Waarom een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering cruciaal is voor freelancers

Als freelancer weet je het maar al te goed. Zelf ondernemen is hartstikke leuk, maar je komt soms ook voor wat verrassingen te staan. En loop je als ondernemer inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken?
Dan is het idee van het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wel zo prettig. Het geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering. Maar een verzekeraar, zoals Univé, helpt je ook nog eens zo snel mogelijk weer aan het werk. Het is dus de hoogste tijd om deze verzekering een keer onder de loep te nemen en er meer over te weten te komen.

Je kiest als freelancer zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn

Het beste van alles? Als freelancer kies je zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn. Je hebt namelijk de keuze uit 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd. Voor deze drie opties bereken je online alvast je premie of je kunt je laten adviseren tijdens een persoonlijke afspraak met de verzekeraar. In dit blog lichten we deze drie opties verder voor je toe.

Een AOV voor 2 jaar: Perfect voor starters

Een AOV met een looptijd van twee jaar leent zich erg goed voor starters. Je profiteert van lage vaste lasten bij jouw eerste stappen. Je gaat snel weer aan de slag bij een tijdelijke tegenslag en je betaalt met deze verzekering de laagste premie. Ook pas je jouw dekking binnen 3 jaar eenvoudig en snel aan.

Een AOV voor 5 jaar: Erg veel zekerheid op de middellange termijn

Naast een AOV voor 2 jaar, is ook het afsluiten van een AOV voor 5 jaar een erg gewilde keuze. Het geeft je erg veel zekerheid op de middellange termijn. Je hebt voldoende tijd om te herstellen in een turbulente tijd en je geniet van een voordelige premie. Ook is je inkopen voor 5 jaar gedekt. Ben je er als freelancer achter gekomen dat het tijd is voor een carrièreswitch? Er is gelukkig meer dan genoeg ruimte voor heroriëntatie op de arbeidsmarkt.

Je kunt tot je AOW-leeftijd zijn verzekerd

De laatste optie waar je voor kunt kiezen? Dat is dat je tot je AOW-leeftijd bent verzekerd. Je bent gedurende je hele carrière zeker van een fijn inkomen en je bent altijd gedekt, wat er ook gebeurt. Je kunt met vertrouwen investeren zonder financiële zorgen en je bent maximaal beschermd, wat zorgt voor maximale prestaties.

Je kunt een AOW op verschillende manieren afsluiten

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van de drie opties waar je uit kunt kiezen. Het afsluiten ervan kun je op verschillende manieren doen. Wil je het liefste zelf meteen een AOV afsluiten? Of toch liever eerst de opties voor je eigen bedrijf bespreken met een adviseur. Je hebt de keuze uit:

  • AOV afsluiten bij de adviseur
  • AOV zelf online aanvragen
  • Gratis inzichtgesprek

Een AOV breng de volgende voordelen met zich mee

Tijdens het afsluiten van een AOV wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alles goed is geregeld. Je kunt het volgende verwachten van deze verzekering voor jou als freelancer:

  • Advies over bedrijfsvoering en gezondheid
  • AOV preventiedesk: om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
  • Maandelijkse uitkering bij ziekte of een ongeval
  • Maandelijkse uitkering bij zwangerschap of zorgverlof
  • Persoonlijke hulp bij re-integratie

Let altijd goed op de voorwaarden van deze verzekering

Als freelancer mag een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering eigenlijk niet ontbreken. Je bent in tal van situaties goed gedekt. Maar houd er ook altijd rekening mee dat een aantal situaties juist niet worden gedekt. Denk daarbij aan dat je door (eigen) opzet niet meer kan werken of als je fraude pleegt.

Share