NederlandReview
  Bedrijven (34)

  Alles-in-één-pakketten

  Wat is een alles-in-1-pakket?

  Bij een alles-in-1-pakket gaat het vaak over telefonie, internet en tv in één pakket of bundel, voor een vast bedrag per maand. Zo hoef je dus niet overal losse abonnementen voor af te sluiten, maar neem je alle diensten tegelijk af bij een en dezelfde telecomproviders.

  Wat zijn de voor- en nadelen van een alles-in-1-pakket?

  Een alles-in-1-pakket heeft verschillende voor- en nadelen. Het is slim om daar rekening mee te houden voordat je een keuze maakt. Een voordeel van een alles-in-1-pakket is dat je zo alles in één keer geregeld hebt. Ook is een alles-in-1-pakket vaak goedkoper dan allerlei losse abonnementen af te moeten sluiten. Dit is een soort kwantumkorting. Een nadeel van een alles-in-1-pakket is dat je afhankelijk bent van één provider voor al jouw telecommunicatie. Ligt bijvoorbeeld jouw internet eruit, dan kan het zo zijn dat je ook niet meer kunt bellen. Dat hoeft overigens niet, want het kan natuurlijk ook gebeuren dat er slechts een internetstoring is.

  Wat is het verschil tussen alles-in-1 en internet & tv?

  Het verschil is dat je bij een alles-in-1-pakket ook telefonie hebt en bij een pakket met alleen internet & tv niet.

  Wat is vast bellen en waarom is het niet meer populair?

  Vast bellen is het bellen via een vaste telefoonlijn. Dit is niet meer zo populair omdat de meeste mensen gebruikmaken van een mobiele telefoon of alleen nog communiceren via internet.

  Waarom vervangt mobiel bellen de vaste lijn?

  Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en die kun je eenvoudiger meenemen. Je kunt dan bellen waar en wanneer je maar wilt. Bij een vaste lijn ben je gebonden aan een vaste plaats waar je kunt bellen. Dat vind niet iedereen meer zo handig tegenwoordig en daarom vervangt mobiel bellen steeds meer bellen via een vaste lijn.

  Wat voor mobiele abonnementen kun je aanschaffen?

  Voor je mobiel zijn er veel abonnementen die je af kunt sluiten. Dit kan een contract zijn voor één jaar of twee jaar. Dit kan bijvoorbeeld bij T-Mobile, maar ook bij Ziggo of KPN. Je kunt dan zelf een aantal belminuten kiezen (of kiezen voor onbeperkt bellen) en hoeveel dataverbruik je wilt hebben.

  Kun je ook een mobiel los kopen?

  Ja, dat kan zeker. Je kunt bijvoorbeeld bij Ben of een (online) elektronicazaak zoals de Mediamarkt een mobiel los kopen, zoals de nieuwste iPhone. Het is dan handig om daar een sim-only-abonnement bij af te sluiten. Dan betaal je alleen voor de simkaart en dus niet maandelijks voor jouw telefoon.

  Meer info over Alles-in-één-pakketten bedrijven

  Alles in 1 pakketten zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Enerzijds door de internet en televisie aanbieders, omdat ze door meer producten te verkopen meer konden verdienen. Anderzijds is de vraag naar deze combinatie-abonnementen ook toegenomen vanwege de scherpe prijzen en het gemak. Zo kan bij de vergelijker Aanbiedercheck een vergelijk gemaakt worden tussen de aanbieders obv prijs, televisiezenders, gratis montage, internesnelheid, extra's als tv opnemen, etc. Naast de korting die veel gegeven wordt op deze pakketten is het ook prettig om deze diensten administratief onder 1 dak te hebben, waardoor je maar 1 factuur krijgt voor al deze diensten.