In 3 stappen de juiste werkster vinden

In 3 stappen de juiste werkster vinden

Het vinden van de juiste werkster kan nog eens lastiger zijn dan je denkt. Je wilt namelijk iemand in huis hebben die van aanpakken weet en niet de kantjes er vanaf loopt. Helaas is niet iedereen geschikt voor die klus. Het liefst wil je natuurlijk een werkster hebben die binnen een mum van tijd jouw huis kan schoonmaken en volgens jouw richtlijnen te werk gaat. Daarom is het goed om deze drie stappen te volgen zodat je de juiste werkster kan vinden.

Stap 1: zoeken

Allereerst moet je natuurlijk op zoek gaan naar de juiste werkster, alleen hoe doe je dat? Natuurlijk kan je een advertentie plaatsen en daarin een oproep doen dat je op zoek bent naar een werkster die van aanpakken weet. Deze kan je dan zowel op internet als in fysieke winkels plaatsen en wie weet komt daar dan iets uit. Een andere optie is op via websites als www.wittewerkster.nl op zoek te gaan naar een werkster die perfect aansluit bij jouw wensen. Op dit soort platformen melden werksters zich aan om hun diensten aan te bieden. Zo heb je meerdere opties om uiteindelijk tot een juiste match te komen.

Stap 2: kennismaken

Is het gelukt met het vinden van een werkster via bovenstaande opties? Dan wordt het tijd om kennis te gaan maken. Inmiddels heb je de aanmeldingen doorgenomen en daaruit heb je iemand uitgenodigd om op gesprek te komen. Tijdens het gesprek kan je het hebben wat je verlangt van de werkster, wat diegene gaat verdienen en op welke dagen en tijdstippen je verwacht dat diegene voor je aan het werk kan gaan. Ook is het niet onbelangrijk om het te hebben over de schoonmaakspullen. Heb jij die al in huis of moet de werkster die meenemen? Wellicht kan je de kandidaat een ‘proef schoonmaak’ laten uitvoeren zodat je kunt peilen of het aan jouw wensen voldoet. Zodoende kan je erachter komen of je de juiste macht te pakken hebt. 

Stap 3: schoonmaken

Indien je tevreden bent over de ‘proef schoonmaak,’ is het vanzelfsprekend dat je diegene aanneemt. Bij de eerste werkdag is het raadzaam om thuis te zijn zodat je de werkster wegwijs kunt maken in jouw huis. Wanneer je eenmaal hebt laten zien waar alles staat kan je de werkster haar gang laten gaan. Belangrijk is ook dat je na afloop even alles naloopt om te kijken of alles volgens plan is gegaan. Tevens kan je ook afspreken hoe je de werkster gaat betalen. Doe je dit iedere week of iedere maand? En spreek ook door hoe je de komende tijd voor je ziet.

Met deze stappen hopen we dat het lukt de juiste werkster te vinden. Succes!


 


Share