Hoe verkoop je jouw huis tijdens de coronacrisis?

Een huis verkopen kan een uitdaging zijn en zeker nu, tijdens de coronacrisis. NederlandReview geeft daarom graag tips voor hoe je dat doet.

Zo doe je bezichtigingen nu digitaal of telefonisch, is extra aandacht vragen voor je huis geen overbodige luxe en geldt ook hier: lees eerst reviews van eerdere klanten voor je samenwerkt met een nieuwe partij!

Hoe staat het met de woningmarkt tijdens de coronacrisis?

Tot nu toe lijkt de coronacrisis de woningmarkt niet hard te raken. In ieder geval niet zo hard als sommige andere sectoren, zoals de horeca of de entertainmentindustrie. 

Volgens het NRC zijn de huizenprijzen bijvoorbeeld nog niet aantoonbaar gedaald door de coronacrisis. Mensen moeten toch wel ergens wonen en blijven vooralsnog huizen kopen. 

Wat is er veranderd bij het (ver)kopen van een huis?

Wel is er nu het een en ander veranderd voor wie een huis wil verkopen of kopen. Zo zijn open bezichtigingen niet meer toegestaan. Dan komen immers soms veel mensen samen in een kleine ruimte. Anderhalve meter afstand houden is dan niet goed mogelijk.

Huisbezichtigingen worden daarom nu vaak privé gehouden. Of zelfs telefonisch. In dat geval bel je met jouw makelaar, die rondloopt in het huis van jouw keuze en daar dan verslag over uitbrengt. Doe je dat met videobellen, dan kun je het huis ook zien tijdens het telefoongesprek.

Is het wel slim om nu een huis te verkopen of kun je beter even wachten?

Het kan daarom een extra uitdaging zijn om juist nu tijdens de coronacrisis een huis te verkopen. Er komen namelijk misschien wel veel minder mensen naar jouw bezichtiging. Die ene koper kan zo net ontbreken.

Je kunt overwegen om daarom even te wachten tot het nog wat beter gaat. De trend naar beterschap is immers al ingezet en meer versoepelingen van Rutte worden verwacht. Maar misschien heb jij die luxe niet en moet jouw huis snel verkocht worden, bijvoorbeeld omdat je al een nieuw huis gekocht hebt of omdat het huis al enige tijd op de markt staat.

Hoe trek je extra aandacht voor jouw huis?

Extra aandacht trekken is daarom geen slecht idee. Ook buiten de coronacrisis is het natuurlijk slim om zoveel mogelijk aandacht voor het te verkopen huis te genereren. Dat doe je bijvoorbeeld door sterke makelaarsborden te laten ontwerpen. Ook is het slim om veel aandacht voor het huis te vragen op sociale media. Deel bijvoorbeeld het huis met al jouw vrienden op Facebook en verzoek hen het weer verder te delen met hun vrienden.

Lees reviews over de partijen waar je mee wilt samenwerken!

Veel bedrijven helpen graag met het verkopen van een huis. Op NederlandReviews verzamelen we daarom reviews over makelaars, huizensites en andere woondiensten. Zo weet jij waar je het beste een dienst kunt afnemen, op basis van de ervaringen van anderen.

Share