Verbeter je weerstand, begin bij jezelf

Door het ritme van de maatschappij en ons drukke leven vergeten we vaak goed voor ons zelf te zorgen. Een balans van goede voeding, een goede nachtrust, voldoende ontspanning en in sommige gevallen aanvullende supplementen zijn van belang om onze weerstand te verhogen en om gezond te blijven.

Doordat we zo druk bezig zijn nemen we vaak niet genoeg tijd om gezond en goed te eten. Veel mensen slaan het ontbijt over of denken dat drie koppen koffie een goede vervanging zijn om energie te krijgen en wakker te worden. De waarheid is dat een goed ontbijt belangrijk is om de dag op een aangename manier te beginnen en door te komen. Na een lange nacht rust heeft ons lichaam energie en voedingsstoffen nodig om weer 'aan het werk' te kunnen. Door een gezond ontbijt te eten geef je jouw lichaam de energie die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je zult je makkelijker kunnen concentreren en je darmen, de inwendige fabriek van je lichaam, zullen gedurende de dag ander voedsel dat je eet beter verwerken. Bovendien voorkom je met een uitgebalanceerd ontbijt dat je later op de ochtend snacks of snoep eet om je hongergevoel kwijt te raken. 

Niet alleen de voedingsmiddelen van het ontbijt zijn belangrijk om je weerstand te verbeteren of op peil te houden. De lunch en het avondeten zijn minstens zo belangrijk. Helaas denken we vaak dat we daar ook geen tijd te hebben en eten vaak een snelle hap uit een pakje of de magnetron. Een maaltijd bereid met verse producten is gezond voor je lichaam en beter voor je weerstand. Bovendien wek je tijdens het automatische eetlust op in je lichaam waardoor je met plezier je verse bereide gerecht eet. Misschien denk je nu dat je helemaal geen tijd hebt om te koken maar wist je al dat koken voor veel mensen heerlijk ontspannen werkt? Zo vang je twee vliegen in een klap terwijl je jouw gezonde maaltijd staat klaar te maken.

We hebben namelijk naast goede voeding ook ontspanning nodig om onze weerstand op peil te houden. En met ontspannen bedoelen we in dit geval niet het bijhouden van je Instagram of Facebook profiel maar echte gezonde ontspanning. Luister bijvoorbeeld naar muziek of een audioboek of ga een wandeling maken in het dichtstbijzijnde park. Lichaamsbeweging is namelijk ook erg belangrijk voor onze gezondheid. De kans is groot dat je een groot deel van de dag zittend of staand in dezelfde houding doorbrengt dus door te bewegen kun je de spieren en gewrichten van je lichaam gezond en fit houden. Bovendien zorg je voor een betere bloedsomloop en zul je 's avonds minder moeite hebben om in slaap te vallen omdat je lichaam moe is. Voldoende nachtrust is namelijk ook erg belangrijk voor je gezondheid.

Als je niet voldoende nachtrust krijgt sta je 's morgens te laat en moe weer op. Je neemt dan niet de tijd voor het ontbijt en we hebben juist gelezen hoe belangrijk dat is. Er zijn speciale supplementen verkrijgbaar die je kunnen helpen om je nachtrust te verbeteren. Weer andere voedingssupplementen zijn een aanvulling op je dieet en helpen bijvoorbeeld voor het op peil houden van je vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan Melatonine voor je nachtrust en vitamine B12 capsules.

Mocht je hulp nodig hebben om jouw weerstand te verbeteren dan kun je bij A. Vogel terecht. Alfred Vogel, een Zwitserse fysiotherapeut begon bijna 100 jaar geleden in 1923 met de verkoop van natuurgeneesmiddelen. Het meest bekende product uit het assortiment van Vogel is Echinaforce, een natuurlijk geneesmiddel waarvan jaarlijks meer dan 150.000 stuks in ons land verkocht worden. De website van A. Vogel geeft tips over voeding en gezondheid en biedt producten om jouw weerstand en immuunsysteem te verbeteren. Zo kun je er een test doen om te weten te komen hoe goed jouw weerstand is en je vindt er recepten voor gezonde maaltijden

Aan de hand van de uitkomst van de test en de tips en recepten van A. Vogel kun je direct stappen ondernemen om aan je weerstand en gezond te werken. Je zult je snel beter, fitter en gezonder voelen dus wacht niet langer!

Share