Zó ga je jarenlang genieten van je kerstdecoratie

Je kunt ieder jaar weer andere kerstdecoratie in huis halen. Maar het is eigenlijk wel een beter idee om er langer van te genieten, meerdere jaren achter elkaar! En dat is ook zeker mogelijk, als je maar goed nadenkt over de versiering die je in huis haalt. In dit artikel vind je praktische tips. Waar kun je het beste op letten?

Goede kwaliteit

Als je kwalitatieve decoratie in huis haalt, heb je er langer plezier van. Zo wil je dat de verlichting in de kerstboom jarenlang meegaat. Led verlichting is een duurzame keuze, want dit type verlichting doet het lang. Hang een lichtslinger van led in de kerstboom, maar decoreer bijvoorbeeld ook je muren ermee. Verlichting kun je namelijk op veel plekken kwijt in huis tijdens de feestdagen! Dat zorgt alleen maar voor extra sfeer. En controleer ook altijd de kwaliteit van de andere decoratie die je in huis haalt, of het nu gaat om kerstballen, kerstfiguren of kerstkransen.

Tijdloze look

Je kunt natuurlijk trendy kerstdecoratie in huis halen. Maar het kan zo zijn dat je dit maar een enkel seizoen mooi vindt. Om jaar in, jaar uit van je kerstspullen te genieten, ga je juist voor een tijdloze look. Denk aan kerstballen in je lievelingskleur. Of een sierlijke kerstkrans. Zoek ook altijd kerstversiering uit die bij jouw stijl past. Misschien vind je bepaalde figuurtjes wel extra leuk, zoals een sneeuwpop of een kerstster. Ook de klassieke kerstkleuren zijn ieder jaar weer een plaatje om naar te kijken. Denk aan rood, groen, zilver en goud.

Netjes opbergen

Ga natuurlijk ook altijd voorzichtig met je kerstversiering om. Zo zijn kerstballen nu eenmaal best breekbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus er kan altijd iets kapot gaan. Maar als je je kerstspullen altijd weer netjes opbergt, gaan ze lang mee. Stop je kerstdecoratie daarom in een opbergbox of bewaardoos, die je een vast plekje geeft in huis. Op die manier kan er weinig mee gebeuren. En als het volgende kerstfeest weer voor de deur staat, heb je de kerstboom ook zo weer opgetuigd. Daar doe je jezelf dus alleen maar een plezier mee.

Afwisseling

Je kunt ieder jaar weer precies dezelfde kerstversiering in je huis neerzetten. Maar dan is de kans groot dat je er na een paar jaar toch op bent uitgekeken. Hoe kun je dit nu voorkomen, zonder dat je steeds weer iets nieuws in huis haalt? Wissel door de jaren heen af tussen je kerstdecoratie! Het ene jaar zet je bijvoorbeeld een kerststal neer in huis, het andere jaar plaats je juist weer een figuur van een kerstman. Om maar iets te noemen! Zo maak je er door de tijd heen iedere keer weer een feestje van.
Het is een mooi voornemen om lang met je kerstdecoratie te doen. Natuurlijk kun je je verzameling heus eens aanvullen met iets nieuws. Maar met de bovenstaande tips geniet je verder voor meerdere jaren van je dierbare verzameling.

Share