoopste, maar complimenten voor hoe zij mijn huis bijhoudt.

  Door: Mariska 04-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Slecht ervaring

  Ik heb geen hulp van deze site ooit gekregen, zij sturen e-mail dat zij proberen iets voor mee te vinden....
  Zij booken ook geld voor niks. Ik vind de service zo schlecht.

  Door: Stavroula 07-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  slechte werkmentaliteit

  In korte tijd heb ik 5 schoonmakers gehad. Vaak kwamen ze de eerste keer op tijd, ze waren altijd erg aardig en ze werkte hard. Daarna kwamen ze óf (veel) te laat, óf ze belden af op het moment dat ze eigenlijk voor de deur hadden moeten staan, óf ze kwamen niet opdagen.
  Het vervelende is dat mijn huis nu al een maand niet is schoongemaakt. Ik doe het niet omdat er én geen tijd voor hem én de schoonmaker eerdaags verwacht en die komt vervolgens op het laatste moment niet opdagen. Helpling biedt aan dezelfde dag nog iemand anders te organiseren, maar lukt niet omdat het te kort dag is. Dat snap ik ook, maar heb ik maar 1 dag per week tijd om de deur voor een schoonmaker open te doen. Lukt het niet op deze dag, dan zijn we weer een week verder.
  Kennelijk ligt de loyaliteit van de schoonmakers niet bij de klant en evenmin bij Helpling. Ik verbaas me elke keer weer over zo'n waardeloze werkmentaliteit.

  Door: K. Meertens 22-03-2017
  Francisca Wals 31-05-2017

  Beste dhr of mvr Meertens, Voor NRC Handelsblad maak in een artikel over internetplatforms zoals Helpling, de voor- en de nadelen ervan. In je reactie verwoord je de mogelijke nadelen van Helpling treffend. Zou je mij iets meer over je ervaring met Helpling willen vertellen? Ik hoor graag van je, op korte termijn mocht dat lukken. Je kunt me bereiken via f.wals@nrc.nl. Vriendelijke groet, Francisca Wals

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  helpling top

  goede ervaring snel geregeld goed schoongemaakt echt een top hulp erg aardig en beleeft

  Door: petra doyle 09-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  aanrader

  erg tevreden met deze service, ik hoop dat ze snel uitbreiden met huis-en tuin-hulp.

  Door: mvr 09-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Makkelijk geregeld en goed resultaat

  Het is online allemaal erg makkelijk te regelen en ben tevreden met het resultaat.

  Door: Ruud 02-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Goede ervaringen!

  Wij werken nu een aantal weken met een hulp via Helpling. En het is een zeer prettige ervaring. We hadden en ontzettend goede hulp via Helpling, maar zij ging stoppen ivm een verhuizing.
  Daarna heeft Helpling verder gekeken voor een nieuwe hulp. Helaas hadden we een hulp gekregen die heel aardig was maar niet schoonmaakte zoals wij het wilden. Dat was geen probleem, we kregen weer een nieuwe hulp. Helaas kwam zijn zonder bericht niet opdagen. Helpling reageerde daar meteen heel goed op en nu hebben we een fantastisch hulp weer waar we mee doorgaan.
  De contacten met Helpling zijn erg goed en prettig. Ze ondernemen snel actie. Een aanrader dus!

  Door: Monique 02-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Goede (eerste) ervaring!

  Via via had ik van Helpling gehoord. Bij het boeken had ik een voorkeur aangegeven voor de hulp die ik graag wilde. Dat was via de website te regelen. Op de afgesproken dag was hij keurig op tijd en hebben we eerst besproken wat er wel of niet moest gebeuren. Omdat het ons oude huis was wat schoongemaakt moest worden was ik zelf niet aanwezig. Maar dat was geen enkel probleem. Tussendoor hield hij mij op de hoogte van de vorderingen en stelde af en toe voor om iets extra's te doen.Goed inzicht dus! Hij had wel een uurtje langer nodig dan was afgesproken maar het resultaat mocht er zijn! Al met al een goede ervaring en een schoon huis wat we met een gerust hard kunnen overdragen aan de nieuwe bewoners!

  Door: D. van Bokhoven 25-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Schrijf zelf een review over Helpling

  Uw beoordeling


  FAQ

  Is Helpling een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 127 ervaringen geplaatst over Helpling. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7.6 gekregen, waarbij 76% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Helpling actief?

  Helpling is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Huis, tuin & kamers

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Helpling gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.