Goedkoop autorijden doe je zo!

Alle autoritjes bij elkaar opgeteld lopen sneller op dan je denkt. Hoeveel ben jij kwijt aan je auto?


Autorijden is duur


Laten we beginnen bij het begin. Welke kosten betalen we om überhaupt een auto te kunnen rijden? Het is een open deur, maar ten eerste moet je natuurlijk je auto aanschaffen. Dit kan een gloednieuwe of een tweedehands auto zijn. Hoe dan ook, je wilt natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Om te voorkomen dat je financieel de dupe bent van autoschade wil je een goede autoverzekering afsluiten. Daarbovenop komen vervolgens nog de wegenbelasting, brandstof en onderhoud. Het is dus wel duidelijk: een auto bezitten is niet goedkoop.


Hoe kunnen we het autorijden dan goedkoper maken?


Allereerst kun je ervoor kiezen om een kleine en zuinige auto te nemen. Deze kost je dan minder wegenbelasting, minder premie voor je autoverzekering én verbruikt minder benzine. Omdat veel nieuwe auto’s vaak zuiniger zijn ingesteld dan oudere auto’s, is het zeker handig om te investeren in een nieuwe auto. Als een nieuwe auto je te duur wordt zijn tweedehands auto’s natuurlijk ook prima. Vaak is het wel zo dat deze enigszins verouderd zijn en daardoor meer benzine verbruiken of sneller toe zijn aan vervanging van bepaalde auto-onderdelen. Ervan uitgaande dat je thuis niet een grote voorraad auto onderdelen hebt liggen, kost dit je ook weer extra geld. 


Naast je auto zelf kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste deal sluit. Let er ook op dat je je auto niet oververzekert, dit kan je per jaar namelijk veel extra geld kosten. Daarnaast kun je zuiniger rijden door je auto uit te ruimen. Wanneer je auto vol met spullen ligt wordt deze natuurlijk zwaarder en resulteert dat in een hogere wegenbelasting. Als laatste kun je geld besparen door goedkoop te tanken. De literprijs bij bezinepompen kan namelijk tot wel tientallen centen verschillen en kan je jaarlijks een hoop geld kosten.


 


Foto door: Sindre Strøm 


Share