Hoe geniet je dit jaar veilig van de herfstvakantie?

De herfstvakantie breng je dit jaar door corona beter niet door in het buitenland. Maar in Nederland kun je ook goed vakantie vieren! Hoe doe je dat?

Wij geven graag tips waar je bijvoorbeeld naartoe kunt gaan, en hoe je dat doet. Er mag en kan nu misschien veel niet, maar sommige dingen zijn gewoon nog open.

Je kunt dit jaar ook gebruiken om eens iets heel anders te doen. Onderneem bijvoorbeeld een fietsvakantie of koop een echte caravan van LMC of Bürstner bijvoorbeeld! Misschien ontstaat dit jaar wel een mooie traditie en wil je hierna niet meer anders…

Herfstvakantie ten tijde van corona

Vandaag begint voor een groot deel van Nederland de herfstvakantie. In tijden van corona is dat voor sommige mensen misschien een wat andere vakantie dan normaal. Zo blijkt ook uit de persconferentie van afgelopen dinsdag, waarin de maatregelen weer moesten worden aangescherpt. 

Vakanties naar het buitenland kun je nu eigenlijk beter niet ondernemen. Wil je toch echt weg uit Nederland, dan kun je alleen terecht in 'gele landen'. Maar dat zijn er niet zoveel.

Bovendien kan de situatie zo weer veranderen, en dan moet je halsoverkop terug. Het is daarom beter om in Nederland de herfstvakantie door te brengen. 

Herfstvakantie in Nederland

Maar op vakantie in Nederland, dat hoeft echt geen probleem te zijn! Er zijn genoeg locaties waar je prima en veilig kunt overnachten. En mocht het gebied waar je bent ineens rood kleuren op de kaart, dan kun je meestal relatief gemakkelijk weer naar huis.

Ook zijn er genoeg mooie natuurgebieden in Nederland, waar je volop kunt genieten van de herfstkleuren in de bomen. Het weer is bovendien nog niet zo koud dat je niet een hele dag buiten kunt blijven.

Hotels zijn open

De horeca is voorlopig helaas gesloten, dus gezellig uit eten of ergens een drankje doen is er deze vakantie niet bij. Ook veel theaters houden hun deuren nu even gesloten, en evenementen zijn afgelost. 

Hotels zijn echter nog wel open, inclusief hotelrestaurants. Als je maar afstand houdt en de andere maatregelen opvolgt. Het is wel altijd verstandig om, voordat je vertrekt, de actuele situatie en maatregelen van jouw reisbestemming te controleren.

Ga zelf de natuur in

Doordat veel ondernemingen gesloten zijn, ben je dit jaar wat meer op jezelf aangewezen. Dat hoeft echter geen probleem te zijn!

Neem je je eigen vervoer mee, bijvoorbeeld een caravan, een camper of een tent, dan hoef je nergens anders te overnachten. Anderhalve meter afstand houden is dan extra makkelijk.

De natuur kleurt langzaam van groen naar rood, geel en oranje. Voor velen is dat genoeg reden om er eens lekker op uit te trekken. Ga wandelen in het Orderbos, verken de Kennemerduinen of vertoef eens aan het Markermeer. Keuze te over! 

Vergeet niet om voldoende broodjes en thermoskannen thee of koffie mee te nemen, want ergens even zitten is er dus niet bij. De ideale tijd om te picknicken dus! 

Veel plezier!

Share