Zonne energie

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Zonne energie in Nederland!

Over Zonne energie.

De zon schijnt meer dan u denkt in Nederland! En daar kunnen we allemaal van profiteren door energie op te wekken via zonnepanelen. Wij hebben voor u de energieleveranciers met zonne-energie mogelijkheden op een rijtje gezet. Consumenten die reeds ervaringen hebben vertellen u waarom u moet overstappen (of juist niet), wat de voordelen en nadelen zijn en of u daadwerkelijk lagere maandelijkse kosten heeft omdat u stroom kunt terugleveren aan de maatschappij zelf. Lees dus deze persoonlijke ervaringen en beoordelingen zodat u voorbereid de beste zonne energie-leverancier afsluit!

Alle Zonne energie bedrijven

 • Electrabel

  ElectrabelKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  9Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Is electrabel echt zo goedkoop? En hoe is de service? Lees ervaringen van gebruikers en weet waar u aan begint als u overstapt
  Bekijken
 • Green Choice

  Green ChoiceKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  8,8Zou hier weer kopen: 88%

  Aantal ervaringen: 16

  • Een goede energieleverancier is niet makkelijk. En is green choice wel ├ęcht groen? Veel vragen zoals wat uw energierekening uiteindelijk gaat doen. Lees daarom ervaringen, zodat u voorbereid bent
  Bekijken
 • Delta energie

  Delta energieKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Reviews lezen van Nederlanders over Delta energie. Waarom heeft u opgezegd of waarom juist overstappen op deze energiemaatschappij? Lees het hier
  Bekijken
 • MetDeZon

  MetDeZonKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 4

  • Lees hier de ervaringen van klanten van MetDeZon. Hoe duur of goedkoop is het laten plaatsen van zonnepanelen? Vind je het juiste systeem met de dakcheck? Hoe duurzaam is zonne-energie?
  Bekijken
 • Zelfstroom

  ZelfstroomKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  8,6Zou hier weer kopen: 93%

  Aantal ervaringen: 14

  • Ervaringen die u vertellen of u echt bespaart op uw energierekening bij zelfstroom. Hoe is de service en bent u blij met de overstap? Lees het hier!
  Bekijken
 • Qurrent

  QurrentKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  8Zou hier weer kopen: 79%

  Aantal ervaringen: 33

  • Deel en lees ervaringen over Qurrent, de duurzame energieleverancier met wind- en groene energie. Lees duizenden meningen voordat u overstapt!
  Bekijken
 • Vastelastenbond

  VastelastenbondKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 2

  • Besparen op vaste lasten? Met Vastelastenbond? Lees ervaringen van echte klanten om te zien je hier bespaart op televisie, telefoon, internet en verzekeringen!
  Bekijken
 • SnelleOfferte.nl

  SnelleOfferte.nlKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 2

  • Kunt u hier wel eerlijk prijzen vergelijken voor uw nieuwe traplift, platformlift, huislift, instapbad, scootmobiel, auto-aanpassing of zonnepanelen?
  Bekijken
 • E.ON

  E.ONKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7,6Zou hier weer kopen: 86%

  Aantal ervaringen: 7

  • Hoe springt E-on met uw energierekening om? Is het echt groene stroom? Lees ervaringen van gebruikers die u vertellen hoe uw energierekening eruit gaat zien als u overstapt
  Bekijken
 • Engie Energie

  Engie EnergieKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7,2Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 12

  • Het nieuwste energie bedrijf ENGIE een goed idee? Lees ervaringen van gebruikers en weet waar u aan begint als u overstapt
  Bekijken
 • Essent

  EssentKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7,2Zou hier weer kopen: 64%

  Aantal ervaringen: 14

  • Overstappen is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen
  Bekijken
 • Nuon

  NuonKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  7Zou hier weer kopen: 69%

  Aantal ervaringen: 13

  • Wilt u weten hoe deze energieleverancier met stroom en uw energierekening omgaat? Lees ervaringen van consumenten van Nuon
  Bekijken
 • BudgetEnergie

  BudgetEnergieKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  6,4Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 3

  • Hoe beoordelen klanten de goedkope energie van BudgetEnergie? Is stroom en gas hier wel echt zo goedkoop? Hoe kan dat? lees de reviews en beoordelingen!
  Bekijken
 • Nederlandse Energie Maatschappij

  Nederlandse Energie MaatschappijKlachten, ervaringen & reviews Zonne energie

  5,8Zou hier weer kopen: 57%

  Aantal ervaringen: 14

  • Is de Nederlandse Energie Maatschappij echt zo goedkoop als ze beweren? Lees ervaringen en beoordelingen van klanten van NLE die u voorgingen. Zodat u weet waar u een energie contract afsluit!
  Bekijken

Meer info over Zonne energie bedrijven

Zonne-energie betreft een vorm van duurzame energie die wordt opgewekt door gebruik te maken van de zonnestralen die de zon uitgeeft. Zonne-energie valt onder de noemer ‘duurzame energie’ omdat de energiebron van deze vorm van energie onuitputtelijk is. In tegenstelling tot fossiele energiebronnen als aardgas, kunnen de stralen van de zon niet ‘op raken’ en kan zonne-energie dus altijd gebruikt worden om bepaalde apparaten te gebruiken, de lichten aan te zetten en op een andere manier elektriciteit te gebruiken. 

Zonne-energie opwekken: zo werkt het
Zonne-energie wordt opgewekt aan de hand van zonnepanelen. Zonnepanelen betreffen donkerblauwe of zwarte panelen die op het dak van een woning worden geplaatst en hier zonnestralen op moeten vangen. De zonnestralen die door de zonnepanelen opgevangen worden, worden direct omgezet in bruikbare energie. Hierna wordt de energie die de panelen opwekken, doorgestuurd naar een centraal punt in het huis. Door dit centrale punt wordt de energie over de gehele woning verdeeld, waardoor apparaten in zowel de keuken als in de slaapkamer of badkamer gebruik kunnen maken van de duurzame energie. 

Overigens kunt u niet alleen zonne-energie gebruiken om apparaten in te schakelen en licht te laten branden, maar kunt u de energie ook voor u laten werken om uw woning te verwarmen. Naast zonnepanelen, kunt u namelijk ook een zonneboiler aanschaffen. Een zonneboiler lijkt op een standaard boiler, maar deze boiler werkt op de kracht van de zon. In plaats van gas te gebruiken om de boiler te verwarmen, wordt er gebruik gemaakt van de stralen van de zon om duurzaam warm water te creëren. 

Zelf zonne-energie opwekken
Omdat duurzame energiebronnen voor iedereen toegankelijk zijn (de zon straalt immers voor iedereen!) kan iedereen duurzame zonne-energie opwekken. Het enige wat u hoeft te doen om duurzame energie op te wekken, is het aanschaffen van zonnepanelen. Plaatst u deze zonnepanelen op uw dak, dan gaat u direct energie opwekken en kunt u de door de panelen opgewekte energie in uw woning gebruiken.

Een groot voordeel van het gebruiken van zonne-energie in uw woning, is het feit dat u veel geld bespaart als u deze vorm van duurzame energie gebruikt. Door zonne-energie te gebruiken, hoeft u namelijk minder of helemaal geen grijze energie meer af te nemen. Dit betekent dat u uw eigen energie opwekt en geen energie meer hoeft te betalen bij de energieleverancier, waardoor u maandelijks tientallen euro’s bespaart en jaarlijks zelfs honderden tot duizenden euro’s over houdt.

Geld verdienen door energie terug te leveren
Heeft u te veel energie opgewekt, dan kunt u energie terugleveren aan het net. Levert u energie terug, dan wordt de hoeveelheid energie die u aan het net geeft in mindering gebracht op de eindafrekening van uw energieverbruik. Gebruikt u helemaal geen grijze energie meer en ontvangt u dus geen eindafrekening meer, dan krijgt u een bepaalde vergoeding voor de energie die u heeft teruggeleverd. U bespaart dus niet alleen geld met zonne-energie, maar u kunt er ook geld mee verdienen.