Bedrijf verkopen? Websites verkopen via groot overnameplatform

Wil jij je bedrijf verkopen? Heeft deze een bijbehorende website of webshop? Dan kan het raadzaam zijn om het domein toe te voegen aan het aanbod van Brookz. Deze organisatie heeft het grootste en meest actuele aanbod van Nederland. In een overzicht staan alle webshops die te koop worden aangeboden. De beslissing om je bedrijf te verkopen neem je meestal niet zomaar. Daar zal goed over nagedacht zijn. De overname kan de belangrijkste deal van jouw leven worden. Realiseer je dat bij de verkoop van een bedrijf een hoop komt kijken. Je zal vaak niet binnen korte termijn op de golfbaan staan.

Verkoopplan maken is belangrijk

Ga jij het bedrijf verkopen? Dan is het cruciaal dat er een goed verkoopplan wordt gemaakt. Bedrijfsoverdrachten die succesvol zijn hebben één overeenkomst gemeen. Het bedrijf heeft op planmatige wijze naar de verkoop van de onderneming toegewerkt. Goed plannen en gedegen voorbereiden zorgen voor structuur, rust en overzicht.
Een compleet verkoopstappenplan kan daar enorm bij helpen. In dit plan staan vragen en aandachtspunten die nagelopen moeten worden. De kans op een succesvolle verkoop zal enorm toenemen. Op de overnamemarkt slagen verkopers nog steeds. Er is genoeg interesse van potentiële kopers. Strategische kopers zoals investeerders gaan nog steeds op zoek naar interessante bedrijven.
Wil jij als ondernemer je bedrijf in de etalage zetten? Hou er dan rekening mee dat de prijsverwachting bijgesteld moet worden. De markt kan onzeker zijn waardoor de waardering van een bedrijf lastig is. Dit kan zorgen voor een lagere transactieprijs. Geïnteresseerden kijken scherp naar eventuele risico’s. Soms leidt dat ertoe dat ze een minder hoge prijs willen betalen.

Realisme qua prijs en voorwaarden

Hou rekening met nieuw realisme op het gebied van de overnameprijs en andere voorwaarden. Transacties zullen nog steeds wel doorgang vinden. Kopers zijn soms nog steeds bereid om hogere prijzen af te spreken. Ze houden wel altijd rekening met een eventueel risico.
Het is van cruciaal belang om een aantal stappen te zetten als je jouw bedrijf gaat verkopen. Dit stappenplan zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Oriëntatie, bepalen waarde en exit-plan
  • Verkoopteam samenstellen
  • Het bedrijf verkoopklaar maken
  • Zoeken en vinden van een koper
  • Onderhandelingen, garanties en vrijwaringen
  • Sluitstuk en het leven na de verkoop

Website te koop zetten

Op Brookz worden websites te koop gezet. Dit kan een interessante optie zijn als jij je onderneming wil verkopen. Op deze website komen ondernemingen onder de aandacht van de juiste doelgroep. Namelijk geïnteresseerden die op zoek zijn naar overnames.


Het platform biedt het grootste en meest actuele aanbod aan van websites die te koop staan. Zowel kopers als verkopers zullen zich eerst moeten registreren. Na registratie kan een website online gezet worden en is er toegang tot alle informatie.
Om een website te verkopen is het belangrijk dat je een goede beschrijving van het bedrijf geeft. Daarnaast is het van belang om belangrijke gegevens door te geven. Wat is bijvoorbeeld de huidige omzet van het bedrijf? Wordt er winst gemaakt en wat is de sector waarin de onderneming actief is? Neem rustig de tijd om deze informatie te verzamelen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een aantrekkelijke verkoopprijs.

Share