Hoe geef je tijdens de coronacrisis toch een feest?

Een feest geven in coronatijd kan best een opgave zijn. Hoe zorg je ervoor dat je het gezellig maakt, maar toch veilig blijft?

Wij delen graag ervaringen en tips voor hoe je toch een feestje kunt geven tijdens de coronacrisis!

Welke beperkingen en maatregelen gelden nu tijdens de coronacrisis voor feesten?

Al in een vroeg stadium van de crisis bepaalde het RIVM dat groepen van meer dan 100 personen niet meer mochten samenkomen. Grote evenementen zijn inmiddels tot tenminste 1 september afgelast. 

Voor bruiloften en begrafenissen mocht je nog lang met een groep van maximaal 30 personen zijn, maar dan wel met anderhalve meter afstand van elkaar. Dat is natuurlijk weinig gezellig, maar helaas wel noodzakelijk.

Veel mensen hebben daarom hun feesten en partijen uitgesteld tot een later moment, wanneer samenkomen wel weer mag en veilig kan.

Hoe kun je nu tóch een feestje geven?

Stel dat je in deze maanden een bruiloft had gepland. Of je zult nu maar jarig zijn… Voor je het weet zit je in je eentje aan een hele taart met een fles champagne. Niemand die het ziet. Maar dat kan anders!

Wie toch echt een feestje wil geven, kan dat best doen. Maar die moet dan wel een beetje creatief zijn. Want je moet toch echt die anderhalve meter afstand bewaren van elkaar. Spullen doorgeven of delen is ook geen goed idee, want het virus kun je zo ook verspreiden. Helaas dus ook geen tuinfeest.

Geef een digitaal feest!

Een beetje een vreemde ervaring misschien, maar veel mensen zijn inmiddels toch al gewend aan digitale communcatiemiddelen zoals Zoom, Google Hangouts en Skype. Waarom dan niet via zo'n medium een feest geven? 

Net als bij een 'normaal' feest kun je jouw locatie helemaal aankleden. Regel bijvoorbeeld een confetti shooter, blaas een set ballonnen op en zorg voor lekkere hapjes. Die kun je zelf maken, maar ook laten thuisbezorgen, zo help je de horeca ook nog een beetje in deze tijd. Op NederlandReview kun je daarvoor reviews over thuisbezorgen lezen. 

Proost!

Wel alles mooi in beeld zetten natuurlijk, want iedereen moet goed kunnen meegenieten. Zet tot slot een glas champagne naast je scherm en proost met elkaar! 

Je bent zo harstikke veilig want je kunt elkaar niet besmetten. Maar je bent toch samen. Proost!

 

Share