Kantoorruimte in Amsterdam kiezen: hoe weet je zeker of je de juiste keuze maakt?

Het huren van een kantoorruimte in Amsterdam is complex. Het aanbod is erg groot. Tegelijkertijd ligt de vraag ook hoog. Kantoorpanden vliegen daarom als zoete broodjes over de toonbank en je moet snel keuzes durven maken om je slag te slaan. Dat betekent echter niet dat je onbezonnen te werk moet gaan. De huur van een kantoorruimte neemt een groot deel van de vaste lasten in beslag. Dan moet je er wel van overtuigd zijn dat je de beste beslissing hebt gemaakt.
Maar hoe weet je zeker of je de juiste keuze maakt? Hoe ziet de perfecte kantoorruimte er voor jouw bedrijf uit? In dit artikel zetten we een aantal handige tips op een rij om te ontdekken wat je nodig hebt.

Houd rekening met de toekomstplannen van je bedrijf

Veel ondernemers maken de fout om enkel te kijken naar hetgeen ze nu nodig hebben. De behoeftes die ze hebben vanuit waar hun bedrijf nu staat. Bedenk echter ook goed dat jouw bedrijf er nu waarschijnlijk heel anders uitziet dan enkele jaren terug. Dat hoort ook. Stilstand is achteruitgang. Je moet blijven innoveren en groeien om zakelijk succesvol te zijn. Maar is de kantoorruimte die je op het oog hebt hier ook voor geschikt? Of juist niet?
Schrijf daarom voor jezelf eens op wat je de komende tijd op zakelijk gebied hoopt te bereiken. Wil je bijvoorbeeld verder uitbreiden en heb je daarom straks meer vierkante meters of simpelweg effectieve werkplekken nodig? Onderzoek dan of de indeling van het kantoor hierop berekend is. Misschien zijn er momenteel geen mogelijkheden, maar verwacht de huurder dat je in de toekomst nog meer ruimte bij kunt huren. Dit zijn handige dingen om te weten en om te bepalen of het kantoor wel toekomstbestendig genoeg is.
Weet je niet zeker of je deze ruimte ook op de lange termijn wil of kan aanhouden? Kies dan voor een kantoor met een flexibel contract. Een kortere looptijd is in dit geval een must.

Instapklaar?

Wist je dat er tegenwoordig ook instapklare kantoorruimtes worden aangeboden? Een volledig gemeubileerd kantoor in Amsterdam huren is een slimme optie als je snel aan de slag wilt en zelf nog geen kantoormeubels hebt. Onder de streep ben je dan vaak goedkoper uit. Bovendien bespaar je zo ook veel tijd en kun je na het ondertekenen van het contract eigenlijk direct intrekken. Wel zo handig!

Passend binnen het budget

Ook het kostenplaatje is natuurlijk erg belangrijk. Je moet er zeker van kunnen zijn dat de huurkosten binnen het budget passen. Het moet immers niet zo zijn dat het heel moeilijk wordt om meer winst te maken, simpelweg omdat je maandelijks tegen zulke hoge tarieven huurt.
Het blijft daarom altijd een beetje zoeken naar de juiste balans tussen de perfecte kantoorruimte en ligging en een bijbehorend kostenplaatje. Onderzoek waar eventueel bespaard kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie. Huren in Amsterdam is erg geliefd. Als je net daarbuiten gaat kijken, bespaar je vaak al flink wat geld. Is de locatie wel erg belangrijk? Onderzoek dan of het mogelijk is om te besparen op vierkante meters. Dan betaal je ook al snel wat minder per maand.

Share