Laminaat en parket: kies voor kwaliteit, service en overzichtelijk aanbod

Op zoek naar laminaat en parket? Deze vloeren kies je niet zomaar even uit. Een nieuwe vloer speelt een belangrijke rol in iemands dagelijkse leven. Hou met het maken van de keuze rekening met kwaliteit, service en een overzichtelijk aanbod. Laminaat kan omschreven worden als compositiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit verschillende laagjes met specifieke eigenschappen. Parket is vloerbedekking die bestaat uit houten delen in verschillende formaten. Parketvloeren kunnen in diverse parketsystemen gelegd worden. De afwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Specialisten kunnen hout lakken of in de was of olie zetten. 

De keuze om voor parket of laminaat te gaan kan soms lastig zijn. Het is dus raadzaam om je vooraf goed te laten adviseren. Heb je een nieuw huis gekocht of denk je aan een verbouwing. Dan is het belangrijk om goed in beeld te hebben welke vloer je plaatst of laat plaatsen. Een eettafel of kast kan met gemak veranderd worden. Bij vloeren is dat een veel lastiger verhaal. Een vloer speelt een belangrijke en centrale rol in de woning. Denk dus goed na of je voor laminaat of parket moet gaan. 

Laminaat of parket?

Parket wordt dikwijls gekozen als iemand wil gaan voor een warme, natuurlijke en luxe uitstraling. Door een parketvloer wordt de waarde van een huis aanzienlijk verhoogt. Parket bestaat in verschillende vormen. Zo is er het befaamde massieve parket dat geheel bestaat uit hout. Nadat dit is gelegd moet er vaak nog gelakt en geschuurd worden. Als de parketvloer net is gelegd mag er een dag niet op gelopen worden. Dit kan namelijk zorgen voor krimping of uitzetting. Lamelparket is als het ware laminaat met een toplaag van hout. Deze laag bestaat uit massief hout, waaronder lagen die met elkaar verlijmd zijn. Bij deze variant is er geen droogtijd nodig en het kan niet krimpen of uitzetten. 

Ga jij een laminaatvloer kopen? Laminaat zorgt voor een sfeervol effect en lijkt op echt parket. Een goed gelegde laminaatvloer is vrijwel niet van een parketvloer te onderscheiden. De laminaatlagen bestaan uit een kunststof onderlaag, een drager, een laag papier en kunststof toplaag. Toplagen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Kies je voor een goedkoop laminaat? Dan moet er rekening gehouden worden met snellere slijtage. Laminaat wordt vaak geclassificeerd aangeboden. Hoe hoger het nummer, hoe intensiever de vloer gebruikt kan worden. Laminaat is verkrijgbaar is vele uiteenlopende motieven. 

Keuze maken

Ga jij voor een parket- of laminaatvloer? Die keuze zal je uiteindelijk zelf moeten maken. Neem eens een kijkje op laminaatparket.nl. Het is raadzaam om je vooraf goed te laten adviseren. Laat je bijvoorbeeld informeren door een jong bedrijf waar de mensen enthousiast zijn en werken met een moderne mentaliteit. Specialistische bedrijven leggen vloeren tegenwoordig door heel Nederland.

Share