Manieren om jouw bedrijf op de kaart te zetten, dit zijn ze!

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf goed vindbaar is? Met deze tips zet jij je bedrijf op de kaart!


 


1. De lancering van je bedrijf


Zorg ervoor dat de lancering van je bedrijf groots gevierd wordt. Nodig familie en vrienden uit, maar ook mensen die veel voor jouw bedrijf zouden kunnen betekenen. Houd het feest op een centrale locatie en zorg voor een mooie, trendy inrichting van de locatie.


 


2. Online aanwezigheid


Maak ten eerste een website aan. Het is belangrijk dat je hier in ieder geval je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en mailadres op hebt staan. Voor de rest hoeft je website nog niet geweldig te zijn, zolang je maar te bereiken bent. Bedenk daarnaast wat je wilt bereiken met je website: wat wil je dat mensen op je website doen? Maak gebruik van SEO zodat je goed vindbaar bent op de zoekmachines.


 


3. Netwerken


Neem eens een bezoekje aan conferenties, beurzen, cursussen en netwerkborrels. Hier kun je een praatje maken met influencers, journalisten, bloggers en andere mensen die interessant zijn voor jouw bedrijf.


Na je gesprek kun je een Visitekaartje geven. Zo zullen mensen je niet snel vergeten en weten ze ook hoe ze je moeten bereiken. Ook kun je je visitekaartjes verspreiden in verschillende winkels, restaurants of gebouwen. Dus, waarom zou je een visitekaartje willen? Het is een goedkope en effectieve manier van promotie: al vanaf €16,00 kun je visitekaartjes laten drukken bij Drukland.nl. Visitekaartjes wekken een goede eerste indruk en laten zien dat jij je bedrijf erg serieus neemt.


 


4. Opvallen


Tenslotte: zorg ervoor dat je bedrijf opvalt! Niet alleen moet je een goed concept hebben, maar moet je je ook kenbaar maken in de omgeving. Denk hierbij aan het ophangen van opvallende posters en een grote vlag bij je bedrijfspand. Het is handig om deze groot en kleurrijk te maken; zo vallen ze nóg meer op.


 


Foto door: Rawpixel


Share