Steek jouw ideale zithoek niet onder stoelen of banken

Een bank is vaak het centrale punt in je woonkamer. Het is de plek waar je tv kijkt, leest, visite ontvangt en gezellig met het gezin zit. Een zithoek moet dus gezellig, uitnodigend en huiselijk zijn, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hierbij wat ideeën voor een huiselijke zithoek voor iedere soort ruimte.


Een hoekbank

De beschikbaarheid hebben over een grote ruimte betekent dat je voldoende plek hebt voor een grote hoekbank. Meubelpartner heeft een aantal hoekbanken en loungebanken die groot genoeg Door de vorm maakt deze een zithoek al snel gezellig. Zorg voor een grote koffietafel of salontafel zodat iedereen die op de bank zit de plek heeft om een koffiekopje of theekop neer te zetten. Deze opstelling is erg gezellig als je vaak met een grote groep mensen in de huiskamer zit. 


Zitbanken voor kleinere ruimtes

Een kleinere ruimte is vaak lastig in te delen omdat een grote bank er vaak niet te plaatsen is. Mocht je tegen dat probleem aanlopen dan is een tweezitsbank misschien wel iets voor jou. Meubelcity heeft een aanbod goedkope tweezits bankstellen die, volgens hen, geschikt zijn voor een kleine woonkamer. En zo zijn er nog vele andere plekken waar je een bankstel voor twee personen kunt aanschaffen. Je kunt voor één bankstel kiezen en deze aankleden met een koffietafel en bijzettafeltjes. Met een paar planten en decoraties erbij of een schilderijtje erboven kleedt je het snel en eenvoudig aan. Eventueel kun je er nog een bijpassende leunstoel of twee bij aanschaffen. Mocht je iets meer ruimte hebben dan is een set van twee banken misschien een optie. Tegenover elkaar staan is zo’n set huiselijk maar ze kunnen ook in een hoek van 90 graden geplaatst worden.


Een stel stoelen

Ben je maar alleen of met z’n tweeën en heb je niet zoveel bezoek? Denk dan eens aan een stel leunstoelen. Je kunt hier dan wel niet languit op liggen, maar in de grotere stoelen kun je wel heerlijk wegkruipen. Zet ze voor een open haard voor een heel gemoedelijk en knus effect. Zet een tafeltje neer voor wat spullen en een kast waar je boeken of andere favoriete spullen in staan zodat je die bij de hand hebt.


Stof om over na te denken

Naast de vorm van de bank en de hoeveelheid bankstellen je kwijt kunt en wilt moet ook de stof van de bank niet aan je aandacht ontsnappen. Leer ziet er, vooral in het begin, erg mooi uit en je kunt het gemakkelijk schoon houden. Even een doekje er overheen en af en toe even met ledercrème er overheen en de bank zal er een tijd mooi uit blijven zien. Wel ziet een lederen bank er vaak wat koeler uit en is het niet altijd de juiste keus als je huishouden kinderen en/of huisdieren bevat. Stof is warm en geeft je huiskamer ook een mooie uitstraling. Schoon houden kan alleen best een gedoe zijn. Als er iets overheen gaat dan is dat er lastig uit te krijgen en voor mensen met een allergie kan een stoffen bank best problematisch zijn.
 


Share