Hoe kies je een passend factoringbedrijf uit?

Als je hebt besloten om het verzenden en incasseren van je facturen als zzp’er uit handen te geven, kun je beginnen met het zoeken van een factoringbedrijf. Het is belangrijk dat je hier onderzoek naar doet, zodat je het bedrijf vindt dat het beste bij jou past. Het voordeel van een factoringbedrijf is dat zij het bedrag van jouw facturen uitbetalen zonder dat je hiervoor hoeft te wachten op de betaling van je opdrachtgever. Je hebt hierbij dus meteen beschikking tot jouw verdiende geld. Het vinden van een passend factoringbedrijf is daarom noodzakelijk. In dit artikel leggen we je uit in welke stappen je dit traject kan gaan volgen.

Kijk naar de betrouwbaarheid

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van het bedrijf. Die kun je achterhalen door te kijken naar het keurmerk, de reputatie, recensies en de stabiliteit van het bedrijf. Op het internet zijn vaak recensies te vinden van klanten die eerder zaken hebben gedaan met bedrijven. Dit kan voor waardevolle informatie zorgen. Je factuur verkopen aan een bedrijf dat je kan vertrouwen, is daarom het belangrijkste punt waar je aandacht aan moet geven.

Wat zijn de kosten en afspraken van het bedrijf?

Je wilt weten natuurlijk waar je aan toe bent als je zaken doet met een factoringbedrijf. Hierbij kun je kijken naar de kosten die ze hanteren voor de dienst die ze jou bieden. Op deze manier kun je het gehele aanbod vergelijken. Wanneer je dit doet, is het ook verstandig om te kijken naar de afspraken die in het contract staan. Deze kunnen verschillen per bedrijf. Het is raadzaam om als consument bewust te zijn van de afspraken die je maakt met een bedrijf, zodat je weet waar je aan toe bent. Zaken waar je op kunt letten zijn: het percentage dat het bedrijf vraagt voor de factoring, overige kosten en rente van boetes. In het contract staat belangrijke informatie als de overname van je debiteurenbeheer en kredietrisico. Vergelijk ook hierbij het verschil in aanbod, zodat je kunt kijken welk bedrijf het beste voldoet aan jouw wensen en behoeftes. Bovendien is het verstandig om te kijken naar de service die het bedrijf biedt. Wanneer kunnen ze beginnen met de overname van je facturen? Heb je een opzegtermijn en zo ja, hoe lang? Aan welke voorwaarden zit je vast? Dit zijn ook aspecten die je in overweging moet nemen bij het uitzoeken van een passend factoringbedrijf. Het allerbelangrijkste is dat je je gevoel volgt. Alleen op die manier kom je bij een bedrijf waarmee je op vertrouwelijke basis zaken kunt doen.

Share