NederlandReview

    Ervaringen Raisin

    Het kan handig zijn om wat spaargeld op de bank te hebben. Natuurlijk wil je dan wel een betrouwbare bank kiezen of een spaarrekening om je geld te beheren. Wie weet kan Raisin dit wel zijn. Maar zal je geld wel veilig staan op zo’n rekening van Raisin of is er kans dat je het gehele bedrag kwijt raakt? Hoe hoog zal de rente zijn die Raisin aanbiedt nou echt zijn? Zal het makkelijk zijn om je geld bij Raisin op een spaarrekening te zetten? En zal de klantenservice van Raisin je wel kunnen helpen als je ineens niet meer bij je geld kunt of er iets anders misgaat? Alleen mensen die al eens wat geld op een Raisin spaarrekening hebben gehad kunnen je hierover inlichten. Lees hun reviews om een idee te krijgen van hoe een spaarrekening van Raisin nou eigenlijk werkt. Hun beoordelingen, cijfers, meningen en ervaringen kunnen je laten zien of Raisin echt zo veilig en betrouwbaar is.

    Over Raisin

    Raisin is een financiële instelling. Ze bieden je een spaarrekening aan waar jij jouw spaargeld op kunt zetten. Ze noemen zich zelfs een “toonaangevende marktplaats” voor sparen in heel Europa. Ze bieden je, volgens hun website, namelijk toegang tot spaarproducten vanuit heel Europa. Ze opereren namelijk maar liefst in 30 verschillende landen en hebben 53 partnerbanken in hun database. Hun doel is om jouw de beste rente te bieden en op die manier jouw rendement te verhogen. Je kunt, na je eenmalig online geregistreerd te hebben, in één oogopslag al je deposito’s zien. Maar ze zullen je ook regelmatig updates sturen over nieuwe spaarproducten. Je kunt dan gemakkelijk een nieuwe deposito openen of juist een al bestaande deposito verlengen. Dit kun je zelfstandig doen en daar heb je dus verder niemand bij nodig. Jij bepaalt namelijk waar je wilt sparen. Er is een speciaal despositogarantiestelsel dat jouw spaargeld zal dekken tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder per bank.


    Hier wat tips om geld te besparen zodat je meer op een spaarrekening kunt zetten.

    Diensten van Raisin

    Je kunt je via de website van Raisin gemakkelijk aanmelden. Je hoeft je alleen maar te registreren. Wel willen ze graag dat je een kopie van je ID-bewijs upload en een referentietransactie uitvoert. Daarna krijg je inloggegevens waarmee je waar dan ook op hun website kan inloggen. Eenmaal ingelogd zul je vervolgens toegang hebben tot het gehele aanbod van hun partnerbanken. Daarna is het gewoon een kwestie van een spaarproduct selecteren en de gewenste inleg overmaken. Verder is er een Raisin klantenservice die je kan helpen als je er zelf niet helemaal uit dreigt te komen. Klachten, Complimenten en Tips voor Raisin Heb jij wel eens geld proberen te sparen via een rekening van Raisin? Dan horen wij uiteraard graag meer over jouw Raisin ervaring. Hoe makkelijk was het om je te registeren? Was het echt zo gemakkelijk om een deposito te openen? Hoeveel geld heb je gespaard in de tijd dat je geld op een Raisin deposito stond? En wat zei de klantenservice van Raisin toen je geld kwijt leek te zijn? Schrijf je eigen Raisin review en laat ons weten wat jouw mening over deze spaarbank is.

    Klachten, Complimenten en Tips voor Raisin

    Heb jij wel eens geld proberen te sparen via een rekening van Raisin? Dan horen wij uiteraard graag meer over jouw Raisin ervaring. Hoe makkelijk was het om je te registeren? Was het echt zo gemakkelijk om een deposito te openen? Hoeveel geld heb je gespaard in de tijd dat je geld op een Raisin deposito stond? En wat zei de klantenservice van Raisin toen je geld kwijt leek te zijn? Schrijf je eigen Raisin review en laat ons weten wat jouw mening over deze spaarbank is.

    Raisin
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (15)

    9
    93% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    8,6
    Service
    rating
    9,4
    Prijs
    rating
    9
    Leveren
    rating
    8,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Inmiddels 3 deposito's

    Ben begonnen met sparen via Raisin ergens in januari, waar ik mijn eerste deposito opende bij BlueOrange. Vervolgens heb ik deposito's geopend bij Inbank en nu Coop bank, beide banken zijn uit Estland.

    Met name erg handig is dat zodra je door de eenmalige registratie bij Raisin heen bent en je Raisin-rekening open is, het openen van deposito's erg soepel verloopt. Je logt in, vraagt het binnen enkele minuten aan en maakt het geld over naar de Raisin-rekening. Je hoeft dus niet voor elke bank opnieuw het hele proces te doorlopen.

    De klantenservice heeft me ook altijd naar tevredenheid geholpen. grt, Jan

    Door: Jan de Waardt25-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Inbank

    Goede service en rente. Enkele jaren geleden kreeg ik veel meer op een gewone spaarrekening dan nu op deposito's, maar je moet toch wat.

    Deposito viel vrij bij Bigbank en zag deze nieuwe Estse bank in Nederland. Opening vd rekening ging vlot. Moet wel enkele dagen wachten tot de Raisin-rekening open is, daarna is het deposito bij Inbank snel open.

    De welkomstbonus wordt ook uitgekeerd op de Raisin-rekening.

    Door: Joeri20-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Raisin deposito

    Klantenservice hielp me goed. Het geld moest ik overmaken naar mijn Raisin-rekening bij een Belgische bank, Keytrade Bank in Brussel. Blijkbaar werkt Raisin (als zijnde bemiddelaar) samen met die bank om de bankieren services aan te bieden. Toevallig las ik recentelijk dat Moneyou zijn Belgische sparen klanten verkocht heeft aan Keytrade - betreft rond de 2 miljard euro - zijn dus redelijk bekend.

    Keytrade stuurde het vervolgens door naar Inbank. Heb inmiddels de bevestiging van mijn deposito bij inbank binnen in mijn login omgeving.

    Door: Pieter Pan06-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Deposito bij Inbank en Bleuorange bank

    Had me in eerste instantie aangemeld voor een deposito bij Inbank, dit was binnen 1 week open. Daarbij kreeg ik EUR 100 welkomstbonus.

    Inmiddels is een tweede deposito vrijgekomen, dat geld heb ik nu bij Blueorange bank gezet. Dit ging erg eenvoudig

    Door: Mareije vd. B.31-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Inbank deposito 1 jaar

    Heb me op donderdag een week geleden aangemeld. De opening van de Raisin-rekening verliep soepel, dwz de instructies waren duidelijk en simpel en was open op de dinsdag erop. Zelfde dag nog geld overgemaakt en ik kreeg de vrijdag bevestiging van Inbank dat mijn 1 jaar deposito (1,15%) geopend was.

    Best snel dus: 2 rekeningen geopend (raisin-rekening en depositorekening) + 2 boekingem (mijn ING --> Raisin-rekening --> deposito bij Inbank) binnen een week. Ik heb zojuist de mail verstuurd om mijn welkomstbonus te claimen. Die zou dan binnen 2 weken op mijn raisin-rekening gestort moeten zijn

    Groet,
    Kevin

    Door: Kevin Franke21-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Eindelijk weer wat rente

    Heb mijn spaargeld veel te lang de ING laten staan - hier krijg je tenminste nog wat rente dus gaat niet alles op aan belasting en inflatie.
    Aanmelding bij Raisin liep goed en heb (was een tijdelijke actie) een dubbele welkomstbonus gekregen. Ik heb nu een 3 jaar deposito gekozen bij Inbank en nog een van 1 jaar.

    Prima.

    Door: Anton30-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Topservice

    Vooraf gebeld met vragen, antwoorden kreeg ik (op verzoek) helder per e-mail nog nagestuurd.

    Heb me daarna aangemeld, dat was weinig anders dan bij andere spaarbanken: gegevens invullen, documenten uploaden en 10 cent vanaf mijn tegenrekening. De instructies in de begeleidende mails waren zeer duidelijk dus niks op aan te merken.

    Enkele werkdagen later was mijn Raisin-rekening open, dit is een rekening bij de Belgische Keytrade Bank dus je krijgt een Belgisch Iban. Geld daarnaar overgemaakt, waarna het doorgestuurd werd naar mijn gekozen deposito bij BlueOrange (letland) tegen 1,22% - bijna dubbel wat ik kon krijgen bij NIBC

    Noemenswaardig is de depositobevestiging in PDF vorm die je krijgt na opening van het deposito - hier staat alle informatie incl iban, looptijd etc duidelijk op. Dergelijk gemak/duidelijkheid ontbreekt nog wel eens bij andere partijen

    Grt, Jop

    Door: Jop A.27-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Deposito in Estland

    Vlot verlopen, online formulier had ik in ong. 3 minuten ongevuld.

    Daarna krijg je een mail dat je ID+ bv. bankafschrift of energierekening (adresbewijs) stuurt - ik koos voor energierekening. Ten slotte maak je nog 10 cent over vanaf je tegenrekening.

    Ik kreeg zo'n 3 werkdagen later (weekend ertussen) bericht dat mijn Raisinrekening open was. Toen heb ik gelijk het deposito bij Inbank aangevraagd en het geld overgemaakt naar de Raisinrekening. 2 dagen later bevestigde Inbank dat het deposito (1 jaar looptijd) open was.

    Kortom, duidelijk info en vlotte verwerking met de beste rente. Weinig meer te melden.

    Door: Tjalling24-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Goede rente en service

    Via Raisin kort geleden een deposito geopend bij Blueorange Bank. Bevalt goed... Duidelijke documentatie en goede/aardige klantenservice. En (nog steeds) de beste rente op 1 jaar looptijd. Daarnaast kreeg ik de prima welkomstbonus vlot uitgekeerd.

    Grt, L. Hert

    Door: L.J.V. Hert30-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Eenvoudig met beste rente

    Via Raisin een deposito bij BlueOrange uit Letland geopend. Lijkt me een goede bank en daarnaast staat Letland toch garant voor mijn geld tot EUR 100 000, daarom heb ik een bedrag net daaronder ingelegd zodat de rente ook gedekt is. Naar ik al wist heeft Letland een stabiele economie en bij BlueOrange krijg je toch wel even andere rente dan bij Nederlandse banken. Het is niet de 4% of 5% van een aantal jaar terug, maar goed - beter dan 0,01% bij ABN.
    Communicatie met klantenservice ging vlot, kreeg echt het idee dat ze hun best doen en de klant als persoon ipv nummer beschouwen.

    Door: Ron23-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Goede rente, proactieve service

    Heb sinds een paar weken een deposito lopen via Raisin. Aanmelding verliep volledig online, er hoefde dus niemand langs te komen bij huis voor identificatie zoals bij een concurrent. Brr, dat vond ik toch niet echt prettig/handig.
    Er zat een dag vertraging in de opening van mijn deposito bij Inbank, hiervan werd ik direct op de hoogte gesteld en men heeft mij de dag renteverlies gecompenseerd. Ik hoefde hier niet eens naar te vragen (ik had het anders waarschijnlijk niet eens opgemerkt)! Uitstekende dienstverlening
    grt, J

    Door: J de V15-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Inbank deposito

    Ik zit alweer enkele jaren naar tevredenheid bij Bigbank en Raisin kwam met een nieuwe bank uit Estland, de Inbank die betere rentes bieden dan Bigbank op de kortere termijnen. Na mijn registratie bij Raisin kon ik gelijk mijn paspoort uploaden en maakte ik 10 cent over van mijn referentierekening. Een paar dagen later kreeg ik een mail met het rekeningnummer van mijn RAISIN-rekening. Daar kon ik het geld naar ovewrmaken, waarna het doorgestuurd werd naar Inbank. Liep allemaal goed en de klantenservice gaf me vooraf duidelijke informatie over hoe het in zijn werk ging.
    Vriendelijke groet Ivo Petrchenko.

    Door: Ivo Petrchenko10-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Dusver 2 deposito's geopend, wacht op nieuwe banken

    Ik heb zover 2 deposito's geopend bij Raisin, een bij Blueorange bank uit Letland (in januari geopend) en nu een bij Inbank uit Estland. Vond het erg handig dat zodra je de registratie een keer doorlopen hebt en het eerste deposito open is, je voor een volgend deposito alleen maar hoeft in te loggen, de aanvraag online kan voltooien en bevestigen met een TAN code die per SMS komt.
    Daarna hoef je alleen nog maar het spaargeld weer over te maken. Vooral daarom de volle 5 sterren op Bestellen en Levering.

    Bij Letland moet je wel even rekening houden met bronbelasting verminderen/verrekenen, dat hoeft bij Estland niet (die is daar altijd 0%).
    Ik hoop eigenlijk alleen dat ze snel meer banken toevoegen!

    Door: Joris de D.10-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Beste rente, soepele aanmelding

    Registratie en deposito openen verliep soepel en de rente is de beste die ik kon vinden. Mijn deposito was binnen een paar werkdagen open - lekker makkelijk dat alles online gedaan kon worden. Letterlijk niets op aan te merken. grt J de Graaf

    Door: de Graaf09-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Gemiste kans

    Jammer genoeg is dit niet naar mijn verwachting gegaan en ben dan ook niet tevreden

    Door: Gerard v Maann13-02-2019
    Alain DESMAELE15-02-2019

    Tja dat kan zeker zijn maar met deze korte reactie help je andere mensen niet mee... Vertel wat uitgebreider wat er mis is gelopen AUB. Thanks

    Robin30-08-2019

    Wat ging er niet goed dan? Waar moeten anderen goed op letten volgens jou?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Raisin

    Uw beoordeling