Verschillende soorten vloerkleden voor een kinderkamer

Het is echt leuk om een kinderkamer in te richten! Je moet aan veel dingen denken en er zijn zoveel keuzes tegenwoordig. Alles draait erom dat het kind zich er prettig voelt. Nadat je alle grote zaken geregeld hebt, wil je de kamer waarschijnlijk ook mooi maken. Je hebt misschien al de keuze gemaakt uit een fijne, onderhoudsvriendelijke laminaatvloer van onlinevloerenspecialist.nl, maar deze kun je fijn aankleden met een vloerkleed. Er zijn verschillende soorten vloerkleden, zoals een vloerkleed kinderkamer, een speelkleed, thema kleed en meer. Maar hoe kies je een leuk kleed en welke past goed?

Speelkleed

Het kan soms best lastig zijn om een kind bezig te houden, maar gelukkig kan een vloerkleed daarbij helpen. Zo'n kleed ziet er niet alleen leuk uit, maar het kan ook dienen als een soort speelveld. Dit noem je een speelkleed. Denk bijvoorbeeld aan kleden die in stukken zijn verdeeld als een puzzel. Je kunt de stukken uit elkaar halen en weer in elkaar zetten zonder dat je ze kwijtraakt. Een ander bekend type speelkleed heeft een getekende stad erop. Langs de wegen kan het kind dan met speelgoedautootjes rijden. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, dus je kind heeft naast ander speelgoed ook een leuke activiteit om mee bezig te zijn.

Thema kleed

Het is ook heel handig om een vloerkleed te kiezen dat goed bij de rest van de kamer past. Je hoeft je niet vast te houden aan saaie witte kleden, want er worden tegenwoordig allerlei verschillende soorten gemaakt. Elk denkbaar patroon kan op een kleed worden gezet, wat erg leuk is. Als er veel knuffeldieren in de kamer zijn, kun je bijvoorbeeld een kleed kiezen met een jungle thema. Als de kamer vol felle kleuren zit, kan een kleed met regenboogkleuren juist heel goed passen. Het hangt af van welke sfeer je in de kamer wilt creëren.

Speciaal materiaal

Wanneer je denkt aan vloerkleden denken veel mensen waarschijnlijk aan wol, maar er zijn nog veel andere materialen die gebruikt worden om vloerkleden te maken. Zo zijn er kleden van jute of kleden die voornamelijk uit synthetische materialen bestaan, zoals polyester of fleece. Vaak willen kinderen gewoon iets zachts onder hun voeten, dus je kunt bedenken welk materiaal het beste bij dat comfort past. Het is handig om te weten welke opties er nog meer zijn. Misschien wil je het kleed ook regelmatig vervangen, dus dan is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Welk vloerkleed kies jij?

Share