Meubelhondje en kabelbinder: hulpmiddelen voor verhuizing en verplaatsing

Ga je verhuizen en moet je veel spullen meenemen? Wil je dingen verplaatsen van de ene naar de andere ruimte in een gebouw? Dan is het handig om een meubelhondje of kabelbinder in te zetten als hulpmiddelen. Verhuizingen en verplaatsingen worden zo eenvoudig gerealiseerd, terwijl je zelf geen zware dingen hoeft te sjouwen.
Bovendien kunnen omsnoeringsbanden, verhuisdekens en diverse soorten folie een verhuizing vergemakkelijken. Het is aan te raden om in zee te gaan met een erkend verhuisbedrijf. In dit artikel geven we hier meer informatie over.

Wat is een meubelhondje eigenlijk?

Een meubelhondje is in feite een plank met daaronder kleine zwenkwielen. Meubelhondjes worden ingezet voor de verplaatsingen van zwaardere objecten. In de transportwereld wordt een meubelhondje ook wel een dolly of meubelroller genoemd. Bij verhuizingen van meubels en witgoed komt een meubelhondje bijvoorbeeld goed van pas.

Wat is een kabelbinder?

Een kabelbinder wordt ook wel een tiewrap genoemd. Kabelbinders zijn plastic riempjes die ingezet worden om spullen samen te bundelen of vast te maken. Objecten kunnen er ook prima mee gemarkeerd worden. De bandjes worden vaak eenmalig gebruikt. Na het aantrekken kan het niet meer losser gemaakt of geopend worden.

Omsnoeringsbanden

Sla je producten vaak op of moeten deze geregeld verpakt of verzonden worden? Dan kunnen omsnoeringsbanden eveneens een mooie uitkomst bieden. Omsnoering realiseer je met omsnoeringsbanden, dit zorgt ervoor dat ladingen goed beschermd zijn tijdens opslag en transport. Omsnoeren zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Vandaar dat de juiste omsnoeringsbanden belangrijk zijn voor het transport en vastzetten van goederen.

Verhuisdekens

Voor verhuizingen worden vaak verhuisdekens ingezet. Een verhuisdeken gaat schade tegen tijdens het opslaan van meubilair of andere objecten. Mocht een kast tijdens het verhuizen toch een paar stoten krijgen, zal deze er nog steeds mooi uitzien. Verhuisdekens zijn ideaal om alle soorten schade te voorkomen. Gebruik een verhuisdeken tijdens transporten en opslagdekens tijdens opslag om schade aan meubels tegen te gaan.

Goede folie

Wil je iets inpakken of verpakken? Dan kan de juiste folie onmisbaar zijn. Logistiek verpakkingsmateriaal wordt gebruikt om producten in te vervoeren of op te slaan. Folie is een dun vel materiaal dat vaak bestaat uit metaal of kunststof, zoals plastic van polyetheen. Er zijn diverse soorten folies zoals wikkelfolie, krimpfolie en bouwfolie. Uiteenlopende handwikkel- en machinewikkelfolie, helpen bedrijven goed en stevig te verpakken.

Verhuisbedrijven

Naast de juiste hulpmiddelen raden we aan een goed verhuisbedrijf in te zetten. Deze verhuisbedrijven weten precies hoe ze te werk moeten gaan bij een verhuizing. Een erkende verhuizer heeft een certificaat dat de kwaliteit van het bedrijf waarborgt. Zij zijn dan lid van een specifieke brancheorganisatie.
Wanneer je tijdens een verhuizing kiest voor een erkend verhuisbedrijf weet je in ieder geval zeker dat je goed verzekerd bent. Bovendien kun je ervan uit gaan dat je spullen zonder schade op locatie zullen arriveren.
Hopelijk kun je uit de voeten met bovenstaande verhuis- en verplaats informatie. Maak er een mooie verhuizing of verplaatsing van.

Share