PVC Tegels: 4 dingen om te weten

Wil je een pvc vloer omdat die makkelijk in onderhoud en sterk is, maar ben je eigenlijk meer fan van een stenen vloer? Geen probleem! Ga voor pvc tegels. Ze zien eruit als steen, maar zijn lekker comfortabel en warm. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van pvc tegels en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan verder; wij hebben informatie verzameld die jou kan helpen bij het maken van een keuze.

Een realistische uitstraling

PVC tegels zul je misschien ook wel kennen als vinyltegels. Deze tegels zien er zo echt uit dat je ze bijna niet van echt beton of steen kunt onderscheiden. Ze lijken misschien op echte stenen of betonnen tegels, maar zijn eigenlijk gewoon van plastic gemaakt. Deze vloeren hebben verschillende lagen PVC en hierdoor zijn ze sterk en slijtvast. Deze tegels worden op een bepaalde manier gemaakt waardoor ze enorm veel lijken op de echte, natuurlijke varianten.

Enorm veel variatie en afmetingen

Natuurlijk kun je PVC tegels in allerlei kleuren en maten vinden. Je bent dus niet beperkt door een standaardmaat of kleur. De standaardmaat is 60 x 60 centimeter, maar je kunt dus ook voor grotere maten gaan, zoals 91 x 91 of 91 x 45 centimeter. Die grotere tegels hebben minder naden en geven daardoor een strakke, moderne look.

De voordelen van PVC tegels

Er zijn verschillende redenen waarom PVC tegels een topkeuze voor je huis zijn. Sommige varianten zijn bijvoorbeeld brandvertragend en hierdoor verhoog je meteen de veiligheid in je huis. Ze gaan lang mee, zijn makkelijk schoon te maken (dus geen gedoe met vieze voegen) en zijn licht en flexibel. Het wordt wel aangeraden om deze te laten leggen door een professional, maar dat klusje hoeft niet lang te duren. Ze kunnen ook goed tegen een stootje, wat natuurlijk fijn is voor als het er thuis wild aan toe gaat, bijvoorbeeld omdat je kinderen hebt. Omdat ze waterdicht zijn, zijn ze ook ideaal voor de badkamer of keuken. Wist je dat ze zelfs geweldig zijn over vloerverwarming? Deze tegels laten de warmte goed door. Wat wil je nog meer?

Geschikt voor verschillende interieurstijlen

PVC tegels zijn echt veelzijdig en passen bij allerlei inrichtingen. Ze staan geweldig in zowel stoere industriële als strakke moderne huizen. Dat komt gewoon omdat ze zo'n realistische look hebben. Maar ze zijn ook top voor een meer landelijke stijl, waar je de tegels kunt gebruiken om het wat gezelliger te maken. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hoe dan ook, er is veel mogelijk met PVC tegels en er zijn genoeg varianten om uit te kiezen zodat ook jij het bij je woning kunt laten passen. Succes!

Share